Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Nisia czesto jest tak,że przed porodem nie odchodzi samoistnie czop i nie odchodzą wody. Dla swojego spokoju możesz kupić w aptece takie paski,które pod wpływem wód płodowych barwią się na odpowiedni kolor. To nie te same co do badania pH np. zwykłej wody.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Nisia18 wrote:No właśnie wczoraj troszkę miałam mokro, ale troszkę i zapach powiedziała bym mocz , dosłownie krople .
A przed chwila wstałam z łóżka do łazienki siku a ja znowu mokro , z tym ze spodnie mam suche.. kolor nie wiem, bo majtki kolorowe wiec nie idzie poznać koloru .
Z tym ze leżałam i piłam cały czas wodę , bo stwierdziłam ze za mało wypiłam do tej pory a mały jeść nisko czuje bo pod żebrem nie boli , może faktycznie mi ucisnął pęcherz , ale trochę się wytraszylam .. skurczów nie czuje , jaka u mnie szyjka tez nie wiem bo tu lekarz tego nie sprawdza ..
Czytałam na necie ze w 3 trymestrze to się może zdarzać najczęściej , ale wiecie .. strach jest ..
Aczkolwiek to jest patologiczne zjawisko, w prawidłowej ciąży się to nie dzieje. Jeśli natomiast się dzieje, to trzeba reagować. Niutek dobrze pisze o tych paskach, może u Ciebie w aptece tez można je kupić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 17:51
-
No właśnie chyba nie ma takich testów..
ale co to oznacza ze tak będzie cały czas , czyli codziennie po troszku ? Bo u mnie to wyglada narazie tak (dosłownie) jednorazowa akcja dzisiaj i jednorazowa (nie wielka ) wczoraj ..
coraz bardziej mam wrażenie ze to jednak nie wody, ale ta niepewność . No nic , jak sie akcja powtórzy to będę reagować . -
Nisia18 wrote:No właśnie chyba nie ma takich testów..
ale co to oznacza ze tak będzie cały czas , czyli codziennie po troszku ? Bo u mnie to wyglada narazie tak (dosłownie) jednorazowa akcja dzisiaj i jednorazowa (nie wielka ) wczoraj ..
coraz bardziej mam wrażenie ze to jednak nie wody, ale ta niepewność . No nic , jak sie akcja powtórzy to będę reagować .dobuska, Nisia18, Selena lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka miała porządne chlupnięcia niemal za każdym razem jak wstawała i co było u niej charakterystyczne to nie czuła ruchów, jak wod odeszło dużo. Okazało się, że przy malowodziu to normalne, ze dziecko się rusza, a ona nie czula.
Ja myśle, że nie masz powodow do paniki. Teraz mamy więcej śluzu, ja tez miałam incydent jeden lub dwa, że prawie po nogach mi poleciało, a to był po prostu wodnisty śluz.
Obserwuj na wkładce, jak Jaina pisze.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam spotkanie z położną. Zaleciła mi odstawić magnez w 36 tygodniu i w tym samym czasie zacząć masaż krocza. Zbadała mnie i powiedziała, że mam się nie dać nastraszyć jeśli chodzi o poród przedwczesny, bo z tego stresu mogę się zablokować i do terminu nie urodzę. Powiedziała, że mała jest już tak duża, że nawet jeśli się urodzi to będzie wszystko dobrze. Mam w myślach biegać po łące 🤣 i totalnie o tym nie myśleć, bo oszaleje.
Powiem Wam również, że byłam świadkiem „cudu”. Na KTG przyszła dziewczyna w 39 tygodniu ciąży. Dziecko było ułożone posladkowo jeszcze przed KTG. Trochę sobie pogadały, porobiły ćwiczenia na obrót i po godzinie polozna jeszcze raz ja wzięła na badanie i…. Dziecko było główką do dołu! 🤣 oczywiście położne powiedziały, że to pewnie niemożliwe, że to cudowna zasługa wykonania jednego czy dwóch cwiczen, ale po prostu dziecko się obróciło i mamy nie dać sobie wmówić, że na tak późnym etapie to nierealne. Dziewczyna była tak szczęśliwa i w takim szoku, że masakra.Idealny plan był tak, że po wyjściu miała zaraz urodzić, ale tego to już nie wiem 🤣🤣🤣
jaina_proudmoore, Nisia18, Aga12345, Lolla lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Moja koleżanka miała porządne chlupnięcia niemal za każdym razem jak wstawała i co było u niej charakterystyczne to nie czuła ruchów, jak wod odeszło dużo. Okazało się, że przy malowodziu to normalne, ze dziecko się rusza, a ona nie czula.
Ja myśle, że nie masz powodow do paniki. Teraz mamy więcej śluzu, ja tez miałam incydent jeden lub dwa, że prawie po nogach mi poleciało, a to był po prostu wodnisty śluz.
Obserwuj na wkładce, jak Jaina pisze.
Dziękuje za ten wpis jeszcze , teraz mi ulżyło. To nie było chluśnięcie , nie czułam ze mokro .. w pon miałam badanie wszystko było cacy . Ok. Teraz będę częściej z wkładka i zobacze czy coś będzie sie dziać..
przepraszam za dosłowność w opisach ale musiałam 🙃dobuska, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Ja już jestem po wizycie, na oddzial mam się stawić 27.12 koło 10-11. Na miejscu będą mi robic badań i profesor podejmie decyzję kiedy dokaldnie zrobia cesarkę. Wstępnie około 36tc czyli około 19.01
Poki co szyjka ma 3,5cm i jest zamknięta a Ignaś waży już 2,5kg mam w święta wykorzystać maksymalnie na przytulasy z mężem i synkiemNisia18, jaina_proudmoore, Aga12345, niutek87, Morwa, Stokrotka 86, Selena, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Jeheria, Joana23, MyŚliwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Nisia18 wrote:Dziękuje za ten wpis jeszcze , teraz mi ulżyło. To nie było chluśnięcie , nie czułam ze mokro .. w pon miałam badanie wszystko było cacy . Ok. Teraz będę częściej z wkładka i zobacze czy coś będzie sie dziać..
przepraszam za dosłowność w opisach ale musiałam 🙃
Nie przepraszaj, to normalne opisyjaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Pimka wrote:Ja już jestem po wizycie, na oddzial mam się stawić 27.12 koło 10-11. Na miejscu będą mi robic badań i profesor podejmie decyzję kiedy dokaldnie zrobia cesarkę. Wstępnie około 36tc czyli około 19.01
Poki co szyjka ma 3,5cm i jest zamknięta a Ignaś waży już 2,5kg mam w święta wykorzystać maksymalnie na przytulasy z mężem i synkiemjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Ojej! Czyli od razu po świętach! Ignaś już duży, wiec najgorsze w tym wszystkim to leżenie w szpitalu. Nacieszcie się sobą ❤️
Na początek najgorsze będzie pożegnanie a później właśnie to oczekiwanie i brak obecności Stasia przy mnie, ale musimy dać radę dla Ignasia❤dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Na początek najgorsze będzie pożegnanie a później właśnie to oczekiwanie i brak obecności Stasia przy mnie, ale musimy dać radę dla Ignasia❤
Pimka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kochane, Maksio przyszedł na świat dziś o 9:55, 1660 gram szczęścia, 46 cm. Dostał 10 punktów! Jest przepiękny, choć mogłam go widzieć tylko sekundę i ucałować 💙💙💙 dochodzę do siebie na sali pooperacyjnej, małego od razu zabrali na neonatologie.. już nie mogę się doczekać jak znowu go zobaczę 🥺 niesamowite uczucie!
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Kochane, dzisiaj witam się z Wami pod koniec dnia, ale cały czas podczytywalam co u Was 😉
Prosiulek- najważniejsze że mała ma się dobrze! A ciśnienie faktycznie trzeba kontrolować- może to tylko chwilowe skoki.
Myśliwa, dziękuję za życzenia 🙂 ja Wam pewnie złożę jutro🙂 ale listę potraw zamierzasz zrobic- nie zamecz się tylko kobieto😉
P.S. mąż zginający Ci nogi w nocy wygrywa 😁👍
Dobuska, ja cukier zawsze mierze po wstaniu z łóżka jeśli idę na badania 🙂 bo potem z tego co słyszałam rośnie w miarę aktywności. Super że już jesteś spakowana- ja biorę się za to już po Świętach chociaż mega mnie to przeraża. Ale z drugiej strony wolę żeby ta walizka byla- tak jak piszesz, taka polisa ubezpieczeniowa 😉
Mądra ta Twoja położna 🙂 podoba mi się jej podejście 🙂
Kasiu, super że Tadzio taki żywiolowy🙂
Ada, dobrze że z Kaja wszystko ok 🙂 heh, mój lekarz L4 daje mi od wizyty do wizyty 😁 teraz dostałam na 2 tygodnie...
Anetko, wspaniale że Maksio już jest z Wami🥰 jak widać postanowił spędzić Święta już po tej zewnętrznej stronie brzucha 😉 myślę o Was i życzę Wam dużo zdrówka. Maksio na pewno szybko będzie rósł- w końcu imię zobowiązuje 😉
Nisia, tak jak dziewczyny piszą jeśli to jednorazowa akcja to raczej nie wody. Ale lepiej obserwować. Ja mam teraz dosyć obfita wydzielinę- też czasami jest bardziej mokro😉
Pimka, to Twój Ignas jest tak duży jak mój Wiktorek 🙂 dobrze że Święta spędzicie jeszcze razem w domu. A potem to już z górki...
Kasiastaraczka, dobuska, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Kochane, ja teraz leżę z nogami w górze. Niestety nieco się przeforsowalam w ostatnich dniach i pojawiły się obrzęki na kostkach stóp ☹️ ogólnie mam wrażenie że woda mi się nieco zatrzymała... Ciśnienie jest ok ale obserwuje.
Ostatnie dni spędziłam na nogach, głównie stojąc przy garach. I chociaż mąż mi bardzo pomaga to jednak widzę że za dużo na siebie wzięłam. Jedynym plusem jest to że mam już zapas żarcia na Święta i po porodzie 🤦 i liczę że jak odpocznę to moje ciało wróci do poprzedniej kondycji. Bo teraz to kiepsko się czuję...
Mąż właśnie kończy ubierać choinkę 🙂 a maluch radośnie podskakuje🙂 chyba on już lubi Święta 😁 Wiktorek to jest taka radość że aż mnie za serce chwyta jak o nim myślę. I jak tak widzę że na naszym wątku już rozpoczęto rozpakowywanie to z jednej strony już bym go chciała mieć przy sobie. Ale z drugiej wolę żeby poczekal do lutego. Mąż też już zupełnie się rozpływa jak ten maluch podpływa do jego ręki i się łasi jak kociak😉 urobilo nas to dziecko jeszcze przed porodem- aż strach co to będzie później 🙂Nisia18, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotko, doskonale Cię rozumiem , tez bym chciała już synka mieć przy sobie , ale to za wcześnie i jemu tez powtarzam , jeszcze nie wolno wychodzić 😅
Ciekawe , ze Twój syn podpływa jak czuje męża rękę , nasz wręcz odwrotnie , ucieka 🤔🙃 ale do mnie puka, wiadome - nie ma jak mama ❤️😃
Odpoczywaj .. to już ten czas ze trzeba zwolnić 😎
Mi tez przy dłuższym staniu łydki puchną i stopy mam wrażenie , ale ciśnienie mam cacy
Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Kochane, Maksio przyszedł na świat dziś o 9:55, 1660 gram szczęścia, 46 cm. Dostał 10 punktów! Jest przepiękny, choć mogłam go widzieć tylko sekundę i ucałować 💙💙💙 dochodzę do siebie na sali pooperacyjnej, małego od razu zabrali na neonatologie.. już nie mogę się doczekać jak znowu go zobaczę 🥺 niesamowite uczucie!
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki , jutro już Wigilia , mam męża w domu wiec od rana sobie będziemy gotować ❤️😍 pewnie nie będę zaglądać na forum wiec złoże Wam życzenia dzisiaj
Chciałabym życzyć Wam i sobie , wspaniałego czasu jaki nam pozostał w ciąży , bo przecież już tak blisko do tego najważniejszego dnia ❤️👶🏻
Niezwykłego , szybkiego i bezbolesnego porodu - właśnie takiego o jakim sobie marzycie ✊🏻✊🏻
I w końcu słodkich chwil z maluszkiem najpierw w szpitalu po porodzie , a później w domu 👨👩👧 Niech Wasza miłość będzie drogowskazem w trudnych i niekiedy nowych początkach macierzyństwa ❤️
Życzę Wam jeszcze spokojnych Świąt , pełnych ciepła i miłości.. 🎄⭐️
Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, niutek87, dobuska, jaina_proudmoore, Joana23, Jeheria, Morwa, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Nisia ja myślę jak Jaina,że to może być większa ilość wydzielin-tez to mam...niezbyt fajne uczucie...
Dobuska czyli położna Cię uspokoiła 🙂
Mi fizjo zaleciła właśnie masaż krocza koło 36 tc i dziś też lekarz o tym wspomniał
Wow to prawdziwy cud,a tak naprawdę to jest to możliwe, super, że się udało 🙃
Pimka wykorzystajcie jeszcze te kilka dni razem z mężem i synkiem i na spokojnie udaj się do szpitala,fajnie,że Ignas już taki spory,a do 19 stycznia to będzie kawał chłopa 💙
Stokrotka mój lekarz też daje zwolnienie od wizyty do wizyty,ale chyba dlatego,że wszystko w porządku to mam kolejną za miesiąc, dokładnie 20 stycznia
Jej,to na pewno z tego przeforsowała...oby nogi zelżały 🙂
Ale zazdro,że macie już jedzeniowe zapasy 😋
My do tej pory wyjadalismy,a po powrocie coś pewnie przywieziemy od mamy i coś przygotujemy na połóg
Teraz mamy piekne święta,a pomyśl jak za rok będzie super z takim 10miesiecznym szkrabem 🥰
My już u teściów
Ubraliśmy choinkę🎄 piękne drzewko
Jest też brat męża z żoną i dwójką dzieci,ale już spali jak przyjechaliśmy
Na wizycie wszystko dobrze, szyjka 3 cm, więc ryzyka porodu przedwczesnego nie ma. Tadzio waży około 2 kg,ma ciut grubszy brzuszek,ale w normie,jest w 70 centylu
Przepływy dobre, ruszał się bardzo podczas badania
Kolejna wizyta 20 styczniaAga12345, Nisia18, Stokrotka 86, niutek87, dobuska, jaina_proudmoore, Jeheria, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87