Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneta jejku mam nadzieje, ze jednak będzie w porządku, jak się nie mylę wczoraj jakiś lekarz mówił, ze na razie nie ma się co martwić wagą, jeśli przepływy są ok no to chyba na razie w porządku. Trzymam mocno za Was kciuki!
jaina_proudmoore, Joana23, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Jaina nie pamietam właśnie jaka była wartość, bo zabrali mi ten wynik, ale mówią, że niskie..
no ja poza tym ciśnieniem, nie mam żadnych innych objawów, wiec to mnie trochę napawa optymizmem.
Joana z tym białkiem, to nie wiem do końca, może chodzi coś o ten białkomocz? Ale skoro mówią, że jest w normie to tez staram się nie przejmować.
Sporo staram się spać, ale trochę ciężko tutaj się wyspać bo ciagle się ktoś kręci. Wczoraj jeszcze 22-23 wpadły mierzyć ciśnienie, w środku nocy sprawdzają tętna maluchów, a o 5 pobudka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2021, 21:04
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Hej, hej!
Stokrotka trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!u nas od samego rana śnieg! Cudnie jest, ale jednocześnie jechać tyle kilometrów do Szczecina w takiej zawierusze to średnio mi się uśmiecha, ale jest jak jest.
Przyszło moje zamowienie z colorstories - ojej, jakie to wszystko piękne, miękkie, delikatne 🥰 Mam nadzieję, że będzie się dobrze użytkować, ale póki co jestem mocno zadowolona
Anetka, jak tam dzisiejsza noc?Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Hej hej, w Łodzi też śnieg leży nadal. Ja średnio lubię jeździć autem zimowa porą zwłaszcza jak główne drogi są białe. / @Stokrotka i @Joana- powodzenia na wizytach 💪💕 / Wieczorem zjadłam o 21.30, potem 22.30 zastrzyk - 18j insuliny. O 4.18 pobudka na siku, cukier 90. Potem nie mogłam spać do 5… oczy jak sowa dosłownie miałam 😳cukier o 6.45 wyszedł 94. Można się dobić 😖i teraz mam pytanie - do słodkich mam - czy dziś zrobić zastrzyk z 20j - chyba tak zrovie i dodatkowo zmodyfikuje kolacje. 🤷♀️Ciężko jeść „ większą” porcje na wieczór. Poranny cukier to mój główny „problem” bo rzadko kiedy wynik w ciągu dnia jest przekroczony. Już nawet nie byłam zła rano, to naprawdę nierówna walka chwilami 🤯Z tego co wiem to pod koniec ciąży często zapotrzebowanie na insulinę spada u wielu kobiet - nawet @MySliwa pisała o tym kiedyś. Na razie mam cukrową loterie co rano 😉 / Miłego dnia drogie panie 💚 położna ze szkolenia przesłała mi maila z linkami do YT - to potem wrzucę w oddzielnym poście 😎
Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty!❤️❤️❤️
Jaina, trudno mi coś doradzić, ale podejrzewam, że tutaj to przebudzenie miało znaczenie. Za krótki sen i cukier po prostu zaczynał rosnąć.
Ja Ci powiem, że u mnie najlepiej się sprawdza ostatni posiłek o 21:30 i insulina o 22, a pomiar najwcześniej o 7 (to ostatnie to może być problem, skoro Ty już od 5 nie śpisz:( )
Mi diabetolog powiedziała, że zwiększam insulinę o jedną jednostkę po dwóch za wysokich pomiarach, wiec pewnie ja bym sobie o dwie jednostki nie podbiła od razu. Zwłaszcza, że jest coś takiego o czym pisała Mysliwa, że ten cukier potrzebuje czasami nawet do dwóch dni, żeby wyregulować się po zwiększeniu dawki. Przynajmniej ja tez tak miałam.
Biedna jesteś z tym cukrem na czczojaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty!❤️❤️❤️
Jaina, trudno mi coś doradzić, ale podejrzewam, że tutaj to przebudzenie miało znaczenie. Za krótki sen i cukier po prostu zaczynał rosnąć.
Ja Ci powiem, że u mnie najlepiej się sprawdza ostatni posiłek o 21:30 i insulina o 22, a pomiar najwcześniej o 7 (to ostatnie to może być problem, skoro Ty już od 5 nie śpisz:( )
Mi diabetolog powiedziała, że zwiększam insulinę o jedną jednostkę po dwóch za wysokich pomiarach, wiec pewnie ja bym sobie o dwie jednostki nie podbiła od razu. Zwłaszcza, że jest coś takiego o czym pisała Mysliwa, że ten cukier potrzebuje czasami nawet do dwóch dni, żeby wyregulować się po zwiększeniu dawki. Przynajmniej ja tez tak miałam.
Biedna jesteś z tym cukrem na czczo
No, już druga noc a ja nie mogę zasnąć jak wstanę siku o 4.
Leżałam dziś i myślałam o przeprowadzce a potem o cesarskim cięciu. 🤣 - nie pytajcie czemu.
Ja na zwiększenie dawki reagowałam od razu, ale wtedy jakość snu była inna.
Przemyślę jeszcze temat, w tym temat kolacji, albo dodam 1j do zastrzyku.
To naprawdę demotywuje z rana...
-
Jaina współczuję tych porannych problemów z cukrem.. to musi być naprawdę dobijające 😔
Stokrotka, Joana powodzenia na wizytach! 💛
Noc nawet ok, choć ta głowa wczoraj tak mnie bolała mocno, ale na szczęście rano już zaczęło przechodzić. Ciśnienie tez się w miarę stabilizuje (rano 130/92), także trochę sie cieszę. Ale dziś już jakaś inna dr się pojawiła i o ciśnieniu ani słowa, za to uczepiła się, ze dziecko za małe i najpierw mnie wymordowali 2 godziny pod ktg bo ona oczekiwała czegoś konkretnego w zapisie, a potem sprawdzała mi przepływy. Na szczęście wyszły ok. Cieszę się, że wszystko sprawdzają, ale trochę mnie już to męczy, bo mam wrażenie ze szukają dziury w całym i co nowy lekarz to nowy pomysł.. a ja nadal nie wiem do kiedy mnie będą tu trzymać..jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jaina trzymam kciuki!❤️
Aneta, faktycznie szukają, i to jest najgorsze w szpitalu, że co dyżur to nowy lekarz i każdy chce od nowa sprawdzać. Chociaż lepiej w tę stronę, niż jakby nic nie robili. Mam nadzieję, że szybko sprawdzą co chcą i wyjdziesz!
A ja zdjęłam już dwa prania małej, wyjęłam deskę do prasowania, wlałam wode do żelazka i cała woda mi wyleciała z tego żelazka. Jest stare i chyba umarło, a jak mam prasować do trzeciego miesiąca (a prasowania nie cierpię) to chyba wypadałoby mieć, przynajmniej sprawne, żelazko.
Także zaraz jadę na zakupy 🙄🙄🙄🙄jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Ada.. 31, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
@Aneta8- dobrze, że napisałaś.
niestety tak jest często, co lekarz to na co innego zwraca uwagę.
po pierwsze to cierpliwości, po drugie - nie bój się zadawać pytania - trzeba walczyć o swoje i o przepływ informacji.
Niech cię przemaglują nawet na 100 procent, a pozostały czas spędzisz w domu
Te pobudki nocą to nic fajnego, tu ciśnienie, tu pomiary, zadbaj o drzemki w ciągu dnia i zajęcie dla głowy :*, żeby czas szybciej leciał.
Myślałam o Tobie rano, nie znamy się, ale człowiek jednak się zżył z Wami i martwi się gdzieś wewnętrznie jak się coś dzieje - gorsze samopoczucie, pobyt w szpitalu, info z usg.
Aneta8, dobuska, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dzięki kochane 🧡 z dnia na dzień jest coraz łatwiej tu przeżyć, ale nadal każda myśl o mężu powoduje napływ łez do oczu.. to jest w tym wszystkim dla mnie najtrudniejsze.
Niech badają i sprawdzają, ale też powtarzam w razie czego każdemu lekarzowi, że mam umówione badanie 3 trymestru, wiec wiadomo że tam też wszystko bardzo dokładnie sprawdzą.jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Kochane, dziękuję za kciuki i za wsparcie przez te dwa tygodnie od stresującej dla mnie poprzedniej wizyty😉
Na szczęście miałyście rację i wszystko jest ok🙂
Dziecko waży ok 1619 g ( 76 centyl). Główka jest większa od brzuszka😁 dopytalam specjalnie o ten brzuch i dr stwierdził " że się wciągnął"😁
I bobas leży główka w dół 🙂 nie mam pojęcia kiedy się obrócił- mam nadzieję że już tak zostanie 🙂 szyjka też ok.
Ogólnie lekarz powiedział że nie ma niczego do czego może się przyczepić bo i dziecko jest w świetnym stanie i ja jak na ten okres ciąży mam rewelacyjne wyniki 🙂
Ależ mi kamień z serca spadł- jeszcze raz dziękuję za wsparcie 😘Alfa_Centauri, jaina_proudmoore, niutek87, Ada.. 31, Aneta8, MyŚliwa, Aga12345, Selena, Joana23, Jeheria lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko, super ze wszystko Ok.
Ja mam dzisiaj późnym wieczorem USG III trymestru.
Dobuska, a dlaczego chcesz prasować ubranka akurat do 3 miesiąca? Ja się przyznaję że dałam radę tylko przez pierwszy miesiąc a potem zaczęłam po prostu suszyć je w suszarce bębnowej i były takie mięsiste jak po prasowaniu.jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria lubią tę wiadomość
-
@Stokrotka86- to cudownie
czekałam na info od Ciebie.
widzisz, nie ma co się martwić na zapas
1,6 kg to dużo już słodyczy - powiedz mi czy widzisz to po brzuchu i byś przypuszczała, że tyle waży Wiktorek?
Nie ma za co - po to jesteśmy, aby się tu wspieraći oby tak było jak najdłużej.
Wasze zdrowie, sokiem z grejpfruta 🥂
ps. hasło doktora, że brzuch się wciągnął. nie wiem po co robił dramę ostatnio.. 🙉Stokrotka 86, Ada.. 31, Aneta8, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, wspaniałe wieści! Gratulacje 🥰
Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Joana, Alfa- kciuki za Wasze usg👍👍
W Warszawie rano pięknie świeciło słońce ☀️ a teraz jest szaro i pada deszcz ze śniegiem- czyli zimno i ciapa.
Jaina, współczuję z tym cukrem. Ja to kiedyś byłam przekonana że insulina rozwiązuje wszystkie problemy ale jak widać czy na diecie czy na insulinie to cukrzyca ciążowa jest tak samo wredna i nieprzewidywalna. Niech już wreszcie nastąpi ten okres stabilizacji cukru... Juz nawet nie po to żebyśmy mogły zajadać ptysie, ale żeby chociaż przy dobrym odżywianiu i trybie życia cukry były stabilne...
Aneta, przykro mi że tak Cię męczą w szpitalu. Z drugiej strony to już ostatnia prosta i lepiej tak niż mieliby coś zaniedbać czy przeoczyć. Domyślam się że ciężka jest taka rozłąka z mężem. Jeszcze w dodatku stres i hormony swoje dają. Ale pomysl że jeszcze tylko kilka tygodni i będziecie w domu cała trójka 🙂
Co do prasowania to ja niestety nie mam suszarki ( i obecnie miejsca na nią) więc u mnie ta opcja odpada. Ja nie wiem do kiedy będę prasowała. Pewnie to zależy od Wiktorka- oby nie był alergikiem😁
Jaina, co do wagi to ostatnio było 1300 wiec przypuszczałam że teraz może być te 1600 albo i więcej. Po przeszukaniu internetu znalazłam historie ze dzieci w 30 tc ważyły nawet 1900🤷 ale ja tego nie czuję. Narazie dużo nie przytyłam. Jakieś 0.5 do 2 kg. Zależy od dnia😁 brzuch jest większy niż był np 5 tygodni temu ale nie jest gigantyczny. Znam dziewczyny które taki brzuch mają w 4 miesiącu ciąży. Ja nadal noszę kurtkę przed ciążowa i jak ją zapinam to w sumie nie widać że jestem w ciąży. Widać dopiero bez niej z przodu lub z boku. Bo z tyłu też nie- nawet talie jeszcze mam😁 wydaje mi się że przez mój wzrost ten mały bardziej się rozpłaszcza 🙂
Swoją drogą to zdziwiłam się że on się obrócił- nie wiem kiedy. Dr opowiedział mi o pacjentce która w 36 tc przyszła do niego na usg z bólem brzucha. Zarzekała się że nie zjadła nic co mogło jej zaszkodzić. Okazało się że to dziecko które całą ciążę leżało miednicowo w 36 tc zmieniło zdanie i obróciło się główka w dół😁 a że spore już było to kobietę kilka dni brzuch bolał🙂
jaina_proudmoore, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka, super wieści!!! 🥰 możesz oddychać spokojnie. Ale już Wiktor duży!🥰
Alfa, tak jakoś sobie przyjęłam, a czy będę prasować? Czas pokaże. Zreszta moja mama lubi prasować i powiedziała, że może to robić. Teoretycznie mam pralko-suszarkę i tez zamierzam suszyć. Tak czy siak, żelazko już kupiłam i zaraz mogę prasować 😂jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Hej hej, w Łodzi też śnieg leży nadal. Ja średnio lubię jeździć autem zimowa porą zwłaszcza jak główne drogi są białe. / @Stokrotka i @Joana- powodzenia na wizytach 💪💕 / Wieczorem zjadłam o 21.30, potem 22.30 zastrzyk - 18j insuliny. O 4.18 pobudka na siku, cukier 90. Potem nie mogłam spać do 5… oczy jak sowa dosłownie miałam 😳cukier o 6.45 wyszedł 94. Można się dobić 😖i teraz mam pytanie - do słodkich mam - czy dziś zrobić zastrzyk z 20j - chyba tak zrovie i dodatkowo zmodyfikuje kolacje. 🤷♀️Ciężko jeść „ większą” porcje na wieczór. Poranny cukier to mój główny „problem” bo rzadko kiedy wynik w ciągu dnia jest przekroczony. Już nawet nie byłam zła rano, to naprawdę nierówna walka chwilami 🤯Z tego co wiem to pod koniec ciąży często zapotrzebowanie na insulinę spada u wielu kobiet - nawet @MySliwa pisała o tym kiedyś. Na razie mam cukrową loterie co rano 😉 / Miłego dnia drogie panie 💚 położna ze szkolenia przesłała mi maila z linkami do YT - to potem wrzucę w oddzielnym poście 😎
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aneta współczuje, każdy lekarz pewnie chce dobrze i widzi coś co inny nie zauważa, a ty nie wiesz na czym stoisz, mam jednak nadzieje, ze szybko znajda przyczynę, szybko zareagują a ty w końcu wrócisz do domu i do męża 🙂
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość