X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂

Stokrotka o tak,jest już lepiej 😚 dziękuję
    Jednak kombo inhalacje, irygacje i witaminy to jest to. Praktycznie nie wychodziłam też z domu,żeby nie przeziębić się jeszcze bardziej

Miłej niedzieli dziewczyny 😚

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy_87 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jestem z wątku czerwcowe mamy 2022. Piszę z prośbą do słodkich mam, mam nadzieje że nie będziecie mieć mi to za złe. Od czterech dni biorę insulinę na noc, bo dieta nie uregulowała mi cukru. Ale pomimo zwiększania jednostek, jest gorzej niż bez insuliny. Dzisiaj na czczo miałam 102😔 nie wiem, czy za długo śpię, czy to wina tego że moja piętnasto miesięczna córka nie sypia dobrze i wstaje do niej, lulam po godzinie, jestem w nocy głodna.. A może źle jem na noc? Proszę, jeżeli to nie problem, podzielcie się tym co jecie na tzw pozna kolacje i o której. Będę wdzięczna za pomoc, bo mi się już płakać chce, martwię się o swoje dzieciątko w brzuchu 😢
    4 dni brania insuliny to bardzo mało. Jeżeli Twój diabetolog stwierdził, że odżywiasz się prawidłowo, to teraz odpuściłabym sobie wszelkie modyfikacje i doświadczenia w diecie. Mi insulina zaczęła działać dopiero przy 21 jednostkach i po drodze bardzo często wywalało cukier powyżej 100, także tutaj musisz sobie dać czas po prostu.
    Taki silny stres też może wywalać cukier. Musisz spróbować się uspokoić i zrozumieć, że to jeszcze krótki czas. :) Trzymam kciuki!

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, moja diabetolog w sumie pyta ile miałam przed ciążą i nie analizuje tego spadku. Ogólnie w ciąży schudłam ok 4 kg, a teraz mam +2,5 w stosunku do wagi sprzed ciąży. Na pewno nie mam większych przyrostów niż 0,5 na tydzień, więc chyba jest okej. :)

Jeheria, nie mam żadnej informacji o swoim łożysku :O. Moja lekarka bardzo dużo bada podczas wizyty, analizuje przepływy, serduszko i robi inne pomiary, ale dla mnie zostawia na koniec soczyste "wszystko jest dobrze, nie mam się do czego przyczepić". Na wydruku mam tylko pępowina=prawidłowa i tak dalej. :D

Kasiu, Ty nasza chorowitko, trzymaj się zdrowo <3

A u mnie w sumie nic ciekawego. Brzuch jak bolał tak boli. Już nawet nie biorę nospy, bo bym musiała ją brać cały czas chyba. Mała chyba nabiera wagi, bo wczoraj wieczorem jak pracowałam troszkę na laptopie to mnie tak po cyckach kopała, że mam iść spać, że aż się denerwowałam, że nie pozwala mi skończyć. :D Od kilku dni czuję dosłownie jej przeciągania i takie drobne ruchy. Ciekawe ile naprawdę waży. :)
    Dobrego dnia!

Stokrotka 86, Jeheria, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• prosiulek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - niestety czasami zmierzyłam i zapomniałam zapisać, albo ogólnie zapomniałam zmierzyć, takie życie.. :(
    Tez jestem ciekawa co powie . Wizytę mam 5 stycznia . Teraz mam już co 2 tygodnie

Maz jest służbowo na granicy .

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie na Pomorzu też mokro i szaroburo.. po śniegu nie ma nawet śladu 😔 Wczoraj poprasowałam trochę ubranek i faktycznie zrobiły się bardziej miękkie. Poryczalam się nawet, że pranie mi nie wyszło 🤦🏼‍♀️😁

Kasiu, duuuzo zdrowia!
    Anetka, daj znać jak pierwsze spotkanie taty z Maksiem 🥳 Dużo cierpliwości i wytrwałości życzę Ci z tą laktacją..
    Ada, jak Twoja mała łobuziara? 🙃
    Dobuska, ja swoją małą też juz tak konkret czuję i czasem mam nawet mini złość połączoną oczywiście z rozczuleniem, że takie kopniaki mi sprzedaje 🙂 rosną te nasze dzieciaczki 🙂
    Jeheria, mój lekarz nic mi nie mówi o łożysku, tak jak Dobuska, dostaję informację, że wszystko jest w porzadku :) aaa, ostatnio powoedzial, że dziecko oddycha, więc jest dobrostan :) ale mój lekarz bardzo mało mówi.
    Jaina, może Twoi rodzice mówiąc, że spełnia się i h największe marzenie chcieli Tobie pokazać, że bardzo się cieszą, że będziesz mamą :) czasem ciężko coś odpowiednio ubrać w słowa, żeby druga strona odpowiednio intencję zrozumiała.

Ja się właśnie trochę obawiam, że pojadę ze skurczami za wcześnie do szpitala ;) albo, że nie będę ich czuja i będę chodziła z dużym rozwarciem 🙈

Stokrotka 86, Jeheria, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dobrze że pomogło🙂

Dobuska, ja też te ruchy odczuwam od jakiegoś czasu inaczej, intensywniej. Czuję jak w jednym czasie macha głową, rączkami i wyciąga nóżki. Dziwne to 😁 mąż nawet wczoraj przyznał że maluch musiał sporo urosnąc bo nóżki miał już prawie pod moimi piersiami🙀
    Trochę się wkurzyłam na męża bo się wygadał że na ostatnim usg mały wyszedł spory i że może przez to poród będzie szybciej. Ja nie chcę wchodzić w takie szczegóły- ciągle nic nie wiadomo. Teściowa oczywiście nie łapie że skoro w 33 tc mały ważył 2.5 kg to raczej w 40 tc nie będzie to już oczekiwane 3.5. jak dla niej dobrze że jest duży🤦 taaa... Ja nie wiem czasami jak ja słyszę to mam wrażenie że wg niej waga dziecka sama zatrzyma się na tych magicznych 3500-3800. Przecież to tak nie działa. Dlatego ja nie chcę informować nadmiernie rodziny. Nie mam ochoty na pytania.

Prosiulek, tak dopytuje bo mi samej nieco ciśnienie poszło w górę. Ja wizytę mam 4 stycznia.
    Mąż na granicy? Oj, mam nadzieję że nie chodzi o obecna sytuację na wschodzie. W każdym razie wierzę że zdrowo i bezpiecznie wróci do Ciebie jeszcze przed terminem 🙂

Joana, ja to nawet po praniu nie zwróciłam uwagi żeby ono było sztywne 🤷 a też nie użyłam płynu do płukania. Ale dobrze że prasowanie pomogło 🙂

jaina_proudmoore, Joana23, Aga12345, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Nisia18 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - a jak wygląda u ciebie sytuacja z ciśnieniem? Lekarz jest poinformowany?

Niestety, chodzi o sytuację jaka jest w tej chwili w Polsce . Mam nadzieję ze wróci w odpowiednim czasie.

👩- 30lat 👦-32lat
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiulek, to tym bardziej trzymam kciuki 👍

Z tym ciśnieniem to świeżą sprawa wiec lekarz nie wie. U położnych mam ok ciśnienie chociaż i tak wyższe niż w domu. Jakoś od tygodnia mniej więcej zauważyłam że nieco wzrosło. Mierzyłam dla siebie bo mam cukrzycę.
    I tak jak wcześniej było 110-120/60/70 to teraz dobija do 130 nawet na 85. Co prawda rzadko. Aczkolwiek wczoraj gdy zdenerwowana zmierzyłam ciśnienie to wyszło mi że już przekroczyłam norme. Dobrze że szybko spadło...
    Pogadam z lekarzem a narazie obserwuje. Myślę że u mnie to głównie emocje bo chyba zaczęło mi rosnąć jakoś po ostatniej wizycie gdzie lekarz zaczął panikować że mój mały za szybko rośnie. I myślałam że aż tak się nie przejęłam ale jednak od tego czasu czuję większy stres i widzę że to się przekłada na pomiary...

jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - w takim razie pogadaj z lekarzem o tym .
    Moj kazał mi zapisywać, nie wiem jakie by podjął kroki gdyby bylo dużo wyższe, może by się skończyło jak u Anety . :)

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    preg.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana aż mi się Ciebie szkoda zrobiło z tym praniem. :D

Stokrotka, umówmy się, nasze rodziny nie ogarniają tempa wzrostu dzieci. Nasze teściowe to w większości nawet nie miały USG, gdy rodziły, więc skąd one mogę wiedzieć? Oczywiście druga sprawa jest taka, że jak się czegoś nie wie, to się siedzi cicho i tutaj jest pies pogrzebany...
    Ja też jak kiedyś podałam wagę siostrze, to ona na to: ojej, coś duża...
    No i wiecie, dziecko 30 centyl, a ona mi wyskakuje z tekstem, że dziecko duże. Jaki efekt? Wkurzam się, po prostu :D

Ja wszystko wiem, rozumiem i doceniam ich troskę. Nie chce, żeby ktoś pomyślał, że jestem niezadowolona, bo się troszczą. Chodzi tylko o to, że ludzie chcą czasami za bardzo. Myślę, że część z Was wie, o co mi chodzi. Dają rady, o które nie proszę. Wyrokują, jak coś będzie wyglądało, chociaż nie mogą nic stwierdzić.

Takie krótkie wymiany zdań sprawiają, że wolę siedzieć sama w domu i z nikim się nie widywać. Jest mi ciężko psychicznie. Jestem już hormonalnie rozwalona. Pod tym względem, to chyba najgorszy czas w mojej ciąży. Nie chcę, żeby ktoś się nade mną cackał, o wszystko dopytywał i traktował jakoś specjalnie. Zdecydowanie lepiej się czuję w towarzystwie osób, które nie zwracają specjalnej uwagi na moją ciążę. Brakuje mi po prostu normalności.
    Wiem, że są kobiety, które lubią czuć troskę otoczenia, ale ja taka nie jestem. Jedyną osobą na żywo, której chciałabym się wypłakać, jest mój mąż.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, MyŚliwa, Nisia18 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłej niedzieli -prawie wiosennej patrząc po temp za oknem 🙂💕 // @Prosiulek - ciśnienie to ważna sprawa, warto sprawdzać. Stres na pewno je podwyższa, ale nawet dla samej siebie. Dwie trzy minuty w sumie nas nie zbawią. Mam nadzieje, że mąż wróci w terminie 💪 // @Kasiu - zdrowia dla ciebie. Umęczyłaś się z infekcjami w tej ciąży, niestety. // @Dobuska- mój kawaler też szaleje, daje znaki jakby mu niewygodnie było w tej czy innej pozycji. Czuć, że rośnie bo te kopnięcia czy ruchy są zdecydowanie mocniejsze. Wczoraj wieczorem wypiął się i leżał chyba bokiem, lekko bolało jak się tak wypiął. Tez mnie w nocy złapał lekki ból w dole brzucha. Ćwiczę wtedy oddychanie - wdech na 3 i potem wydech ( oddychanie przeponą). Do porodu znów polecają głębszy wdech, a potem wydech jak „ dmuchanie świeczki” 🙂 // @Aneta8- daj znać jak po wizycie męża. I koty pogłaszcz ode mnie 💕 // @Joana23- to niestety nie tak… jak piszesz.. 😕znam swoich rodziców i wiem jak to postrzegają. Długo „ marudzili” o wnuka także dla nich to szczyt marzeń.. trochę to niesprawiedliwe jak napisała wczoraj Stokrotka. Marzenia trzeba mieć kolejne a nie uzależniać swoje spełnienie od posiadania wnuka. 🤷‍♀️A co gdyby go nie było? Czy to mnie skreśla jakoś albo ich spełnienie życiowe? Nie wiem czy dobrze potrafię ubrać w słowa co chce napisać. Po prostu są pary, które dzieci nie maja i czy z tego powodu ich rodzice maja być mega nieszczęśliwi? // @Stokrotka - szkoda, że mąż się wygadał. Tez się martwię o swojego, że się wygada matce, że już w szpitalu jesteśmy itp 🤦‍♀️ Co do wagi to właśnie takie mądrości ludowe kurde. Nie lubię jak ktoś gada, a pojęcia nie ma za bardzo. Może w twoim przypadku poród będzie wcześniej z racji na wagę albo nawet cc- życie samo zdecyduje, byle było bezpiecznie dla ciebie i dziecka.

Stokrotka 86, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiulek, zgłoszę mu to oczywiście. Nie wiem... Może leki dostanę? Tak sobie prześledziłam w aplikacji i wyszło że pierwsze podwyższone ciśnienie miałam rano w wigilię... Nie wiem już czy to stres i zmęczenie nakręciło ciśnienie, czy ciśnienie spowodowało stres i zmęczenie 🤷

Dobuska, rozumiem. Ja już #ygam tematem ciąży. Ja wiem że jak ktoś widzi mnie od czasu do czasu to ten temat sam się narzuca, ale jestem już zmęczona- niechcianymi radami, opowieściami, przypuszczeniami itd. ja już i tak fiksuje na tym punkcie- to moja pierwsza, wyczekana ciąża. Boję się przede wszystkim o dziecko. I serio nie mam siły jeszcze na czyjeś lęki dotyczące mojej ciąży.

Jaina, moi rodzice po jakimś czasie jak dowiedzieli się o ciąży to stwierdzili że w końcu ( ja i mąż) będziemy normalną rodziną. Ok, znam definicje rodziny z podręcznika do WOSu, ale ten komentarz był zbędny. Lata staraliśmy się o dziecko. Nie znali szczegółów ale wiedzieli że jest problem. Więc co? Bezdzietne pary/ małżeństwa są mniej wartościowe?
    Ja wiem że w większości te nasze rodziny nie chcą źle. I że nawet nie pomyślą że pewne komentarze są nie na miejscu. No ale co z tego? To co czuje jest moje i nie będę udawała że głupi tekst jest ok jeśli nie jest.

Jaina, mąż o tym wspomniał min. dlatego że do niej nie dociera że ja mogę się źle czuć. Więc zaczął wiecej gadać na temat moich dolegliwości i tego że niekoniecznie każde dziecko z różnych względów rodzi się w terminie. Chciał swojej rodzinie pokazać że niekoniecznie wszystko jest takie kolorowe. Ale mimo wszystko ja nie lubię się aż tak uzewnętrzniać bo zaraz słyszę naplyw " uspokajaczy". Oj będzie dobrze, oby rozwiązanie było w terminie, lepiej większe niż mniejsze, urośnie akurat itd. rany, ja tego nie chce. Nie mam napadu histerii żeby mnie klepać po plecach i powtarzac będzie dobrze. Dorosła jestem. Staram się patrzeć racjonalnie ale też nie ignorować rzeczywistości..

jaina_proudmoore, Aga12345, Ada.. 31, MyŚliwa, Nisia18 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Stokrotka zgadzam się z tym co napisałaś. Skoro X lat nie było ciąży w związku, a chęci były to wystarczy, że każdy z rodziny ruszy głową i pomyśli, że może jest problem natury medycznej. Te komentarze naprawdę bolą i nie są na miejscu; tak jak spełnienie oczekiwań innych ludzi bo ktoś chce zostać babcia. No sorry. Była kiedyś, przed świętami taka grafika w internecie ile przykrości mogą powodować pewne „ świąteczne” teksty…. Przypadkiem można komuś mocno dowalić, a nie wiedzieć z czym się obecnie zmaga. Dodatkowo te mądrości ludowe w okresie ciąży to mnie śmieszą 🤣ludzie mierzą innych swoją miara- ja przytyłam 20 kg, to ty też! Bo jak nie to się nie liczy 🤣a po ciąży, zaczną się rady o wychowaniu dziecka itp 🤷‍♀️Never ending story // 📍zamontowaliśmy dziś fotelik i bazę do auta. Montaż bazy prosty- czytelna instrukcja. Natomiast @Jeheria - dobrze polecała poćwiczenie wkładania maskotki do fotelika i zapinania pasów - to nie jest takie proste jak ktoś ma zerowe doświadczenie… pasy musza być mocno napięte, z wkładka dla noworodka miejsca mało, a z brzuchem dodatkowa gimnastyka. Sam montaż fotelika to klik klik ale sprawne wyjęcie i nie bujanie - mąż szarpał za 1 razem, a ja nie miałam siły wyciągnąć 🤣taka historia. Także naprawdę warto poćwiczyć wcześniej 🙂👶😇

Stokrotka 86, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, ja też w sumie wykorzystuje ćwiczenie oddychania podczas napięć, ale na takie bole okresowe to już nie pomaga :( ale dobrze, że te nasze macice trenują sobie.
    Potem cyk cyk i dzieci na świecie!
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 żarcik oczywiście 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

U nas na szczescie nikt nie powiedział tego wprost, że będziemy prawdziwą rodziną. Może dlatego, że wszyscy wiedzą o naszym IVF wśród najbliższej rodziny, a może dlatego, że jestem wredna i wiedzą, że zaraz bym coś odpowiedziała 😂😂😂
    Ale ja czuję, że na przykład rodzina męża widzi mnie teraz inaczej. Jakby coś się dopełniło. Wiec czasami nie trzeba nic mówić…

My dzisiaj przywozimy wozek, bo miałam go u siostry. Chce go rozłożyć już, niech się trochę wywietrzy z tej chemii. Fotelik będziemy montować jak odbierzemy czyste auto, bo na razie to tylko nasrać do srodka… 🙃

jaina_proudmoore, Aga12345, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Joana23, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, w takim razie jak jest z Twoimi rodzicami tak jak piszesz, to bardzo mi przykro.. Ja mam tteocje syndrom DDA i staram się zawsze wszystkich tłumaczyć 😒 My się obawiamy, ze mama mojego partnera, która z końcem roku szkolnego idzie na emeryturę bedzie miała za dużo wolnego i będzie żyła naszym życiem..

Uff, mam poprasowaną 1/4 ciuszków. Będzie z tym przeprawa!

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Ada.. 31, dobuska lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)
    jeszcze nie raz głupie teksty wyprowadzą nas z równowagi. Ja się ostatnio od sąsiadki z którą rozmawiałam serio trzy razy w życiu, z czego dwa razy o remoncie bloku, dowiedziałam, że dopiero mając dwójkę dzieci będę miała prawdziwą rodzinę, bo wcześniej to tylko zabawa …
    kobieta wykształcona a nie wstyd jej takich bzdur i zabobonów opowiadać :D współczuję jej rodzinie że muszą ją znosić non stop :)

Anetko, czy odpoczywasz trochę w domu pomiędzy sesjami z laktatorem czy z perspektywy czasu łatwiej ci było w szpitalu? Jesteś bardzo dzielna że tak sobie super radzisz.

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Ada.. 31, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska 😚 dzięki
    Oj doskonale rozumiem z tymi dobrymi radami..

Joana23 o widzisz, czyli po prasowaniu już ok🙂
    Dzięki 😚

Prosiulek trzymam kciuki, żeby mąż wrócił w odpowiednim czasie 😚
    Moja siostra cioteczna też na granicy...

Jaina dzięki 😚 no to prawda, trochę mnie przetyralo
    I my będziemy musieli poćwiczyć z fotelikiem,bo to nie takie hop siup
    Mnie przeraża też podnoszenie noworodka,więc muszę poćwiczyć z maskotką. Tak to jest jak szkoła rodzenia on-line...

Stokrotka przykro usłyszeć takie teksty od rodziców...
    Ja mam ogólnie problemy z pobieraniem krwi,bo często mi się słabo robi,ale proszę pielęgniarki o pobieranie na leżąco i jest ok,nigdy nie było niemiłego komentarza, wręcz zachwalają,że nie ukrywam,bo tylko więcej kłopotu mogłoby być. Oczywiście jestem z tego znana w rodzinie i ostatnio moja ciotka"ciekawe czy nie zemdlejesz podczas porodu"...no słowa pokrzepiające bardzo

A ja się umówiłam na kwalifikację do domu narodzin... może to hardcore,ale chcę to przeżyć,a z tyłu głowy mam to że to jest w szpitalu
    W sumie tylko mój mąż wie o tym domu narodzin
    Modlę się żeby tam urodzić i opowiedzieć wszystkim jak urodziłam
    Oczywiście jeśli coś pójdzie nie tak to nastawiam się, że mogę mieć i CC,ale chcę spróbować

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Ada.. 31, MyŚliwa, dobuska, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy że spaceru 🙂 i już ciemno- znowu😁 heh, ja to już ledwo mogę się schylić bo zaraz albo brzuch twardnieje albo więzadła ciągną. Nosz kurde...

My na dniach montujemy bazę i potem ćwiczymy z fotelikiem. Dobrze że piszecie że lepiej to porządnie przetrenować👍

Mi to oddychanie też nie na wszystko już pomaga. A będąc jeszcze w połowie ciąży tak sobie wyobrażalam że jak nauczę się dobrze oddychać to z większością dolegliwości ciążowych sobie poradzę 🤦 ale ja optymistka byłam😉
    Wózek i łóżeczko też zamierzamy wkrótce rozłożyc. Mamy je w mieszkaniu ale w kartonie. A czas już chyba najwyższy to ogarnąć 😉

Joana, oby teściowa się nie wtrącała. Może niech sobie działkę kupi i zacznie na niej coś uprawiać?🙂 A z tym prasowaniem to i tak szybko Ci idzie. Mi to okropnie dużo czasu zajęło.

Alfa, jest tak jak piszesz. Głupie teksty zawsze będą. Ale przynajmniej na forum można na nie pomarudzic😉 swoją drogą co za sąsiadka...

Kasiu, a wybrałaś Madalińskiego czy żelazną? Kiedy masz kwalifikacje? Trzymam kciuki żeby poszło tak jak sobie wymarzyłas🙂 mi to kiedyś też chodziło po głowie ale dostałam cukrzycy i to już jeden z czynników które dyskwalifikują. Dziecko samo decyduje jak przyjdzie na świat. I jeżeli taki poród sprawi Ci radość to mam nadzieję że się uda🙂 a innym nic do tego i Twoich wyborów.

jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, dobuska, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;*
    Mam pytanko, czy jest na grupie albo czy macie jakąś listę co zabrać do szpitala dla siebie i malucha. Zaczęłam dzisiaj taką tworzyć, ale obawiam się że mogę o czymś zapomnieć.
    Zazdroszczę wam że większość z Was już jest popakowana, ubranka poprasowane. Ja nie mogę się jakoś za to zabrać. Wózka tez jeszcze nie kupiłam.
    Pozdrawiam was cieplutko ;*

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, mi wczoraj na spacerze co chwila but się rozwiązywał i zaczęłam prosić mojego partnera o zawiązywanie, bo już nie dawałam rady po raz kolejny się schylic ;) Co do jego mamy, to oni maja domek z pięknym ogrodem i faktycznie w lato mają co robić przy roślinach, ale jak przychodzi jesień, zima, to panuje tam niestety nuda.. no nic, zobaczymy jsk będzie :)

My bazę zamontujemy tak za 2-3 tygodnie dopiero.. mamy auto służbowe i chwilowo nie ma jak tego ogarnąć ;) ale wózek wjeżdża na salony w czwartek! :) niech się pies przyzwyczaja :)

Alfa, ale się Tobie trafiła sasiadka.. czasem się zastanawiam skąd ludzie biorą takie „mądrości”. W życiu bym na coś takiego nie wpadła 🤷🏼‍♀️

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
‹‹ 527 528 529 530 531 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ