Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj ja tez dużo przeczytałam w czasie paniki , i widzisz w tym artykule pisze ze podaje się antybiotyk żeby zwalczyć bakterie do dnia „zero” , a w całej reszcie arytkułów pisało ze się jej nie zwalcza bo ona i tak wróci , ze dużo osób może jaka mieć nawet bezobjawowo , dopiero robi się groźna w ciąży i w trakcie porodu . W nielicznych przypadkach nawet w trakcie trwania ciąży stwarza zagrożenie wczesnego porodu .. ehh strach pomyśleć .
Myśle ze tak naprawdę dużo zależy od lekarza co postanowi .. No i oczywiście przed porodem trzeba przyjąć antybiotyk chyba nie później niż 4 godziny wcześniej żeby ustrzec dziecko przed zarażeniem się .
W każdym razie , przy każdym badaniu moczu będę miała na uwadze żeby się dobrze dowiedzieć i dopilnować ..
oby każda z nas to ominęło! 🍀✊🏻✊🏻jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ten wymaz gbs pobiera się po ukończonym 35 tc i jego wynik oprócz grupy krwi jest wymagany na porodówce. Poprzednio miałam ujemny,ale słyszałam,ze właśnie w przypadku pozytywnego podają przy porodzie kroplówkę z antybiotykiem.
Pierwszy raz od dłuższego czasu byłam na zakupach w większym sklepie i już wiem,że to nie dla mnie już. Leżę i odpoczywam 🙂
Edit: oczywiście pisze o ciąży bez komplikacji 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 17:40
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Aga12345 wrote:Joana ja z racji na to, że nie za dużo mogę przy cukrzycy do kanapek dodawałam sobie czosnek a do nosa używałam spray hipertoniczny z zalecenia lekarza
Ja jeszcze piłam takiego pseudogrzańca: imbir, goździk, plasterki cytryny zalewałam wrzątkiem i słodziłam ksylitolem. Prawie jak herbata z cytryną. Od czasu do czasu można odrobinkę miodu.
jaina_proudmoore wrote:Ciekawy temat. Wymazy robi się po 30 tc chyba.
Wcześniej się nie leczy, żeby nie spowodować nawrotu po odstawieniu.
Ja kiedyś miałam w wymazie strp. agalactiae przy staraniach i podleczyli mnie globulkami (z nystatyną?).
Dzisiaj rano, po śniadaniu - siedzę, robię sobie prasówkę i czuję, że mi telefon miga. Patrzę w dół, a mała mnie w łokieć kopie (miałam oparty na brzuchu przy żebrze). Tak wolę, wczoraj przez cały dzień urządzała dyskoteki w postaci czkawek (znów wróciły, biedactwo). Życie wewnętrzne się toczy. Zupełnie nie wyczuwam, gdzie siedzi głową (ale to pewnie moja anatomia), a gdzie ręką - ostatnio babcia ją macała to czuła kopnięcia powyżej pępka, a ja je czułam poniżej... Z resztą rozciągania więzadeł też nie czuję.
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry,
MySliwa ja też polecam jednorazowe ręczniki to miejsc intymnych
Stokrotka przykro mi, że tak źle na Ciebie wpłynęły wiadomości...my nie mamy tv,ale czytam w necie i rzeczywiście jest nieciekawie...
Wow to musiał być słodki widok takie stópki 🥰
Joana23 zdrowiej 😚
Ja ze swojej strony polecam syrop z cebuli, inhalacje z soli fizjologicznej i solanki zablockiej, witaminę C, imbir,sok malinowy. Kupiłam też spray do nosa i tabletki na gardło Prenalen
Pimka dzięki za podesłanieakurat Marikę znam z Instagrama
Super ma zdjęcia
Jaina u mnie też Tadzik tak się że mną bawi w berka
Pod kołdrą jak szalony,a odkryję i nic
Dziś to samo tylko pod bluzą było
😂
Negra wow już III trymestr 🥰
Kochana nie denerwuj sie , jeśli lekarz mówi że wszystko dobrze i waga Maluszka też to tak jest 💙
Ja też uwielbiam Joannę Mróz 😁
Dobuska u mnie też Mały się uaktywnia po nocnych sikach i też dziś pomyślałam o tym,że będzie ciekawie 😁
Dzisiaj znowu wstałam przetrącona, mąż znowu kaszlał, wstałam z bólem głowy...
Przyszło łóżeczko dostawne dla Tadzia 🥰https://zapodaj.net/480fc1166a26e.jpg.html
https://zapodaj.net/d33f112ca7f07.jpg.html
Zamówiłam też już dużą część rzeczy z apteki, zostały jakieś pojedyncze
U mnie dziś studniówka ❤️
Czy kupowalyscie już jakąś szczotkę do włosów,żeby wyczesywac ciemieniucha? Tyle tego,że zgłupiałamStokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Negra85, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
@Kasiastaraczka - moja koleżanka miała napisane na kartce od położnej, żeby 1- nie kupować żadnych specyfików na ciemieniuche bo nie wiadomo czy będą potrzebne, 2- zwykła szczotka delikatna dla niemowląt do czesania. Ja mam z Lemurem 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 18:02
Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Kasiu, piękne łóżeczko 🙂
Oj, to nie do końca tak że wiadomości tak mnie zdolowaly- ja po prostu miałam doła i już wszystko tak na mnie działało😁
Mam wyniki- w moczu nic nie ma. Hematokryt z 34 podniósł się na 36👍 erytrocyty mam natomiast pierwszy raz na granicy (są obniżone) i pojawiły się niedojrzałe granulocyty IG. Są nieznacznie podwyższone.
Dopytam jeszcze dr we wtorek. Ale coś czytałam że w ciąży tak może być...
Byliśmy dzisiaj na większych zakupach z mężem. Koniecznie chciałam do biedry żeby kupić tą pyszna czekoladę bez cukru. I niestety jej nie było 🙁 w dodatku godzina 14 a pełno ludzi... I wracając jakis osioł prawie w nas wjechał bo zmieniał na pełnej pizdzie za przeproszeniem kilka pasów na raz.
Serio, zwłaszcza teraz nie chciałabym żadnej stluczki.
Mój maluch to w ciągu dnia raz ma nóżki u góry, raz na dole. Zauważyłam że bardzo lubi ugniatać mi pęcherz🤦 i też w nocy jak wstaje do WC to się dzidzia uaktywnia. Ogólnie raczej życie wieczorowo nocne prowadzi. Zupełnie jak mój mąż 😄jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja jutro kupię sobie Urosept w aptece, taki mam plan. Potem powtórka badania moczu, nawet bez wskazań lekarza 🙂te leukocyty mnie gdzieś męczą 🤦♀️ Już trzeci dzień pije żurawinę- mały kieliszek, może tez wspomoże. / Mój kawaler reaguje na mecze w tv, jak mąż ogląda to młody się rusza opływowo jakoś. Na muzykę hiszpańska tez reaguje 🤣 Skakanie po pęcherzu nie jest fajne, serio. Długo leżał jak rogal z nogami w dole, tak mi się wydaje. A teraz odkąd ćwiczę to leży wzdłuż. Jakoś przeczuwam, że nie zrobi obrotu. Zobaczymy pozycje we wtorek do lekarza 😎dzieci tam naprawdę harcują; szkoda, że nie ma podglądu na te wszelakie ruchy, wypychanie itp. 🙂to byłby ciekawy program jak w tv. Edit: a najlepsze uczucie jak rezonans aż idzie w pośladki 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2021, 18:43
Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aga12345, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 😚 dzięki
Mam nadzieję,że dziś już lepszy humorek
Dobrze, że wyniki ok 🙂
Heh niestety jeżdżąc to często trzeba myśleć za innych i uważać bardzo...mnie często stresują podróże...
jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jainna mi we wtorek wyszly w moczu leukocyty, bakterie, ślad białka, erytrocyty, a dziś powtórzyłam badanie stosując sie do wytycznych lekarza(tampon,podmycie się, wytarcie ręcznikiem papierowym) i wynik wyszedł idealny. Także pewnie i u ciebie to efekt złego pobrania i kolejne badanie na pewno będzie już dobre😊
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Jainna mi we wtorek wyszly w moczu leukocyty, bakterie, ślad białka, erytrocyty, a dziś powtórzyłam badanie stosując sie do wytycznych lekarza(tampon,podmycie się, wytarcie ręcznikiem papierowym) i wynik wyszedł idealny. Także pewnie i u ciebie to efekt złego pobrania i kolejne badanie na pewno będzie już dobre😊
Pimka lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam zwykłą szczotkę z miękkiego włosia.
Zamówiłam sobie dzisiaj kalendarz adwentowy z herbatą i parę herbat roiboos, chciałam zakupić kalendarz z Body Shop, ale jakoś szkoda mi kasyChyba tryb "oszczędna matka" mi się włączył.
Dzisiaj miałam okłady z Piesi. Zawsze jak się rozkładam z tabletem lub książką na sofie, to ona się przytula do braciaka i wsuwa pyszczek pod książkę, aby się nią zająć
Kupiłam dzisiaj w Empiku bajki, mąż powiedział, że od dzisiaj będzie Małemu czytał, aby się oswoił z jego głosem
https://www.empik.com/za-gorami-za-lasami-100-najpiekniejszych-bajek-swiata-opracowanie-zbiorowe,p1100411008,ksiazka-p
Książka przepięknie wydana. Aż sama sobie dzisiaj poczytałamZamówiłam jeszcze te:
z Kubusiem: https://www.empik.com/12-opowiastek-ze-stumilowego-lasu-disney-opracowanie-zbiorowe,p1283398284,ksiazka-p
365 opowiadań, widziałam na żywo, jest piękna, codziennie inna historia, zaczyna się od 1 stycznia - https://www.empik.com/365-basni-i-opowiastek-na-kazdy-dzien-opracowanie-zbiorowe,p1281462150,ksiazka-p
jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aga12345, Agawa85, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra super towarzyszka do leżakowania 🥰
Ja na razie puszczam muzykę Tadziowi,ale też chcę zacząć czytać mu ❤️
Piękne propozycje podeslalas
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzień dobry 😚
Dziewczyny na stronie fizjomommy jest do pobrania teraz za darmo fajny ebook,Bobozegar
Tylko przez tydzień,od wczoraj
Polecam też profil tej fizjo 🥰
Miłej soboty 😚Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Nisia18, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Joł, joł ! Mam już 1153g i zmieniłem termin ewentualnego porodu na urodziny taty , na 4 Lutego 😊 Poza tym wszystko u mnie ok. Jestem zdrowy. Po mamy szyjce nie wale aż tak mocno jak ona to opisuje bo się wcale nie zmniejszyła... także przedwcześnie się raczej nie urodzę 😉 Cały czas siedzę grzecznie głową w dół żeby nie było... i cały czas jestem wstydliwy i zasłaniam buzię rączkami 😉
niutek87, Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Nisia18, Kasiastaraczka, Pimka, Ada.. 31, dobuska, Selena, MyŚliwa, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🧡miłego weekendu 🍀 / @Morwa- dobre wieści od pana Wstydzioszka 🥰 super, bardzo się cieszę / Ja wstawałam trzy razy siku w nocy, w tym o piątej to ledwo mogłam oczy otworzyć 🤣taka byłam zaspana. Organizm chyba ćwiczy pobudki 🙉
dobuska lubi tę wiadomość