X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście odbiłam się od drzwi, lekarz mi wytłumaczył, że muszę mieć skończony 28 tydzień, żeby dostali zwrot za KTG i za zastrzyk 😭. Takie miałam przeczucia, ale lekarka kazała przyjechać.
    I teraz kazał przyjechać w piątek, a w piątek to ja będę 28+1 ale według terminu, którego się trzyma moja lekarka. Natomiast termin z miesiączki jest ciut inny i w niedziele dopiero będę miała 28+0.
    Wiec pojadę w poniedziałek, żeby znowu nie stwierdzili, że oni maja inne wytyczne 🙈
    Podobno przeciwciała są ważne przez dwa tygodnie, a te dwa tygodnie upłyną w przyszłą środę, wiec wszystko na styk… 🤗

Zanim odchodziłam to lekarz tylko zapytał czy czuje ruchy normalnie, powiedziałam ze tak, chociaż moja mała jakaś leniwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 11:19

jaina_proudmoore, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aga, też tak zawsze mówiłam o tej skrzyni manualnej, dopóki mąż mnie nie posadził w aucie z nową skrzynią automatyczną i mocnym silnikiem. Ojej… teraz czasami jeżdżę manualem i nie ma tej radości z mocy i jazdy.
    Te stare automaty były dramatyczne, szarpały i były ociężałe. Teraz bajka…🥰
    Ja w ogóle nie kierowałam nigdy automatem, jeździłam z osobami, które mają taką skrzynie i jazda wydawała mi się monotonna 🙂 zapewne tak jak mówisz wiele zależy od auta aż tak nowym nie miałam okazji jechać i też na takie auto z salonu mnie nie stać

jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Selena lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Potwierdzam 😊ja tylko na kursie i egzaminie na prawko jeździłam manualem 😊teraz tylko automat 😊 a w tym nowym aucie to mega bajka 🤩jednak jest różnica w skrzyni z 2008 a 2015 roku 😊i w tamtym aucie były tylko 4 biegi a tu jest 6😊
    A widzisz to pewnie jest różnica ja mam właśnie manualną skrzynie 6-biegowa ale 2008/2009 roku, nigdy nie pamiętam 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 12:05

dobuska, Selena lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy mierzycie cukier między 3 a 4 w nocy?
    U mnie po insulinie było tak 84/86 na czczo a dzisiaj 90 ale wczoraj miałam tak rozbity dzień, że posiłki były o całkiem innych porach niż zawsze, mam nadzieję, że to przez to tak wyszło i nie będę musiała zwiekszyc insuliny

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Oczywiście odbiłam się od drzwi, lekarz mi wytłumaczył, że muszę mieć skończony 28 tydzień, żeby dostali zwrot za KTG i za zastrzyk 😭. Takie miałam przeczucia, ale lekarka kazała przyjechać.
    I teraz kazał przyjechać w piątek, a w piątek to ja będę 28+1 ale według terminu, którego się trzyma moja lekarka. Natomiast termin z miesiączki jest ciut inny i w niedziele dopiero będę miała 28+0.
    Wiec pojadę w poniedziałek, żeby znowu nie stwierdzili, że oni maja inne wytyczne 🙈
    Podobno przeciwciała są ważne przez dwa tygodnie, a te dwa tygodnie upłyną w przyszłą środę, wiec wszystko na styk… 🤗

Zanim odchodziłam to lekarz tylko zapytał czy czuje ruchy normalnie, powiedziałam ze tak, chociaż moja mała jakaś leniwa.
    Ojejku no to nie wiedzą jak ustalić termin, mam nadzieję, że kolejnym razem juz Cie nie odeślą.

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Ja w ogóle nie kierowałam nigdy automatem, jeździłam z osobami, które mają taką skrzynie i jazda wydawała mi się monotonna 🙂 zapewne tak jak mówisz wiele zależy od auta aż tak nowym nie miałam okazji jechać i też na takie auto z salonu mnie nie stać

nowe auta w automacie, jak się dociśnie to idzie, że hej, kwestia tez silnika ;)
    ale jest jednak duuuża różnica :)
    jest też inny komfort jazdy.

Aga12345, Selena lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    U mnie po insulinie było tak 84/86 na czczo a dzisiaj 90 ale wczoraj miałam tak rozbity dzień, że posiłki były o całkiem innych porach niż zawsze, mam nadzieję, że to przez to tak wyszło i nie będę musiała zwiekszyc insuliny

ja nie mierzę :)
    zobacz jutro, jeśli będą 2- 3 pomiary na granicy 90- albo więcej, to trzeba zwiekszyć dawkę :)
    tak mi lekarz mówił.

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    A to na nowe mnie tez nie stać, a przynajmniej nie na takie co bym chciała 🤣🤣🤣

Aga12345, Selena, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Mi już lekarka nie każe mierzyć. 🤷🏻‍♀️

Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    ja nie mierzę :)
    zobacz jutro, jeśli będą 2- 3 pomiary na granicy 90- albo więcej, to trzeba zwiekszyć dawkę :)
    tak mi lekarz mówił.
    Tak tak właśnie diabetolog mi mówiła żeby później z 2/3 dni sprawdzać ale kazała zwiększać dopiero jak będzie powyżej 92

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Mi już lekarka nie każe mierzyć. 🤷🏻‍♀️
    No właśnie ja chyba muszę zacząć, wczoraj miałam co prawda ciężka moc bo budziłam się co chwilę, dzisiaj z resztą podobnie ale po 3 miałam 100, a rano już wczoraj 85, dzisiaj 90, więc cos jest nie tak, zobaczę jeszcze dzisiaj w nocy

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    No właśnie ja chyba muszę zacząć, wczoraj miałam co prawda ciężka moc bo budziłam się co chwilę, dzisiaj z resztą podobnie ale po 3 miałam 100, a rano już wczoraj 85, dzisiaj 90, więc cos jest nie tak, zobaczę jeszcze dzisiaj w nocy
    No coś faktycznie się dzieje. U mnie tez przez chwile cukry szalały, a dzisiaj to już poniżeń 80 rano.

Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 listopada 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Tak tak właśnie diabetolog mi mówiła żeby później z 2/3 dni sprawdzać ale kazała zwiększać dopiero jak będzie powyżej 92
    U mnie powiedział o 2-3 nieprawidłowych wynikach. Skoro ma być poniżej 90 to wynik 90 uznaje za błędny. Organizm teraz naprawdę mocno pracuje. Ciśnienie nadal mam niskie, ale rano mam od paru dni wyższy puls 80-87 nawet. 🧐Jo nic, zostaje nam toczyć nierówną walkę z Panem Cukrem do samego rozwiązania 💪czasem boli mnie ten brak swobody w jedzeniu, pilnowanie pomiarów itp, ale już tyle minęło, że po prostu człowiekowi weszło to w nawyk.

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    U mnie powiedział o 2-3 nieprawidłowych wynikach. Skoro ma być poniżej 90 to wynik 90 uznaje za błędny. Organizm teraz naprawdę mocno pracuje. Ciśnienie nadal mam niskie, ale rano mam od paru dni wyższy puls 80-87 nawet. 🧐Jo nic, zostaje nam toczyć nierówną walkę z Panem Cukrem do samego rozwiązania 💪czasem boli mnie ten brak swobody w jedzeniu, pilnowanie pomiarów itp, ale już tyle minęło, że po prostu człowiekowi weszło to w nawyk.
    Ja też mam do 89 mieć wynik. Takie na pewno są normy z glukometru.

Śmieszne, że u Ciebie to jest wysoki puls. U mnie to jest niski 🤣🤣🤣

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro okrutnie mi przykro, nie ma słów pocieszenia dla takiej sytuacji...
    Łzy same cisną się do oczu...Trzymaj się jakoś :(
    WIerzyłam do końca że wszystko bedzie dobrze... ehhh

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina myślę że jak poukładasz ciuszki pionowo w organizerze to zmieszczą się na półce na przewijaku.
    Mój pępek juz dawno wystaje, obwód brzucha 95 cm
    Kreski jeszcze nie mam, w poprzedniej ciazy tez byla pozno
    Ale dzis mnie strasznie kuł jeden sutek, tak jak pokarm nachodzi az mialam ochote spuscic troche mleka... poczuc taką ulge jak cycki sa przepelnione i nakarmi sie dziecko to jest takie przyjemne uczucie :D

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂
    Stokrotka u nas też zasada taka,że najpierw samochód kupujemy-bedzie jakoś w pierwszej połowie grudnia,a później podjedziemy do sklepu i kupimy fotelik,dopasowany
    U mnie też brzuszek urósł w ciągu kilku dni, mąż zachwycony,że już tak widać 😍
    Hi hi ja też będę miała obsuwke w wyprawce

Dobuska przykre jest to jak ludzie z najblizszego otoczenia potrafią uprzykszac życie...taki Wasz wybór,a zresztą jak piszesz, byłaś już w szpitalu i nigdy nie wiadomo co może się stać...
    Ja też nie lubię takiego wpieprzania się i dawania"dobrych" rad,wrrr
    Jak ostatnio układałam ubranka to mierzyłam je do siebie,bo czasami 56 to 62 i na odwrót...
    Mi niestety staniki z hm nie podeszły,mam niestandardowe wymiary...65G.. kupiłam ostatnio miękki z mitex, rozmiar m i jest fajny
    O kurcze,to będziesz znowu musiała zrobić wycieczkę,ech

Jaina no musicie dobrze przemyśleć na którą inwestycje się zdecydować
    My akurat budujemy na wsi,mamy dość sąsiadów. Nasza działka jest duża,bo 40a,ale marzy mi się ogród warzywny i drzewka i krzewy owocowe
    Już wyobrażam sobie nasze dzieci biegające po podwórku 🥰
    Ja zauważyłam,że mój pępek też się rozciąga, większa jest ta dziura i bardziej napięta

KaroKaro tak mi przykro 😥 płaczę 😥

MyŚliwa my podobnie z fotelikiem i samochodem,jest z isofixem
    A mój brat się śmieje,że wózek to nam wejdzie bez składania do bagażnika 😂
    Będziesz super mamą, najlepszą 🥰
    O kurcze,co za hemoglobina.. kiedy masz lekarza? Może zmieni lek?

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kilka razy miałam się zmierzyć i zapomniałam, dzisiaj się zmierzyłam i chyba Was przebije u mnie 97cm, a kreski też nie mam

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dzwonił w sprawie tego domu na obrzeżach miasta. Pani powiedziała, że zainteresowanie jest spore. W razie czego będzie licytacja haha, chyba oszalała 🤣leżę i kwiczę- tyle powiem. Bo cena jest też zawyżona. Mamy oglądać po 15.11 - jak coś.🙂ja dziś odkurzyłam jeszcze. Chodzę i szukam sobie zajęcia w formie sprzątania. 😈zamiast usiąść i odpocząć. Mam pytanie - czy którejś z Was zatykają się tez uszy? Mam tak raz na jakiś czas; czasem to krótka chwila, czasem pare godzin. Przychodzi samo i mija samo.

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja już dawno przebilam Twój pomiar😂 ja już miesiąc temu miałam ponad 110, a teraz mam 116, także wyglądam jakbym zaraz miała rodzic 🤣

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ