X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nisia -ja sobie cierpliwie czekam na rozwój wypadków i na mnie przyjdzie pora i na Ciebie hehe. 🙂 Ja brałam Fraxiparine do 12tc ale zrobiłam badania na trombolifie bo immunolog polecał. Współczuje tego kłucia się do tej pory 😞 Co do odczuwania różnych dolegliwości to u mnie codziennie teraz to drętwienie brzucha, potem uczucie opasania w pasie - nie boli, ale tak dziwnie. Gorsze jest kłucie w pochwie jakby ktoś igły wkładał 😳 // @Agawa85-najwazniejsze jest twoje dobre podejście, spokojna głowa i wiara, że będzie wszystko dobrze. 🍀💚 ja czasem sobie wizualizuje, że jedziemy już do szpitala i kolejne etapy. Będziemy w poniedziałek myślami z Tobą 🥰 // Ja dziś musiałam złapać drzemkę po tych nocnych pielgrzymkach do łazienki 🤣Znalazłam tez grupę na temat porodów z mojego szpitala (szpital prowadzi ). Doczytałam komentarze, większość dobrych opinii. Wyszukałam tez informacje, że w 2021 był remont i maja więcej sal poporodowych i odsyłania pacjentek zdarzają się obecnie sporadycznie. Był tez wpis o tym, że z cukrzyca ciążowa przyjmują do szpitala wcześniej 🧐pozostaje mi czekać do wtorkowej wizyty i omówić temat z lekarzem, czyli skierowanie na KTG do nich na oddział już.. trzeba samemu dbać o swoje sprawy jak widać.

Villemo87, AnSan89, Aga12345, Agawa85, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MySliwa - jaki szczegółowy opis pobytu. 😁Myślałam właśnie co tam u Ciebie słychać. Ta dieta cukrzycowa w szpitalach to często jest fikcja i trzeba sobie radzić samemu po prostu. Zreszta same 3 posiłki przy cukrzycy to o połowę za mało 🤣 a jak tam towarzyszki niedoli, masz z kim pogadać? // gdzieś wyczytałam, że warto zapoznać się z dziewczynami z sali na porodówce bo szybciej mogą pomóc niż położne, jeśli na przykład leży się po CC itp. 🙂 // Mąż się dziś pytał co robić jak się zacznie 🤣scenariusz jest taki, że obudzę go jak będzie mnie mocno bolało/ odejdą wody a on wpada w panikę i biega po domu 🤣🤣🤣z krzykiem „ czy już jedziemy” 🤣

Lolla, Aga12345, Agawa85, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, z heparyna tak jak napisała Myśliwa. Przy poprzednim porodzie wiedząc, że już się zaczyna nie wzięłam rano dawki. Przy cc, to lekarz powinien powiedzieć kiedy wziąć ostatni raz, bo różnie chcą w szpitalach.

Myśliwa, cieszę się, że masz takie dobre warunki. Nie ma to jak czuć się zaopiekiwanym w szpitalu, w którym planuje się rodzic. Ty jesteś z Warszawy o ile dobrze pamiętam. Który to szpital?

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg trzymam za Was kciuki.
    Alfa gratuluje szybkiego porodu, dużo zdrówka dla ciebie i Henia. Dziadkowie tez dzisiaj mają co świętować 🙂
    Dobuska u mnie właśnie tez wychodzi na to, ze penicyliny nie mogą u mnie zastosować a gbs wyszedł, dodatni, położna mówi, ze lekarz się zapozna z wynikiem i na pewno będzie wiedział co podać ale jeszcze w poniedziałek na usg pokaże wynik lekarce żeby w razie czego miała to na uwadze.
    Aneta mam nadzieje, ze nic złego się nie wydarzyło. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 19:07

jaina_proudmoore, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aga12345- co u ciebie, jak zdrowie i samopoczucie? 🙂cukier tez nie kaprysi? To dobrze, że w poniedziałek masz wizytę to dopytasz o wszystko 🙂

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysliwa, wiadomo, szpital to nie hotel, ale i tak brzmi to u Ciebie bardzo dobrze! Cieszę się, że jakoś ten czas Ci zlatuje! :)

Dzięki dziewczyny za info o tym neoparinie. Na ostatnim pobycie w szpitalu lekarz pytał dlaczego przyjmuje neoparin, powiedziałam o mutacjach, a na wypisie miałam wpisane, że to trombofilia🤦🏻‍♀️ Gdzie to trombofolia nie jest🤷🏻‍♀️
    Ja tez biorę raczej profilaktycznie, wiec planuje odstawić po porodzie, a jak będą kazali brać później to na pewno to z nimi omówię.

Aga, na pewno dobiorą Ci bezpieczny antybiotyk, tylko pewnie trzeba przypominać, żeby pamiętali, bo z tymi lekarzami to różnie…

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała, żeby mi wody odeszły (a wiem, że to dotyczy tylko 10% porodów), bo wtedy nie byłoby wątpliwości, a tak to człowiek musi analizować, myśleć 🙈

jaina_proudmoore, Villemo87, Aga12345, AnSan89 lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja to bym chciała, żeby mi wody odeszły (a wiem, że to dotyczy tylko 10% porodów), bo wtedy nie byłoby wątpliwości, a tak to człowiek musi analizować, myśleć 🙈
    Jak mi odejdą w łóżku albo na panele itp to jeszcze mąż nakrzyczy na mnie jak się przebudzi 🤣🤣

Agawa85, Aga12345, AnSan89, Gosia Rumi, MyŚliwa, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za słowa wsparcia 😘
    Na szczęście chyba nic poważnego, ale lepiej dmuchać na zimne.. zaczęło się od tego, ze w nocy zawył dwa razy monitor oddechu tak jakby wyczuł bezdech. Zerwaliśmy się na równe nogi, szybko ściągnęłam kocyk ale wszystko było ok. O 9 po jedzeniu w ogóle nie chciał nam zasnąć, szybko i płytko oddychał, cała klatka mu chodziła. Możliwe ze ten monitor w nocy piszczał bo nie wyczuwał oddechu brzuchem. Do tego mial delikatne zasinienie wokół ust a położna środowiskowa nam mówiła żeby zwracać na to uwagę.. wiec pojechaliśmy na SOR na Żwirki. Mąż z nim wszedł a ja zostałam w samochodzie. Najpierw zrobili mu wymaz na covid, na szczęście ujemny, potem obejrzał go lekarz i zlecił badania krwi i moczu. Morfologia trochę rozjechana ale generalnie nie zdiagnozowali nic niepokojącego i powiedzieli, ze jako sor więcej pomoc nie mogą i kazali skontaktować się z pediatra. Po 4 h wyszliśmy ze szpitala. Mam nadzieję, że okaże się to nic takiego, ale musimy dalej pogrzebać co się dzieje..

Alfa_Centauri, Agawa85, AnSan89, Morwa, Jeheria, Gosia Rumi, MyŚliwa, jaina_proudmoore, Selena, mk_bambino, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Na szczęście chyba nic poważnego, ale lepiej dmuchać na zimne.. zaczęło się od tego, ze w nocy zawył dwa razy monitor oddechu tak jakby wyczuł bezdech. Zerwaliśmy się na równe nogi, szybko ściągnęłam kocyk ale wszystko było ok. O 9 po jedzeniu w ogóle nie chciał nam zasnąć, szybko i płytko oddychał, cała klatka mu chodziła. Możliwe ze ten monitor w nocy piszczał bo nie wyczuwał oddechu brzuchem. Do tego mial delikatne zasinienie wokół ust a położna środowiskowa nam mówiła żeby zwracać na to uwagę.. wiec pojechaliśmy na SOR na Żwirki. Mąż z nim wszedł a ja zostałam w samochodzie. Najpierw zrobili mu wymaz na covid, na szczęście ujemny, potem obejrzał go lekarz i zlecił badania krwi i moczu. Morfologia trochę rozjechana ale generalnie nie zdiagnozowali nic niepokojącego i powiedzieli, ze jako sor więcej pomoc nie mogą i kazali skontaktować się z pediatra. Po 4 h wyszliśmy ze szpitala. Mam nadzieję, że okaże się to nic takiego, ale musimy dalej pogrzebać co się dzieje..
    Oj, współczuje takiej nerwowej soboty 😞może jest jakiś pediatra, który może was nawet jutro odwiedzić -prywatnie i na telefon? W razie niepokoju i niechęci do czekania do poniedziałku. Na pewno warto obserwować na bieżąco co się dzieje. Trzymam kciuki za zdrowie Maksia 💚🍀i spokojną noc dzisiaj.

Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Jak mi odejdą w łóżku albo na panele itp to jeszcze mąż nakrzyczy na mnie jak się przebudzi 🤣🤣
    Ja się nie martwie, bo w garażu czeka nowy materac, tylko nie ma kiedy wymienic 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Ojej, ale mieliście dzień, ale myśle, że dobrze, że zareagowaliście. Mimo wszystko lepiej spać spokojnie!

Aneta8 lubi tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję za gratulacje i miłe słowa.
    W szpitalu czas szybko leci, co chwilę karmienie, przytulas, pielucha, jakieś badania :)
    Henio nie lubi spać w mydelniczce, zdecydowanie woli na mnie słuchając mojego bicia serca.
    Z ciekawostek stłukł mi się kubek w torbie w drobny mak - warto rozważyć metalowy lub plastikowy.
    Aneta to dobrze że wizyta na Sor was uspokoiła a z synkiem wszystko w porządku.
    Co do tego nacięcia to wcale nie żałuję, synek miał dużą głowę na granicy kwalifikacji do cesarki więc mogłam bardzo popękać.
    Morwa wzrost 56 cm.

po_prostu_ja, jaina_proudmoore, Aga12345, AnSan89, Morwa, Aneta8, Jeheria, Gosia Rumi, MyŚliwa, Joana23, dobuska, mk_bambino, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta dobrze, że pojechaliście to sprawdzić. Przy takim maluszku trzeba być czujnym. Oby ta noc była już spokojna.
    U mnie test na covid ujemny uff.. także nie zostaje nic tylko rodzić. A mała dziś taka aktywna, mam nadzieje że nic nie kombinuje.😅
    Mysliwa fajnie, że opieka dobra i czas jakoś leci.
    Jaina no czasem niestety trzeba samodzielnie trzymać rękę na pulsie.Dziękuję za ciepłe myśli, na pewno się przydadzą mi i Pimce i naszym maluszkom w poniedziałek.
    No to widzę, że póki co 3 porody mamy zaplanowane na przyszły tydzień. Ciekawe ile będzie niespodzianek.😍

po_prostu_ja, jaina_proudmoore, Aga12345, Morwa, Jeheria, Aneta8, Gosia Rumi, Pimka, niutek87, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina dziękuje, u mnie w porządku, do porodu jeszcze się raczej nie szykuje, choć co wyjdzie w praniu to nie wiem 🙂 cukry na czczo idealne, po posiłkach tez choć pojedyncza wpadki się zdarzyły. Bardzo jestem ciekawa tej poniedziałkowej wizyty i decyzji, które zapadną, mam nadzieje, ze mała coś trochę podrosła, bo u mnie waga zaczęła trochę wzrastać 🙂

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa gratulacje, Heniu duży facet 😍😍 jeszcze chwilę i będziecie w domu, poród błyskawiczny 😉

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa Centauri - łooooo gratuluję!!! 🎉🎉🎉 Ale super! Jesteś dzielną Mamusią ❤️ a Henio na pewno jest najwspanialszy 💙 Cudoooownie! Odpoczywajcie i nacieszajcie się sobą ❤️❤️❤️❤️❤️
    Megg powodzenia... 🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Pimka, Agawa - również trzymam kciuki 🤗 To już za momencik !!! 🤗🤗🤗🤗

Pimka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png

Wysłany: 23 stycznia 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂miłej niedzieli! // czekamy na informacje od 🍀Megg jak się sprawy mają 👶 // Ja jestem umęczona. Wczoraj od 20 do 23 młody szalał góra/ dół. Tak mi obijał szyjkę, że w żadnej pozycji nie było mi wygodnie. Pochodziłam trochę, ale nie skłoniło go to do spania 🙄kłuło mnie w pochwie przez ponad dwie godziny, finalnie to ok 23 czułam się taka obolała na dole 😞noc minęła spokojnie i tylko 2x wstawałam siku 🤣 // W sumie akcje porodowe to najczęściej rozkręcają się jednak nocną porą 🧐

Nisia18, AnSan89, po_prostu_ja, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny, czy Wam tez podczas wypaczania smoczka dostała się woda i był problem z jej usunięciem??
    Została w środku smoczka dosłownie kropla i za nic w świecie nie chce wyjść a smoczek noc wisiał na suszarce do butelek . I nie bardzo wiem co robić teraz , położyć na kaloryferze (oczywiście w osłonce plastikowej na smoczek ) czy tak zostawić ?

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina współczuje😕 takie obijanie to nic przyjemnego☹️ odpoczywaj ile możesz i nabierz sił🙂

Nisia- a próbowałaś może pociągnąć za smoczek ? Woda powinna wylecieć od strony plastiku. Ale to też pewnie zależy od jego rodzaju.

jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ