X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Hej a ile teraz jest się w szpitalu po cesarce, bo ja nawet nie wiem😅😅 po ostatniej byłam 5 dni. Co do walizek to ja wolałabym zwykła torbę sportowa, nawet nie wiem co potrzeba u nas w szpitalu, jak pojadę potwierdzić termin cc to poproszę o listę 😉

Ada, a wasz szpital nie zamieszcza na stronie listy? W Warszawie jeśli rodzisz SN to trzymają Cię 2 dni. Jeśli CC to 3. Chyba że oczywiście są komplikacje...

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    Hej a ile teraz jest się w szpitalu po cesarce, bo ja nawet nie wiem😅😅 po ostatniej byłam 5 dni. Co do walizek to ja wolałabym zwykła torbę sportowa, nawet nie wiem co potrzeba u nas w szpitalu, jak pojadę potwierdzić termin cc to poproszę o listę 😉
    U mnie w szpitalu 3 dni naturalny, 4 dni cesarka :)

jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ada, a wasz szpital nie zamieszcza na stronie listy? W Warszawie jeśli rodzisz SN to trzymają Cię 2 dni. Jeśli CC to 3. Chyba że oczywiście są komplikacje...
    Na stronie mojego szpitala to samo: 2 doby SN, a CC 3, ale może to być też kwestia indywidualna. 🙂 Ps. Wracając do tematu cukru. Od rana małe kalafiory wyżarły mi mózg i mierzyłam już 4x. Na czczo 106 jak pisałam, za 30 min 103, pół godziny po śniadaniu 120, a po godzinie 123. Pozostaje mi tylko zaaplikować sobie więcej insuliny na noc i czekać na loterie cukrową rano. 🤷‍♀️Znalazłam tez ciekawy fragment tekstu na stronie diabetyk24, cytuje „ Pomiary godzinę po posiłku są u ciężarnych bardzo ważne. Wykazano, że ścisła kontrola tego poziomu zmniejsza ryzyko makrosomi, którą rozpoznajemy u dziecka z masa urodzeniową > 4kg [4].„ a tu link do całości: https://diabetyk24.pl/blog-section/normy-poziomu-cukru-w-ciazy. Ps. Dobija mnie to wszystko już chwilami 😖😭😭😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 09:20

Ada.. 31, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😚
    Słodkie mamy współczuję Wam tego,że pomimo Waszych starań i tak coś jest nie tak z cukrami,ketonami... strasznie to wkurzające
    Mnie po wczorajszym ukłuciu w palec przed badaniem ogtt do tej pory boli opuszek... Czy do tego można się przyzwyczaić??

Jaina super,że wieczór udany 🥰

Jeheira 😚
    Dobrze,że siostra i mama negatywne
    Kurcze,a nie zgadzacie się miedzy sobą co do typów czy w ogóle nic?
    Może ustalcie czy wolicie bardziej nowoczesne np. Alan, czy takie normalne np. Piotr, Michał,albo coś z tych imion naszych dziadków np.Stanisław, Władysław i wtedy szukajcie?
    A może leccie po imienniku, może jakieś krótkie znaczenia imion? Coś na pewno wybierzecie
    My to na początku starań jak jeszcze żyliśmy w idyllicznym świecie,że zaraz się uda wymyśliliśmy 2 imiona dla dziewczynki i chłopca i nawet nam się nie odmieniło to przez prawie 2 lata. Ostatnio też pomyśleliśmy,że drugi synek mógłby być Kazio 💙 no i jeszcze wcześniej chcemy córeczkę Amelke. Także u nas kwestia dalszych powodzeń😁😂

Dobuska co za komentarz lekarza!! Najpierw wymyślają te listy rzeczy do zabrania,a później takie coś...ech
    Ja najchętniej zabrałabym minimum w mały plecak,ale wiem że tak się nie da...

Ja powoli wstaję na śniadanie,na 12 mam wizytę, pójdę też do Ikea, chcę kupić te woreczki strunowe i organizery do szuflad. Szkoda,że pogoda taka nie zachęcająca do wyjścia, ech

Miłego dnia 😚

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Już znalazłam dziękuję 😊😊 jakoś mi do głowy nie przyszło poszukać na stronie szpitala 😅😅

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwnie się jakoś czuję, bolą mnie ramiona i łokcie i do tego mi zimno. W nocy na koszulę założyłam szlafrok i jeszcze ramiona kocem przykryłam i na to kołdra a wraz nie mogłam się zagrzać. Wstawałam do łazienki 3-4 razy i synek budził się ze dwa razy. Zastanawiam się czy to po wczorajszej glukozie czy zmęczeniu plus glukozie. Masakra mam nadzieję, że jak się rozchodzę to mi przejdzie.

Aga12345 lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Dziwnie się jakoś czuję, bolą mnie ramiona i łokcie i do tego mi zimno. W nocy na koszulę założyłam szlafrok i jeszcze ramiona kocem przykryłam i na to kołdra a wraz nie mogłam się zagrzać. Wstawałam do łazienki 3-4 razy i synek budził się ze dwa razy. Zastanawiam się czy to po wczorajszej glukozie czy zmęczeniu plus glukozie. Masakra mam nadzieję, że jak się rozchodzę to mi przejdzie.
    Oj niedobrze, oby przeszło i rozeszło się. Może jakieś wsparcie witaminowe plus odpoczynek 😘

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutek, może jakieś osłabienie jesienne? Może herbatka z miodem i kocyk?😉 Oby to dalej nie poszło w jakieś przeziębienie.

Ada, tak jeszcze odnośnie szpitala bo chyba pisałaś coś o torbie. Wg wygodniejsza będzie walizka na kółkach. Takie czasy nieciekawe że może się zdarzyć że sama będziesz musiała to po szpitalu tachac więc myślę że koła tutaj dużo pomogą 😉

Kasiu, to udanych zakupów 👍

Jaina, dzięki za link. Tylko mnie zastanawia że artykuł z tego roku a podali normę do 120... Mierzycie po każdym posiłku? Ja po głównych. Jak ustalałam co mogę jeść a co nie to mierzyłam po każdym, ale teraz już mierze wg zaleceń. Gdybym miała mierzyć po każdym posiłku to chyba tylko bym siedziala i się kłuła 🤦

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja trzymam normę 140 godzinę po posiłku, bo to 120 to było dawno temu i mierze tylko po głównych posiłkach (chyba, że mam jakiś nowy posiłek pomiędzy i chce sprawdzić):)

Niutek, oby Cie nic nie rozkładało! ❤️

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ten artykuł jest nowy, a sami podpierali się na artykule z 2017 roku, także… :D

Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Stokrotka ja trzymam normę 140 godzinę po posiłku, bo to 120 to było dawno temu i mierze tylko po głównych posiłkach (chyba, że mam jakiś nowy posiłek pomiędzy i chce sprawdzić):)

Niutek, oby Cie nic nie rozkładało! ❤️
    Chodziło mi głównie o ten fragment odnośnie pomiaru po 1 śniadaniu. Ja mierze 4x dziennie - na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji - po godzinie. 🙂

Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Chodziło mi głównie o ten fragment odnośnie pomiaru po 1 śniadaniu. Ja mierze 4x dziennie - na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji - po godzinie. 🙂
    To ja nie rozumiem, w artykule coś jest, czy Twój pomiar Cie martwi?
    (Przepraszam-kalafior🤣)

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To ja nie rozumiem, w artykule coś jest, czy Twój pomiar Cie martwi?
    (Przepraszam-kalafior🤣)

Ja Jaine zrozumiałam tak, że chodzi o to że jeśli cukry godzinę po będą ok to ryzyko makrosomii będzie minimalne😉

Bo i ja i ona się głównie o to martwimy ostatnio 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 10:10

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ja Jaine zrozumiałam tak, że chodzi o to że jeśli cukry godzinę po będą ok to ryzyko makrosomii będzie minimalne😉

Bo i ja i ona się głównie o to martwimy ostatnio 😁
    Dokładnie tak Stokrotko 💚

Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa dobra!
    Boże, jaka jestem ciężko rozumująca dzisiaj...

Tak czy siak, piękny wniosek i bardzo mi się podoba! :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak walizka wygodniejsza. Ja nie dość że 20 minut czekałam na poczekalni w sorze ze skurczami aż mnie wezmą na badanie to położna mnie kierowała gdzie iść ale walizkę musiałam pchać sama. To samo przy wyjściu. Tu już na szczęście miałam pomoc, walizkę pchała salowa, bo ja trzymałam fotelik z dzieckiem+ nacięte krocze to duży wysiłek.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mi podobają się stare imiona, mężowi nie.
    Mi się podoba np Adaś, Wojciech, Piotr, Paweł, Mateusz, Bartek. Ale 3 z nich to imiona braci męża, reszta albo jest w około na osiedlu albo źle kojarzą się mężowi bo w pracy z kimś tam pracuje i go nie lubi 🤦‍♀️

Ogólnie tak jak przejrzelismy na stronie gov z 2020 imiona to stanęło między Michałem a Mateuszem ale nie jesteśmy pewni. Jeszcze najgorsza jest rodzina bo zaraz komentarze że brzydko 😡to nie ułatwia...

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Tak walizka wygodniejsza. Ja nie dość że 20 minut czekałam na poczekalni w sorze ze skurczami aż mnie wezmą na badanie to położna mnie kierowała gdzie iść ale walizkę musiałam pchać sama. To samo przy wyjściu. Tu już na szczęście miałam pomoc, walizkę pchała salowa, bo ja trzymałam fotelik z dzieckiem+ nacięte krocze to duży wysiłek.
    Macie rację, ja serio sobie nie wyobrażam sama wychodzić po cc z szpitala, 2 cesarkę przeżyłam okropnie, bolało mnie tak że przy wypisie musiałam się trzymać ściany, a to już była 5 dobę, tylko wtedy mąż z córeczką mogli po mnie przyjść. Nie wiem czy jeszcze kiedyś będzie normalnie 😣😣

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Kasia mi podobają się stare imiona, mężowi nie.
    Mi się podoba np Adaś, Wojciech, Piotr, Paweł, Mateusz, Bartek. Ale 3 z nich to imiona braci męża, reszta albo jest w około na osiedlu albo źle kojarzą się mężowi bo w pracy z kimś tam pracuje i go nie lubi 🤦‍♀️

Ogólnie tak jak przejrzelismy na stronie gov z 2020 imiona to stanęło między Michałem a Mateuszem ale nie jesteśmy pewni. Jeszcze najgorsza jest rodzina bo zaraz komentarze że brzydko 😡to nie ułatwia...
    Z tych co wymieniłaś wszystkie mi się podobają z wyjątkiem Wojtka 😛

Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria, ja właśnie dużo takich historii słyszałam więc ja biorę walizkę na 4 kółkach. Jakby mnie już całkiem zmogło to posłuży mi jak taki chodzik dla staruszki😉

A musicie informować rodzinę o decyzji? Co im do tego? U nas też część kręciła nosem na Wiktora. Brat męża że imię zbyt poważne, a mój ojciec że jakieś takie mało polskie 😁

Wiesz, im dłużej człowiek żyje i im więcej ludzi zna i nie lubi to tym ciężej wybrać. Imię 😉 macie jeszcze trochę czasu- na pewno finalnie się uda 🙂

jaina_proudmoore, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ