X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Kurcze, mój tata ma hemoroidy... Mam nadzieję że chociaż to mnie ominie 😁

Kasiu, dobrze że masz opiekę. Wracaj szybko do zdrowia 😘

Dziewczyny, ja mam pytanie jeszcze odnośnie walizki i pakowania:
    1. Kombinezon taki misiowy i czapkę grubsza pakiecie od razu czy mąż wam podrzuci?
    2. Laktator w co pakujecie żeby się nie uszkodził? Te sztywne pudła dużo miejsca zajmują...i kolektor też bierzecie?
    3. Ile pieluch jednorazowych bierzecie? Są większe i mniejsze opakowania- ja mam to duże ale zastanawiam się czy na start to nie za dużo do tachania...

Nie martw się na zapas. Ja miałam w pierwszej ciąży, a w kolejnych nie odnowiły się. Oby tak pozostało. 🙂

Co do pytań:
    1. Kombinezon przywiezie mąż. U mnie w szpitalu i tak podaje na górę fotelik, więc wszystko będzie razem.
    2. Laktatora nie biorę do szpitala. Po dwóch poprzednich porodach nie był mi potrzebny. W razie czego mąż dowiezie albo wypożyczę szpitalny. To są sprzęty z najwyższej półki. Fajne do rozkręcenia laktacji w razie gdybym nie mogła np. być z dzieckiem.
    3. Biorę 2 opakowania po 25. Liczę, że wyjdziemy po dwóch dobach, jak nie to i tak pewnie mąż będzie musiał inne rzeczy podrzucić po 3-4 dniach. Ciężko się spakować np. Na tydzień w szpitalu. A czasami z żółtaczką tyle trzeba być. Trochę mnie to przeraża.

Ada.. 31, Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolla dziękuję za podpowiedzi 😚

Lolla lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie karmienia piersią. Ciekawe, czy to będzie przydatna wskazówka:
    https://www.youtube.com/watch?v=PuuWTbNiKWQ
    Naprawdę, powoli muszę kończyć wyprawkę i rzeczy do szpitala (większość już mam, wystarczy wrzucić do koszyka na allegro, zapłacić i poczekać). Głowa mi od tego paruje.
    Umęczyłam się dziś z wyborem aspiratorka. Wiem, że polecany jest Haxe, ale ja jeszcze znalazłam Neno i tak się miotałam. Na pewno u mnie odpada gruszka i mechaniczne, podłączane do odkurzacza raczej też (bo my tego sprzętu nienawidzimy), ewentualnie to ostatnie awaryjnie (system katarek). Aspiratory elektroniczne porównywałam: Haxe, Novama Pingo, Neno... Nawet gdzieś znalazłam film, który porównuje Sisi Baby, Haxe i katarek na odkurzacz. Wychodzi na to, że ten odkurzaczowy jest nawet delikatniejszy (ma mniejszą siłę ssania) 😲. Haxe jest dość głośny i ma taką wadę, że jest na baterie (stąd pomysł Neno - bo na USB).
    W końcu zapisałam i Haxe i Novamę - wybiorę w ostatnim momencie. Chyba, że któraś z Was miała już jakieś doświadczenia? :-)

Najwyższy też czas doszkolić się z pielęgnacji i karmienia noworodka. Jakbyście miały jakieś porządne materiały, to proszę, podrzućcie :-).

dobuska - mi zostają ślady na brzuchu, ale takie maleńkie. Po neoparinie lub clexane często też, czasami nawet siniaki. Zdarza się, że jak próbujemy wbić igłę [od clexane] to zaczyna mocno boleć - więc zmieniamy miejsce, bo prawdopodobnie jakiś nerw czy naczynko tam są. W niektórych miejscach w ogóle nic nie czuję, w niektórych tylko taki nacisk, jak przyciskamy tłoczek, w niektórych boli i piecze od samego początku. Ponoć tuż przed i tuż po - zimny okład pomaga.
    Też bym się cieszyła, gdyby mi tak dużo rzeczy zapewniali w szpitalu. Tylko napisałam, co tam u nas mówili :-). Podejrzewam, że te ubranka, które dostaniesz to nówki sztuki, nieśmigane.
    Mój świętej pamięci dziadek też miał cukrzycę (w zasadzie to akurat u mnie każdy dziadek i babcia mieli cukrzycę - tylko niektórzy polekową albo już na samą końcówkę życia). I niby trzymał dietę, ale babcia wspomina, że jadł wszystko (w takim sensie, że lekarz mu powiedział - od czasu do czasu to i ciasto można a nawet trzeba). No i pamiętam z nim akcje: wykryto u niego cukrzycę dopiero po drugim zawale w młodym wieku (pierwszy zawał utajony), raz trafił do szpitala, bo obżarł się tortu na czyjejś komunii i miał za dużo cukru, raz trafił do szpitala z poważną hipoglikemią - miał taki atak, że aż nim trzęsło i wyglądał jak paralityk. Także, cukrzyca to upierdliwa choroba.
    jaina_proudmoore wrote:
    czy można maść zastosować też doraźnie ( mam tej samej firmy w domu)
    Kiedyś słyszałam od farmaceutki taką poradę, że czopki to jeśli coś się dzieje wewnętrznie, a maść lepiej działa na zewnątrz. Ale pewnie można używać zamiennie - po prostu maść nie wniknie jakoś bardzo głęboko, nawet jeśli by Ci się udało ją tam "wcisnąć".
    Stokrotka 86 - mam zamiar wziąć opakowanie pampersów ok 40 szt, pieluszki tetrowe to tak z 7 (jedna pójdzie na wyłożenie łóżeczka dla małego, druga na przewijak itd.). Ubranie na wyjście będzie dowoził mąż (ja tam skompletowałam całe ubranie na wyjście łącznie z body) - razem z nosidełkiem/fotelikiem.
    Kasiastaraczka - tylko z tym płukaniem zatok to pamiętaj, żeby po płukaniu przez godzinę/dwie nie mieć kontaktu z przeciągami (nie otwierać okien) i nie wychodzić na zewnątrz. Mi lekarz zalecał płukanie raz dziennie, niekoniecznie Irigasinem (są odpowiedniki). Wodę przegotowaną najlepiej utrzymać w temperaturze ok 37 stopni (świetny trening przed kąpielą dziecka ;-) ). Za ciepła będzie bolała, za zimna będzie nieprzyjemna. A, no i płukać z wyczuciem, nie za mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 02:44

dobuska, Stokrotka 86, Aga12345, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny.
    U mnie jakieś bezsenności... o czwartej się obudziłam i u już wstałam, bo nie mogłam zasnąć. Na szczęście dzisiaj cukier dobry, a bałam się, że znowu będzie jakaś jazda.

Joana, nie martw się! Po porodzie dużo z tego zrzucisz bardzo szybko, a później zejdzie z czasem. Co innego, jakbyś się objadała jakoś mocno. :)

Stokrotko, widzisz, czyli jest tak jak mówiłyśmy. Nie ma w tym wszystkim Twoim winy i bez względu na to, czy to genetyka, czy może Wiktor jest w tych 20%, nie masz na to żadnego wpływu. :) A to najważniejsze. :)
    Zgadzam się jednak z Jainą, że ten Twój ginekolog mógłby mieć większe wyczucie, bo dla niego to kilka rzuconych na wiatr słów, a dla Ciebie ogrom stresu.

Co do pytań.
    1. Planowałam, żeby mąż mi podrzucił, chociaż koleżanka, ktora rodziła mówi, żebym ubranka miała na oddziale już na wyjście. Sama nie wiem, czy jest sens, skoro położna i tak mi przyniesie fotelik. Chyba kombinezon zostawię w foteliku razem z otulaczem. :)

2. Biorę laktator w taki miękki worek, który miałam od producenta. Kolektora do szpitala nie biorę, raczej nie zakładał, że w szpitalu. będzie tak dużo mleka.

3. Ja wzięłam 10 sztuk, ale ja nie muszę brać wcale, więc mnie nie słuchaj. :D

Anetka, cudownie to czytać! Czyli już niedługo będziecie wszyscy razem! Super!!!!

Myśliwa, ja kupiłam Haxe. Czy będę zadowolona? Czas pokaże :D
    Masz rację z tymi cukrzykami. Nie wiem z czego to wynika. Czy diabetolodzy inaczej podchodzą do takiej cukrzycy i nie zalecają diety? Czy może zalecają ją w taki sposób, że ci ludzie wychodzą z gabinetu i w sumie mają to w czterech literach. Niewielu znam cukrzyków, którzy starają się jeść zdrowo. Ja rozumiem tych ludzi, że oni nie będą żyć tak restrykcyjnie jak my, bo my mamy chorobę na chwilę, a oni na zawsze, ale mimo wszystko podstawowe nawyki powinny zostać zmienione dla własnego zdrowia.

Aneta8, Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko:
    - kombinezon przyniesie razem z fotelikiem mąż - położna wniesie mi na górę na oddział bo u nas zakaz odwiedzin (przy okazji warto poćwiczyć wkładanie i wyjmowanie dzieci z fotelika i montaż w aucie jeszcze przed porodem np na misiu lub lalce, przy pierwszym dziecku olaliśmy temat i zrobiło dię zamieszanie jak zamontoeać fotelik na pasy)
    - laktator biorę w woreczku, butelki, płyn do mycia, szczypce i szczotko/gąbkę w zamykanym pojemniku na żywność żeby łatwiej mi było myć i wyparzyć wrzątkiem z czajnika wszystkie elementy i się nie poparzyć
    - kolektora nie posiadam
    - pieluszki biotę Ok 50 sztuk (na 4 dni). Jeśli będzie potrzeba więcej to i tak będę musiała zorganizować paczkę z domu (przygotuję mężowi gotową na kolejne 4 dni pobytu), tetr biorę 10 (2 idą od razu do wywalenia zakrwawione po porodzie, 3 do ulewania, 3 jako wkładka do rożka, 2 na wagę szpitalną)

Przy okazji warto mieć na porodówkę gotową paczkę - torebkę strunową - z pierwszym pakietem dla noworodka: dwie tetry do wytarcia krwi i wydzielin, pampers, body, pajac, czapka, skarpetki plus rożek. Trzymać na wierzchu do porodu i od razu wyjąć z walizki zanim rozwinie się cała akcja. U nas w szpitalu ojcowie są proszeni by pod koniec porodu ocieplić swoją klatką piersiową pieluszki tetrowe żeby dzidziuś od razu poczuł też ciepło i zapach tatusia :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wczorajsze słowa wsparcia, ulało mi się trochę i od razu mam lepszy humor :)
    Tak z dzisiejszej perspektywy myślę, że nie bez powodu większość moich znajomych wybrało przerwę między dziećmi 5/6 lat, ale za nas i tak wybrał los więc nie miałam nic do gadania :)
    Bardzo doceniam to co mam i za kilka lat będzie na pewno łatwiej jak chłopcy obaj będą w przedszkolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 07:46

Stokrotka 86, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, Lolla, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    miłego dnia Wam życzę.
    w Łodzi jakoś ponuro dzisiaj, aż się nie chce wychodzić nigdzie.

@Alfa_Centauri - każda z nas potrzebuje się czasem wygadać, a gdzie lepiej, jak nie w gronie kobiet, które to samo przechodzą i mają podobne rozkminy, problemy, sytuacje i chwilami dość.
    Bardzo cenna rada odnośnie tej torebki startowej do porodu - na pewno skorzystam.

@Dobuska - bezsenne noce to chyba element ćwiczeń do wstawania do dziecka ;)
    jak tak wstaje siku i sobie myślę, że jak dojdzie karmienie po 40 min czy więcej, to zamienię się w matko- zombie po kilku dniach 🤣trochę mnie to przeraża.
    U mnie dziś cukier 94, pies to drapał, na noc wezmę 25j dziś i zobaczymy.
    Został miesiąc tej nierównej walki.

@Stokrotka - masz racje, człowiek dba o siebie - dieta, ruch, probiotyki itp sprawy, a tu się jakieś cholerstwo na sam koniec przyplątało. Niektóre artykuły w internecie na pewno są pisane na zamówienie i mają mało co wspólnego z prawdą. poza tym każda z nas jest inna stąd też inne dolegliwości.

@Aneta8 - super, że napisałaś. cieszę się, że u ciebie lepiej i że Maksiu ładnie rośnie na wadze.
    na pewno takie USG to dobra sprawa na sprawdzenie co się dzieje.
    A jak opieka ze strony położnych i jedzenie? Jak mąż się czuje? :)
    Myślę o Was codziennie i trzymam kciuki <3

@Kasiu - zdrówka dla ciebie :*
    płukanie zatok to dobra opcja bo przyniesie ulgę, ale można też wspomóc się woreczkami z solą albo combo sposobem. jest to uciążliwe jednak :( dobrze, że masz opiekę :*

@MyŚliwa - ja kupiłam aspirator do nosa z NENO.
    podłączanie do odkurzacza to w ogóle odpada mym zdaniem, za dużo roboty.
    jakoś ten pomysł nie przemawia do mnie całkowicie.
    jak tam twoje cukry się miewają?

==============

W temacie zabierania rzeczy do szpitala:
    1- kocyk do fotelika planuje w aucie zostawić mężowi, bo fotelik mamy instalować jakoś 1-2 stycznia, żeby się przyzwyczaić do jazdy z nim.
    2- do auta też schowam " awaryjną" torbę z laktatorem właśnie plus inne drobiazgi - ciepły kombinezon na wyjście, żeby mąż miał gotową do przekazania.
    3- woreczki strunowe to dobry sposób na pakowanie.
    można je także podpisać :)
    4- biorę paczkę pieluch Pampers 1- 26 sztuk. Na stronie szpitala było napisane,żeby zabrać 1 paczkę.
    5- tetrowe pieluchy jeszcze dokupię bo część mi się w praniu skurczyła 🤣 szpital podaje, żeby wziąć 5-6 sztuk.
    ale wezmę ich więcej.

==========
    skorzystałam z maści wczoraj i dziś rano, trochę ulgi jest, zobaczymy co dalej.

w ogóle to umówiłam się na wizytę kwalifikacyjną do porodu do szpitala MEDEOR w Łodzi, wizyta jest na NFZ, to prywatny szpital, z opcja na NFZ porodów.
    Jak zapytałam swojego dr o plan B, to właśnie ten polecał w razie braku miejsc w planowanym szpitalu...
    niestety, ja najpierw muszę zadzwonić i powiedzieć o skurczach/ objawach a oni powiedzą co dalej robić.

ten Medeor znów ma 1 stopień ref. ale można tam jechać w ciemno przy rozpoczęciu akcji porodowej, przejmują też opiekę i zapewniają KTG od 36 tc 1x tygodniowo.
    Jak kwalifikacja się uda, to będę mieć jakieś zabezpieczenie, bo mnie stresuje ten potencjalny brak miejsc. 🤦‍♀️ to dodatkowy stres, bo tu bolesny skurcz a nerwy dodatkowe :/ jak mnie odeślą. na plus, że to autem ok 10min od domu.

Stokrotka 86, Aga12345, Alfa_Centauri, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 w Warszawie dzisiaj też szaro...

Anetko, daj znać jak USG. Trzymam kciuki żeby było dobrze i rana ładnie zaczęła się goić👍
    I oczywiście żebyś szybko wydobrzała a Maksiu ładnie przybierał i się rozwijał 🙂

Ada...31- też trzymam kciuki 👍 za Ciebie i Kaję. Dobrze że tamten bobas jej nie zaraził. Koszmar jakiś z tymi wszystkimi wirusami ... Mam nadzieję że wkrótce Wasz stan zdrowia pozwoli na bezpieczny wypis.

Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi odnośnie walizki- tak sobie myślę że chyba ja jeszcze nieco przepakuje.

Irigasin jest świetny na problemy z zatokami. Bardzo mi pomógł, a mojemu mężowi jeszcze bardziej. Niestety te zatoki to plaga jak się już przyczepia...

Lolla, to mnie pocieszyłas z tymi hemoroidami 🙂 czyli jest spora szansa że mnie to ominie 😁

Myśliwa, jeśli chodzi o aspiratorek to mam Haxe. Ale w sumie nie mam jeszcze o nim opinii. I za bardzo też nie mam porównania 🤷 wiem tylko że żadna gruszka nie wchodzi u mnie w grę, ani te aspiratory do odkurzacza czy te co rodzic zaciąga. No nie przekonam się do tego...

Alfa, jeśli się uda to pomiędzy Wiktorkiem a kolejnym dzieckiem też będzie mała różnica wieku. W grudniu kończę 35 lat a mamy jeszcze zarodki w klinice więc za bardzo nie chcemy czekać. Eh, tyle lat staraliśmy się o dziecko. A tutaj już się kończy ciąża a ja nadal zaskoczona że w niej jestem😁 nie mówiąc już że chyba nie do końca dociera do mnie że wkrótce będzie z nami bobas 🙂

Jaina, dobrze że masz plan b jeśli chodzi o szpital. Oby nie był potrzebny.

Mój maluch wczoraj tak dokazywał gdy poszłam spać że najpierw musialam go uśpić głaskaniem brzucha i dopiero potem ja mogłam zasnąć... Cóż, zdecydowanie w tryb noworodkowy już wchodzi 😁

jaina_proudmoore, Aga12345, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u diabetolog, pytalam o ten spadek cukrów i powiedziała, taki spadek nie wskazuje na jakieś komplikacje, dopiero gdyby były duże rozbieżności między wynikami z różnych dni to wtedy należałoby się zgłosić do ginekologa, w sumie wizyta ok bo cukry w normie, ketonów nie mam ale zwróciła mi dzis uwagę na to, ze moja waga stoi w miejscu i może powinnam trochę więcej jeść

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Ada.. 31, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chyba pogoda mnie dziś zmogła bo musiałam dłuuugo leżeć, jakoś ok 12 zaczęło mi się kręcić w głowie jak poszłam do łazienki, potem nawet spałam z 1.5 godziny, minęło dopiero po 15. 🤨miałam dziś w planie aptekę plus inne sprawunki i guzik z tego wyszedł 🤦‍♀️A mój plan zakładał unikanie kolejek przed 31.12. Później spakowałam nawet walizkę. Niby duża walizka a jak przyszło co do czego to już miejsca nie ma 🤣 dodatkowo wezmę plecak na dokumenty, badania, wodę, przekąski, powerbank i inne drobiazgi. Zgodnie z poradą Alfy- zrobiłam zestaw startowy dla malucha ( pieluchy plus ubranka). 💪Wzięłam też dodatkowego pajaca. Chciałam spakować ciepły strój na wyjście, ale finalnie zostawię go w aucie z kocem w foteliku na dzień wyjścia. Laktator tez nie wszedł 🤣 // skręciliśmy tez po obiedzie łóżeczko Woodies. Mąż się wkurzał bo po skręceniu ramy- było po prostu Krzywe… 🤨i się bujało lekko na boki, jak doszedł sam środek to jakoś przy skręceniu coś trachnęło kilka razy i się wyrównało na 99 procent.. 🤷‍♀️Kółka za to mieliśmy porysowane- jutro maila napisze do ich biura. Innej opcji nie ma. Także nasz plan minimum wykonany z racji na ilość miejsca w domu 💪w weekend jeszcze fotelik do auta będziemy montować. Powiem wam, że składanie tego łóżeczka to jakaś abstrakcja dla mnie 🙉🙉🙉mąż schował maskotkę liska do środka i udawał, że wyjmuje/ odkłada a ja siedziałam i patrzyłam z myślą- po co nam to łóżeczko 😢zaczyna mnie moje nieogarnięcie i brak świadomości przerażać. 😨😰🥶

Ada.. 31, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aga12345- to dobrze, że wizyta u lekarza udana. Czasem jednak diabetolog bardziej rzeczowo podejdzie do tematu cukrów niż ginekolog. I dobrze 💪czy waga musi jeszcze rosnąć? Sama nie wiem. Pod koniec to nawet lekko spada. Jeśli jesz regularnie i bilans się zgadza, badania są ok i bobo rośnie - to co więcej zrobić? 🙂 // @Dobuska-co tam u Ciebie słychać? 💚tak na przyszłość mam prośbę: jak będziesz jechać już na IP do szpitala to napisz nam krótko na forum 🥰że jedziesz hehe. // @Prosiulek - co u ciebie? Jak idzie kompletowanie wyprawki i jak samopoczucie? // @Ada31- zdrówka dla Was 💚odezwij się w miarę możliwości// 📍Mam pytanie: czy do szpitala pakujecie swój papier toaletowy, kubek, sztućce itp? 🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 19:18

Ada.. 31, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas w miarę dobrze, dziś brzuch boli mnie już dużo mniej, gorzej z laktacja pokazują się tylko kropelki pokarmu ale się za wzięłam i co 3 godz laktator chodzi 😛.
    Dziś się też dowiedziałam że Kajusia ma kwarantannę , ten maluch z covidem był z nią na sali. Pani doktor ja bardzo chwali że super radzi sobie z karmieniem i oddychaniem i od jutra mam mieć ja przy sobie z tym że też będę na kwarantannie. Dziś już dostałam salę 1 osobową. Dlatego nie mogłam jej do tej pory wziąć na ręce 😔😔 Waży teraz 2300 więc od wagi urodzeniowej spadła 90g w sumie.
    Teraz tylko przetrwać noc i będzie już z mną 🥰🥰.
    Dziewczyny czytam na bieżąco ale jakoś depresyjnie sie troche czuję więc nie odnoszę się do postów.
    Trzymam kciuki za maluszku niech siedzą w brzuszkach jak na dłużej 😘😘

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Joana23, Aneta8, MyŚliwa, dobuska, Jeheria, Nisia18 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko dla dziecka jest zapewnione ubranka i pieluszki. Przy poprzedniej porodzie zapomniałam wziąć właśnie kubka i sztućców,mąż później dowiózł a ja dostałam szpitalne. Papier toaletowy warto też wziąć ze 2 rolki, bo różnie bywa z częstotliwością dokładania go w łazienkach 🙂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, MyŚliwa, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina w sumie nie wiem czy musi, u mnie od jakiś 3 miesięcy stoi w miejscu, lekarka zdziwiona, ze mala rośnie a ja nic ale powiedziałam, ze głodna nie jestem, zdarzało mi się, ze między drugim śniadaniem a obiadem robiłam się głodna, wiec dokładałam sobie wtedy posiłek, nie skomentowała już tego. Jakos się tym specjalnie nie przejęłam ale tak od kilku wizyt spodziewałam się, ze jakos to skomentuje i dzis był ten dzień, zobaczę co będzie za 2 tygodnie, teraz mam właśnie wizytę w dzień urodzin synka 🙂 do szpitala na pewno wezmę papier, kubek i sztućce akurat u nas w szpitalach najczęściej sztucce sa wymagane nie wiem akurat jak w tym szpitalu ale zakładam, ze wszędzie podobnie, papier w razie czego wole mieć 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2021, 19:50

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super że wizyta u diabetolog udana🙂 a z ta waga to myślę tak jak Jaina. Chyba że masz może niedowagę to wtedy może warto kalorii dołożyć? Moja diabetolog poleca zdrowe tłuszcze- oliwy, orzechy itp.

Jaina, ja kilka dni temu też miałam zawroty głowy. A teraz leżę i odpoczywam i czuję stopy malucha pod moimi żebrami. Ostatnio mam też jakieś problemy zoladkowo jelitowe. A naprawdę pilnuje tego co jem i biorę probiotyki ☹️ przepraszam za dosłowność ale albo robię bardzo mało albo nagle mnie bierze na więcej. Najczęściej jest to związane z ruchami dziecka. Mam też wrażenie że to przez ten ścisk moich jelit i żołądka 🙁
    Lipa straszna z łóżeczkiem woodies. A czytałam o tej firmie dobre opinie...

Jeżeli będę rodzić w tym szpitalu 2 referencyjnosci ( mam 3 nad którymi myślę) to tam jest papier toaletowy. I raczej jest go pod dostatkiem. Ale może zapakuje ręczniki papierowe w razie czego do podcierania krocza po myciu. Sztućce może tez- mam taki mały zestaw. Żeby się nie prosić jak będę sobie kanapkę z masłem orzechowym robić. Pozostałych naczyń nie biorę- nasze szpitale z tego co wiem to akurat mają 🙂

Ada..31 super że będziesz z córcia 🙂 to samopoczucie pewnie jeszcze po zabiegu... Jednak organizm jest mocno wymęczony. Dużo siły dla Was👍

jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka86- ja dziś byłam 4 razy w toalecie.. o wizytach na siku nie wspomnę🤦‍♀️. Nie wiem czy to maść mnie tak rozluźniła czy tez ruchy dziecka bo jednak naciska i na pęcherz i na wszystko po kolei, a miejsca ma coraz mniej taka prawda. Niestety, to chyba uroki końcówki ciąży i trzeba je przetrwać po prostu, dbając dalej o swoje zdrowie // @Ada31- czyli jeszcze noc i jutro piękny dzień 🥰który na pewno poprawi humor. 💚

Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko nie nie do niedowagi to mi bardzo daleko zaczynałam niestety z nadwaga nawet gdyby odliczyć mała, wody itd. to na pewno wagę miałabym prawidłową, tez mnie w sumie dziwi, ze nie tyje ale głodna nie jestem z mała w porządku to po co wciskać w siebie więcej tymbardziej, ze te posiłki są w sam raz.
    Tez pamietam taki okres, ze jadłam to samo co wcześniej a ciężko było mi się wypróżnić, raz wcale a raz dużo ale samo minęło.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w porządku.
    5 stycznia mam wizytę, teraz już co dwa tygodnie.
    Jutro zabieram się za pakowanie walizki . Koleżanka która rodzila 3 tygodnie temu w tym szpitalu , ma mi podpowiedzieć co zabrać.
    Szpital w sumie większość zapewnia, ubranka, pampersy, podkłady, podpaski , koszule do porodu wiec dużo tego pewnie nie spakuje.
    I pora najwyższa zabrać się za pranie ubranek, jak narazie wszystko lezy w reklamówkach.
    Termin coraz bliżej a ja jestem chyba coraz bardziej przerażona.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to faktycznie bez sensu taki nacisk żebyś tyla. Ja ciąży nie zaczęłam z nadwaga ale byłam w górnej granicy normy. Początkowo kilka kg schudłam a pod koniec 2 trymestru zaczęłam powoli przybierać. Teraz niby jestem kilka kg na plusie ale wydaje mi się to też kwestia wody w organizmie i tych jelit nieszczęsnych... Bo w sumie obecnie wyglądam jak szczupłą ja z piłką z przodu 😁
    Jak nie tyjesz a dziecko rośnie tzn że jest ok- ma wszystko czego potrzeba. Przynajmniej Ci kg po ciąży nie zostaną 😉 bo to niestety mit że każdej kobiecie tak szybko spadają...

Prosiulek, to 👍 za wizytę i przygotowania. Fajnie że w szpitalu tyle zapewniają 🙂

Dobuska, mam nadzieję że u Ciebie ok. Jakoś tak się martwić zaczęłam 🤦

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Niutek, przytulam :) ostatnio pomyślałam ze jak pójdę do szpitala rodzić to sobie odpocznę :D nikt nie będzie po mnie skakał, nikt nie będzie mi wyrywał włosów, postawię sobie herbatkę przy łóżku (od półtora roku nie piłam chyba herbaty inaczej niż na stojąco), zobaczę jakiś film na netflixie w przerwie między karmieniami i zmianą pieluch :)
    Dlatego ja nie mam czasu na forum jak mój jest ze mną w domu 😅
    A teraz siedzi od 17.12 do 10.01 bo 5.01 szczepienie i nie puszczę go bo chce aby w końcu był zaszczepiony.

Ada gratuluję powitania córeczki.
    Poczytuje Was cały czas, jutro może będę na bieżąco 😅

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Ada.. 31, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ