Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
No niestety, ceny tych sesji są bardzo drogie (co prawda zależy też od fotografa). Ale pamiątka na całe życie, zwłaszcza, jeśli na taki stan czekało się i walczyło kilka lat ❤️
Też znam Marikę z instagrama, znajomi mieli u niej sesje z córeczkami, a ta moja przyjaciółka która będzie mi robić zdjęcia była u niej na warsztatach 🙂
Pimka super, że synek rośnie! Przykro mi z powodu łożyska, ale trzymam kciuki, abyś jak najkrócej musiała leżeć s szpitalu 😘Pimka lubi tę wiadomość
-
Joana23 wrote:Dobuska, powiem Ci, że u mnie jest podobnie! Jakieś humorki mi się wgrały - raz jestem zła, potem płaczę na programie motoryzacyjnym, a na sam koniec dopada mnie głupawka 😁 no i sił coraz mniej niestety..
Sesję bezuszkową mamy zaplanowaną na 10 grudnia, bardzo się na nią cieszę, bo na ten moment czuję się mało atrakcyjnie..
Pimka, bardzo mi przykro z powodu łożyska.. ale chociaż dobra wiadomość jest taka, że święta spędzisz w domu 😘 No i jaki synek już duży! Wstawisz nam jakieś zdjęcie z sesji?
Dziewczyny, polecam Wam też jogę dla kobiet w ciąży. Bardzo pomaga na wzmocnienie mięśni głębokich.
Stokrotka, ja też co tylko mogę to kupuję używaneostatnio przyjechał otulacz z Makaszki i już wiem, że będę polować też na kokon od nich
https://naforum.zapodaj.net/d156f5d0e2a0.jpg.html
Polecam Wam obserwować jej profil bo często potrzebuje rodzin do sesji na warsztatach a wtedy będziecie mieli pamiątkę za free😊 jest super osoba, sesja jest totalnie na luzie a wychodza z tego piękne zdjecia❤jaina_proudmoore, Aneta8, Morwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Hej dziewczyny💛miłego i spokojnego dnia dla Was, bez humorków hehe 🤣 ( dopisze w nawiasie i kto to mówi 🤣). Tez chciałam mieć sesje i to taka miejska, ale sama obecnie się waham czy może nie lepiej z noworodkiem od razu i mężem. Nie wiem 🧐z jednej strony to super pamiątka, z drugiej mam wątpliwości / @Pimka - przykro mi, że będziesz musiała leżeć w szpitalu, ale tam będziecie pod opieką i to jest najważniejsze obecnie💪. / Wyniki cukrów wczoraj wieczorem jak i dzisiaj wyszły już dobrze- także to była jednorazowa akcja, uff. Chociaż jak mierze cukier na czczo to zawsze mam chwile napięcia w czekaniu na wynik 🤣 / Mam taka sprawę- wczoraj przyszły moje wyniki badań. Tsh wyszło 1.07 wiec ok, morfologia tez ok, ale mam obniżone limfocyty. Co mnie trapi to podwyższone leukocyty w osadzie moczu. Norma to 1-5. Ja mam 10-20.( w tym niżej napisane: bakterie nieliczne). Miesiąc temu miałam 5-10 bo sprawdziłam. Lekarz tez sprawdzał miesiąc temu i nie mówił nic. Nie mam żadnych objawów infekcji ze strony pęcherza, żadnych upławów nic. Co mogę zrobić samodzielnie jeśli gin nie przepisze mi czegoś, nawet dla spokoju ducha, że biorę… pomyślałam, żeby oddać mocz do badania jeszcze raz, może źle go pobrałam 🤷♀️I zrobić tez posiew jak coś. Z góry dziękuje za porady 🙂czy można coś brać na własna rękę? - nie wiem, pić sok z żurawiny czy coś🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 14:38
-
jaina_proudmoore wrote:Hej dziewczyny💛miłego i spokojnego dnia dla Was, bez humorków hehe 🤣 ( dopisze w nawiasie i kto to mówi 🤣). Tez chciałam mieć sesje i to taka miejska, ale sama obecnie się waham czy może nie lepiej z noworodkiem od razu i mężem. Nie wiem 🧐z jednej strony to super pamiątka, z drugiej mam wątpliwości / @Pimka - przykro mi, że będziesz musiała leżeć w szpitalu, ale tam będziecie pod opieką i to jest najważniejsze obecnie💪. / Wyniki cukrów wczoraj wieczorem jak i dzisiaj wyszły już dobrze- także to była jednorazowa akcja, uff. Chociaż jak mierze cukier na czczo to zawsze mam chwile napięcia w czekaniu na wynik 🤣 / Mam taka sprawę- wczoraj przyszły moje wyniki badań. Tsh wyszło 1.07 wiec ok, morfologia tez ok, ale mam obniżone limfocyty. Co mnie trapi to podwyższone leukocyty w osadzie moczu. Norma to 1-5. Ja mam 10-20.( w tym niżej napisane: bakterie nieliczne). Miesiąc temu miałam 5-10 bo sprawdziłam. Lekarz tez sprawdzał miesiąc temu i nie mówił nic. Nie mam żadnych objawów infekcji ze strony pęcherza, żadnych upławów nic. Co mogę zrobić samodzielnie jeśli gin nie przepisze mi czegoś, nawet dla spokoju ducha, że biorę… pomyślałam, żeby oddać mocz do badania jeszcze raz, może źle go pobrałam 🤷♀️I zrobić tez posiew jak coś. Z góry dziękuje za porady 🙂czy można coś brać na własna rękę? - nie wiem, pić sok z żurawiny czy coś🙂
U mnie też ostatnio wyszly leukocyty w osadzie i nawet więcej bo coś około 60, plus liczne bakterie. Lekarz kazal powtorzyc badanie ogólne moczu jak coś wyjdzie to posiew i zacząć brać 3x1 urosept. W zeszłym miesiącu mialam podobnie i w posiewie wyszly jakieś nieliczne bakterie wynikające ze zle pobranego moczu i z zaleceń mam kontynuowanie uroseptu.jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Jaina, ja zbytnio nie pomogę, bo podwyższone leukocyty miałam z krwi nie z moczu , co niby jest normalne w ciąży
Donośnie soku z żurawiny , to teraz dobry czas kupić świeża w sklepie, ja kupiłam i robię sobie herbatkę (z tym ze bez herbaty ) - żurawina, kawełek cytryny, imbiru, pomarańczy, zalewam i chwile przykrywam , potem trochę zgniotu żurawinę w szklance i pije. A nawet kuleczki z żurawiny zjem choć kwasiorek
Proponuje (choć , z doświadczenia wiem ze ciężko ) nie analizować za dużo , jak lekarz mówi ze ok to ok:)jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Jaina, ja zbytnio nie pomogę, bo podwyższone leukocyty miałam z krwi nie z moczu , co niby jest normalne w ciąży
Donośnie soku z żurawiny , to teraz dobry czas kupić świeża w sklepie, ja kupiłam i robię sobie herbatkę (z tym ze bez herbaty ) - żurawina, kawełek cytryny, imbiru, pomarańczy, zalewam i chwile przykrywam , potem trochę zgniotu żurawinę w szklance i pije. A nawet kuleczki z żurawiny zjem choć kwasiorek
Proponuje (choć , z doświadczenia wiem ze ciężko ) nie analizować za dużo , jak lekarz mówi ze ok to ok:)Nisia18, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Pimka a co to za fotograf ,dasz namiary?
Jaina właśnie może źle pobrany mocz? Ja tak miałam,w jednym badaniu bakterie,a za tydzień zrobiłam pobranie pod prysznicem,podmylam się,pobranie że środkowego strumienia i czysto 🙂
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Pimka a co to za fotograf ,dasz namiary?
Jaina właśnie może źle pobrany mocz? Ja tak miałam,w jednym badaniu bakterie,a za tydzień zrobiłam pobranie pod prysznicem,podmylam się,pobranie że środkowego strumienia i czysto 🙂 -
Dziewczyny mam pytanie o takie higieniczne artykuły,ile zamawiacie na początek podkładów ginekologicznych(podpasek), podkładów tych np. wymiaru 60x90, wkładek laktacyjnych?
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Zobaczę co powie lekarz we wtorek 🙂z tym moczem to trzeba się czasem nagimnastykować serio. 🙃😎
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny mam pytanie o takie higieniczne artykuły,ile zamawiacie na początek podkładów ginekologicznych(podpasek), podkładów tych np. wymiaru 60x90, wkładek laktacyjnych?
Kasiastaraczka, Joana23 lubią tę wiadomość
-
Pimka wrote:Dla dziecka na szczęście jest niegroźne, ale właśnie może spowodować poród przedwczesny dlatego lepiej leżeć w szpitalu,bo mogłabym nie zdarzyć dojechać do szpitala a wtedy I ja i Ignaś jestemy w stanie zagrożenia życia
jaina_proudmoore, Pimka lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Hej dziewczyny💛miłego i spokojnego dnia dla Was, bez humorków hehe 🤣 ( dopisze w nawiasie i kto to mówi 🤣). Tez chciałam mieć sesje i to taka miejska, ale sama obecnie się waham czy może nie lepiej z noworodkiem od razu i mężem. Nie wiem 🧐z jednej strony to super pamiątka, z drugiej mam wątpliwości / @Pimka - przykro mi, że będziesz musiała leżeć w szpitalu, ale tam będziecie pod opieką i to jest najważniejsze obecnie💪. / Wyniki cukrów wczoraj wieczorem jak i dzisiaj wyszły już dobrze- także to była jednorazowa akcja, uff. Chociaż jak mierze cukier na czczo to zawsze mam chwile napięcia w czekaniu na wynik 🤣 / Mam taka sprawę- wczoraj przyszły moje wyniki badań. Tsh wyszło 1.07 wiec ok, morfologia tez ok, ale mam obniżone limfocyty. Co mnie trapi to podwyższone leukocyty w osadzie moczu. Norma to 1-5. Ja mam 10-20.( w tym niżej napisane: bakterie nieliczne). Miesiąc temu miałam 5-10 bo sprawdziłam. Lekarz tez sprawdzał miesiąc temu i nie mówił nic. Nie mam żadnych objawów infekcji ze strony pęcherza, żadnych upławów nic. Co mogę zrobić samodzielnie jeśli gin nie przepisze mi czegoś, nawet dla spokoju ducha, że biorę… pomyślałam, żeby oddać mocz do badania jeszcze raz, może źle go pobrałam 🤷♀️I zrobić tez posiew jak coś. Z góry dziękuje za porady 🙂czy można coś brać na własna rękę? - nie wiem, pić sok z żurawiny czy coś🙂
-
Nisia18 wrote:Czytałam , ze piszecie o pozycji kolankowo-łokciowej i ze wam pomaga , pytanie co ja robię nie tak , ze w moim przypadku boli mnie góra brzucha , mięśnie .. aż się boje robić ta pozycje , wole na stojąco kręcić miednica..
Hm... A może poproś męża/kogoś bliskiego, żeby spojrzał z boku i się przyjrzał jak to robisz. Może nie wiedząc o tym - trzymasz kręgosłup wklęsły/wypukły?
Ja na początku ciąży, jak ćwiczyłam na kręgosłup to robiłam na czworaka te pozycje krowa-kot (czyli wypukły i wklęsły kręgosłup) to przy wklęsłym mnie dół brzucha ciągnął, a potem u Joanny Mróz dowiedziałam się, że w ciąży właśnie tak nie robić - albo wypukły albo prosty.
Swoją drogą, próbowałam też robić pozycję k-ł i jakoś mi niewygodnie. Cycki mi zasłaniają brzuch, brzuch się kładzie na łóżku... Chyba wygodniej mi na wyprostowanych rękach.
Mi się marzy sesja zdjęciowa, zwłaszcza, że swoją ślubną w plenerze miałam taką sobie. Niby zdjęcia OK, ale mamy kilka takich, na których wyglądamy jak patusiarnia - ja zmęczona i spięta a mąż niekorzystny i rozmazany. Najlepsze, że to nie były wszystkie zdjęcia, tylko te przebrane.
Ja wiem, że nie jestem jakąś super modelką i często się przed aparatem spinam, ale z wakacji mam trochę fajnych zdjęć, więc to pewnie kwestia dobrego oka, odprężenia i nie robienia nic na siłę.
Mamy jednego fotografa przećwiczonego (ale on strasznie fotoszopuje, zrobił nam takie zgrabne zdjęcie na święta) i drugą fotografkę z polecenia - znajomi mają fajną wystawkę z różnych sesji - robią co jakiś czas odkąd dzieci się pojawiły - z tym, że to gdzieś pod Mińskiem Mazowieckim. Ale wątpię, że z moim ogarem to się uda do stycznia coś wykombinować. A fotki z gołym brzuchem odpadają z powodu siniaków od Clexane. Chyba, że się ich nie wstydzić? W końcu to rany wojenne.
dobuska wrote:Powiedzcie, że będzie lepiej 🤣🤣🤣🤣🤣
Spójrz na to tak, nie masz przynajmniej tych bóli, jakoś funkcjonujesz. Czasem trzeba odłożyć koronę na stół i się położyć, poleniwieć. A może spożytkuj czas na jakiś sprytny plan dla męża? Pomyśl jak mu wynagrodzić bluźnierstwa: jakiś masaż dla niego, małe spa, może golenie brody, albo wspólne oglądanie czegoś, co lubi. To może być nawet kurs instruktażu składania modeli pociągów albo wyszywania. Nawet lubuskie centrum prania dywanów może odprężyć.
Jeszcze napiszę, że po podmyciu się przed pobraniem moczu warto się wytrzeć ręcznikiem jednorazowym albo papierem, a nie zwykłym. Powtórzyłabym.
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
MyŚliwa wrote:A i dziewczyny, dziś gruchnęła informacja, że szpitale ograniczają porody rodzinne i odwiedziny. Miejmy nadzieję, że do naszych terminów wszystko wróci do normy i przynajmniej fala zakażeń spadnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 07:36
MyŚliwa lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny 🙂
Właśnie jadę na mocz i morfo przed wtorkową wizyta. Ależ głodna już jestem...
Myśliwa, o odwiedzinach słyszałam ale z tymi porodami rodzinnymi to masakra. Moim zdaniem nie powinno być ograniczeń w sytuacji gdy osoba towarzysząca mieszka z ciężarna. Jeżeli w dniu porodu zostanę sama będzie mi naprawdę ciężko...
Kochane, wczoraj znowu dopadł mnie kiepski nastrój. Mąż wyszedł na kilka godzin a ja zaczęłam aktualizować nowinki z Polski, Europy i świata i jakoś wszystko co się dzieje mnie przybilo.
W dodatku po jego powrocie poszliśmy na późny obiad. I cóż... Cukier po godzinie 106. Po 90 min 133... Aż się rozpłakałam. Po kolacji już takich akcji nie miałam ale nadal nie jestem pewna czy to kwestia nietrafionego posiłku czy mój organizm tak szaleje. Obiad miałam z dodatkiem mleczka kokosowego. Cóż.. pozostaje mi dziś sprawdzić pozostałe posiłki. Oczywiście momentalnie tak się zestresowałam że wjechały 3 melisy. Diabetolog mówiła że nawet mały stres może mi na tym etapie ciąży rozregulować cukier. Mam odpoczywać i się nie denerwować. No ciężko 😁
Mam nadzieję że chociaż te dzisiejsze badania wyjdą ok. Trzymajcie się Kochane w ten mglisty szary poranek 😘jaina_proudmoore, Nisia18, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
U mnie w obu szpitalach jest już zakaz odwiedzin. Podczas porodu będę sama,bo mąż z synkiem musi zostać,ale już się z tym oswoiłam.
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀