X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, powodzenia na badaniach ☀️🍀💛 chyba jeszcze zaspana jestem, bo nie rozumiem o co chodzi z tym cukrem. Po godzinie 106 wynik to dobrze, ale czemu mierzyłaś po 90 min? Pomiary jak coś robi się dwie godziny później.w sensie po jedzeniu 🧐 Według mnie, stres tu ma spore znaczenie. Widzę po sobie, wczoraj ładne wyniki, w środę „dziwne” = stresująca wizyta. Skoro norma jest poniżej 140 a wyszło 133 to nie ma co się katować… nie możemy się obwiniać za każdy wysoki wynik, bo wiem, że robimy co możemy pod kątem jedzenia. 💪Może wtedy warto poruszać się w domu, poćwiczyć itp. Jak kiedyś pisałam, mój tata po śniadaniu i obiedzie, każdego dnia! Niezależnie od pogody, idzie na spacer. 🙂i cukier ma w normie (je białe pieczywo i zwykle jedzenie) Ps. Ja tez się stresuje wynikami cukru, żeby nie było. Albo wynikiem moczu. 🤦‍♀️Po prostu martwię się o dziecko, tylko tyle i aż tyle. Ale nie możemy robić z siebie cukrowych męczennic bo czasem pomimo starań, na hormony nie mamy wpływu. A wiem, że słodkie mamy mają za sobą często sporo wyrzeczeń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 07:58

Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu niestety od początku covidu nie ma odwiedzin i porodów rodzinnych.. 😔 bardzo mi z tym źle, ale nic nie zrobię..

Na domiar złego dopadł mnie katar i ból gardła 😩 dziewczyny co na te dziadostwa stosowałyście? Na ten moment robię sobie napary z imbiru, witamina C pod każdą postacią, miód, mleko z czosnkiem.. nie wiem co jeszcze? Woda z solą do płukania gardła?

Stokrotka, trzymam kciuki za piękne wyniki :) też mam wizytę we wtorek, ale na badania pójdę w poniedziałek, bo cholerka dzisiaj przez to przeziebienie totalnie mi się nie chce :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka , trzymam kciuki :)
    Ja tez już czekam na pobranie krwi , ale dzisiaj tylko tarczyca :)

Dziewczyny , wczoraj wieczorem mialam dziwne kłucie z lewej strony brzucha i prawej , ale dosłownie w jednym miejscu i na wysokości dziecka , nie ze nisko .. i trochę w dole brzucha , po bokach.. wyglada na więzadła co? Ale dziwne uczucie ..

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    W moim szpitalu niestety od początku covidu nie ma odwiedzin i porodów rodzinnych.. 😔 bardzo mi z tym źle, ale nic nie zrobię..

Na domiar złego dopadł mnie katar i ból gardła 😩 dziewczyny co na te dziadostwa stosowałyście? Na ten moment robię sobie napary z imbiru, witamina C pod każdą postacią, miód, mleko z czosnkiem.. nie wiem co jeszcze? Woda z solą do płukania gardła?

Stokrotka, trzymam kciuki za piękne wyniki :) też mam wizytę we wtorek, ale na badania pójdę w poniedziałek, bo cholerka dzisiaj przez to przeziebienie totalnie mi się nie chce :)
    Zdrówka życzę. 🧡katar potrafi być uciążliwy. Ja stosowałam tez twoje metody przez kilka dni , a potem kupiłam krople do nosa z serii Prenalen i przeszło. 🙂na ból gardła brałam też tabletki z tej samej serii. Odpoczywaj, może poleż w łóżku jeden dzień. 😘

Joana23, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ta pozycja k-l bardzo możliwe ze źle coś robię , nie wiem .. ale może racja powiem mężowi żeby zerknął jak się wyginam :)

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, już tłumaczę po co zmierzyłam 🙂 ogólnie to zawsze mierze po 1 h. Ale jeśli jem coś nietypowego, czego nie jem regularnie albo czego do tej pory w ciąży nie jadłam to gdy ta godzina minie też robię pomiar. Jeżeli po 60 min miałam 106 a po 90 już 133 tzn że cukier rósł.a nie powinno tak być. Wiem że np polaczenie węgli i tłuszczu tak działa- choćby pizza. Nie jest to jednak zdrowe bo niby po godzinie cukier ok ale potem rośnie i nawet o tym nie wiemy. Ja sprawdziłam też po 2 h i już bardziej nie urósł ale woooolno spadał.
    A co do spacerów i wysiłku fizycznego to też stosuje. W zasadzie po każdym posiłku. Ale jak widać w tym przypadku nie pomogło. Inna sprawa że jak jem te 7 posiłków to już po całym dniu spacerów/ ćwiczeń itd jestem zmęczona. I pewnie tu jest też powód tego że jem i nie tyje więc jak się dowiedziałam kolejny problem😁

Wracam już do domu- mega ciekawa jestem wyników. Krew po pobraniu trysnęła jak szalona😁 jak nigdy.

Joana, dużo zdrowia.

Nisia, kciuki za badanie 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 08:47

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko powodzenia na badaniach. Ja mam wizytę w poniedziałek ale na wynikach byłam już na początku tego tygodnia.
    Joana ja z racji na to, że nie za dużo mogę przy cukrzycy do kanapek dodawałam sobie czosnek a do nosa używałam spray hipertoniczny z zalecenia lekarza

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Pimka a co to za fotograf ,dasz namiary? :)

Jaina właśnie może źle pobrany mocz? Ja tak miałam,w jednym badaniu bakterie,a za tydzień zrobiłam pobranie pod prysznicem,podmylam się,pobranie że środkowego strumienia i czysto 🙂

Zostawiam namiary🙂
    https://marikawronska.pl/

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%

Wysłany: 12 listopada 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, już tłumaczę po co zmierzyłam 🙂 ogólnie to zawsze mierze po 1 h. Ale jeśli jem coś nietypowego, czego nie jem regularnie albo czego do tej pory w ciąży nie jadłam to gdy ta godzina minie też robię pomiar. Jeżeli po 60 min miałam 106 a po 90 już 133 tzn że cukier rósł.a nie powinno tak być. Wiem że np polaczenie węgli i tłuszczu tak działa- choćby pizza. Nie jest to jednak zdrowe bo niby po godzinie cukier ok ale potem rośnie i nawet o tym nie wiemy. Ja sprawdziłam też po 2 h i już bardziej nie urósł ale woooolno spadał.
    A co do spacerów i wysiłku fizycznego to też stosuje. W zasadzie po każdym posiłku. Ale jak widać w tym przypadku nie pomogło. Inna sprawa że jak jem te 7 posiłków to już po całym dniu spacerów/ ćwiczeń itd jestem zmęczona. I pewnie tu jest też powód tego że jem i nie tyje więc jak się dowiedziałam kolejny problem😁

Wracam już do domu- mega ciekawa jestem wyników. Krew po pobraniu trysnęła jak szalona😁 jak nigdy.

Joana, dużo zdrowia.

Nisia, kciuki za badanie 👍

już wszystko jasne :)
    Też czasem sprawdzam cukier jako dodatkowy pomiar, wczoraj np po powrocie ze spaceru, bo w parku piłam kawę :)
    po prostu byłam ciekawa ile wyjdzie.

Jak to lekarz diabetolog mi ostatnio pow. że cukrzyca w ciąży to sztuka wyborów oraz próbowanie.
    pomidor z rana- źle, wieczorem - ok
    mała porcja- lepsza niż duża
    ja bym się wagą nie przejmowała, najważniejszy rozwój dziecka.
    ty jesz, nie głodzisz się, jesteś aktywna :), niech dzidzia rośnie i tak sama czerpie co jej potrzebne do jedzenia.
    mój kawaler to ma chyba specjalny przycisk - proszę podać jedzenie :P

Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, mój ma to samo😁 potrafi zadbać o częste dostawy jedzenia 🙂

W ogóle to wczoraj jakiś czas miał nogi i góry i zapodal takie kopniaczki że dosłownie widziałam jego unoszące się przez skore stopki 🥰
    Potem już nie było tak pięknie bo się przesunął. Plecy zaczęły okropnie boleć i tak dostałam w żołądek że dostałam mdłości jak na początku ciąży. I prawie zwróciłam kolację🤦

Widziałam że wczoraj był temat sesji brzuszkowej.uwazam że to fajna sprawa, ale ja osobiście nie planuje. Prawdę mówiąc ja ogólnie nie lubię być fotografowana. Sesja ślubna to dla mnie jak za kare było😁 na niektórych zdjęciach mam minę pt: Zrób pan to zdjęcie bo chce już wracać.
    Ale swojego malucha po porodzie to pewnie z każdej strony obfotografuje🙂

jaina_proudmoore, dobuska, Joana23, Aneta8, Aga12345, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 12 listopada 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu dostałam kopa pod żebro to się wyprostowałam jak struna w łóżku 🤣 Zwykle wieczorem mały szaleje, wypina się dość mocno zarówno głową jak i pupą. Wczoraj była zabawa w chowanego, kopnięcie - aż brzuch faluje- odkryłam kołdrę i nie dzieje się nic, zakrywam, mija 30 sekund i kopnięcie, odkrywam- nic, zero reakcji. Cwana bestia 😎

Stokrotka 86, Nisia18, Aga12345, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was miała/ma dodatki wynik GBS?
    Chyba robi się go trochę później w ciąży , pewnie pod koniec , mi wyszedł z moczu wczoraj - „nieliczne bakterie”
    ale już zaczęłam się bać . Muszę czekać do pon co lekarz powie , a tak z ciekawości to podaje się teraz jakiś antybiotyk czy dopiero przed porodem ??

Dokładnie pisze - „nieznaczny wzrost paciorkowca B”

Edytuje po raz drugi , nie mam paciorkowce typu B , czyli tego gbs.. za szybko spojrzałam i prawie umarłam 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 13:06

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja dzisiaj oficjalnie witam się w III trymestrze.

Przez ostatnie parę dni mam jakiś obniżony nastrój, wszystko mnie drażni (mąż szczególnie :D). Chodzi też za mną gin z tonikiem, ogólnie smak toniku, chyba dzisiaj sobie kupię i wypiję trochę po posiłku, taki zimny, z lodem 🤤
    Niedawno odkryłam profil na insta: cukrzyca w dwupaku. Babeczka jest mega. Zrobiłam z tego przepisu już sernik i szarlotkę. Szarlotka poszła w mig, mąż też się na nią rzucił. Planuję zrobić jeszcze rogaliki i pierogi z kapustą i grzybami. Wypróbuję w listopadzie, jak posmakuje, to będzie idealnie pasować na święta. Cukry po ciastach mierzyłam co 15 min, ani razu nie przekroczył 100. Stosowałam się do uwag, które pani dodaje w postach, np. do szarlotki najlepiej dodać białko: kefir, jogurt i wtedy możemy to zjeść jako osobny posiłek.

Do towarzystwa w postaci spadku nastroju doszło mi jakieś zwątpienie. W II trymestrze czułam, że jestem w ciąży, brzuszek rosnął, miałam chęci za planowanie wyprawki, a ostatnie dni przeleżałam pod kocem :( Martwi mnie też waga maluszka. W 26t6d ważył 850g. Lekarz mówił, że w normie. Fakt, mierzył na szybko, na prenatalne jestem umówiona 2 grudnia. Po cichu zazdroszczę niektórym z Was, że wasze maluszki mają już powyżej kilograma. Tak się bałam, żeby przez cukrzycę Krzyś nie był za duży, a teraz mam wyrzuty sumienia, że idzie to w drugą stronę. Mój mąż mówi oczywiście: jak lekarz powiedział, że jest ok, to znaczy, że jest ok. Każde dziecko rośnie w swoim tempie.

Dzisiaj jestem po kolejnym odcinku szkoły online z Joanną Mróż - babeczka jest fantastyczna. W końcu ktoś pokazał krowie na rowie (czyli mi) jak wygląda masaż krocza. Za 1-2 tyg zacznę go robić, bo lekarz na ostatniej wizycie mówił, że na tę chwilę rodzimy SN.

Co do sesji, to my planujemy zrobić, ale na wiosnę, na łonie natury. Może wybierzemy się nad morze. Będziemy we trójkę plus piesia oczywiście i zrobimy taką naturalną sesję. Ja ogólnie nie lubię siebie na zdjęciach, wszystkie ze ślubu zdjęcia są w szafie. W nowym domku pewnie kilka włożę w ramkę. I tak jak Stokrotka dziczkowi będę robić po parę zdjęć dziennie :D

Jaina - dzięki za cynk z Neno. Wpisałam do kalendarza w telefonie przypominajkę. Pewnie szybko się rozejdą.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙

Wysłany: 12 listopada 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was miała/ma dodatki wynik GBS?
    Chyba robi się go trochę później w ciąży , pewnie pod koniec , mi wyszedł z moczu wczoraj - „nieliczne bakterie”
    ale już zaczęłam się bać . Muszę czekać do pon co lekarz powie , a tak z ciekawości to podaje się teraz jakiś antybiotyk czy dopiero przed porodem ??

Dokładnie pisze - „nieznaczny wzrost paciorkowca B”
    Ciekawy temat. Wymazy robi się po 30 tc chyba. Nie wiem co się dzieje jak wyjdą pozytywne, chętnie się dowiem 🙂Mi tez wyszły nieliczne bakterie ostatnio. Czy ten opis miałaś w ogólnym badaniu moczu czy w posiewie dodatkowo? 🧐

zDmVp2.png

Wysłany: 12 listopada 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra85- obniżony nastrój ostatnio złapał nie tylko Ciebie. Pozwól sobie na gorsze chwile też, one miną. Mnie tez drażni kilka osób, czasem najlepiej mi w ciszy, samej w domu z kotami 🤣 Wagą dziecka się nie martw, tu już działa genetyka, dzidzie teraz będą intensywnie szły w masę 🙂może twój docelowo będzie mały i drobny, tego nie wiesz niestety. S może przybierze dużo na samej końcówce 😎💪Trzeba dbać o siebie i ufać słowom lekarza (ja tez myśle o tej wadze, serio, poznam dopiero 6.12 na usg 3 trymestru). Szarlotka mniam 😛🧡

Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ciekawy temat. Wymazy robi się po 30 tc chyba. Nie wiem co się dzieje jak wyjdą pozytywne, chętnie się dowiem 🙂Mi tez wyszły nieliczne bakterie ostatnio. Czy ten opis miałaś w ogólnym badaniu moczu czy w posiewie dodatkowo? 🧐

Ja robiłam zwykle badanie moczu , tylko ja nie w PL i tutaj zaprzeczenie NIE pisze się po czasowniku , a ja dostrzegłam tylko czasownik i byłam pewna ze mam gbs+ dlatego zaraz napisałam do Was .. jeszcze zdążyłam wypłakać się do męża do telefonu , aż dostałam wiadomość o lekarki ze wszystko normalnie i wrocilam na stronę z wynikami bo mam online ze faktycznie pisze ze nie mam … ufff.. chyba KTOŚ nade mną czuwa 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 13:42

Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia dobrze, że się wyjaśniło!❤️

Jej… nie mam nic energii. Ogarnęłam w domu, poczytałam i zjadłam obiad. Czytam Was, a nawet mi się pisać nie chce. Miałam tyle planów na dzisiaj i… szlag je trafił.

Co do ruchów, to ja od kilku dni czuję je mocniej. W sensie, wyczuwam coraz więcej ruchów małej, więc mam mało okresów, kiedy jej nie czuję. Myśle, że ma to związek z tym, że jest już coraz większa. Najczęściej leży główka do dołu, ale jak leze na boku to ona ustawia się w poprzek i macha rączkami i nóżkami, wiec czuje po bokach jednoczesne uderzenia 😁

Wczoraj byliśmy u znajomych, gdzie ich dwulatka oglądała bajki. Moja mała jak słyszała bajki, to urządziła mi taki taniec, że już mam lekką zapowiedź na przyszłość 🤣

Co mnie martwi, to że jak wstaje w nocy na siku, to malutka dostaje takiego szału, że aż zasnac nie mogę. Także ten… szykują się wesołe nocki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 13:52

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Nisia18, Aga12345, MyŚliwa, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska,takie spokojne dni tez są potrzebne 🧡 czytałam ostatnio, że dzieci mogą być obecnie aktywne również w nocy. Jak wstaje siku to mój tez się budzi i kręci. Mam podobnie jak Ty: rusza się i prawa i lewa strona. Robienie obrotów = wyczuwalne dość mocne napięcie w brzuchu. Zobaczcie, dzieci ważą średnio kg z małym hakiem, czyli ich waga zwiększy się jeszcze do 3kg z hakiem. 🙉to dopiero zaczną buszować, chociaż pod koniec będą już miały mało miejsca.

Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Dobuska,takie spokojne dni tez są potrzebne 🧡 czytałam ostatnio, że dzieci mogą być obecnie aktywne również w nocy. Jak wstaje siku to mój tez się budzi i kręci. Mam podobnie jak Ty: rusza się i prawa i lewa strona. Robienie obrotów = wyczuwalne dość mocne napięcie w brzuchu. Zobaczcie, dzieci ważą średnio kg z małym hakiem, czyli ich waga zwiększy się jeszcze do 3kg z hakiem. 🙉to dopiero zaczną buszować, chociaż pod koniec będą już miały mało miejsca.
    Taaaak, takie obroty to się niedługo już skończą. Ja się cieszę, że mała i tak najchetniej i najdłużej siedzi główką do dołu. Już w sumie od wielu tygodni tak ma, wiec oby jej zostało. :)

Ja się nie martwie, że ona się rusza dużo, tylko że najbardziej jest aktywna, kiedy mi się chce spać🤣🤣🤣 podobno to się przekłada na to, co po narodzinach. Ja w ciągu dnia też dużo leze, to ona jest o niebo spokojniejsza. No cóż, przynajmniej będę mogła w ciągu dnia więcej zrobić, nie ma tego złego :D

Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo super masz jak czujesz jak córcia Ci się ułożyła w brzuchu ..:) ja jeszcze tego nie czuje , na ostatnim usg był główka do góry po prawej stronie wiec jak czuje na dole po lewej stronie albo po środku kopnięcie to wiem ze to te malutkie , słodkie stopki co widziałam na usg🦶🏻🦶🏻 Ale fakt , ja od dwóch dni czuje bardziej ruchy nawet w ciągu dnia :)

Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ