X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina współczuję wizyty teściowej... niepotrzebnie tylko podnosi ciśnienie...i Twój cukier

Stokrotka jej tylko jak tu przytyć?

Aneta8 ale fajnie,że masz foteczki 😁
    Super, że szafa kupiona i pewnie,że lepiej, że głębsza

Dziewczyny robicie takie profesjonalne sesje brzuszkowe?

Ja odebrałam moją koszulę nocną i jest jak nowa,a różnica w cenie kolosalna,bo nowa kosztuje ok.90 zł,a ja dałam 16
    Kupiłam też używany, bawełniany rożek z colorstories i też jak nowy🥰
    https://colorstories.pl/produkt/rozek-niemowlecy-mom-me/

Stokrotka 86, dobuska, Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś niewiele widzę, co się naokoło dzieje. Cały dzień wisiałam na telefonie. W akcie desperacji zadzwoniłam do apteki Superpharmu (robią u nas szczepienia) i dowiedziałam się, że nie mają już terminów na ten tydzień, ale grafik na następny będzie w poniedziałek. I że polecają zadzwonić na ogólną infolinię Superpharm.
    (ja na początku nie chciałam w aptece, bo wolałabym być kwalifikowana przez lekarza, a nie farmaceutę, ale w końcu uznałam - że w sumie skoro prowadzący mi zaleca szczepienie, a wie o ciąży i przepisuje p/zakrzepowe to czemu nie?)

50 telefonów dalej... Na infolinii Superpharmu nie było dostępnych konsultantów (i po tej informacji od razu się rozłączają)

Udało mi się w końcu dodzwonić bezpośrednio do jednej z ich aptek i zapisać w ten weekend.
    Z tego podekscytowania, że rozmawiam z normalnym człowiekiem, wybrałam pierwszy lepszy termin, bez pytania o godzinę... (czyli w nie naszych godzinach funkcjonowania).

No nic :-).

Tak mi ulżyło, że zabrałam się za wyprawkę. Na razie dzielę ubrania na numery, bo w worku z 62 były: 50, 54, 62, 68 i nawet 104 :-D.

Stokrotka 86, dobuska, Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    A że ten ZOZ tego badania (echo serca płodu) nie robi to dr ma zablokowana możliwość wystawienia tego konkretnego skierowania.
    Szczęka mi opadla.(...) Cyrk poprostu.

O jasny pieronie, tego się nie spodziewałam. NFZ zaskakuje, mógłby chociaż raz pozytywnie! Dlatego Ci pisałam, że ja chciałam sobie tych nerwów oszczędzić.
    Trzymam jednak kciuki, może jakiś jeszcze się termin znajdzie!

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysliwa, ale cyrk z tymi szczepieniami u Ciebie!
    Ale przynajmniej jest w tym jeden plus! Ludzie się chyba teraz szczepią, skoro znalezienie terminu „na dniach” graniczyło z cudem. Podziwiam za wytrwałość!

Kasia, ja miałam mieć taka sesje, ale jednak mieć nie będę.

Dobrego dnia!

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 🙂

Myśliwa, super że znalazł się termin- oby już bez przeszkód.

A u mnie z rana niespodzianka. Cukier 96🤷 a wczoraj był diabetolog i od dłuższego czasu cukry idealne. Inna sprawa że znowu źle spałam przez katar. Chyba wrócił mi ten katar hormonalny z początku ciąży. No nic, obserwuje...

Kasiu, ja ostatnio też odebrałam koszule do karmienia/ porodowe z vinted. 2 są od mamy ginekolog a 2 jakieś no name- po kosztach kupiłam. I mam 2 rożki też używane. Jakieś firmowe ale już nie pamiętam. Ogólnie to co mogę teraz kupuje używane. Często i tak jest w super stanie a koszty nieporównywalne 🙂

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, mi tez się cukry na czczo rozjechały po wizycie u diabetologa 🤣

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam , ze piszecie o pozycji kolankowo-łokciowej i ze wam pomaga , pytanie co ja robię nie tak , ze w moim przypadku boli mnie góra brzucha , mięśnie .. aż się boje robić ta pozycje , wole na stojąco kręcić miednica..
    może zastana jestem „u góry „ brzucha , nie wiem..
    Pozatym od kilku dni może nawet tydzień wrócił do mnie ucisk podżebrowy z prawej strony, dziwna sprawa, w dzień nie boli, a od wieczora się zaczyna najgorzej podczas leżenia . Mówili mi ze maluszek główkę upycha widocznie z tej strony.. ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 09:44

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka ja będę miała dwie sesje 🙈 jedną robi mi przyjaciółka, a drugą umówiłam do fotografki, którą już dawno miałam upatrzoną i będę miała zdjęcia w ciąży (tu już tez z mężem) a po narodzinach Maksia ☺️

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    MySliwa ha ha to rozumiem,że szczepienie rano? ;)

Dobuska a mogę wiedzieć dlaczego? Nie chcesz jednak mieć sesji?

Stokrotka super podejście,ja też szukam na olx i vinted takich rzeczy 😁

Nisia hmm nie wiem dlaczego tak może dziać się w tej pozycji..
    A co do bóli podżebrowych próbowałaś jakichś ćwiczeń rozciągających boki? Dobre jest też takie odwodzenie ręki do tyłu i patrzenie za nią, otwiera się klatka piersiowa, więcej miejsca się robi

Aneta8 to super, aż 2 sesje 🥰 mogę wiedzieć jakiego fotografa wybrałaś? Ja szukam czegoś fajnego i tego tyyle
    My też chcemy taką z maluszkiem 💙

Ale jestem przetrącona dziś... mąż w nocy kaszlał, później między 5,a 6 była bójka pod metrem, nawet dziewczyny się prały, aż w końcu przyjechały 2 radiowozy i karetka...
    Zjadłam śniadanie i znów się położyłam,nie mam dziś siły

Miłego dnia 😚❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 11:07

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Aneta8 to super, aż 2 sesje 🥰 mogę wiedzieć jakiego fotografa wybrałaś? Ja szukam czegoś fajnego i tego tyyle
    My też chcemy taką z maluszkiem 💙

https://www.sielankastudio.pl/oferta.html ☺️ Ja wykupiłam pakiet brzuszek+maluszek ☺️

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bez żadnych specjalnych powodów. Na początku mieliśmy mieć, nawet się odzywałam do jednej fotograf, ale jakby to powiedzieć, w końcu przestała odpowiadać i nas olała 🤷🏻‍♀️🤣
    Teraz mam jedną fotograf na oku, ale nie wiem czy ja się nadaję fizycznie na sesję, z drugiej strony robi piękne zdjęcia, ale też drogie… i nie wiemy, czy nie zdecydujemy się po prostu na sesję noworodkową tylko.
    Mamy tez przyjaciela fotografa i tak sobie myśle, czy może on by nam nie zrobił kilku zdjęć. Marzy mi się wyjazd do swieradowa, tam jest taka trasa narciarska, gdzie zawsze jest mnóstwo śniegu. Może tam by się udało coś ładnego zrobić wspólnie z mężem. :)

Ja dziewczyny ten trzeci trymestr to zaczęłam trochę jak pierwszy. Od kilku dni mam ciagle mdłości, spadek apetytu, drażliwość, płaczliwość, w ogóle wydaje mi się, że mąż mnie nie kocha, chociaż to bluźnierstwo.
    Pojechałam teraz do fitcake’a, bo jedziemy dzisiaj do znajomych i dodatkowo wzięłam rogale a’la świętomarcińskie. Teraz leżę i ledwo żyje, dzięki Bogu mam robota sprzątającego, bo jeszcze bym beczała, że mam w domu burdel, a nie mam siły sprzątać.

Powiedzcie, że będzie lepiej 🤣🤣🤣🤣🤣

Kasia współczuje takiej nocki. Uroki mieszkania w centrum…🙈🙊

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Pimka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    wczoraj miałam wizyte u mojej gin niestety łożysko nadal jest centralnie przodujace😔 i już przestaję mieć nadzieję że to się zmieni. Jedynie pociesza mnie fakt że są duże szanse że dopiero po świętach pójdę do szpitala, później czeka mnie cc w 37tc(jak dotrwam) No i mój mały wielki Ignaś rośnie jak na drożdżach-ma 1176g i w pomiarach jest średnio o ponad tydzień do przodu.

Także po wczorajszych informacjach biorę się za wykończenie wyprawki, pranie I powoli pakowanie do szpitala...

Ja juz sesje ciążowo-rodzinna mam za soba, bałam się czekac ze względu na to moje łożysko(Warszawie mega polecam Marikę wrońska do takiej sesji) a później zrobimy sesje noworodkowa u fotografki, która pierwszego synka fotografowała.

niutek87, jaina_proudmoore, Morwa, MyŚliwa lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, będzie gorzej 😂😘 dzieci nasze będą płakać , a my nie będziemy wiedzieć z jakiego powodu 😉 😅😅

KasiaStaraczka , wiem o czym mówisz bo ja tez ćwiczę z Iza Dembinska :) ćwiczę , oddycham ale ucisk dalej jest , ostatnio mały był ułożony na usg głowa po prawej stronie wiec myśle ze to właśnie dlatego czuje ucisk :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka , jaki duży chłopak :) super wiadomości:)

Pimka lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka No szkoda, że się nie udało z łożyskiem. Niestety, na wiele rzeczy nie mamy wpływu :(((
    Dobrze, że do szpitala pójdziesz dopiero po świętach! ❤️

Nisia, z dziećmi to ja wiem, ale żeby jeszcze chociaż w tej ciąży było miło 🤣🤣

Pimka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jest miło 😉 ciebie coś boli, mnie coś boli .. dziewczyny ze maja czasem jakieś zamartwiania, a mimo to każda szczęśliwa 😂😅

Joana23, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, powiem Ci, że u mnie jest podobnie! Jakieś humorki mi się wgrały - raz jestem zła, potem płaczę na programie motoryzacyjnym, a na sam koniec dopada mnie głupawka 😁 no i sił coraz mniej niestety..

Sesję bezuszkową mamy zaplanowaną na 10 grudnia, bardzo się na nią cieszę, bo na ten moment czuję się mało atrakcyjnie..

Pimka, bardzo mi przykro z powodu łożyska.. ale chociaż dobra wiadomość jest taka, że święta spędzisz w domu 😘 No i jaki synek już duży! Wstawisz nam jakieś zdjęcie z sesji? :)

Dziewczyny, polecam Wam też jogę dla kobiet w ciąży. Bardzo pomaga na wzmocnienie mięśni głębokich.

Stokrotka, ja też co tylko mogę to kupuję używane :) ostatnio przyjechał otulacz z Makaszki i już wiem, że będę polować też na kokon od nich :)

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aga12345, Pimka, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 11 listopada 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska no rozumiem, właśnie widzę ile to kosztuje,z drugiej strony fajna pamiątka. Muszę to szybko przemyśleć...
    Ojej to Cię dojechało,trzymaj się 😚

Pimka ojej to robi się poważnie, rzeczywiście trzeba się już pakować, żeby nie na ostatnią chwilę w takim momencie
    Oo znam te zdjęcia Mariki z Instagrama, piękne 🥰

Nisia o właśnie, przecież Ty też u Izy jesteś 🙂

Pimka, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Dzień dobry,
    wczoraj miałam wizyte u mojej gin niestety łożysko nadal jest centralnie przodujace😔 i już przestaję mieć nadzieję że to się zmieni. Jedynie pociesza mnie fakt że są duże szanse że dopiero po świętach pójdę do szpitala, później czeka mnie cc w 37tc(jak dotrwam) No i mój mały wielki Ignaś rośnie jak na drożdżach-ma 1176g i w pomiarach jest średnio o ponad tydzień do przodu.

Także po wczorajszych informacjach biorę się za wykończenie wyprawki, pranie I powoli pakowanie do szpitala...

Ja juz sesje ciążowo-rodzinna mam za soba, bałam się czekac ze względu na to moje łożysko(Warszawie mega polecam Marikę wrońska do takiej sesji) a później zrobimy sesje noworodkowa u fotografki, która pierwszego synka fotografowała.
    Najważniejsze, że z malutkim wszystko w porządku a łożysko przodujące jeśli się nie mylę jest groźne tylko przy porodzie jeśli jednak będziesz w szpitalu pod kontrolą to na pewno wszystko będzie w porządku 🙂

Pimka lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Najważniejsze, że z malutkim wszystko w porządku a łożysko przodujące jeśli się nie mylę jest groźne tylko przy porodzie jeśli jednak będziesz w szpitalu pod kontrolą to na pewno wszystko będzie w porządku 🙂

Dla dziecka na szczęście jest niegroźne, ale właśnie może spowodować poród przedwczesny dlatego lepiej leżeć w szpitalu,bo mogłabym nie zdarzyć dojechać do szpitala a wtedy I ja i Ignaś jestemy w stanie zagrożenia życia

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ