X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po ostatniej wiadomości od KaroKaro po prostu wyszłam z forum i nie odpisałam, dziś już drugą noc z rzędu ledwie co spałam, wczoraj budziłam się 6 razy, dziś chyba 3 ale od 3 do 5 nie spałam bo jakoś wróciły mi myśli o KaroKaro 🙁
    Dobuska bardzo się cieszę, że Twoje bóle minęły. Co do pępka u mnie nie jest tak wklęsły jak był zawsze i wypukla się bardziej od góry, z synkiem do konca ciąży miałam wklęsły, nie wiem od czego to zależy ale u mnie mała leży w dolnej części brzucha

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂

Co do Karo to myślę że każda z nas do końca wierzyła że historia zakończy się pozytywnie. Wczoraj mój mąż jechał ogarniać sprawy z autem więc nawet mu nie mówiłam. I nie wiem czy powiem bo zauważyłam że on potem też mega przeżywa takie sytuacje. Odkąd sami spodziewamy się dziecka to jednak jesteśmy bardziej wyczuleni.
    A druga kwestia jest taka, że siedze codziennie na tym forum i chociaż Was nie znam to mam wrażenie że jednak tak. I mega przejmuje się wszystkimi rzeczami które się u Was dzieją. I serio serce pęka gdy taka krzywda się dzieje innej kobiecie ☹️ mam nadzieję że dojdzie do zdrowia i psychicznie też uda jej się pozbierać. Jej i jej mężowi bo domyślam się że dla niego ta cała sytuacja to też mega trauma.
    Zmienię już temat bo niestety tym pisaniem i tak jej nie pomogę...

Myśliwa, ja nie sądzę żeby kwestia wyprawkowa przesadzała która z nas jest lepsza matką 😉 zgadzam się tutaj z Dobuska. I powiem Ci więcej: ja też nie czuję tego szału kupowania słodkich ubranek i dodatków. Podchodze do tego zadaniowo bo wiem że to rzeczy potrzebne dla malucha. Ale czy to oznacza że mniej go kocham? Ja to już teraz jestem w nim mega zakochana. Mąż zresztą też. Codziennie rozmawiamy sobie we troje i jestem pewna że maluch wszystko rozumie. Zresztą obserwując jego zachowanie dochodzę do wniosku że płody w brzuchach są mądrzejsze niż to się nam czy lekarzom wydaje.

U mnie teraz mglisty dzień. Spróbuję przejrzeć znowu listę wyprawy i ewentualnie coś podomawiam. Auto już na szczęście mamy z głowy. Czas ruszyć dalej🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 08:52

dobuska, Aga12345, Joana23, jaina_proudmoore, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro - bardzo mi przykro, wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu. Trzymaj się i wiedz, że zawsze możesz do nas napisać, jesteśmy tu dla Ciebie.

Dobuska - cieszę się, że bóle choć trochę ustąpiły.

U mnie za to zaczął się delikatny ból spojenia łonowego, ale to tylko przy większym wysiłku, więc też staram się oszczędzać.

dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mam podobnie. Takie historie zawsze mnie smucily, ale jak dotknęło to jednej z nas to ścięło mnie z nóg…
    :(

A co do wyprawki to ja mam tak samo! Kupiłam ile trzeba i juz. Czasami jak widzę jakaś cudowną sukieneczkę dla małej to myśle czy kupić, ale sprawdzam czy jest większy rozmiar, bo nie potrzebuje już do wstępnej wyprawki. Wczoraj oglądałam filmik, gdzie kobieta pokazywała jak poukladala w szufladzie rzeczy na przyjście córeczki i w jednej szufladzie miała chyba 10 czy 15 par butów dla tego dziecka 🙈🤣. No i co? Miała takie prawo, ale ja nie widziałabym sensu, by je kupować. Jedne mam takie cieplutkie na zimę, ale tez nie wiem jak ubiorę, bo przecież mam kombinezon 😂

Za godzinę jadę na izbę przyjęć ze skierowaniem na zastrzyk z immunoglobuliną. Podobno zrobią mi KTG. To by było moje pierwsze.

Aga12345, Stokrotka 86, Warszawianka, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Stokrotka mam podobnie. Takie historie zawsze mnie smucily, ale jak dotknęło to jednej z nas to ścięło mnie z nóg…
    :(

A co do wyprawki to ja mam tak samo! Kupiłam ile trzeba i juz. Czasami jak widzę jakaś cudowną sukieneczkę dla małej to myśle czy kupić, ale sprawdzam czy jest większy rozmiar, bo nie potrzebuje już do wstępnej wyprawki. Wczoraj oglądałam filmik, gdzie kobieta pokazywała jak poukladala w szufladzie rzeczy na przyjście córeczki i w jednej szufladzie miała chyba 10 czy 15 par butów dla tego dziecka 🙈🤣. No i co? Miała takie prawo, ale ja nie widziałabym sensu, by je kupować. Jedne mam takie cieplutkie na zimę, ale tez nie wiem jak ubiorę, bo przecież mam kombinezon 😂

Za godzinę jadę na izbę przyjęć ze skierowaniem na zastrzyk z immunoglobuliną. Podobno zrobią mi KTG. To by było moje pierwsze.
    A ja w sumie nie mam żadnych butków, mam kombinezon ze stopkami, więc na dwór i tak butków nie założę, a w domu ma być przede wszystkim wygodnie 🙂
    Powodzenia! Ja właśnie zastanawiam się czy jak chodzę na wizyty prywatne to przysługuje mi ktg na NFZ, rozmawiałam ostatnio z koleżanką i właśnie chodziłyśmy do tego samego ginekologa ale ktg robiła na NFZ, ja wtedy o tym nie wiedziałam i chodziłam prywatnie, teraz muszę to sprawdzić 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    też caly czas mam w głowie KaroKaro (kochana trzymaj się 😘) i jakaś rozbita jestem od wczoraj..
    Myśliwa, ja bym ten fotelik od Twojej siostry całkiem spisała na straty, nie ryzykowalabym nawet przejazdów awaryjnych.. Sporo dziewczyn z naszego forum jest już duuuużo dalej ode mnie z wyprawką, ale ja się tylko z tego powodu bardzo cieszę, bo dzięki temu mogę skorzystać z ich wiedzy i oczytania - dzięki dziewczyny!
    Dobuska, dobrze, że bóle ustały, oby już im nie chciało się wracać 🙃 Daj znać po wizycie co i jak.

dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    A ja w sumie nie mam żadnych butków, mam kombinezon ze stopkami, więc na dwór i tak butków nie założę, a w domu ma być przede wszystkim wygodnie 🙂
    Powodzenia! Ja właśnie zastanawiam się czy jak chodzę na wizyty prywatne to przysługuje mi ktg na NFZ, rozmawiałam ostatnio z koleżanką i właśnie chodziłyśmy do tego samego ginekologa ale ktg robiła na NFZ, ja wtedy o tym nie wiedziałam i chodziłam prywatnie, teraz muszę to sprawdzić 🙂
    Butki kupiłam właśnie pod wpływem emocji, bo mąż się zachowywał jak dziecko w sklepie i kazał je wziąć :D najwyżej nałożę je pod otulacz do fotelika i w aucie będzie miała :D coś wymyślę, żeby chociaż raz ubrała 😂

Z zasady jak chodzisz do lekarza prywatnie to Ci się zastrzyk na NFZ nie należy. U mnie to kwestia tego, ze moja lekarka pracuje w szpitalu, do którego mnie skierowała.

Edit: aaaa Ty mówisz o KTG, a ja o zastrzyku 🤣
    Na NFZ się chyba należy u położnej i w szpitalu jakoś w terminie porodu (chyba ze są wskazania)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 09:13

• Selena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 Wczoraj miałam mega zajęty dzień więc nie było mnie na forum dziś wchodzę a tu takie smutne wieści 😔😔😢😥Karo kochana tak bardzo mi przykro 😢😔 jak każda z nas tutaj trzymałam kciuki i miałam nadzieję że jednak będzie dobrze...Boże jakie to wszystko niesprawiedliwe 😢😥

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Butki kupiłam właśnie pod wpływem emocji, bo mąż się zachowywał jak dziecko w sklepie i kazał je wziąć :D najwyżej nałożę je pod otulacz do fotelika i w aucie będzie miała :D coś wymyślę, żeby chociaż raz ubrała 😂

Z zasady jak chodzisz do lekarza prywatnie to Ci się zastrzyk na NFZ nie należy. U mnie to kwestia tego, ze moja lekarka pracuje w szpitalu, do którego mnie skierowała.

Edit: aaaa Ty mówisz o KTG, a ja o zastrzyku 🤣
    Na NFZ się chyba należy u położnej i w szpitalu jakoś w terminie porodu (chyba ze są wskazania)
    Akurat zastrzyku nie muszę przyjmować 🙂 a ktg mój lekarz teraz wykonuje tylko w innym gabinecie, przy pierwszej ciąży nie robił, albo robił ale ja nie zapytałam i poszłam do innego, który po wizycie skierował mnie do szpitala bo w 35 tygodniu zaczęła mi się rozwierać szyjka i tak się skończyły moje wizyty. Koleżanka akurat chodziła do szkoły rodzenia i tam przy okazji w szpitalu miała ktg, teraz ten oddział został zlikwidowany i najbliższy i w sumie ten na którym przyjmuje mój lekarz jest prawie 50km ode mnie, więc w razie czego musialabym pojechać tam albo do gabinetu mojego lekarza gdzie robi to badanie czyli 20km ode mnie. Czytam, że raczej robią je dopiero po 36 tygodniu ale zapytam lekarza na wizycie 🙂

dobuska lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wczoraj z kolegą przyprowadzili to nasze nowe autko 😊 jest mega 🤩 ale dalej szkoda mi starego😉lubiłam go... Na. Szczęście wiem że jest już na niego kupiec i trafi w dobre ręce 😊
    Dziś miałam małą przejażdżkę nowym autem do warsztatu gdzie zakładają mężowi to jego oprzyrządowanie 😊i tak sie bałam a mega fajnie mi się jechało😊
    Wczoraj też ostatnia partia ciuszków wyprasowana 😊zostało mi wyprać rożki i kokon 😊

dobuska, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTG na NFZ przysługuje po ukończonym 40 tc. W poprzedniej ciąży na izbie przyjęć szpitala w którym rodziłam robili mi. Natomiast jak chodziłam na prywatne wizyty to KTG miałam przed każdą z nich od skończonego 30 tc. Płaciłam bodajże 30 zł za każde, ale to było 2,5 roku temu.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kilka z Was ma samochód w automacie ja za to od zawsze jeździłam na manulanej skrzyni i jakoś nie wyobrażam sobie jeździć innym 🙂
    Niutek, super, że lekarz miał możliwość wykonania takiego badania, u mnie jest to jeden gabinet w którym przyjmuje lekarz, więc nie ma możliwości by robił tam KTG i jak dobrze kojarzę to raczej na KTG nie wysyła, nie wiem jak byłoby w moim przypadku bo też miałam wtedy cukrzycę ale nie doczekałam już wizyt po 36 tygodniu 🙂 ostatnio widziałam cennik i u mnie ktg 50zl tylko w razie potrzeby musialabym na nie dojechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 10:03

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    KTG na NFZ przysługuje po ukończonym 40 tc. W poprzedniej ciąży na izbie przyjęć szpitala w którym rodziłam robili mi. Natomiast jak chodziłam na prywatne wizyty to KTG miałam przed każdą z nich od skończonego 30 tc. Płaciłam bodajże 30 zł za każde, ale to było 2,5 roku temu.
    Pod warunkiem, że ciąża jest niepowikłana. Jeśli są wskazania, np. Cukrzyca ciążowa, to wykonują wcześniej.
    No i u położnej (na przykład na szkole rodzenia na NFZ) tez na pewno robią 2-3 tygodnie przed terminem.

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, też tak zawsze mówiłam o tej skrzyni manualnej, dopóki mąż mnie nie posadził w aucie z nową skrzynią automatyczną i mocnym silnikiem. Ojej… teraz czasami jeżdżę manualem i nie ma tej radości z mocy i jazdy.
    Te stare automaty były dramatyczne, szarpały i były ociężałe. Teraz bajka…🥰

Selena lubi tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Pod warunkiem, że ciąża jest niepowikłana. Jeśli są wskazania, np. Cukrzyca ciążowa, to wykonują wcześniej.
    No i u położnej (na przykład na szkole rodzenia na NFZ) tez na pewno robią 2-3 tygodnie przed terminem.

Oczywiście pisałam o takiej prawidłowej ciąży bez komplikacji 🙂

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Dokładnie, jeśli są wskazania to nawet że skeirowaniem od lekarza prywatnego można ktg zrobic w szpitalu na nfz(ja tak mialam w pierwszej ciazy-od 36tc jeździłam do szpitala na ktg) plus jeśli czujesz coś niepokojącego, ślą ruchy to w szpitalu tez zrobia bezpłatnie ktg

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro, bardzo mi przykro🖤dużo siły i wytrwałości wam życzę!

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Selena Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aga, też tak zawsze mówiłam o tej skrzyni manualnej, dopóki mąż mnie nie posadził w aucie z nową skrzynią automatyczną i mocnym silnikiem. Ojej… teraz czasami jeżdżę manualem i nie ma tej radości z mocy i jazdy.
    Te stare automaty były dramatyczne, szarpały i były ociężałe. Teraz bajka…🥰
    Potwierdzam 😊ja tylko na kursie i egzaminie na prawko jeździłam manualem 😊teraz tylko automat 😊 a w tym nowym aucie to mega bajka 🤩jednak jest różnica w skrzyni z 2008 a 2015 roku 😊i w tamtym aucie były tylko 4 biegi a tu jest 6😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 10:32

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Justyna2806 Debiutantka

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po usg prenatalnym w 3d i wszystko wskazuję że synek będzie mieć zadarty nosek :D nie mam pojęcia po kim...

jaina_proudmoore, niutek87, Selena, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Jeheria, Kasiastaraczka, Morwa lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    po wczorajszej wiadomości też jestem rozbita.
    myślę o @KaroKaro, bo takie rzeczy nie powinny się wydarzyć :(
    życie naprawdę pisze niesprawiedliwe scenariusze.

@Karo jeśli to czytasz, życzę Ci siły. wierze, że razem z mężem i rodziną będziecie się wspierać w tym wyjątkowo trudnym dla Was okresie. Wiem, że żadne słowa nie ukoją Twojego bólu ;(

===============
    @MyŚliwa- dzięki za pomysł z workami próżniowymi Nie wpadłam na to, a to dobra opcja. :) zwłaszcza na kołdry itp.
    Nie martw się o swój instynkt macierzyński. Każda z nas jest inna i każda inaczej podchodzi do kwestii wyprawki - ja tez zadaniowo, bo założyłam sobie, że w grudniu nie będę się tym zajmować. Będziesz wyjątkową mamą dla swojego wyjątkowego dziecka <3

Zwiększyłam insulinę na noc do 14j. i cukier dziś wyszedł 85 - uff. najgorszy ten poranny pomiar. bo potem wychodzi dobrze. :) mam nadzieje, że dawka 14j. utrzyma się chwile, bo szybko przeszłam z 10 na 12- 12 wcale nie działało. Ale taki to okres intensywnego wzrostu dziecka, więc pewnie stąd te hormonalne skoki.

Jutro wybieram się na badania krwi - standardowo morfo/ mocz plus TSH.
    Miałam dziś mieć spokojny dzień, ale wzięłam się za kolejne pranie, składanie, szukanie miejsca w domu ;)

Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ