Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle słuchajcie tego 😂
Mój mąż jest załamany. Jestem osobą, która uwielbia głaskanie po plecach i włosach. Mogłabym tak caaaaaly dzień. Mój mąż jest cierpliwy i czasami aż mu ręka cierpnie. 😂
No i dzisiaj mała była wypięta pleckami, więc ją głaskałam, a gdy zabrałam rękę to wypięła mocniej plecy, aż mi brzuch wyskoczył, żeby dalej ją głaskać. I tak dwa razy.
A mój mąż na to: O Boże… druga mamusia, mam przerąbane…
😂😂😂😂😂😂
A zapomniałam Wam jeszcze wczoraj powiedzieć, że wczoraj przepraszalam lekarkę, że pewnie jestem niedokładnie ogolona, bo już nic nie widzę 🙈a ona mi powiedziała, że mogę sobie śmiało golenie odpuścić. Zmniejszam w ten sposób ryzyko infekcji, bo teraz skóra jest bardziej sucha. Mogę się ogolić ewentualnie do porodu, ale do niej nie muszę.
Trochę mi tak dziwnie, ale w sumie fajnie. Nie czuje presjijaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Joana23, Nisia18, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska, mój mąż też uwielbia głaskanie. I zgadnij kto to po nim ewidentnie odziedziczył?😁 Teraz mamy codziennie sesje głaskania. Mojemu mężowi ręką usycha ale maluch się domaga 😁 wypina różne części ciała i jak nie jest głaskany to ja dostaję kopniaki przypominające 😉
Joana23, jaina_proudmoore, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dobuska ha ha padłam,dobrze,że ma 2 ręce 😂
Ja tylko skracam włosy,nie gole się na 0,bo rzeczywiście ryzyko infekcji większe i nic przyjemnego jak odrastajaina_proudmoore, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Dobuska ha ha padłam,dobrze,że ma 2 ręce 😂
Ja tylko skracam włosy,nie gole się na 0,bo rzeczywiście ryzyko infekcji większe i nic przyjemnego jak odrasta
Pierwsza moja myśl była taka, że idziesz do fryzjera 🙈 😄 Moja córka też uwielbia głaskanie - tak jak jej tata 😄 także w tym gospodarstwie domowym to moje ręce bedą drętwieć..jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja dziś miałam przygody dzięki mężowi. 😵💫poprosił mnie, żebym pojechała z nim na 11 do doradcy biznesowego. Miało być krótko itp, potem mieliśmy jechać na kawę przed wizyta u ginekologa. Skończyło się wyjściem o 12.35, dojazd do kliniki 13.05. Ja już cała w nerwach.. aż mi się ręce trzęsły. Nienawidzę się spóźniać to jedno. Poza tym bałam się kolejki długiej do rejestracji i braku opóźnienia. 🤨pod gabinetem jedna pacjentka czekała na wejście, finalnie weszłam 13.10 cała w nerwach. 😏Szyjka ma 3.6 cm ( trzy tygodnie temu miała 4.1cm)- dr powiedział, że pod koniec się już zaczyna skracać. Ponieważ miałam wczoraj Usg, także dziś mnie nie męczył. Powiedział, że termin porodu to 4 lutego i tego się trzymamy 👶🍀💚wypisał kwaflikacje też - w razie problemów mam się zgłaszać do szpitala już tego. Zapytałam jak to jest z tym odsyłaniem pacjentek … słyszałam takie opinie od znajomych czy tez położnej na szkole rodzenia. Dr powiedział, że owszem może się tak zdarzyć, ale raczej 90 procent pacjentek rodzi w wybranym przez siebie szpitalu. 🙂Jak wracaliśmy to weszliśmy do piekarni, młody mnie kopnął w pęcherz - prawie się tam zesikałam 🤣w kolejce. A potem w aucie… złapał mnie skurcz BH- to mój pierwszy ból jak na okres… jakieś 15 s albo dłużej. Nic miłego. Człowiek odwykł od tych miesiączkowych dolegliwości. 😳teraz leżę i odpoczywam i nie zamierzam nic robić do wieczora 🙉
Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, niutek87, Ada.. 31, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Joana23 😁😄😂
Jaina czyli ogólnie wszystko dobrze na wizycie 🥰
Dobry plan na resztę dnia
Ja lecę zrobić sos pomidorowy do obiadu,dobrze, że miałam zamrożone pulpecikidobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dobuska, spoko masz ta ginekolog , Lubię ludzi teloch bezpośrednich i wyrozumiałych
Dziewczyny jak tak patrzenia wasza hemoglobinę to ja mam niska mimo ze biorę żelazo , czym podnosicie jeszcze ? Coś do jedzenia ? Sok z buraka ?dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Nisia a jaki jest u Ciebie w badaniach zakres?
Ja mam od 11,2 i taki wynik z ostatniego badania
Biorę Feroplex na receptę od lekarza, zakwas z buraka i sok z pokrzywyjaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
W poprzedniej ciąży pod sam koniec brałam Biofer, ale myślę, że trochę za późno byl wdrożony,bo po urodzeniu prawie przez pół roku syn musiał przyjmować żelazo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 17:16
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Co do szpitala to nie wiem. Trochę mam mętlik dziś w głowie, nad planem B pomyśle na dniach. 🧐 // @Stokrotka - czy dobrze pamiętam, że to ty pisałaś, że zmieniły się wartości pomiarów cukru a jesz to samo? Ja też zauważyłam, że te same potrawy dają wyższe wyniki. Dziwne. 🤨naprawdę nasze organizmy to skomplikowana maszyneria. Ja dziś zjadłam makaron z pełnego ziarna, z indykiem plus fasolka. Cukier po godzinie 145! Chyba, że to stres doszedł. Wyszłam na spacer bo i tak miałam paczkę do odbioru, wróciłam i pomiar -100. Jak tak dalej pójdzie to mało co mi zostanie do jedzenia w styczniu 🤣najbardziej mi szkoda w wigilie kompotu z suszonych owoców, bo uwielbiam 😍zawsze pije kilka szklanek. Chyba tylko dziób zamoczę. W ogóle martwi mnie temat świąt. Rodzina jakoś mało się przejmuje co mogę, czego nie mogę, w jakiej będę formie itp😖jakby to była normalna coroczna sytuacja. // @Aneta8- informuj nas na bieżąco co u Ciebie 💚🍀
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Wg mojego lab. wynik od 7,3-9,5 , ja wczoraj odebrałam wynik było 7,5 wiec słabo . Ostatnio miałam lepiej . Moje żelazo w tabletkach tez jest z wit.C i to prawda se wtedy lepiej się wchłania . teraz dobry czas na cytrusy wiec może dobrze sobie raz dziennie pomarańcze zafundować .
Sok z buraka piłam , potem przestałam bo mnie sokowirówka wkurza 😆 ale chyba się przeprosimy. Zobacze jeszcze czy nie ma jakiegoś dobrego 100% naturalnego soku w sklepiejaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jaina, u mnie ostatnio cukry się obniżyły. Np dzisiejszy obiad- makaron razowy z fetą i szpinakiem. Zazwyczaj po nim cukier ok 120, dzisiaj 99. To nie jedyny przykład. Ale pomidory dalej mi wybijają 😁
Te cukry to mi się co kilka tygodni zmieniają i robię modyfikacje. Ale zazwyczaj to leciały w górę a nie w dół. Jakieś 2 tyg temu dołożyłam dodatkowy posiłek ( teraz jem ich 7 a nie 6) i jakoś się ustabilizowały. No hormony dają w kość.
W temacie Świat to szkoda gadać ... Ja chyba tylko bigos będę mogła 😁 no i może rybę po grecku bez farszu🤦 trudno, najwyżej przetrwam Święta na brokułach. Bardziej niż te ograniczenia boli mnie to że będę musiała odpowiadać na głupie pytania i komentarze. A serio jakoś nie mam na to nastroju.
My niedługo będziemy się zbierać na echo. Okropny stres mnie dopadł i przygnębienie. Jeszcze jest strasznie ślisko i będziemy musieli jechać objazdem bo jakiś wypadek był na tej najprostszej trasie na to usg. Wkurza mnie to co ostatnio dzieje się na drogach bo pogoda koszmarna a kierowcy jakoś tego nie zauważają. W sobotę też pół dnia w aucie spędziliśmy i gdy wróciliśmy przeczytałam że na tej trasie która jechaliśmy jakieś 20 min wcześniej był spory wypadek z osobami rannymi. Kiedyś mnie to aż tak nie ruszało ale odkąd jestem w ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2021, 18:14
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko trzymam kciuki za echo, na pewno wszystko będzie dobrze. Tak jak mówisz niby wiadomo, ze zima i powino się być ostrożniejszym, a działa to chyba na odwrót. Wczoraj też jechaliśmy z mężem do lekarza i jakies 5km przed miejscem naszego dojazdu okazało się, że jest objazd bo ciężarówka przewróciła się na jezdnie.
Co do cukrów u mnie też właśnie idą do góry, choć odpukać od wczoraj mam nadzieję, że wracają na dobre tory.jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość