X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Aga12345 - tak, masz rację, ten wynik to nie wyrok, tylko trochę pokrzyżował plany pozostania w domu jak najdłużej w przypadku skurczy. staram się myśleć pozytywnie i Tobie też tego życzę. trzymam kciuki za Twoją wizytę!

@jaina_proudmoore - tak jak piszesz, gdyby nie konieczność zrobienia wymazu, to człowiek by żył w błogiej nieświadomości. w piątek mam wizytę u swojego lekarza to jeszcze dopytam go co i jak, jeżeli chodzi o sam poród. a odpowiadając na Twoje pytanie - to planuję SN. :)

Jeheria, jaina_proudmoore, Aga12345, Ana.Ta lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    @Aga12345- kciuki za wizytę dzisiaj w takim razie <3

@Dobuska - napisz co lekarka polecała zrobić bo napisałaś do niej.
    ja bym posłuchała rad dziewczyn - po 1 - NIE MARTW SIĘ na zapas!
    teraz płacz i nerwy i stres to nie jest dobra opcja.
    najważniejsze, że czujesz się dobrze i oby tak zostało.
    Jak chcesz to można test powtórzyć za 1-2 dni.
    I pamiętać też o oświadczeniu na wszelki wypadek, zostaje kwestia jeszcze jak działa twój szpital - niestety każdy ma inne zasady obecnie, co też jest dziwne dla mnie.

@Jeheria- to naprawdę chory kraj jest :/
    niestety polska służba zdrowia od wielu lat niedomaga.
    mam nadzieje, ze dla taty znajdzie się miejsce w szpitalu.
    będę trzymać za to kciuki mocno :*

@Niutek87- właśnie takie samo odczucie miałam przy okresie, bóle od strony pupy, jakby mi ktoś nóż wbijał.
    czasem bolały mnie też nogi albo plecy na dole.
    czyli na KTG wyjdzie mocniejsza czynność skurczowa, która jak coś pokaże akcje porodową?
    bo jak byłam w piątek, to pani położna mówiła jednej dziewczynie, że chyba kilka dni i się coś rozkręcić może.
    Muszę zapytać o ten wykres kolejnym razem.

@Selena - współczuje zamieszania w szkole. niestety Sanepid też działa dziwacznie.
    u mnie w szkole od dzisiaj zdalne nauczanie, 14 !! - klas na kwarantannie! masakra jakaś.
    ja wiem, że zdalne nauczanie non stop nie rozwiąże problemu, ale to co się dzieje, to jest chwilami pseudo nauka - odwołane lekcje, brak nauczycieli albo choroby uczniów. :/

@Mk Bambino - wielka szkoda, że GBS wyszedł dodatni, ale na to człowiek nie ma wpływu.
    gdyby nie poród to nawet nie miałybyśmy tego badania i żyły dalej w nieświadomości, bo to często nie daje żadnych objawów.
    Masz teraz jeszcze jakąś wizytę u lekarza niebawem?
    trzeba będzie pamiętać o antybiotyku po prostu.
    przepraszam, że pytam, ale nie pamiętam: czy planujesz rodzić SN czy CC?

@Stokrotka86- <3 for you

========
    Wróciłam niedawno z zakupów, nie było tak źle, tylko 3 skurcze lekkie mnie złapały.
    Ja dziś kupiłam w sklepie trochę daktyli :)

Ciężko mi powiedzieć, to pewnie indywidualna kwestia. Ja jadąc do szpitala sugerowałam się tym,że te skurcze są regularne i pojawiały się coraz częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 12:27

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wizycie dr powiedział, że wszystko zależy jaki będzie wynik testu na covid. Jak negatywny to wszystko według planu. Jak pozytywny to mamy dwie opcje: Przyjeżdżam według planu i wszystko robione jest w warunkach sanitarnych covidowych, albo siedzę w domu i czekam na rozpoczęcie akcji porodowej i przyjeżdżam wtedy jest szansa, że te 10 dni izolacji minie mi w domu.

W ogóle wkurzyłam się. Dzwoni do mnie środowiskowa i chce sie wbic jutro na wizyte. Mówię jej ze na dniach rodze i niech przylezie jak wrócę ze szpitala, a ta kręci nosem i zastanawia się głośno czemu mi to jutro nie pasuje. Przecież w szpitalu jeszcze nie jestem... Mówię jej, że mamy rzekomo pandemię (w szczycie zachorowań) i jak ja czegoś od nich potrzebuje to tylko przez telefon a jak oni coś chcą ode mnie to wtedy wytycznych nie ma. W ogóle wkurzają mnie te wizyty bo przychodzi pozadawać pytania, te same co może zadać równie dobrze przez telefon, pouśmiecha się i zawinie do domu a na bilans 4 latka i tak muszę z córką jechać do przechodni. Także w dobie pandemia do dla mnie osobiście to zbędne rozsiewanie wirusów. Albo niech załatwiają wszystko u mnie w domu albo w przechodni po jakiego grzyba rozbijać to na dwie wizyty?

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria-zdrowia dla taty!

Dobuska- te testy często dają zakłamany wynik także nie stresuj się za bardzo i oby za kilka dni szpitalny test wyszedł negatywny.

Selena- u nas też kwarantanna. Najpierw w zerówce a teraz w klasie u starszej córki ktoś przyszedł z covidem. Na szczęście tylko 5 dni kwarantanny, bo to zdalne nauczanie mi bokiem wychodzi😕

Morwa- zupełnie bez sensu takie wizyty. Jakby to zastępowało bilans to spoko, ale skoro i tak trzeba iść do przychodni to strata czasu i niepotrzebne ryzyko. My nie mamy tego typu wizyt. Po narodzinach dziecka też nikt nie przychodzi. W razie jakiś problemów z maluszkiem idzie się bezpośrednio do pediatry.

Aga- tutaj system zdrowia działa trochę inaczej. Ja się zdziwiłam że nie czułam skurczy a oni dawaj na wywołanie. Rano miałam KTG,a po południu już było po porodzie. Jak tam po USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:58

jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan zapomniałam, ze nie mieszkasz w Polsce. Ja właśnie przyjechałam na usg i czekam ale z racji, ze to takie dodatkowe usg w szpitalu to prawdopodobnie będę musiała trochę poczekać.

jaina_proudmoore, AnSan89 lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morwa- to prawda. Tak to naciskają na wizyty telefoniczne; a w druga stronę to jak im wygodnie 🤷‍♀️Bez sensu podejście, tym bardziej, że i tak czeka cię wizyta w przychodni. Trzeba się uprzeć i bronić swojego zdania // @AnSan - u nas zasady kwarantanny jakoś ostatnio chyba zmienili. Pięć dni izolacji na pewno brzmi lepiej 🙂 O zdalnym nauczaniu to mogę książkę napisać, bo pracowałam tak cały ostatni rok szkolny, było ciężko, a to szkoła średnia. // @Aga12345- spokojnie będzie dobrze. 💚Niedawno mi się przypomniało, że idziesz do tego innego lekarza plus detale. Za dużo informacji i człowiekowi się chwilami myli. Czekamy na dobre informacje! 🍀// A ja się położyłam i mi się zasnęło, telefon mnie obudził 🤣 dostałam tez SMS od koleżanki. Nagle czas znalazła wow 😳🤣- czy jestem w dwupaku i jak się czuje 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 15:00

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz, że czeka mnie wizyta w przychodni na bilans a dwa, że i tak będzie nas odwiedzać po porodzie położna (koleżanka z przychodni tej co dzwoniła). Także to w jakich warunkach mieszkają dzieci będą i tak wiedzieć, więc po co te pielgrzymki każdej z osobna... Cały dzień czeka człowiek po to aby ta wlazła na 2 min. Więcej z tego zamieszania niż to warte. Przylezie i zamiast interesować się córką będzie poraz kolejny komentować, że mieszkamy w lesie i że do nas to ciężko dojechać i czy nie boimy się tak mieszkać, bo ona to wolała by wśród ludzi🤦‍♀️ Na każdej z wizyt zadaje te same pytania czy córką zadaje pytania, czy umie złożyć zdanie, czy próbuje malować, układać klocki itp. Dzisiaj też o to pytała 🤦‍♀️ A nigdy nie zapyta o to córki. Za każdym razem przychodzi tylko po to by rozglądać się i nigdy nie jest zainteresowana samym dzieckiem. Dla mnie to jest straszne.

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morwa - o rany jaka masakra. 😳co ją obchodzi gdzie mieszkacie kurde. Racja, powinna zapytać się córki o te rzeczy - liczyłabym tu na jej elokwencję w wypowiedzi 😎 niestety, czasem się tak zdarzy, że ludzie są na jakimś stanowisku przez pomyłkę itp a potem wychodzą takie kwiatki jak opowiadasz teraz. ( brak zrozumienia, empatii, czepianie się itp). Twój wynik pewnie będzie wieczorem w systemie 💪🍀

MyŚliwa lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, IGNAS jest już na świecie od 9:10 waży 3530g i ma 56 cm i 10 punktów. Wszystko z nim ok, mąż kangurował ale tylko 20min. Ja leżę nieruchomo i Wszystko wskazuje że jest ok. Najbliższe godziny będą decydujące czy wszystko jest ok( z macica).nie mam maluszka przy sobie ale chyba już daje im popalić bo przyszły po zgodę na dokarmianie😊 o 19 ma przyjść do mnie opłacona położna to może wtedy mi przyniesie Ignasia. Docelowo mam być na pooperacyjnej do jutra do 7.
    Czuje się w miarę ok ale od oksytocyny Czuje bóle kurczącej się macicy, jak tylko mogę to biorę leki

Joana23, Aga12345, AnSan89, jaina_proudmoore, Villemo87, Nisia18, Selena, Megg, niutek87, Kasiastaraczka, Aneta8, Morwa, mk_bambino, Pcosik_2, MyŚliwa, Gosia Rumi, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka- gratulacje!🙂od rana sprawdzam forum wypatrując wiadomości od Ciebie😊 super, że wszystko dobrze poszło i mam nadzieję, że szybko zobaczysz Ignasia.

Jaina- cały rok na zdalnym to jakaś abstrakcja. W podstawówce to jeszcze rodzice przypilnują, a w średniej to już pewnie cuda się dzieją na zdalnym. Dla mnie wyzwaniem na zdalnym jest to, że lekcje są po arabsku, nagrywanie filmików z pracami domowymi itd.a ja nie zawsze jestem w stanie to ogarnąć. Ale najgorzej też nie jest🙂

Morwa- ta babka to jakby na pogaduszki wpadła a nie na wizytę ws.dziecka.a często takie wizyty są?

jaina_proudmoore, Pimka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Hej, IGNAS jest już na świecie od 9:10 waży 3530g i ma 56 cm i 10 punktów. Wszystko z nim ok, mąż kangurował ale tylko 20min. Ja leżę nieruchomo i Wszystko wskazuje że jest ok. Najbliższe godziny będą decydujące czy wszystko jest ok( z macica).nie mam maluszka przy sobie ale chyba już daje im popalić bo przyszły po zgodę na dokarmianie😊 o 19 ma przyjść do mnie opłacona położna to może wtedy mi przyniesie Ignasia. Docelowo mam być na pooperacyjnej do jutra do 7.
    Czuje się w miarę ok ale od oksytocyny Czuje bóle kurczącej się macicy, jak tylko mogę to biorę leki
    Pimka! 🍀💚gratulacje!! Czekałam na informacje od Ciebie. Cieszę się, że Ignaś już jest na świecie. Trzymam kciuki za pomyślny obrót sprawy jeśli chodzi o pozostałe kwestie. I żebyś mogła wieczorem spotkać się z synem 💝💝💝jeszcze raz zdrówka dla Ciebie i maluszka!

Pimka lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Morwa- ta babka to jakby na pogaduszki wpadła a nie na wizytę ws.dziecka.a często takie wizyty są?
    Teraz na całe szczęście nie, z dobry rok tej baby nie widziałam. Wcześniej przychodziła częściej. Jak z początku przychodziła położna to przychodziła głównie do dziecka i przy okazji pytała jak ja się czuję. Wszystko profesjonalnie. Okazała ręce, sprawdzała małą. Było widać to powołanie do zawodu. A ta mam wrażenie, że przylazi tylko by mieć nowe newsy do plotkowania. W ogóle dzwonisz u nas do przychodni w dobie pandemi by czegoś się dowiedzieć. Słyszysz w tle śmiechy hihy. A pani po drugiej stronie kaze Ci mowic glosniej bo ona Cie nie słyszy. Ja mam krzyczeć do słuchawki a nie ona uspokoić swoje koleżanki bo to ja dzwonię i coś chce a nie ona..

AnSan89, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka , gratulacje dla Was :) niech Wam teraz synek rośnie zdrowo , wracaj do sił :)

Morwa , jestem w szoku ze w PL takie są wizyty 😳 do mnie tez dzwoniła położna ale to chyba był początek 3 trymestru i tez chciała przyjść , a ja oczy jak 5 zł bo po co jak jeszcze nie urodziłam, o czym mam z nią rozmawiać .. starałam się to załatwić w elegancki sposób ale nie wiem jak wyszło 🤷🏼‍♀️ Wiadomo ze chodziło o zrobienie przeglądu domu 🤦🏼‍♀️

jaina_proudmoore, AnSan89, Pimka lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Pimka , gratulacje dla Was :) niech Wam teraz synek rośnie zdrowo , wracaj do sił :)

Morwa , jestem w szoku ze w PL takie są wizyty 😳 do mnie tez dzwoniła położna ale to chyba był początek 3 trymestru i tez chciała przyjść , a ja oczy jak 5 zł bo po co jak jeszcze nie urodziłam, o czym mam z nią rozmawiać .. starałam się to załatwić w elegancki sposób ale nie wiem jak wyszło 🤷🏼‍♀️ Wiadomo ze chodziło o zrobienie przeglądu domu 🤦🏼‍♀️
    Jak samopoczucie? 🙂💝 U nas to chyba zależy od poradni Poz serio. To samo osiedle, moja koleżanka miała kilka spotkań przed porodem z położna - rozmowy o oddychaniu, opiece nad noworodkiem, karmieniu itp. U mnie dopiero wizyta po porodzie 🙂

AnSan89, Nisia18 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka gratuluję 🙂

Pimka lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pimka! 💜 witamy Ignasia na świecie!
    Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i będziesz mogła zobaczyć się z synkiem!

Pimka lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Selena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka gratulacje kochana 😚 ❤️ 🥰 witamy Ignasia 🤩

Pimka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka! Cudownie!!! Gratuluję!!!❤️❤️❤️❤️

Pimka lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka gratulacje 😍 trzymam kciuki za Twoją macicę,aby wszystko było dobrze. I żebyście wieczorem byli już razem z Ignasiem 💙

Pimka lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka gratulacje🥳🎉😍🥰 wysłałam wcześniej ale coś mi postu nie dodało ;)

Pimka lubi tę wiadomość

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ