Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 😊 mało się udzielam ale staram się Was czytać na bieżąco 😊
Powodzenia na badaniach 😊🥰i wizytach 😊ja byłam dzisiaj i wszystko jest w najlepszym porządku 😊 malutka waży już 1156g 😊i dziś była poprzecznie ułożona...🙃Teraz jej się zachciało zmienić pozycje😉jak od 16tc ładnie główką w dół była 😊kolejna wizyta 16 grudnia 😊i luteinę mam brać dalej przynajmniej do 35tc😊i ile dotrwam 🙃ale wlasnie ze względu na przedwczesny poprzedni poród i plamienia po próbie odstawienia lekarz woli nie ryzykować 😊no i dziś zdecydowałam po rozmowie z lekarzem że będę się jednak szczepić 💉 na covid 😊zwłaszcza że mówił mi o pacjentce z pozytywnym wynikiem gdzie musieli na cito robić cesarkę bo jej stan bardzo się pogorszył i musieli ratować ją i dziecko... I teraz nie mogą być razem 😔nie zamierzam ryzykować i dziś dzwonię do punktu umówić się na pierwszą dawkę 😊
Joanna trzymam kciuki żebyś łagodnie przeszła ta dziadostwo.. Myśmy z mężem chorowali rok temu... Niby też łagodnie ale te kilka dni bez smaku i węchu to była masakra🤦♀️na szczęście nam szybko wróciło ale mam znajomych w pracy gdzie nie wróciło przez kilka miesięcy po chorobie...Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Warszawianka, Lolla, niutek87, Stokrotka 86, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Selena witaj, super, że malutka tak ladnie rośnie, co do obrotów jeszcze nie raz się przekręci także spokojnie, po prostu jeszcze na świat jej się nie spieszy 🙂
Życzę obyś pomyślnie przeszła szczepienie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2021, 12:03
Selena, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Selena super, że wszystko dobrze! Cudne zdjęcie! 🥰
Selena lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za kciuki,mam nadzieję, że nie dołączę do słodkich mam
Selena super,że u Was wszystko dobrze 🥰
Do mnie wczoraj przyszła włóczka z wełny merino i zabrałam się za robienie kocyka, jejku jaka ona milutka 🥰
Chyba dokupie sobie na czapke i szalik
Selena, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny, ja kupiłam takie worki
https://allegro.pl/oferta/worki-prozniowe-rolowane-zestaw-mix-8-sztuk-10972053158?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Afinished&bi_c=ZGQ2YWIwYjUtNGIxOS00YTZlLWI2NDMtYmFhNzkzODUxNjkzAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=d605a5ac-e92a-48ac-9491-b723bcdc7565
Ale jeszcze ich nie testowałam 🙂 żaden ze szpitali które rozważam nie zapewnia odzieży więc ja muszę mieć wszystko swoje. Jeszcze koleżanka która niedawno rodziła dała mi kilka wskazówek co jej się bardziej przydało i czego jej zabrakło więc na pewno to też przemyśle. No walizka mała nie będzie 😁
Lolla, oby test był negatywne i niech te zatoki wreszcie odpuszcza 👍
Selena, gratuluję pięknej dziewczynki🙂 bardzo fotogeniczna dama rośnie 😉 no mój maluch też leżał na początku pięknie jak do porodu. A od miesiąca zmienił zdanie i się obkrecil. No ale ma jeszcze czas 🙂
Ja to dzisiaj od rana w biegu. Teraz musiałam trochę zwolnić bo więzadła i macica zaprotestowały😐 coś czuję że maluch zamierza powiększyć sobie tymczasowy domek...
Odebrałam kilka przesyłek: książkę rodzić można łatwiej, kocyk bambusowy z colorstories i zestaw do wielopielo. Ten zestaw kupiłam na vinted ale jest nowy. Jakaś pani wystawiała w korzystnej cenie więc się skusiłam. Oczywiście i tak będę musiała coś jeszcze dokupić bo zakładam że te pieluchy będę często zmieniała ale coś już na początek jest😉
dobuska, Aneta8, Selena, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Kasiastaraczka wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki,mam nadzieję, że nie dołączę do słodkich mam
Selena super,że u Was wszystko dobrze 🥰
Do mnie wczoraj przyszła włóczka z wełny merino i zabrałam się za robienie kocyka, jejku jaka ona milutka 🥰
Chyba dokupie sobie na czapke i szalik
Czekamy na zdjęcie kocyka. 🙂
Kasia, a ile Twój mąż czekał na wynik w Warszawie?
Stokrotka, dziękuję 🙂
Selena, cudowne wieści!Selena lubi tę wiadomość
-
Stokrotka i jak te kocyki z colorstories? Ja uparcie czekam do następnego czwartku na promocje
wezmę jeszcze ręcznik od nich:) z workami bardzo fajny pomysł
u mnie w szpitalu całe szczęście wszystko dają, ale ciuszki tak czy siak wezmę swoje. Nie będę brała za to rożka.
Selena, ale ładnie sie córcia ustawiła do zdjęcianiech dalej tak pięknie rośnie
Kasiastaraczka - uwielbiam wełnę merino! Jak już skończysz kocyk, to pochwal się zdjęciemrobisz go na drutach czy na szydełku?
Selena, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Mam już wynik glukozy: 82,05-145,66-132,96. Chyba jest ok?
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345, Kasiastaraczka, Selena, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Niutek, przykro mi bardzo ale... nie dołączysz do teamu słodkich mam😉 taki żarcik oczywiście- super że wyniki są ok👍
Joana, wydaje się być ok🙂 jeszcze go nie prałam ale jak na pierwszy rzut oka jakość wydaje się być dobra. Mam jeszcze rożki od nich.
Fajnie że u Was w szpitalu coś daja- ja to tam chyba pojadę jak na dwutygodniowy urlop.niutek87, jaina_proudmoore, Selena, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka ja jeszcze ciągle przed zapoznaniem się z wielopielo, fajnie,że udało Ci się upolować taki zestaw 🙂 pochwal się, jakieś zdjęcie czy coś, jestem bardzo ciekawa 🥰
Ha ha obawiam się,że i moje torby będą jak na 2 tygodnie urlopu 😂
Lolla mąż robił test koło 19.30,a wynik był koło 14 dnia następnego
Joana23 kocyk robię na drutach, oczywiście jak skończę to się pochwalę 😁
Na szydełku robiłam maskotki, króliki,już je pozszywalam,ale jeszcze czekają na oczy i nosek ❤️
Udało mi się w lumpeksach upolować kilka rzeczy z merino, kupiłam też kombinezon i czapeczkę dla Tadzika
Ja od dłuższego czasu wyzbywam się ze swojej szafy poliestru i dla Dzieciaczka też chcę postawić na jakość
Niutek super wyniki 🙂
Moje wyniki to po pierwsze hemoglobina wróciła do normy, która zaczyna się od 11,2 i właśnie taki mam wynik
Nadal erytrocyty i hematokryt ciut poniżej
Cieszę się,że piłam ten zakwas z buraka i sok z pokrzywy, myślę,że samymi lekami nie nadgonilabym hemoglobiny
Będę kontynuować to co naturalne
Jutro mam wizytę w enelmedzie bez usg, zobaczymy co powie pani doktor,czy kontynuować leki
A we wtorek mam wizytę prywatną z usg i też jestem ciekawa opinii
Wyniki mojej glukozy 73,1- 110,6 -100,6
Nie jestem słodką mamą 😂 będę musiała to nadrobić charakterkiem 🥰😁
Stokrotka 86, niutek87, jaina_proudmoore, Selena, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa, mk_bambino, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu, super że u Ciebie wyniki też dobre 🙂
Ja może lepiej porobie zdjęcia wyprawkowe jak już wszystko popiore i poukładam😁 teraz to aż wstyd się przyznać ale wszystkie rzeczy małego mam poupychane na wielkiej kupce na narożniku w jego pokoju który do tej pory był gościnnym. Aż się boje cokolwiek zabrać czy wyjąć żeby ta góra rzeczy nie poleciała 😉
Co by się nie działo to w przyszłym tygodniu ogarniam szafki w pokoju małego i biorę się powoli za pranie😁jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Niutek i Kasiastaraczka super że wyniki glukozy wyszły dobrze
Jutro mam mieć pierwszą dawkę szczepionki:) mm nadzieję że zdąże wrócić z synem od okulisty bo jak nie to będę musieć przełożyć...Powiedzcie mi czy Wy se sobą brałyście kartę ciąży na szczepienie czy nie trzeba?
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 😚
U mnie też było wszystko w workach pomieszane,ale ja już dłużej nie mogłam żyć w niepewności co mam,a czego mi brakuje i poukładałam rozmiarami do toreb
Pranko jeszcze trochę 😁
W ogóle ja to mam takie podejście,że wolę mieć wszystko wcześniej, lubię mieć rzeczy zaplanowane i cieszę się,że od mojego brata tak wcześniej te rzeczy dostaliśmy. Jest jeszcze jeden worek u mojej mamy,ale to przejrze w święta. Wiem,że bratowa pożyczy mi swój laktator. Akurat po niej nie będę się brzydzić, dokupie ewentualnie te końcówki nowe. Mam nadzieję,że nie będzie potrzebny
Wczoraj mój mąż rozmawiał ze swoim bratem,od którego na pewno pożyczymy wanienkę że stojakiem. Już widzę ich minę jak powiem,że więcej nic nie chcę,no już wszystko mam😁oni znowu są tacy co im się nie spieszy,ale wczoraj coś szwagier bąknął do mojego męża,że coś jeszcze będzie
Wczoraj mieliśmy rozmowę z mężem nawet na ten temat,że będziemy musieli podziękować za resztę,bo nie wyobrażam sobie zawalić niespełna 50 m.kw. mieszkania tymi rzeczami
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, MyŚliwa, Selena lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Selena wrote:Niutek i Kasiastaraczka super że wyniki glukozy wyszły dobrze
Jutro mam mieć pierwszą dawkę szczepionki:) mm nadzieję że zdąże wrócić z synem od okulisty bo jak nie to będę musieć przełożyć...Powiedzcie mi czy Wy se sobą brałyście kartę ciąży na szczepienie czy nie trzeba?
Ja wszędzie chodzę z kartą ciążową,mam ją w torebce
Myślę,że może się nie przydać na szczepieniu,ale warto mieć ją przy sobiejaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Selena lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:😚
Ja wszędzie chodzę z kartą ciążową,mam ją w torebce
Myślę,że może się nie przydać na szczepieniu,ale warto mieć ją przy sobie
Ja tak samo- kartę ciąży mam zawsze przy sobie. W ciąży byłam na 2 szczepieniach- nikt nie prosił o kartę 🙂
Ja też lubię mieć wszystko wcześniej ale coś mi za bardzo nie wychodzi 😁 niestety różnie u mnie z kondycją i samopoczuciem i już nie mam tego powera co 8-9 miesięcy temu. Ale liczę że i tak się w tym roku wyrobię 🙂jaina_proudmoore, Aga12345, Kasiastaraczka, Selena lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙