X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Dobuska, ale się porobiło Kiepsko się te nasze terminy porodów zgrały z tą nieszczęsna falą...😤 Też mam stracha, że mnie złapie na koniec 🤦‍♀️ Dużo zdrowia dla Was. I pamiętaj, że poradziłaś sobie już z tyloma rzeczami to i z tym dacie radę 💪
    Morwa, Agawa i Pimka wysyłam Wam dużo pozytywnej energii 💙❤️💙
    Ja wizytuje jutro lub w czwartek. Może się czegoś dowiem...

jaina_proudmoore, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jaina też mam takie obolałe doły 🙈 chyba tak może być 🙈

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czuje się bardzo dobrze. Mnie lekko pobolewa tylko gardło, nawet nie mogę tego nazwać bólem… :(
    Ale zdecydowałam, że nie zgłaszam się na razie na wymaz ten oficjalny, bo wtedy mamy 10 dni izolacji i kaplica. Zamykamy się w domu i rodzina będzie robić nam zakupy.
    Napisałam tez do mojej lekarki, może ona zaleci inaczej.
    Na pewno odstawiam herbatę i daktyle :/

jaina_proudmoore, Aga12345, Jeheria, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Villemo87 wrote:
    @Jaina też mam takie obolałe doły 🙈 chyba tak może być 🙈
    Wolałam zapytać bo to moja pierwsza ciąża. Człowiek już chwilami niepewny czy tak być powinno czy nie 🙂 @Jeheria - kilka razy miałam już taki lekki ból z krzyża ( przy okresie też bywały i dawały popalić 😳) // @Dobuska - to chyba dobry plan. Przy przyjęciu na oddział 31.01 i tak przecież będziesz mieć test robiony? Może to zwykle przeziębienie, a test złapał jako Covid bo infekcja 🤷‍♀️Tak czy siak, zdrówka i spokoju dla Ciebie 💚🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:16

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga właśnie chce zrobić tak jak Twoja koleżanka. Biorąc pod uwagę, że obydwoje jesteśmy po dwóch dawkach, a objawy mamy bardzo skąpe to liczymy, ze w momencie zgłoszenia do szpitala testy będą negatywne. Tzn mojemu mężowi dalej wychodzą negatywne :/
    Może to faktycznie inna infekcja, a ten test z apteki zaklamal.
    Boże, już się naryczalam z rana…

Aga12345 lubi tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w grudniu miałam taka infekcje, pisałam Wam, ze złe się czułam, wynik wyszedł negatywny, chyba, ze za późno go zrobiłam, nie wiem, a jakos tydzień/dwa tygodnie temu z ciekawości zrobiłam test na przeciwciała tez taki z apteki i wyszło, ze mam przeciwciała, wiec w sumie nie wiem czy wtedy to przechorowałam czy nie. Także wydaje mi się, ze z tymi testami tez może być różnie, jeśli jednak ty czujesz się dobrze to to najważniejsze.

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Takie same testy robią w szpitalu, wiec widzicie jaka ich skuteczność… i powiem Wam, że przeczytałam zalecenia izraelskiego rządu, który w przypadku tego nowego wirusa zaleca zrobił wymaz z gardła i nosa, a nie jak zaleca producent. I ja dzisiaj tak zrobiłam i wyszedł, a wczoraj zrobiłam tylko z nosa. W szpitalu mi tez robili z nosa.

Ja się tylko martwię o mój poród… żeby mi jej nie zabrali… :((((

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, przykro mi… :( ale może faktycznie tak jak Aga pisała, może niekoniecznie to COVID, a test wykrył po prostu infekcje.
    Dobrze, ze czujesz się okej, oby tak zostało. Trzymajcie się z mężem cieplutko ;) dużo zdrówka dla Was

dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska też mi się wydaje, że to dobry pomysł. Sami się przecież będziecie izolować.Nikogo nie będziecie narażać. A może akurat test z apteki wyłapał innego wirusa. Najważniejsze, że czujesz się nie najgorzej. ❤️

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, niestety nie wiem jak to jest z maluszkiem w momencie infekcji u mamy, trzymam jednak bardzo mocno kciuki żeby do poniedziałku Ci przeszło, tymbardziej, ze tak jak mówisz tak na prawdę nie masz żadnych silnych objawów

0d1ys65gdrumd339.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 widzę że nie tylko u mnie covid na tapecie.. 😏 🤦‍♀️ Dobuska oby nic bardziej się nie rozwinęło 😊trzymam kciuki 😊ciekawe co Ci lekarka napisze.
    . U nas Sajgon w szkole 🤦‍♀️dziś się okazalo że od wczoraj cała klasa na kwarantannie... Być może ich Pani ma covid albo też jest z kontaktu.. A najlepsze że dopiero teraz sanepid dzwoni po rodzicach 🤦‍♀️a dzieci normalnie w szkole. Mój synek też skoro już mu od soboty wieczór nic nie było.. A w szkole nic nie wiedzą jeszcze jak mąż dzwonił czy trzeba Go wybrać 🤦‍♀️ Że też akurat teraz cała lawina musiała ruszyć 🤦‍♀️🤦‍♀️do 31 stycznia ma mieć tą kwarantannę.. I mam nadzieję że tylko On bo ja jeszcze muszę zaliczyć do 1 lutego na wizyte test i badania w laboratorium..
    Pimka i Agawa trzymam kciuki😊oby wszystko poszło zgodnie z planem 😊
    Megg gratulacje 🥰🤩najważniejsze że już jesteście razem i wszystko dobrze się skończyło 😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Dobuska, przykro mi… :( ale może faktycznie tak jak Aga pisała, może niekoniecznie to COVID, a test wykrył po prostu infekcje.
    Dobrze, ze czujesz się okej, oby tak zostało. Trzymajcie się z mężem cieplutko ;) dużo zdrówka dla Was
    Dokładnie kochana przecież zwykłe przeziębienie też wywołują wirusy z grupy koronawirusow... Więc niekoniecznie to musi być covid i tego się trzymajmy 😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1482-oswiadczenie-matki-w-sprawie-opieki-na-dzieckiem-w-sytuacji-zakazenia-koronawirusem.html
    Znalazłam w necie takie oświadczenie podobno nie mają prawa rozdzielić matki z noworodkiem 😊ja w razie w..sobie wydrukuje i wypełnię

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina co do bóli krzyżowych to tak jak pisze Jeheria. Tylko u mnie bardziej było odczucie wbijania czegoś w odcinek krzyżowy kręgosłupa i ten ból promieniował na plecy i nogi. Ja nie miałam z brzucha żadnych skurczy, jak się tylko zaczęły to odrazu z pleców, ale u mnie w pierwszym dniu miesiączki też raczej z plecy i nogi bolały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:52

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No właśnie. Takie same testy robią w szpitalu, wiec widzicie jaka ich skuteczność… i powiem Wam, że przeczytałam zalecenia izraelskiego rządu, który w przypadku tego nowego wirusa zaleca zrobił wymaz z gardła i nosa, a nie jak zaleca producent. I ja dzisiaj tak zrobiłam i wyszedł, a wczoraj zrobiłam tylko z nosa. W szpitalu mi tez robili z nosa.

Dobuska myślę że nie zabiorą nawet jak masz covid, może zapytaj gdzieś na forum jak to wygląda w Twoim szpitalu. U mnie pytałam to nawet jak ma się covid to rodzi się nadal naturalnie. No i nie rozdzielają z dzieckiem.
    Życzę dużo zdrowia!

A mój tata ma znowu skierowanie do szpitala i znowu nie ma miejsc, porażka 🤦‍♀️ musi czekać na odpowiedź, a dodam że mamy 2 szpitale w Ełku. Pewnie jeszcze będę musiała go zawieść z mężem na Białystok... Boże ta nasza służba zdrowia to mi bokiem wyjdzie. 😭 dobrze ze jego organizm jest w miarę silny (w wakacje jeździ po 100 km rowerem) bo i tak już połowę płuca nie ma po tamtym zatorze...

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, no masz ci los! Na Twoim miejscu pewnie zrobiłam tak samo - nie szlabym na ten „rejestrowany” wymaz. Całkiem możliwe, że jak trafisz do szpitala to już wirusa nie będzie (jeśli oczywiście teraz jest, bo z tymi testami to roznie bywa :)). Przytulam bardzo mocno.. herbatkę z liści malin zastąp meliską 😘 Bądźmy dobrej myśli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 11:12

uS2wp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheira współczuję sytuacji z tymi miejscami w szpitalach dla taty,to jest chory kraj...

Dobuska dobrze,że na razie nie będziecie robić tych testów. Czytałam właśnie ostatnio,że przy zwykłych infekcjach też wychodzą pozytywne.. łykaj dużo Wit.C,D i cynku

jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dobuska - współczuję bardzo obecnej sytuacji, dużo zdrówka dla Ciebie i męża.
    @Jeheria - kurde, trzymam kciuki by Tatę szybko przyjeli do szpitala i by równie szybko wydobrzał!

widzę, że nie tylko ja wchodzę w ten tydzień z negatywnymi emocjami - przez noc spuchłam jak nigdy, ledwo udało mi się ściągnąć obrączkę. w dodatku przed chwilą otrzymałam wynik wymazu GBS - dodatni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 12:00

Jeheria lubi tę wiadomość

a012319090.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk_bambino wrote:
    @Dobuska - współczuję bardzo obecnej sytuacji, dużo zdrówka dla Ciebie i męża.

widzę, że nie tylko ja wchodzę w ten tydzień z negatywnymi emocjami - przez noc spuchłam jak nigdy, ledwo udało mi się ściągnąć obrączkę. w dodatku przed chwilą otrzymałam wynik wymazu GBS - dodatni...
    To już dla nas wszystkich stresujący czas, niestety teraz już może tak być, ze będziemy puchły, po porodzie to zejdzie, a wynik dodatni, jak zapewniała mnie położna nie jest wyrokiem, dostaniesz przy porodzie antybiotyk i wcale do zakażenia maluszka nie musi dojść, bądź dobrej myśli, ja tez się staram być 🙂 choć dzisiejszej wizyty boje się jak ognia

jaina_proudmoore, mk_bambino lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aga12345- kciuki za wizytę dzisiaj w takim razie <3

@Dobuska - napisz co lekarka polecała zrobić bo napisałaś do niej.
    ja bym posłuchała rad dziewczyn - po 1 - NIE MARTW SIĘ na zapas!
    teraz płacz i nerwy i stres to nie jest dobra opcja.
    najważniejsze, że czujesz się dobrze i oby tak zostało.
    Jak chcesz to można test powtórzyć za 1-2 dni.
    I pamiętać też o oświadczeniu na wszelki wypadek, zostaje kwestia jeszcze jak działa twój szpital - niestety każdy ma inne zasady obecnie, co też jest dziwne dla mnie.

@Jeheria- to naprawdę chory kraj jest :/
    niestety polska służba zdrowia od wielu lat niedomaga.
    mam nadzieje, ze dla taty znajdzie się miejsce w szpitalu.
    będę trzymać za to kciuki mocno :*

@Niutek87- właśnie takie samo odczucie miałam przy okresie, bóle od strony pupy, jakby mi ktoś nóż wbijał.
    czasem bolały mnie też nogi albo plecy na dole.
    czyli na KTG wyjdzie mocniejsza czynność skurczowa, która jak coś pokaże akcje porodową?
    bo jak byłam w piątek, to pani położna mówiła jednej dziewczynie, że chyba kilka dni i się coś rozkręcić może.
    Muszę zapytać o ten wykres kolejnym razem.

@Selena - współczuje zamieszania w szkole. niestety Sanepid też działa dziwacznie.
    u mnie w szkole od dzisiaj zdalne nauczanie, 14 !! - klas na kwarantannie! masakra jakaś.
    ja wiem, że zdalne nauczanie non stop nie rozwiąże problemu, ale to co się dzieje, to jest chwilami pseudo nauka - odwołane lekcje, brak nauczycieli albo choroby uczniów. :/

@Mk Bambino - wielka szkoda, że GBS wyszedł dodatni, ale na to człowiek nie ma wpływu.
    gdyby nie poród to nawet nie miałybyśmy tego badania i żyły dalej w nieświadomości, bo to często nie daje żadnych objawów.
    Masz teraz jeszcze jakąś wizytę u lekarza niebawem?
    trzeba będzie pamiętać o antybiotyku po prostu.
    przepraszam, że pytam, ale nie pamiętam: czy planujesz rodzić SN czy CC?

@Stokrotka86- <3 for you

========
    Wróciłam niedawno z zakupów, nie było tak źle, tylko 3 skurcze lekkie mnie złapały.
    Ja dziś kupiłam w sklepie trochę daktyli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 12:04

Aga12345, mk_bambino, Jeheria lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ