X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina powodzenia na wizycie 😚

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle słuchajcie tego 😂
    Mój mąż jest załamany. Jestem osobą, która uwielbia głaskanie po plecach i włosach. Mogłabym tak caaaaaly dzień. Mój mąż jest cierpliwy i czasami aż mu ręka cierpnie. 😂
    No i dzisiaj mała była wypięta pleckami, więc ją głaskałam, a gdy zabrałam rękę to wypięła mocniej plecy, aż mi brzuch wyskoczył, żeby dalej ją głaskać. I tak dwa razy.
    A mój mąż na to: O Boże… druga mamusia, mam przerąbane…
    😂😂😂😂😂😂

A zapomniałam Wam jeszcze wczoraj powiedzieć, że wczoraj przepraszalam lekarkę, że pewnie jestem niedokładnie ogolona, bo już nic nie widzę 🙈a ona mi powiedziała, że mogę sobie śmiało golenie odpuścić. Zmniejszam w ten sposób ryzyko infekcji, bo teraz skóra jest bardziej sucha. Mogę się ogolić ewentualnie do porodu, ale do niej nie muszę.
    Trochę mi tak dziwnie, ale w sumie fajnie. Nie czuje presji :D

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Joana23, Nisia18, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, mój mąż też uwielbia głaskanie. I zgadnij kto to po nim ewidentnie odziedziczył?😁 Teraz mamy codziennie sesje głaskania. Mojemu mężowi ręką usycha ale maluch się domaga 😁 wypina różne części ciała i jak nie jest głaskany to ja dostaję kopniaki przypominające 😉

Joana23, jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 7 grudnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska ha ha padłam,dobrze,że ma 2 ręce 😂
    Ja tylko skracam włosy,nie gole się na 0,bo rzeczywiście ryzyko infekcji większe i nic przyjemnego jak odrasta

jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska ha ha padłam,dobrze,że ma 2 ręce 😂
    Ja tylko skracam włosy,nie gole się na 0,bo rzeczywiście ryzyko infekcji większe i nic przyjemnego jak odrasta

Pierwsza moja myśl była taka, że idziesz do fryzjera 🙈 😄 Moja córka też uwielbia głaskanie - tak jak jej tata 😄 także w tym gospodarstwie domowym to moje ręce bedą drętwieć..

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja dziś miałam przygody dzięki mężowi. 😵‍💫poprosił mnie, żebym pojechała z nim na 11 do doradcy biznesowego. Miało być krótko itp, potem mieliśmy jechać na kawę przed wizyta u ginekologa. Skończyło się wyjściem o 12.35, dojazd do kliniki 13.05. Ja już cała w nerwach.. aż mi się ręce trzęsły. Nienawidzę się spóźniać to jedno. Poza tym bałam się kolejki długiej do rejestracji i braku opóźnienia. 🤨pod gabinetem jedna pacjentka czekała na wejście, finalnie weszłam 13.10 cała w nerwach. 😏Szyjka ma 3.6 cm ( trzy tygodnie temu miała 4.1cm)- dr powiedział, że pod koniec się już zaczyna skracać. Ponieważ miałam wczoraj Usg, także dziś mnie nie męczył. Powiedział, że termin porodu to 4 lutego i tego się trzymamy 👶🍀💚wypisał kwaflikacje też - w razie problemów mam się zgłaszać do szpitala już tego. Zapytałam jak to jest z tym odsyłaniem pacjentek … słyszałam takie opinie od znajomych czy tez położnej na szkole rodzenia. Dr powiedział, że owszem może się tak zdarzyć, ale raczej 90 procent pacjentek rodzi w wybranym przez siebie szpitalu. 🙂Jak wracaliśmy to weszliśmy do piekarni, młody mnie kopnął w pęcherz - prawie się tam zesikałam 🤣w kolejce. A potem w aucie… złapał mnie skurcz BH- to mój pierwszy ból jak na okres… jakieś 15 s albo dłużej. Nic miłego. Człowiek odwykł od tych miesiączkowych dolegliwości. 😳teraz leżę i odpoczywam i nie zamierzam nic robić do wieczora 🙉

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, niutek87, Ada.. 31, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 😁😄😂

Jaina czyli ogólnie wszystko dobrze na wizycie 🥰
    Dobry plan na resztę dnia

Ja lecę zrobić sos pomidorowy do obiadu,dobrze, że miałam zamrożone pulpeciki

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, spoko masz ta ginekolog , Lubię ludzi teloch bezpośrednich i wyrozumiałych :)

Dziewczyny jak tak patrzenia wasza hemoglobinę to ja mam niska mimo ze biorę żelazo , czym podnosicie jeszcze ? Coś do jedzenia ? Sok z buraka ?

dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko moja taki pieszczoch! Śmieszne to! 🥰🥰🥰

Jaina najważniejsze, że zdążyliście! No i mam nadzieje, ze się troszeczkę uspokoilas z tym szpitalem ❤️

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 grudnia 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia a jaki jest u Ciebie w badaniach zakres?
    Ja mam od 11,2 i taki wynik z ostatniego badania
    Biorę Feroplex na receptę od lekarza, zakwas z buraka i sok z pokrzywy

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno żelazo lepiej się wchłania w towarzystwie witaminy C 🙂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Tak, tez tak słyszałam. Muszę zamówić :)

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży pod sam koniec brałam Biofer, ale myślę, że trochę za późno byl wdrożony,bo po urodzeniu prawie przez pół roku syn musiał przyjmować żelazo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 17:16

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 7 grudnia 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    To prawda 🙂

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 7 grudnia 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitala to nie wiem. Trochę mam mętlik dziś w głowie, nad planem B pomyśle na dniach. 🧐 // @Stokrotka - czy dobrze pamiętam, że to ty pisałaś, że zmieniły się wartości pomiarów cukru a jesz to samo? Ja też zauważyłam, że te same potrawy dają wyższe wyniki. Dziwne. 🤨naprawdę nasze organizmy to skomplikowana maszyneria. Ja dziś zjadłam makaron z pełnego ziarna, z indykiem plus fasolka. Cukier po godzinie 145! Chyba, że to stres doszedł. Wyszłam na spacer bo i tak miałam paczkę do odbioru, wróciłam i pomiar -100. Jak tak dalej pójdzie to mało co mi zostanie do jedzenia w styczniu 🤣najbardziej mi szkoda w wigilie kompotu z suszonych owoców, bo uwielbiam 😍zawsze pije kilka szklanek. Chyba tylko dziób zamoczę. W ogóle martwi mnie temat świąt. Rodzina jakoś mało się przejmuje co mogę, czego nie mogę, w jakiej będę formie itp😖jakby to była normalna coroczna sytuacja. // @Aneta8- informuj nas na bieżąco co u Ciebie 💚🍀

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojego lab. wynik od 7,3-9,5 , ja wczoraj odebrałam wynik było 7,5 wiec słabo . Ostatnio miałam lepiej . Moje żelazo w tabletkach tez jest z wit.C i to prawda se wtedy lepiej się wchłania . teraz dobry czas na cytrusy wiec może dobrze sobie raz dziennie pomarańcze zafundować .
    Sok z buraka piłam , potem przestałam bo mnie sokowirówka wkurza 😆 ale chyba się przeprosimy. Zobacze jeszcze czy nie ma jakiegoś dobrego 100% naturalnego soku w sklepie :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, u mnie ostatnio cukry się obniżyły. Np dzisiejszy obiad- makaron razowy z fetą i szpinakiem. Zazwyczaj po nim cukier ok 120, dzisiaj 99. To nie jedyny przykład. Ale pomidory dalej mi wybijają 😁
    Te cukry to mi się co kilka tygodni zmieniają i robię modyfikacje. Ale zazwyczaj to leciały w górę a nie w dół. Jakieś 2 tyg temu dołożyłam dodatkowy posiłek ( teraz jem ich 7 a nie 6) i jakoś się ustabilizowały. No hormony dają w kość.

W temacie Świat to szkoda gadać ... Ja chyba tylko bigos będę mogła 😁 no i może rybę po grecku bez farszu🤦 trudno, najwyżej przetrwam Święta na brokułach. Bardziej niż te ograniczenia boli mnie to że będę musiała odpowiadać na głupie pytania i komentarze. A serio jakoś nie mam na to nastroju.

My niedługo będziemy się zbierać na echo. Okropny stres mnie dopadł i przygnębienie. Jeszcze jest strasznie ślisko i będziemy musieli jechać objazdem bo jakiś wypadek był na tej najprostszej trasie na to usg. Wkurza mnie to co ostatnio dzieje się na drogach bo pogoda koszmarna a kierowcy jakoś tego nie zauważają. W sobotę też pół dnia w aucie spędziliśmy i gdy wróciliśmy przeczytałam że na tej trasie która jechaliśmy jakieś 20 min wcześniej był spory wypadek z osobami rannymi. Kiedyś mnie to aż tak nie ruszało ale odkąd jestem w ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 18:14

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka86- do wizyty już coraz mniej czasu. Trzymamy mocno kciuki 💪💕wszystko będzie dobrze, zobaczysz.

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama zrobić uszka i pierogi z mojej mąki🥰 także jestem spokojna. Ich się najem 🤣🤣🤣

Stokrotko, kciuki zaciśnięte!❤️

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko trzymam kciuki za echo, na pewno wszystko będzie dobrze. Tak jak mówisz niby wiadomo, ze zima i powino się być ostrożniejszym, a działa to chyba na odwrót. Wczoraj też jechaliśmy z mężem do lekarza i jakies 5km przed miejscem naszego dojazdu okazało się, że jest objazd bo ciężarówka przewróciła się na jezdnie.
    Co do cukrów u mnie też właśnie idą do góry, choć odpukać od wczoraj mam nadzieję, że wracają na dobre tory.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ