Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra z tymi babkami🤦 i potem ludzie się napatrza, nasłuchaja i do innych kobiet w ciąży mają od razu negatywne podejście.
Przyznam się Wam że ja swego czasu gdy dorabiałam w okresie studiów to często miałam kontakt z ciężarnymi/ matkami z dziećmi które były mega roszczeniowe. I do czasu gdy sama nie zaszłam w ciążę też miałam mieszane uczucia co do niektórych sytuacji np w sklepach.
Zresztą nadal uważam że dochodzić swoich praw można stanowczo ale z kulturą ( tutaj już nie mam na myśli tych opisanych kobiet bo dla mnie takie zachowanie to patologia).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 16:03
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dobuska, dziękuję, mam nadzieję, że szybko się uwiną 🙂
I właśnie w takich sytuacjach wychodzi brak wychowania, ja wiem, że każdy może mieć jakieś za i przeciw nie zmienia to faktu, że rozmawiamy z ludźmi, a nie ze zwierzętami
Za poród się nie należy ale jeśli leżałaś z powodu jakichkolwiek komplikacji nie ważne czy to w ciąży czy nie to wydaje mi się, że powinno to być uwzględnione.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Niestety, są ludzie i ludzie,a później stereotyp idzie po prostu dalej. Ja tez miałam mieszane uczucia co do kobiet w ciąży wcześniej. Teraz na własnej skórze poczułam co znaczy głód przed pobraniem krwi, bóle w plecach, niechęć do stania w kolejce itp. Czasem lekcja na własnej osobie dużo daje 🙂 / Dziś wracałam ze sklepu autem, już byłam na osiedlu gdzie mamy 20km/ h plus progi. Nagle za mną jakiś wariat autem, podjechał pod zderzak, zaczął mrugać światłami plus trąbić, finalnie mnie wyprzedził … 😳No idiota 🤦♀️To ja klaskon plus wiązanka 🤣nie rozumiem takiego zapieprzania po osiedlu już, gdzie wiem, że łazi sporo ludzi, koty luzem biegają, a dojazd do domu minutę później mnie nie zbawi.
Aga12345, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
Masakra z tymi kobietami w szpitalu, można mieć różne zdanie,ale kultura obowiązuje wszystkich. Przyznam,że jestem szczególnie wyczulona na zachowanie kobiet zwłaszcza publiczne przeklinanie i chamstwo. Jakoś budzi to we mnie niesmak.
Odkopałam swoje książki z okresu poprzedniej ciąży. Mam pierwszą pomoc w nauce macierzyństwa. Sprawdzone rady położnej rodzinnej autorstwa Lucyny Mirzyńskiej i W oczekiwaniu na dziecko Heidi Murkoff. Ta pierwszą jest fajna i dobrze się ją czyta, ta druga taka średnia 🙂Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Teraz jakoś na dniach wyszła książka mamypediatry Dagmary Chmurzyńskiej tej z fb. Widziałam tylko spis treści i zastanawiam się nad kupnem.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Stokrotka to naklejka dzielny pacjent się należy 😁
Dobuska super,że KTG ok 🙂 pierwsze koty za płoty
Matko,co za akcja!! Chyba szukały zaczepki,echh
Jaina jakiś narwaniec za kierownicą się trafił...
jaina_proudmoore, niutek87, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Aga, masz Ci los! Mam nadzieję, że już więcej akcji z samochodem nie będzie 🤞🏻
Dobuska, bardzo się cieszę, że KTG wyszlo w porzadkuco do kobiet w poczekalni to ja nawet nie wiem jak to skomentować.. wstyd..
Ja nigdy nie miałam problemu jak kobieta w ciąży prosiła, żeby ją przepuścić, w autobusie też od razu ustępuję miejsca (mamom z małymi dziećmi też). U mnie w otoczeniu zawsze wszystkie kobietki w ciazy były miłe i teraz też mam ciągle u wszystkich wsparcie
Moja przyjaciółka dzisiaj urodziła córeczkę
jaina_proudmoore, niutek87, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, Morwa, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Ja kiedyś miałam stresująca sytuacje koło autobusu. Młoda mama poprosiła mnie o pomoc we wniesieniu wózka do środka, dwa stopnie były. W trakcie wnoszenia jeden zaczep się poluzował i mama nakrzyczała na mnie, że to moja wina… 🤯od tamtej pory miałam stracha jeśli chodzi o takie pomaganie. Całe szczęście teraz są autobusy niskopodłogowe 🙂 / Mam takie pytanie, jeśli chodzi o poród SN to rozmawiałam z mężem, że nie będziemy informować nikogo z rodziny, że jedziemy do szpitala. Chyba tak samo zrobimy w temacie gdyby było zaplanowane CC. Nie chciałabym aby rodzina ciagle wydzwaniała do męża bo po co mu tłumaczenie się co chwile i przede wszystkim dodatkowy stres przez nie wiadomo ile. Sam fakt porodu już go zestresuje. Chyba najlepiej powiadomić w obu przypadkach dopiero po fakcie jak emocje lekko opadną, co myślicie? 🧐
Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Jaina, ja mam takie samo zdanie- też nie chce wcześniej informować. Bo potem będzie dzwonienie, pisanie... A nie wiadomo ile to potrwa.
A co do drugiej kwestii... Jak widać to że ktoś staje się matka/ ojcem ogłady/ kultury/ inteligencji z automatu mu nie dodaje😁
Niutek, dzięki za tytuły i opinie o książkach 👍🙂niutek87, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
W poprzedniej ciąży tylko teściowie wiedzieli,że jedziemy do szpitala, bo mieszkamy w tym samym domu. Pozostali dowiedzieli się już po porodzie 🙂
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Jaina człowiek ma dobre chęci i jeszcze dostanie po uszach..ech przecież nie chciałaś...
Ja też nie chciałabym nikogo informować kiedy będzie akcja sn czy CC,bo to tylko presja z zewnątrzStokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jestem już po wizycie, z małą w porządku, miedniczki nerkowe się nie powiększyły, mają podobny wymiar co ostatnio, szyjka też długa i zamknięta, mała waży 1073g, mąż wygrał zakład bo przewidywał 1100, a ja 1200 😁 następną wizytę mam za 4 tygodnie, później za 3 i ostatnią za 2, dzisiaj lekarz mnie poinformował, że w 38 tygodniu na pewno skieruje mnie już do szpitala na obserwacje tylko w sumie nie pamiętam czy to dlatego, że cukrzyca, czy, że cukrzyca z insuliną, w natłoku informacji nie zapamiętałam
A i od ostatniej wizyty schudłam 1,2kg nie wiem jak to się stało ale lekarz tylko powiedział, że przy diecie tak będzie i nic złego w tym nie widziWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 20:13
Stokrotka 86, Nisia18, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Ada.. 31, niutek87, Aneta8, Gosia Rumi, Morwa, MyŚliwa, dobuska, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Aga, dobre wieści na koniec dnia🙂 super że z małą wszystko w porządku 🙂
Ciekawe czy mój maluch zostanie jutro zmierzony... W sumie 30.11 mam usg 3 trymestru to może dr dopiero wtedy będzie chciał...jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka na szczęście, trochę mi ulżyło 🙂 u nas doktor mierzy na każdej wizycie.
Jaina termin mam na 11.02, dzisiaj z usg 12.02 i lekarz powiedział, że poród nie może być później niż tego 11-go ale 38+0 mam już być na obserwacji w szpitalu, nie patrzyłam na kalendarz kiedy to dokładnie wypada. Z jednej strony już taka duża a z drugiej jeszcze tak dużo przybierze, lekarz powiedział, że gdyby coś się wydarzyło w sensie jakieś niepokojące bóle to do 32 tygodnia powinnam jeszcze jechać do szpitala z 3 stopniu referencyjności, a już po 32 on przyjmuje w swoim szpitalu, tam akurat jest 2-gi.
Kasiastaraczka powodzenia na badaniach!Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka, widzę, że ładnie się zgrałyśmy z wizytami
na którą jutro masz?
Aga, ale duża dziewczynka u Ciebie tam siedzi! No i super, że miedniczki się nie powiększyłyświetna wiadomość na sam koniec dnia
Aga12345, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Jaina nic na zatkane uszy nie brałam, po porodzie już nie było takich przypadków.
Kasia my planujemy sesję brzuszkowo świąteczna, ze starszym synkiem, z tymże szwagierka będzie mi robić zdjęcia. Pewnie jak ubiore choinkę je zrobimy, chce zrobić mi też na śniegu. Podkłady te podpaski mam dwie paczki, podkłady 60x90 tylko 5 szt. Reszta 60x60 do domu, ze mnie długo nie cieklo. Wkładki laktacyjne prawie nie używałam bo nie miałam wycieków, a więc jedne opakowanie. Co do ustępowania w kolejce to nasze społeczeństwo jest strasznie chamskie, mnie nawet nie przepuszczą jak jestem na zakupach sama z synkiem 1,5 rocznym plus w ciąży 🤦♀️
Pimka najważniejsze że będziesz pod opieką w szpitalu a wtedy będziecie bezpieczni.
Myśliwa u mnie już od tygodnia zakaz odwiwdzin i porodów rodzinnych 🤷♀️ tak jak w pierwszym porodzie 😢 najbardziej mi żal zakazu odwiedzin 😢 też używam ręcznika jednorazowego do wytarcia przed oddaniem moczu do badania, mocz zawsze czysty.
Negra myślę że waga Twojego bąbelka jest w porządku, mój ważył 750 g w 25+1. To w połowie siatki. Mi się wydaje że łatwiej jak dzidzia mniejsza, łatwiej wykarmić cycem
Dobuska mój mały też w nocy daje do wiwatu szczególnie jak brat płacze. Już sobie wyobrażam dwóch takich ryczących w nocy 🙈🙄
Na kaszel polecam syrop z cebuli z przepisu Pana tabletki, synek pije i działa. Plus inhalacje ale z soli izotonicznej.
Aneta ale cudny pokoik 😍😍😍 jest mega!
Idę spać jutro dokończę odpisywac
Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Kasiastaraczka, MyŚliwa, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość