Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wszystkie ubranka wyprałam w 60 stopniach, a do tego prasowanie. 90 stopni je zniszczy. Serio, prasowanie wystarczy
Jedynie delikatne kocyki wypralam w 40 stopniach, bo się bałam.
I nie prałam też bucików, bo jest napisane, żeby nie prac, a z drugiej strony jeśli je w ogóle ubiorę to na skarpetki, wiec nie chciałam ich zniszczyć.
Ja do szpitala pakuje na pewno tylko jedną torbę. Nie wyobrażam sobie jechać na poród z kilkoma, gdzie naprawdę nie będzie lekko. Do torby planuje spakować 2-3 butelki wody, a mąż dowiezie mi zgrzewkę (u mnie roznoszą paczki na oddziałach dwa razy dziennie, wiec to żaden problem). Pandemia to jedno, ale o ile nie mamy szpitala oddalonego od domu, nie ma co przesadzać. Mi na pewno jakieś jedzenie, wode czy ubranka na wyjscie dowiezie mąż.
No i torba na kółkach dla mnie to must have.
No i teoretycznie wiem, że mąż może to dźwigać, ale niech się coś wydarzy, na przykład mąż będzie leżeć choryi wtedy już dupa blada
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 10:01
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Ech dziewczyny, ja znowu wylądowałam na patologii 😔 cały dzień bolała mnie głowa i czułam się kiepsko, ciśnienie było wysokie, ale pod normę.. za to wieczorne już poszybowało w górę, wszedł stres zrobiło się już bardzo nieciekawie wiec przyjechaliśmy na IP.. zostawili mnie znowu na oddziale. Oddałam już krew i mocz do badań, od jutra mam dostać większe dawki leków.. no i zobaczymy..
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:A któraś z Was bierze i zelazo i lek na tarczyce? Totalnie nie wiem, kiedy przyjmować zelazo. Letrox biorę o 5 rano, śniadanie po siódmej. Nie mam gdzie wcisnąć żelaza 🤣🤣🤣
dobuska lubi tę wiadomość
-
Aga zdrówka dla Was 😚
Dobuska o tak,żeby żelazo dobrze się wchłonęło 🙂 ja już co prawda dobilam do najmniejszej wartości, która jest prawidłowa,ale nadal biorę codziennie żelazo, piję zakwas z buraka i sok z pokrzywy
Kurcze,też bym się chciała spakować w jedną torbę,bo nie lubię tobołków...ale teraz to chyba trzeba będzie się przyzwyczajać- malutka torba dla mnie i męża,a reszta to Tadzikowe sprawunki 😂
Oczywiście torba na kółkach to must have 😁
Aga12345, Stokrotka 86, dobuska, Ada.. 31, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
U mnie właśnie problem z pakowaniem, muszę jednak wziąć trochę więcej rzeczy bo po pierwsze do szpitala mamy jakieś 50 km, po drugie mąż nie ma prawa jazdy, wiec będzie musiał poprosić kogoś o podwiezienie a z tym może być różnie 😐 z reszta na wizycie muszę się upewnić czy dobrze zrozumiałam, z w 38 tygodniu mam sie wstawić na obserwacje czy na wywołanie bo jednak to tez może mieć znaczenie w pakowaniu rzeczy dla mnie
Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ada, to kciuki za jutrzejsze badania 👍 oby wyniki były dobre🙂
Dobuska, mam podobne podejście co do pakowania do szpitala. Podejrzewam że w tym miesiącu za to się wezmę i chce dobrze przemyśleć co zabrać.
Stres mnie zaczyna łapać przed tym echo serca. Staram się myśleć że dzisiaj to już będzie tylko formalność żeby stwierdzić że wszystko ok, ale gdzieś tam z tyłu głowy jakieś obawy mam. W dodatku badanie o godzinie 20 to dla mnie badanie prawie w nocy😁 wiem że to śmieszne ale to już nie moja pora- dobrze że mąż mnie wiezie😉
Dobuska, a ty o której masz tą wizytę u uro?dobuska, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ada.. 31 wrote:Ja biorę rano Euthyrox, koło 14 żelaza a wieczorem Calperos i Alfadiol. Niby mam zalecenie 2 razy ale nie ma szans go wcisnąć, żelazo utrudnia wchłanianie Euthyrox a Calperos żelaza😅😅 Jutro jade na badania od endokrynolog to zobaczę co się zmieniło, ostatnio miałam tsh 2,8 a muszę mieć koło 1 zobaczymy, do tego zleciła mi magnez, fosfor, wapń, morfologię i 3 tarczycowa 😉
Ja mam bardzo niskie TSH w ciąży, bo Ok 0,3, ale moja endo twierdzi, że jest okej, bo ona to jakoś łączy z FT4, a ja nie ogarniam 😂 teraz na kolejne badania będę musiała zrobić znowu i zobaczymy. Zaobserwowałam, że kobietom po trzydziestym tygodniu tsh znowu rośnie 🤔
Powodzenia na badaniach!Ada.. 31, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Aga zdrówka dla Was 😚
Dobuska o tak,żeby żelazo dobrze się wchłonęło 🙂 ja już co prawda dobilam do najmniejszej wartości, która jest prawidłowa,ale nadal biorę codziennie żelazo, piję zakwas z buraka i sok z pokrzywy
Kurcze,też bym się chciała spakować w jedną torbę,bo nie lubię tobołków...ale teraz to chyba trzeba będzie się przyzwyczajać- malutka torba dla mnie i męża,a reszta to Tadzikowe sprawunki 😂
Oczywiście torba na kółkach to must have 😁jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:U mnie właśnie problem z pakowaniem, muszę jednak wziąć trochę więcej rzeczy bo po pierwsze do szpitala mamy jakieś 50 km, po drugie mąż nie ma prawa jazdy, wiec będzie musiał poprosić kogoś o podwiezienie a z tym może być różnie 😐 z reszta na wizycie muszę się upewnić czy dobrze zrozumiałam, z w 38 tygodniu mam sie wstawić na obserwacje czy na wywołanie bo jednak to tez może mieć znaczenie w pakowaniu rzeczy dla mnie
Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Ada, to kciuki za jutrzejsze badania 👍 oby wyniki były dobre🙂
Dobuska, mam podobne podejście co do pakowania do szpitala. Podejrzewam że w tym miesiącu za to się wezmę i chce dobrze przemyśleć co zabrać.
Stres mnie zaczyna łapać przed tym echo serca. Staram się myśleć że dzisiaj to już będzie tylko formalność żeby stwierdzić że wszystko ok, ale gdzieś tam z tyłu głowy jakieś obawy mam. W dodatku badanie o godzinie 20 to dla mnie badanie prawie w nocy😁 wiem że to śmieszne ale to już nie moja pora- dobrze że mąż mnie wiezie😉
Dobuska, a ty o której masz tą wizytę u uro?
Będzie dobrze!❤️Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Stokrotka trzymam kciuki za wizytę 😚 a pora rzeczywiście bardzo późna
Dobuska są rozumiem,to rzeczywiście chyba bardziej profilaktycznie 😁
Trzymam kciuki za wizyty 😚Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja mam hemoglobinę 11.7. dr stwierdził że jeżeli na kolejnej morfo będzie wynik niższy to wtedy dostaje leki do końca ciąży. Jeśli wzrośnie bądź zostanie na tym samym poziomie to zostawiamy bez leków 🙂
Dziewczyny, ja to się jednak cieszę że mieszkam w dużym mieście i jest wiele szpitali. Faktycznie jeśli ma się do wyboru 1 szpital i do niego daleko to to się robi cała wyprawa...
Ja wybrałam 3 szpitale ale coraz bardziej skłaniam się ku jednemu o 2 referencyjnosci. Pozostałe dwa mają 3 stopień. W jednym z nich natomiast jest tak mała porodówka że ostatnio słyszałam że nawet odesłali kobietę której zaczął się poród przed 34 tc... Teraz to te szpitale zapełnione bo część musiała zrobić dodatkowe miejsca że względu na covid, więc będę raczej jechała tam gdzie jest dużo miejsca ( i przy okazji blisko i dobra opieka).Kasiastaraczka, Aga12345, jaina_proudmoore, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dobuska, No raczej nie o 12 w nocy 😄
Widzisz , zależy co dla kogo , bo każdy je różne rzeczy , o rożnej porze i różne witaminy które mogą nie pasować do siebie brane w tym samym czasie .. spróbuj wiec wieczorem .
dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
U mnie hemoglobina tez na poziomie 11,7, ale lekarz nic na to nie zapisał. Kiedyś mi mówił, że normy dla kobiet w ciąży są troszkę niższe. TSH też mi ostatnio podskoczyło - z 1,6 na 1,89, ale poi co nie ma konieczności włączania leków.
Ada, trzymam kciuki za Twoje wynikioby jutrzejsza wizyta u endo było pomyślna
Aga, 50km do szpitala robi jednak pewien problem i też bym pewnie starała się rozsądnie i porządnie spakowaćJa ciagle nie mam koszul! 🙈
Dobuska, czekają Cię delikatne akrobacje z tymi lekami, ale elegancko, że gdzieś udało się upchnąć to żelazo
Stokrotka, wizyty o 20 powinny być zakazaneweź tu czekaj cały dzień w nerwach! Wszystko z serduszkiem będzie pięknie, zobaczysz
Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
@Stokrotka86- kciuki za dzisiejszą wizytę 🙂wszystko na pewno będzie dobrze 💪 // Ja na 13 jadę do swojego lekarza na wizytę. Przy okazji mam zamiar zapytać o pobyt w szpitalu - jak to wyglada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 11:55
Stokrotka 86, dobuska, Aga12345, Joana23, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Dobuska, No raczej nie o 12 w nocy 😄
Widzisz , zależy co dla kogo , bo każdy je różne rzeczy , o rożnej porze i różne witaminy które mogą nie pasować do siebie brane w tym samym czasie .. spróbuj wiec wieczorem .
jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, Nisia18, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina powodzenia na dzisiejszej wizycie.
Mowicie o późnych wizytach, przypomniało mi się jak w poprzedniej ciąży miałam dodatkowa wizytę w 3 trymestrze bo wyszła ta nieprawidłowość z układem moczowym i lekarz od razu mi powiedział żebym się nie zdziwiła jeśli wyjdzie, ze lekarz umówi mnie na pozna godzinę bo po prostu na szybko nie ma już do niego terminów i miał sytuacje, ze kobiety jeździły do niego na 23 albo i na 2 w nocy, abstrakcja po prostu, na szczęście udało mi się i miałam jakos w godzinach porannych 🙂jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość