X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina no tak niestety bywa, jak zainteresowanie duże, to ludzie zostawiają swoje oferty. Na zachodzie tak od dawna jest, wiec mnie to akurat nie dziwi :D

Ja nie mam tak z uszami. Dziwne to 🤔

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Stokrotka mam podobnie. Takie historie zawsze mnie smucily, ale jak dotknęło to jednej z nas to ścięło mnie z nóg…
    :(

A co do wyprawki to ja mam tak samo! Kupiłam ile trzeba i juz. Czasami jak widzę jakaś cudowną sukieneczkę dla małej to myśle czy kupić, ale sprawdzam czy jest większy rozmiar, bo nie potrzebuje już do wstępnej wyprawki. Wczoraj oglądałam filmik, gdzie kobieta pokazywała jak poukladala w szufladzie rzeczy na przyjście córeczki i w jednej szufladzie miała chyba 10 czy 15 par butów dla tego dziecka 🙈🤣. No i co? Miała takie prawo, ale ja nie widziałabym sensu, by je kupować. Jedne mam takie cieplutkie na zimę, ale tez nie wiem jak ubiorę, bo przecież mam kombinezon 😂

Za godzinę jadę na izbę przyjęć ze skierowaniem na zastrzyk z immunoglobuliną. Podobno zrobią mi KTG. To by było moje pierwsze.
    W którym tygodniu jesteś dokładnie? Bo ja mam w przyszłym tyg.wizyte u lekarza na nfz i ma mi dać skierowanie na zastrzyk i ciekawa jestem czy w ten sam dzień go dostane. W dniu wizyty będę miała 29+5, mam nadzieję że to nie za późno

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina jej,ale aż tak duże zainteresowanie?
    Hi hi licytacja,no jasne 😂
    Ja tak z uszami nie mam

Aż z ciekawości zmierzyłam brzuszek,na wysokości pępka mam 90

jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aga ja już dawno przebilam Twój pomiar😂 ja już miesiąc temu miałam ponad 110, a teraz mam 116, także wyglądam jakbym zaraz miała rodzic 🤣
    A widzisz to albo nie widziałam twojej wiadomości albo zapomniałam ile by nie było, ważne, że maluszki rosną 😁 ale też musisz mieć już spory brzuszek ja na swoim się dziwię 😁

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    W którym tygodniu jesteś dokładnie? Bo ja mam w przyszłym tyg.wizyte u lekarza na nfz i ma mi dać skierowanie na zastrzyk i ciekawa jestem czy w ten sam dzień go dostane. W dniu wizyty będę miała 29+5, mam nadzieję że to nie za późno
    Jestem w tym co pokazuje suwaczek (minus 3 dni mam drugi termin z OM). Zastrzyk na NFZ można pomiędzy skończonym 28 a 30 tygodniem ciąży. Powiedziano mi też, że badanie na przeciwciała jest ważne 2 tygodnie do zastrzyku. Myśle, ze zdążysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 16:47

jaina_proudmoore, Inkaa85 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    A widzisz to albo nie widziałam twojej wiadomości albo zapomniałam ile by nie było, ważne, że maluszki rosną 😁 ale też musisz mieć już spory brzuszek ja na swoim się dziwię 😁
    Ale to się nie ma co porównywać, bo zapewne mamy różne budowy. Ale fakt, brzuch mam już spory. Najlepsze, ze mała wcale nie jest duża, a ja jestem wagowo na minusie, wiec nie wiem skąd on się taki wziął 🙈

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie rok temu chorowałam na covid i z ciekawości zrobiłam sobie wczoraj badanie na przeciwciała we krwi i okazuje się,że jeszcze sporo ich mam po roku czasu. Jestem zdziwiona,bo wszędzie gadają, że przechorowanie nic nie daje tylko szczepienie. Moja mama zachorowała 3 miesiące po drugiej dawce i nie może dojść do siebie. Z drugiej strony może dobrze,że się zaszczepiła,bo nie wiadomo jakby bez tego przeszła. Od razu zaznaczam, że nie jestem antyszczepionkowcem 🙂

Kasiastaraczka, Aga12345 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Mąż dzwonił w sprawie tego domu na obrzeżach miasta. Pani powiedziała, że zainteresowanie jest spore. W razie czego będzie licytacja haha, chyba oszalała 🤣leżę i kwiczę- tyle powiem. Bo cena jest też zawyżona. Mamy oglądać po 15.11 - jak coś.🙂ja dziś odkurzyłam jeszcze. Chodzę i szukam sobie zajęcia w formie sprzątania. 😈zamiast usiąść i odpocząć. Mam pytanie - czy którejś z Was zatykają się tez uszy? Mam tak raz na jakiś czas; czasem to krótka chwila, czasem pare godzin. Przychodzi samo i mija samo.
    Mam tak samo, często się zatyka, tak było w 1 ciąży i teraz

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria - stosowałaś coś na te zatykające sie uszy? Jak nie rozmawiam to ok jest, inaczej każdy pyta się czy jestem przeziębiona bo mówię jak przez nos( w tym teściowa po raz 876 🤣🤣🤣). Zauważyłam, że to często reakcja na zmianę temperatury- z auta na dwór itp. 🙂Mąż dziś wyskoczył z hasłem, że po porodzie to by wziął z tydzień wolnego, żeby mi pomóc itp. 🙉chwilami mam wrażenie, że możemy się w trójkę bardziej denerwować niż ja sama z dzieckiem 🤣bo będzie patrzył jak przewijam małego itp i nie wiem czemu, ale to mnie już lekko stresuje. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 17:58

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam szczerze to sobie nawet nie wyobrażam początków bez męża. Ja już mu zapowiedziałam, że przez dwa tygodnie nie wyjdzie do pracy :D

• idigi85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Mąż dzwonił w sprawie tego domu na obrzeżach miasta. Pani powiedziała, że zainteresowanie jest spore. W razie czego będzie licytacja haha, chyba oszalała 🤣leżę i kwiczę- tyle powiem. Bo cena jest też zawyżona. Mamy oglądać po 15.11 - jak coś.🙂ja dziś odkurzyłam jeszcze. Chodzę i szukam sobie zajęcia w formie sprzątania. 😈zamiast usiąść i odpocząć. Mam pytanie - czy którejś z Was zatykają się tez uszy? Mam tak raz na jakiś czas; czasem to krótka chwila, czasem pare godzin. Przychodzi samo i mija samo.

W Irlandii licytacje przy zakupie domu to norma. Ale to bardzo dziwne, że i w Polsce pojawiają się takie praktyki…

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam swój brzuszek i mam równą setkę! :) Także Dobuska wychodzi na to, że nasze najmniejsze córcie dają największe brzuszki 😂
    Mój partner od razu powiedział, że bierze dwa tygodnie wolnego jak się Kaja urodzi :) jeśli bedzie taka potrzeba, to będę go tez namawiać na chociaż częściową prace zdalną, przynajmniej na czas połogu.

Niestety rynek wtórny obecnie w naszym kraju praktycznie nie istnieje.. Jam jest coś wartego uwagi to schodzi raz dwa. Ludzie naprawdę się przerzucają ofertami kupna..

Niutek, super, ze masz przeciwciała! Trochę bezpieczniej można się dzięki temu poczuć :)
    Ja odwlekam i odwlekam swoje szczepienie.. zaczęłam się ostatnio zastanawiać czy na pewno pojedziemy do naszych rodziców na święta. Mam sporą rozkminę.

Padnięta dzisiaj szalenie jestem, na zegarku już 8km przechodzone! 👣

uS2wp2.png
  • idigi85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gdzie kupię ciepłe legginsy ciążowe? Dacie jakieś namiary? 🙂

2nn3jqivc7brsh21.png

Starania od 12.2017.
    Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
    Ja: 36l. AMH 2,71
    On: 34l: morfologia słabo
    1 IUI / 12.2019 /🍷
    2 IUI / 02.2020 /🍷
    1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
    Crio / 04.2020 / 🍷
    2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
    Crio / 08.2020 / 🍷
    Crio / 11.2020 / 🍷

Od 02.2021
    KRIOBANK, Białystok
    3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
    Crio / 05.2021 / 🍷
    Crio / 06.2021 / 🥳
    beta 5dpt 27,27
    29dpt ❤️
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ale to się nie ma co porównywać, bo zapewne mamy różne budowy. Ale fakt, brzuch mam już spory. Najlepsze, ze mała wcale nie jest duża, a ja jestem wagowo na minusie, wiec nie wiem skąd on się taki wziął 🙈
    No tak wiadomo, ja schudłam 7kg, wcześniej się nigdy nie mierzyłam, więc nie wiem ile miałam no na pewno mniej niż teraz 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Chciałam się zameldować po wizycie. Maks waży już ok kilograma, leży wywinięty w chińskie dzień dobry 🙃 niestety ułożony jest na razie pupkowo, także jeśli przez miesiąc, do następnej wizyty się nie przekręci, to dostanę skierowanie na cc. Nie brałam w ogóle takiego scenariusza pod uwagę, więc ciutkę sie zmartwiłam. No ale ma jeszcze miesiąc, więc postaram się tym nie martwić.
    Za nami też pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, prowadziła bardzo fajna doula więc na razie jestem zadowolona 🙂 zobaczymy jak będzie dalej. Mąż na razie przerażony, bo jest bardzo rozdarty miedzy tym, że panicznie sie boi być przy porodzie, a tym, że będzie tam bardzo potrzebny i nie chce mnie zostawić samej. Kompletnie nie umiem mu pomóc, nie chcę go zmuszać, ale też nie chcę być tam bez niego.
    U mnie brzuszek w obwodzie ma 89 cm, pępek miałam kuleczkę, teraz to rozciągnięta kuleczka na zewnątrz 🙃

6cc4b9768f7e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 20:20

Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Morwa, MyŚliwa, jaina_proudmoore, Joana23, Nisia18, Jeheria lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Hej kochane! Chciałam się zameldować po wizycie. Maks waży już ok kilograma, leży wywinięty w chińskie dzień dobry 🙃 niestety ułożony jest na razie pupkowo, także jeśli przez miesiąc, do następnej wizyty się nie przekręci, to dostanę skierowanie na cc. Nie brałam w ogóle takiego scenariusza pod uwagę, więc ciutkę sie zmartwiłam. No ale ma jeszcze miesiąc, więc postaram się tym nie martwić.
    Za nami też pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, prowadziła bardzo fajna doula więc na razie jestem zadowolona 🙂 zobaczymy jak będzie dalej. Mąż na razie przerażony, bo jest bardzo rozdarty miedzy tym, że panicznie sie boi być przy porodzie, a tym, że będzie tam bardzo potrzebny i nie chce mnie zostawić samej. Kompletnie nie umiem mu pomóc, nie chcę go zmuszać, ale też nie chcę być tam bez niego.
    U mnie brzuszek w obwodzie ma 89 cm, pępek miałam kuleczkę, teraz to rozciągnięta kuleczka na zewnątrz 🙃

6cc4b9768f7e.jpg
    Piękny, duży chłopczyk, zdziwiłaś mnie tym, że dają ci miesiąc na obrócenie się jak na 31 tydzień wydaje mi się szybko ale oczywiście to decyzja twojego lekarza

Aneta8 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Piękny, duży chłopczyk, zdziwiłaś mnie tym, że dają ci miesiąc na obrócenie się jak na 31 tydzień wydaje mi się szybko ale oczywiście to decyzja twojego lekarza

Też mi się wydaje, że jakoś szybko 🤷🏼‍♀️ No ale na razie nie dyskutuję i się staram nie martwić. Najważniejsze, że wszystko jest ok. Na początek grudnia będę się umawiać na usg III trymestru.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Też mi się wydaje, że jakoś szybko 🤷🏼‍♀️ No ale na razie nie dyskutuję i się staram nie martwić. Najważniejsze, że wszystko jest ok. Na początek grudnia będę się umawiać na usg III trymestru.
    Nie chciałam Cie zmartwić, może tak w razie czego chce dać gdyby miało się coś wydarzyć, tak naprawdę jeszcze jest dużo czasu, więc może się setki razy obrócić, na pewno wszystko będzie w porządku 🙂

Aneta8 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wow spory chłopak już 💙
    Stosuj jak najwięcej pozycji kolankowo łokciowych,dzieci się przekręcają
    Są też metody zewnętrznego obrotu,to lekarz robi
    Trzymam kciuki, żeby Maksio się obrócił
    Fajnie, że jesteś zadowolona ze szkoły
    Mąż ma jeszcze trochę czasu na to aby oswoić się z wizją porodu

Smutno mi dziś, wczoraj nie zaglądałam tu,a dziś doszłam do tej wiadomości KaroKaro i nie mogę przestać myśleć o niej😥

Aneta8, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś przeczytałam o KaroKaro. Jeśli jeszcze nas czytasz, to wiedz, że łącze się z Tobą w bólu i wirtualnie przytulam. Pozwól sobie na przeżycie tej ogromnej straty po swojemu.

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ