Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry,
Ja dziś rano wstałam,bo miałam badania, morfologia mocz, wirusologiczne, grupa krwi-troche tych próbek wyszło
MyŚliwa fajne łóżeczko 🥰
Aneta ha ha no to się Maksio przywitał z sąsiadami 😁
Dobuska to koniecznie będziecie musieli małą zabrać nad morze🥰
Jaina ha ha co za sen 😂😁
Po prostu ją właśnie dziś robiłam drugie badanie grupy krwi,mój szpital wymaga
jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Stokrotka 86, po_prostu_ja, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Po prostu ja, dopiero teraz sprawdziłam, ze ja swoją grupę krwi tez mam ze starym nazwiskiem ale lekarz nic nie mówił o tym, ze to nie przejdzie, wiec mam nadzieje, ze nie będzie problemu, przecież pesel jest ten sam, co do potwierdzenia, ja miałam robiona tylko grupę krwi kilka lat temu i w szpitalu nie wymagali takiej z potwierdzeniem, wiec nawet nie pomyślałam o tym żeby zapytać czy w tym szpitalu to przejdzie, musze o to w poniedziałek zapytać ale jak rodziłam synka to szpital tego nie wymagał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 10:45
dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Po prostu ja, dopiero teraz sprawdziłam, ze ja swoją grypę krwi tez mam ze starym nazwiskiem ale lekarz nic nie mówił o tym, ze to nie przejdzie, wiec mam nadzieje, ze nie będzie problemu, przecież pesel jest ten sam, co do potwierdzenia, ja miałam robiona tylko grupę krwi kilka talar temu i w szpitalu nie wymagali takiej z potwierdzeniem, wiec nawet nie pomyślałam o tym żeby zapytać czy w tym szpitalu to przejdzie, musze o to w poniedziałek zapytać ale jak rodziłam synka to szpital tego nie wymagał.
Aga12345, dobuska, Stokrotka 86, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
-
@Po Prostu ja- ja miałam jeden wynik z dopiskiem niepotwierdzony z diagnostyki. Lekarz prosił o drugi z dopiskiem potwierdzony. Ponieważ robiłam w tym samym lab, to pani zaznaczyła i już z drugiej próbki wynik był jako „potwierdzony” 🙂ale to też zależy od szpitala czego oczekują 🤷♀️ // Ale mnie kurier przed chwila wkurzył. Przyszły trzy paczki średniej ciężkości. Poprosiłam o postawienie pod drzwiami w ogródku to powiedział po 1- że są lekkie, po 2- wcisnął mi je i zwiał. Nie zdążyłam zareagować nawet, ale jeśli kolejny raz coś zamówię z dostawa DPD przed porodem to gościu dostanie opitol 🤬jak go kolejny raz spotkam. 😳 // @Kasiu - pamietam, że to mały klon męża był. Niebieskie oczy i blond włosy. Jak ze zdjęcia męża jak był mały 🙉 // @Dobuska - tak niedawno skojarzyłam te bóle okresowe ze skracaniem się szyjki. Znów jeśli chodzi o skurcze to powinny ponoć obejmować cały brzuch i się rozlewać góra- dół ( tak w internecie było napisane w kilku miejscach) … także nie wiem czy w ogóle jakiś skurcz mnie dopadł czy nie. Dla twojej wiadomości: dziś już zdążyłam kuchnie posprzątać 🤣bo jak mój mąż miał się do tego zabrać to wolałam to sama zrobić. Wczoraj znów starłam kurze w salonie i sypialni. Mąż teraz odkurza i ma myć podłogę także będzie wesoło 🙉wielkie sprzątanie, sranie w banie bo architekt ma przyjść - jaja dosłownie 🤣powiedziałam mu, że jak urodzę wcześniej to będzie jego wina bo mi każe robić różne rzeczy. 😎
Stokrotka 86, Aga12345, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
-
Ada.. 31 wrote:Hej☺☺ ja zaraz wyskocze na zakupy, pierwszy raz od urodzenia Kajusi 😅😅 jeszcze trochę i dostanę depresji 😛😛
A tak na serio dzis Kaja miała pobudki co 2 godz i jak do tej pory była grzeczna tak dzis były złości i płacz o jedzenie 🤔🤔
Jutro mamy wizytę położnej i ważenie, trochę się martwię bo laktacja jakoś się nie rozkręca a Ona co raz więcej je 😅😅
Dostaliśmy mi dziś akt urodzenia i pesel, tak że złożę jutro wniosek o macierzyński i zarejestrowałam Kaje do poradni neotologicznej .W czwartek za tydzień mamy wizytę u pediatry, podobno pani doktor na wizytę patronazowa przeznacza godzinę.
Tak myślę może by się ktoś skusił na poród bo czuję się taka nie grupowa 🤣🤣 -
nick nieaktualnyMyśliwa, pisząc splot skośno-krzyżowy, miałam na myśli materiał (wybaczcie niedopisanie tego szczegółu) Natomiast uważam, że są dwa fajne sposoby wiązania chusty, jedna to kangurek, ale trochę trudniejsza, a druga to kieszonka, która mi się bardzo podoba i wydaje się prosta do zamotania.
Ja natomiast nie decydowałabym się na mieszankę bawełny z czymś rozciągliwym, bo nie mamy pewności czy dziecko jest dobrze zamotane tak by nie zrobić mu krzywdy. Najlepsza jest zwykła bawełna.
Tu fajnie laska pokazuje jeden ze sposobów https://www.youtube.com/watch?v=E-SsEQmpLnkWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 11:39
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, dziękuję za kciuki i dobra energię 😘 ja za Was też trzymam kciuki żebyście urodziły jak najblizej terminu, sprawnie, gładko i bez problemu 🙂
Falk, myślę że w każdym szpitalu może być trochę inny tryb postępowania i to niestety też ciągle się zmienia. Ja akurat jestem na patologii i nawet stażystka nam mówiła jak pobierała wymazy ze co rusz są inne rekomendacje z ministerstwa. Ale to dotyczyło zwykłych pacjentów a nie tych już rodzących.
U mnie ten podwójny test wynikał z tego że ten szpital w którym jestem przed przyjęciem robi test. Nie honoruje testow z zewnątrz jak się dowiedziałam. Inna sprawa że moje przyjęcie nie było planowe... Kolejny test wynikał z tego że i ja i koleżanka z pokoju dostałyśmy kataru. Więc miałyśmy objawy. A na oddziale są już osoby w izolacji, które początkowo też miały negatywne testy...
Lolla, dobrze pamiętasz 😉 leżę na Żwirki.
Kasiu, pierogi z miesem- jadlabym 😁 mniam mniam.
Myśliwa, to Ada..31 miała kwarantannę 🙂
Anetko, jednym słowem Maks poinformował wszystkich że już jest w domu 😉 super że wreszcie jesteście w komplecie 🙂
Dobuska, przykro mi że tak się męczysz. Ja też miałam ciężka noc. Wybudził mnie krzyk kobiety która zaczęła rodzić. Zanim zabrali ją na porodówkę trochę pokrzyczała i już totalnie się wybudzilam. Aż normalnie mnie i koleżankę brzuchy rozbolały 😁
Co do szpitala to był ten z mojej wybranej 3. Początkowo byłam nastawiona na inny, ale jak skonsultowalam sprawę z gin zasugerował mi wybranie innego. Biorąc pod uwagę co się teraz dzieje to jednak nie żałuję. Nie wiem czy to kwestia tego że jest to 3 st referencyjnosci, ale jestem ciągle badana. Ktg mam 3 razy na dobę, badanie tętna płodu 3 albo 4 razy ( już nie pamiętam), kilka razy mierzą mi ciśnienie, raz dziennie temperatura. Jak trzeba to i krew i mocz. I obchody są 2 razy dziennie. Przynajmniej jestem spokojna o dziecko...
Jaina, to chyba ten Twój bobas już taki odchowany był we śnie skoro już siedział?🙂
Po prostu ja, w tym szpitalu w którym jestem wymagają tylko 1 wyniku gr krwi. Ale... Ja widziałam taką praktykę w innych: 2 odrębne wyniki jeśli niepotwierdzony lub 1 ale potwierdzony. Ja miałam potwierdzony. Swoją drogą zgadzam się z Aga- na badaniu jest PESEL więc co ich obchodzi nazwisko ...
Dziewczyny, jeżeli chodzi o mnie to sprawy mają się tak: dodatkowa dawka leków nic nie dała. Mam ciśnienie ponad 160/90 i w ogóle tego nie czuję!!! Teraz dostałam dodatkowo nowy lek. Aromek? Chyba... Czyli już 4*2 tabletki dopegyt i 2 *1 aromek. Rano miałam badana krew- na szczęście biochemia jest dobra. Ufff... Za to badanie dobowej zbiórki moczu potwierdziło stan przedrzucawkowy, ale w łagodnej formie. Z tym że bilans płynów wyszedł słaby. Wyszło że wydalam znacznie mniej niż zatrzymuje stąd te obrzęki.
Dostałam czopki na zmiękczenie szyjki. Dzisiaj znowu mam mieć badanie.. wczoraj tak bolało że myślałam że dr wyjmie mi małego przez pochwę...
Ogólnie to jeśli uda się zbić ciśnienie to czekamy do 37 tc ( czyli już nie 38). Jeśli nie- w poniedziałek zaczynam indukcję.
A jeśli chodzi o męża to cieszę się że dziś piątek. Wczoraj dłużej pracował. Dodatkowo miał szczepienie. Jak z nim wieczorem rozmawiałam to słyszałam że jest w złym stanie, no po prostu wykończony. Wszystkim. I tęskni za nami. Jednak ten brak odwiedzin to koszmar... Myślałam że w razie czego to będzie dla mnie trudne, ale wychodzi na to że bardziej dla niego. Liczę że wypocznie w weekend. Bo w następny możemy już być w domu- we troje🙂🥰
AnSan89, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Aga12345, Selena, Alfa_Centauri, po_prostu_ja, dobuska, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Pcosik_2 wrote:`Falk, po pierwsze, wg zaleceń nie mają prawa rozdzielić Ciebie oraz dziecka !! Jeżeli szpital chce to zrobić należy wszcząć z nimi wojnę i zgłosić to do odpowiednich służb i fundacji rodzic po ludzku. Na szkole rodzenia mówili, że nie sterylizuje się mleka przy ewentualnym covidzie i nie mają prawa zabrać nam dziecka.
Dodatkowo, jeśli jest test pozytywny to przewożą do szpitala w którym można rodzić z covid+, przynajmniej u mnie w Katowicach tak robią. Przewożą do por albo Raciborza, już nie pamiętam dokładnie, ale tam jest taki oddział covidowy.
Nie wiem co w przypadku już mocno rozkręconej akcji porodowej.
Bo w przypadku planowanego cc, jeżeli robią testy to wiesz wcześniej i po prostu pewnie się jedzie do odpowiedniego szpitala. Wybaczcie chaos mojej wypowiedzi, ale coś mi mój kalafior nie pozwala pisać składnie.
Ja na szczęście mam tylko ankietę covidową, więc nie będę się martwić testem. Mój szpital się szczyci tym, że mimo tej pandemii starają się zapewnić w miarę godziwe i normalne warunki. Mamy porody rodzinne, ale niestety od października są wstrzymane odwiedziny (oficjalnie) Ja jeżeli będę czuła objawy wtedy sama się zgłoszę na test i będę rodzić gdzie indziej. Ale wątpię bym się zakaziła, bo raz że już się troszkę izoluje a dwa jestem szczepiona 3 dawkami. A niestety miałam kilkukrotny bliski kontakt z osobami zakażonymi (niestety bez maseczki) i udało mi się uniknąć zakażenia.
Dziękuję za informację. Czyli wygląda że te informacje które znalazłam tu https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1381-zalecenia-dla-kobiet-w-okresie-ciazy-porodu-i-pologu-zwiazane-z-covid-19.html są już nieaktualne. W tym opracowaniu właśnie pisze o tej zalecanej cesarce, rozdzieleniu z dzieckiem i pasteryzacji mleka. A czy są gdzieś jakieś oficjalne papiery że mogę się nie zgodzić na rozdzielenie z dzieckiem? Jakieś oficjalne zalecenia tak żebym chociaż mogła spróbować powalczyć jakby co? Kontakt z fundacją jak się jest w trakcie lub po porodzie/ po cięciu wydaje mi się już za późno... Pewnie będę ledwo żyła a walczenie jeszcze dodatkowo z lekarzami to chyba ponad moje siły...
Sama jestem zaszczepiona i mam nadzieję że mnie ta walka ominie ale chciałbym się przygotować jakby co...
Co to za szpital w Katowicach co ma tylko ankietę covidową?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2022, 11:45
-
nick nieaktualnyf_a_l_k wrote:Dziękuję za informację. Czyli wygląda że te informacje które znalazłam tu https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1381-zalecenia-dla-kobiet-w-okresie-ciazy-porodu-i-pologu-zwiazane-z-covid-19.html są już nieaktualne. W tym opracowaniu właśnie pisze o tej zalecanej cesarce, rozdzieleniu z dzieckiem i pasteryzacji mleka. A czy są gdzieś jakieś oficjalne papiery że mogę się nie zgodzić na rozdzielenie z dzieckiem? Jakieś oficjalne zalecenia tak żebym chociaż mogła spróbować powalczyć jakby co? Kontakt z fundacją jak się jest w trakcie lub po porodzie/ po cięciu wydaje mi się już za późno... Pewnie będę ledwo żyła a walczenie jeszcze dodatkowo z lekarzami to chyba ponad moje siły...
Sama jestem zaszczepiona i mam nadzieję że mnie ta walka ominie ale chciałbym się przygotować jakby co...
Co to za szpital w Katowicach co ma tylko ankietę covidową?
Ja będę rodzić na Łubinowej w Katowicach. Sama się zdziwiłam, że mają tylko ankietę, myślałam że będę musiała mieć testDla mnie nawet lepiej
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Inkaa85 wrote:Jak zgłaszałaś dziecko w urzędzie? Przez internet ? A dostałaś qkt listownie ? Po jakim czasie ?
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, ja jak zwyklę nadrabiam Was po parę stron i po drodze wypada mi wszystko z pamięci - "kalafior".
ja wczoraj wizytowałam i maluszek ma już 2830 (z błędem ~400g), także przez święta przykoksiłyśmy.doktor powiedział, że szyjka "poszła do góry", więc chyba w jego mniemaniu coś się ruszyło, ale adekwatnie to tygodnia ciąży.
@Joana23 - moja położna uczy chustowania i na ostatniej wizycie pokazywała jak chusta przydaje się do porodu, a lekcje samego chustowania zrobimy jak dzidzia już będzie z nami. ogólnie poleca na początek lennylamb, najlepiej taką dwukolorową, aby odróżniać górę od dołu.
@Stokrotka 86 - niezmiennie trzymam kciuki za Ciebie, męża i dzieciuszka.
@Aneta8 - cudownie, że już jesteście u siebie! po cichu Wam zazdroszczę. no i jeszcze ta reakcja kotów, no miodzio!
@dobuska - dzisiaj Iza Dembinska u siebie na insta opublikowała filmik z miednicą podczas porodu, może warto się bliżej przyjrzeć i zapamiętać taką pozycję, by Twoja miednica nie wystrzeliła w kosmos?
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Selena, Stokrotka 86, Alfa_Centauri, niutek87, Morwa, dobuska, po_prostu_ja, Jeheria lubią tę wiadomość
-
U nas test na covida robią na Izbie przyjęć, chociaż jak jest cięcie na szybko to nie czekają na wynik i przez to Kaja miała kwarantane, bo matka była pozytywna i wcześniak z którym Kaja była na sali też, potem ja odizolowali na osobna salę a później byłyśmy razem tylko w wspólnej kwarantannie, Kaja miała 2 testy oba ujemne ale to i tak nie skróciło kwarantany. Z tego co powiedziała pielęgniarka to dodatnie kobiety były razem z dziećmi tylko w izolacji.
jaina_proudmoore, Selena, Stokrotka 86, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka, Żwirki mi są znane z 1 porodu-patoligia super ale położnictwo a bardziej pediatrzy/neonatolodzy dali mi popalić.
Trzymajcie się dzielnie, oby leki na ciśnienie w końcu zaczęły dzialac i udało się dotrwać do 37tc
Aneta8 cudownie że już jesteście wszyscy razem w domku, cieszcie się tym i niech mały rośnie zdrowy, a jak piszesz ze w nocy dał niezły koncert to wychodzi ze płucka ma zdrowe😊
U mnie w szpitalu w dniu przyjęcia na izbie robia test na covid I jak jest poród to tatusiowi tez bez względu czy bylismy szczepieni czy nie.
A co do gr grwi to ja miałam robiona 2krotnie i jeden już był jako wynik potwierdzony.
Po prostu ja mam obecnie pacjetke w ciąży bliźniaczej 27tc I do końca tu posiedzą bo szyjka się skracała a dodatkowo to pacjentka szefa patologii😉 i od wczoraj kolezanke z 38tc z cukrzyca, dzis ma próbę oksytocyny i nie wiadomo jakie plany dalej.
Ja czekam caly czas na ustalenie terminu cc, takiego ostatecznego miał być ponoć dzis ustalony. Był tez obchód ordynatorski-szef patologii przedstawił mój przypadek a jeden z profesorów mowil to do cięcia pod koniec przyszłego tygodnia albo i w następnym...także CZEKAMY(to ulubione słowo tutejszych lekarzy) ale jak przeciągnie się to o kolejny tydzień to racjonalnie podchodzac do tego Ignaś będzie miał lepszy start i może krócej będziemy siedzieć na położnictwiejaina_proudmoore, Aga12345, Selena, Stokrotka 86, Alfa_Centauri, po_prostu_ja, AnSan89, Morwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
@Stokrotka86 -dzięki za szczegółowe info 💚 szkoda mi twojego męża i mam nadzieje, że odpocznie w weekend. Powinien zadbać o swoje zdrowie, musi mieć siły i energię na wasz poród i powrót do domu. Niech się zajmie czymś przyjemnym dla siebie i wyśpi. Może jakieś wolne jak już będzie coś wiadomo więcej? Mój planuje wykorzystać połowę urlopu od razu po powrocie ze szpitala. Myśle o Tobie, nie znamy się, a jednak wspólne starania gdzieś łączą i okres ciąży 💚💪 // @Falk - jest ustawa przecież o opiece okołoporodowej. Jak będę przy laptopie to wyślę linka bo mam gdzieś dokumenty potrzebne na poczcie od położnej 🙂 tam jest napisane wprost o zaleceniach, kontakt skóra do skóry- czyli to co najważniejsze po porodzie 🙂 // @Pcosik - jak widać co szpital to inna polityka 🤷♀️Naprawdę to dziwne, że nie ma podobnej polityki w większości szpitali. U nas też w tym moim szpitalu szybkie testy przy SN, przy CC już wymaz PCR. A w tym drugim awaryjnym szpitalu, testów nie robią i kobiecie i mężowi 😳są tez oddziały ciążowe dla kobiet z covid plus. Leżą po prostu w oddzielnej części.. a łazienka jest wspólna 🤦♀️( to w szpitalu Madurowicza - dużym miejskim). Dziś czytałam o tym moim szpitalu i porodzie, był nowy post. Dziewczyna przyjechała na IP, weszła sama - potem szybki test, wynik negatywny- mąż przyniósł walizkę. Potem dla męża wymaz i do domu 🤣🤣🤣zadzwonili po niego jak dostała znieczulenie i wszedł już na skurcze parte i sam finał 😎i został na 2 godziny na kangurowanie/ pierwszy kontakt 🙂
Aga12345, Stokrotka 86, Alfa_Centauri, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
-
Jaina ja wczoraj miałam dzień kuriera, na szczęście wszystko przyniesione pod drzwi, jeden Pan nawet jak zobaczył brzuszek to powiedział, że to trochę cięższe i postawił mi na korytarzu
ale z tymi kurierami to różnie bywa...ech
słodki bobasek się przyśnił
mojej koleżance ostatnio śnił się Tadzio i podobno był kopią mojej mamy i mojego męża-też blondasek z niebieskimi oczkami
Stokrotka pierwszy raz robiłam takie z mięskiem i pyszne wyszłymięso zbierałam z rosołów, więc różne i kurczak i kaczka, indyk, wołowina, mniam! ha ha mogę Ci podwieźć paczkę do szpitala
w takim szpitalu leżeć to w sumie najgorzej słuchać chyba tych krzyków...można się zestresować
super, że tak się opiekują w szpitalu i z dzieckiem wszystko dobrze
o kurcze te zwroty akcji...naprawdę dobrze, że jesteś w szpitalu i w dobrych rękach
mąż niech wypoczywa, bo zaraz się zacznieprzyjedzie po Was rozpakowanych
dziewczyny czy wszystkie macie plan porodu?
właśnie wydrukowałam sobie taki ze strony szpitala,ale chyba będę jeszcze coś dopisywać ręczniejaina_proudmoore, Stokrotka 86, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Stokrotko jak to szybko u ciebie postąpiło i, ze te leki nie chcą działać, mam nadzieje, ze po dołożeniu kolejnych będzie lepiej, choć ten 37 tydzień już tak nie daleko🙂 Trzymam za Was kciuki!
Pimka no właśnie to czekanie najgorsze bo nie wiadomo na co się nastawić, oby w końcu coś ustalili. Dużo spokoju dla Was! 🙂jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Pimka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja przy przyjmowaniu do pierwszego porodu miałam jedną z grup krwi na panieńskie nazwisko i pomimo peselu był z tym problem i stwierdzili, ze wola mi sami na szybko oznaczyć. W trakcie skurczy porodowych przy 4 cm rozwarcia nikt nie ma siły się kłócić o takie formalizmy, wiec zachęcam do wcześniejszego kontaktu z waszym szpitalem czego wymagają żeby się nie stresować pierdołami.
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, dobuska lubią tę wiadomość
-
Hej 😊
Ja dziś jestem nie do życia od rana 🤦♀️mam mega niskie ciśnienie i mega boli mnie głowa 😩 teraz trochę lepiej jak mnie mąż wygonił z łóżka żebym się trochę poruszała 😊więc udało mi się trochę ogarnąć kuchnie i łazienkę 😊i wyprasować pościel która już czekała kilka dni 😊 😉
Aneta super że już jesteście w domu 😊 no i Synek dobrze wszystkim pokazał kto tu teraz rządzi😃
Stokrotko No to trzymam kciuki żeby ten drugi lek pomógł 😊😚i żeby dzidziuś dłużej w brzuszku posiedział 😊a jak się nie uda to oby ta indukcja porodu sprawnie poszła✊😚
Czyli wychodzi na to że w każdym szpitalu inaczej z tymi testami.. No ja nie będę mieć wyjścia i będę musiała zrobić mimo iż jestem zaszczepiona...
Pimka no to czekamy razem z Tobą 😊ale jakby coś ustalili to byś chociaż mogła odliczać dni 😉jak mój mąż od wczoraj 😃zostało jeszcze 19 dni 🥰❤️
Mk_bambino to mamy podobną wagę na tym samym etapie ciąży 😊ciekawe tylko ile faktycznie będzie biorąc pod uwagę granice błędu😊
Ja też chyba wszystko co się da będę składać przez internet 😊bo jeździć autem po cc pewnie będzie ciężko... A mężowi pomóc wsiąść do auta będzie jeszcze gorzej 🤦♀️jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, Stokrotka 86, mk_bambino, Aga12345 lubią tę wiadomość