X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, gratulacje !! Byłaś mega dzielna ! Regenerujcie się i przytulajcie ile się da. Witaj na świecie Ignasiu 🥰😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 17:27

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg Ale zwrot akcji.. Najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło. Ignaś witaj na świecie 🥰🥳 Dużo zdrówka dla Was 😘🤗

Aga12345 lubi tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Joana, ale świetny widok! 😍 piękne zdjęcie, zazdraszczam, bo kocham morze 😍

Dużo zdrowia dziewczyny! Dla każdej któraś coś bierze, oby nic z tego nie wyszło poważniejszego ;)

Megg, ogromne gratulacje! 🤩
    Dobrze, ze wszystko szybko i sprawnie poszło, a Ty możesz już mieć swój skarb przy sobie 😍

Joana23, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg, ogromne gratulacje! Ale się cała akcja potoczyla! Dobrze, że finał szczęśliwy :) dużo zdrowia i odpoczynku dla Was 😘

Aga12345 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz powoli hormony leca w dół.. zachowuje się chwilami gorzej niż przy najgorszym PMSie.. od gniewu po płacz a ja tak nigdy nie miałam ☹ współczuję mojemu mężowi.. w ogóle mąż zadeklarował, że robi sobie już urlop od roboty na miesiąc i będzie mi pomagał ogarniać wszystko. Zaczynając ode mnie i dzieci a kończąc na domie. Ustalił z teściową, że nie ma żadnych ewentualnych odwiedzin i że jak chcą pomóc to niech pomogą z jedzeniem. On zapewni zakupy a teściowa niech robi więcej obiadu, a mąż to będzie od niej odbierał. W szoku jestem, że tak to już sobie wszystko poplanował i poogarniał aby mi we wszystkim pomóc.

AnSan89, Jeheria, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aga12345, Villemo87, Nisia18, Lolla, Aneta8 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg! Gratuluję!!! Ale się namęczyłaś! Ucałuj Ignasia!❤️ Jak Ty się czujesz?

Agawa, Pimka, trzymajcie się dziewczyny! Jestem od rana z Wami myślami!❤️

Morwa, jak ja Cię rozumiem… mam taki zjazd emocjonalny, że nawet gadac się nie chce…

jaina_proudmoore, Agawa85, Pimka lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje!!!
    Przykro że tak się nameczyłaś... Biedna... Ale najważniejsze Wasze zdrowie, wiadomo... Szkoda że wcześniej lekarz nie ocenił że Ignaś nie wstawi się w kanał.
    U mojej siostry tak ocenił że będzie i od razu zrobili jej cc.

Agawa, Pimka jutro Wasz dzień ❤

jaina_proudmoore, MyŚliwa, Agawa85, Pimka lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina jak mi nie przejdzie to będę zmuszona pójść do mojej fizjo...a dopiero co byłam ;)
    Dobrze,że to jeszcze 2 dni to jest szansa na wizytę :)

Megg gratulacje 😍 ojej to się działo podczas porodu, dobrze że już po i jesteście razem

Agawa aż ciężko uwierzyć, że to już 😁

Morwa to super, że mąż to tak zaplanował i już będzie miał wolne,na pewno przyda się :)

jaina_proudmoore, Villemo87, Morwa, Agawa85 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jeheria - to ciekawe co piszesz o tej ocenie czy dziecku uda się główką wstawić w kanał rodny. Ciekawe jak to mierzą / @Agawa85- spokój ducha i dobre nastawienie przed spotkaniem z maluszkiem to jest to 💚🍀 / @Morwa - super, że mąż tak sobie sprytnie zaplanował wszystko. Pomoc z obiadami na pewno się przyda 💪 Co do części wypowiedzi o hormonach to podpisuje się pod tym; mam wrażenie, że czuje się jak przed okresem- 😳// @Kasia - mam nadzieje, ze ból przejdzie jak najszybciej 🙃 // @Pimka - przesyłam dla Ciebie dużo ciepła i dobrych myśli przed jutrzejszym dniem! 💚🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 19:17

Villemo87, Agawa85, Pimka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje, teraz odpoczywajcie i cieszcie się sobą!
    Agawa i Pimka trzymam kciuki za jutro. Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 19:27

Agawa85, Pimka lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasia z pracy dostałam książeczki kontrastowe, pileczki sensoryczne, trochę ubranek i nosidełko. Także super prezenty 🙂
    @ Megg ale miałaś przygody, dlatego chyba warto nastawić się na każdą ewentualność. Ehhh gdyby tylko tak się dało. Pewnie bkazda z nas ma w głowie jakieś oczekiwania, a co będzie to i tak czas pokaże...
    @ Agawa i Pimka mocne kciuki za jutro
    @ Morwa, Dobuska ja chyba też mam gorsze dni. I mam ochotę powarczeć na otoczenie 😉

jaina_proudmoore, Agawa85, Pimka, Aga12345, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Megg 🙂

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałam wczoraj dodać, ze często po cesarce zalecają heparyne przez 2 tygodnie.
    Towarzystwo mam doborowe, leże w 2 z dziewczyną z takim samym przypadkiem ja ja (tydz ciąży, cukrzyca, obserwacja KTG). Z tym, że ona już kiedyś rodziła to w razie czego mi powie, że to już :-). Czasem wychodze na korytarz pogadać z kims innym, pochodzić, posiedzieć na fotelach (są wygodniejsze niż łóżka), ale nie za dlugo, bo tam trzeba maseczkę nosić.
    Słyszałam, że na tej części po porodzie (bo oddział jest podzielony na pół), zdarza się bardziej stonowany, chłodny personel - ale to raptem dwie osoby i to też nie wiadomo na jaki dzień trafisz. Ale nie, że są nieprzyjemne, tylko po prostu bardziej chłodne niż reszta.

Dzisiaj dzień nudów i oczekiwania - w poniedziałek więcej decyzji zapada. Nic mi nie wskazuje na poród - niby mam jakieś ciągnięcia szyjki, ale wszystko to takie jakieś... delikatne.
    Jestem przekonana, że w domu miałam jeden skurcz przepowiadajacy (trwał ponad 5 min, było dość mocno, czułam się zaniepokojona i nic nie mogłam zrobić) - tutaj to jakieś popierdółki są. Także nie nastawiam sie na poród.

Megg - gratuluję. Kurcze, najwieksza szkoda, że się i tak umęczyłaś, a potem walnęli cesarkę. Oczywiście, były wskazania, ale mi po prostu przykro :-(.
    Najważniejsze jednak, że jestescie szczesliwie razem. Odpoczywajcie i dochodźcie do siebie w swoim tempie!

I właśnie mnie to zastanawia, bo już drugi raz słyszę o takiej sytuacji - czy oni na przyjęciu nie robią USG? Czy dzieciak się w trakcie porodu tak obrócił? Nie idzie tego przewidzieć? Oczywiście to nie pytania do Ciebie tylko ogólnie rzucone w eter.

Nisia18, Morwa, jaina_proudmoore, Villemo87, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, Agawa85 Jutro wasz wielki dzień 🥰 od samego rana będę trzymać za was kciuki bo muszę bardzo wcześniej wstać i jechać na test covidowy.

Także proszę was wszystkie jutro również o kawałek kciuka dla mnie, aby ten test na covid wyszedł negatywny bo to będzie jeden kroczek więcej dla mnie do wyczekiwanego celu 🙏

A teraz życzę każdej z was dobrej i spokojnej nocy 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 20:50

jaina_proudmoore, Pimka, Agawa85, Villemo87, po_prostu_ja, Joana23, Aga12345, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

• mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohoho! co tu się zadziało? wielkie GRATULACJE dla świeżo upieczonych mamusiek! <3

@Agawa, @Pimka - jutro jest WASZ dzień! <3 <3
    @MyŚliwa, Twoje szpitalne opowieści nie straszą, niech się tam Wami dobrze opiekują i nadzorują.
    @Morwa, trzymam kciuki za negatywy test! :)

ja nie mogę się odnaleźć po przeprowadzce, moje koty też nie. także od tygodnia mam bezsenne noce a w ciągu dnia przygotowujemy z mężem mieszkanie pod wynajem (generalne sprzątanie, opróżnianie piwnicy i inne takie).
    ogólnie padam na twarz... walizka nie spakowana, piłka gdzieś zalega w kącie, ćwiczenia oddechowe pootwierane w zakładkach i czekają na odtworzenie. nieogar ciążowo-mamuśkowy 100%.

Agawa85, Morwa, Aga12345, AnSan89 lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Pimka, Agawa85 Jutro wasz wielki dzień 🥰 od samego rana będę trzymać za was kciuki bo muszę bardzo wcześniej wstać i jechać na test covidowy.

Także proszę was wszystkie jutro również o kawałek kciuka dla mnie, aby ten test na covid wyszedł negatywny bo to będzie jeden kroczek więcej dla mnie do wyczekiwanego celu 🙏

A teraz życzę każdej z was dobrej i spokojnej nocy 😘
    Kciuki będą Morwa i dla ciebie 💚🍀💚🍀💚

Villemo87, Morwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za każde dobre słowo i kciuki, jutro na pewno się przydadza😊
    Dziś już od 24 mam nie jesc i nie pić, rano kąpiel w specjalnym mydełku i o 7-7:15 mnie zabieraja😁

Agawa powodzenia jutro 🍀
    Morwa, będę trzymać kciuki
    Megg-gratulacje narodzin synka😊

Villemo87, Morwa, Aga12345, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki. To bardzo miłe.🥰
    Ja oczywiście że swojej strony trzymam jutro z Pimke.✊✊ Jutro będziemy już tulić maleństwa.😍
    Morwa dla Ciebie też ogromne kciuki za negatywny wynik testu.✊✊
    Spokojnej nocki dziewczyny.😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 21:59

Villemo87, mk_bambino, Morwa, Aga12345, Kasiastaraczka, Pimka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśliwa myślę, że jak ktoś jest z planowanego przyjęcia to robią usg. Przy poprzednim porodzie jak przyjechałam ze skurczami i rozwarciem na 3 cm miałam tylko ktg robione i badanie na fotelu ginekologicznym. Może to jednak zależy od szpitala albo postępu porodu czy robią usg,sama nie wiem.

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, Agawa - ja również trzymam mocno kciuki za Was i za maluchy 😍

Morwa, oczywiście za Ciebie tez mocno kciuki zaciśnięte, oby negatywnie! ;)

Morwa, Pimka lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ