Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Wymaz covid jest negatywny😊około 24 miałam synka na pół godziny-tuliliśmy się i była próba karmienia(nieudana😔) próbowałam tez pionizacji udało się usiąść I na chwilę wstać-i nie powiem to boli😬
Aga12345, AnSan89, po_prostu_ja, Ada.. 31, dobuska, jaina_proudmoore, mk_bambino, Aneta8, Jeheria, Villemo87, Kasiastaraczka, MyŚliwa, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka świetna wiadomość z negatywnym testem i spotkaniem z maluszkiem, karmieniem się nie przejmuj jeszcze będziecie się razem uczyć, wracaj szybko do sił!
Ja właśnie się obudziłam i nie mogę zasnąć, od wczorajszego więczora mam taki silny nacisk na krocze ale skurcze bardzo rzadkie i krótkie, jednak oczywiście zjadają mnie nerwy i ciężko mi zasnąć. Dzisiaj mam mieć ktg, jestem ciekawa czy coś tam wyjdzie.Pimka, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Wyjęli też zaciski I z macica jest ok🥳jeszcze kroplowka i jadę w końcu do Ignasia, zagrożenie mineło😊
Oby teraz już się tylko dobrze układalo🍀
Czy Agawa pisała co u niej?umknęło mi to?Aga12345, niutek87, dobuska, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, AnSan89, Villemo87, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pcosik_2, Aga12345, mk_bambino, niutek87, dobuska, Joana23, Aneta8, Ada.. 31, jaina_proudmoore, Selena, Pimka, Jeheria, AnSan89, po_prostu_ja, Villemo87, Kasiastaraczka, MyŚliwa, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już z mężem jestem po wymazie. Wynik to pewnie formalność, ale i tak trzeba czekać.
Słuchajcie, bardzo się martwiłam, że nie będę pod kontrolą lekarza. Koleżanka mi poleciła firmę, która wypożycza KTG do domu. I chociaż początkowo się wahałam, zamówiłam na dwa tygodnie i jutro sprzęt będzie u mnie. Jestem mile zaskoczona póki co, bo zapłaciłam 299 zł za dwa tygodnie, a badanie KTG mogę wykonać o każdej porze dnia i nocy i w ciągu 15 minut dostaję zwrotną wiadomość od osoby dyżurującej, czy zapis jest okej. Jeżeli cokolwiek będzie sie działo, to będą do mnie dzwonić lub do męża. Już rano miałam rozmowę telefoniczną, gdzie zbierali pełen wywiad odnośnie ciąży, chorób i leków, które przyjmuję.
Wiecie, jeśli ja mam być 10 dni odcięta od jakiejkolwiek normalnej pomocy i nie mogę podjechać na izbę, jak będę słabo czuła ruchy (bo szpital dla ciężarnych covidowych jest w innym mieście i mam wzywać karetkę) to będę spokojniej się czuć. Na jakimś webinarze u zaufaj położnej o tym słyszałam, ale nie wiedziałam, jak to działa. No i tę firmę obserwuje położna Dembińska, więc mnie to przekonało.mk_bambino, jaina_proudmoore, niutek87, AnSan89, Villemo87, Morwa, Aneta8, Kasiastaraczka, MyŚliwa, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1482-oswiadczenie-matki-w-sprawie-opieki-na-dzieckiem-w-sytuacji-zakazenia-koronawirusem.html
Znalazłam w necie takie oświadczenie podobno nie mają prawa rozdzielić matki z noworodkiem 😊ja w razie w..sobie wydrukuje i wypełnię
Czuję jednak, że czeka mnie wycieczka karetką i poród przez CC, bo izolacja mi się będzie liczyć dopiero od jutra.
Mniej więcej raz na godzinę wybucham płaczem... -
dobuska wrote:Jeszcze co do tego, położna ze mną wczoraj rozmawiała i powiedziała, żeby kategorycznie się na to nie zgadzać i mieć ten dokument przy sobie, także dziękuję i już drukuję.
Czuję jednak, że czeka mnie wycieczka karetką i poród przez CC, bo izolacja mi się będzie liczyć dopiero od jutra.
Mniej więcej raz na godzinę wybucham płaczem...
Jak się nie mylę to izolacja liczona jest od dnia wystawienia skierowania na test, jeśli miałaś je wczoraj to od wczoraj już powinnaś mieć liczone, tak było w przypadku 2 osób w mojej rodzinie. Nie wiem tylko ile teraz izolacja trwa, na początku stycznia było 10 dnijaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Hej, nie miałam wczoraj czasu się odezwać, ale melduję, że wczoraj o godzinie 08:15 przyszła na świat Emilka 3350 i 53 cm.😍 Tatuś mógł kangurowac, posiedzieliśmy razem ze 2 godzinki. Po kangurowaniu ja dostałam małą i w sumie do końca dnia razem byłyśmy. Na nockę jedynie ja oddałam bo byłam padnięta. A hitem jest to, że w noc przed cesarką Emilka stwierdzila że wychodzi i rozpoczęła się akcja porodowa z regularnymi skurczami. Także cesarka nie była całkiem na zimno. Mała jest cudowna, ale już powoli zaczyna dokazywać.😁
dobuska, Jeheria, po_prostu_ja, niutek87, jaina_proudmoore, Joana23, mk_bambino, Villemo87, Aga12345, AnSan89, Aneta8, Selena, Morwa, Kasiastaraczka, MyŚliwa, Ada.. 31, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Pimka lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
10dp beta 640 mIU/ml
13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
29.05 pierwsze usg🙏
Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
11.06 mamy ❤ i 11 mm
28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
24.01.2022 córeczka
4❄️
IVF
KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
NK 25%😔
PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔 -
Aga12345 wrote:Jak się nie mylę to izolacja liczona jest od dnia wystawienia skierowania na test, jeśli miałaś je wczoraj to od wczoraj już powinnaś mieć liczone, tak było w przypadku 2 osób w mojej rodzinie. Nie wiem tylko ile teraz izolacja trwa, na początku stycznia było 10 dni
-
Agawa85 wrote:Hej, nie miałam wczoraj czasu się odezwać, ale melduję, że wczoraj o godzinie 08:15 przyszła na świat Emilka 3350 i 53 cm.😍 Tatuś mógł kangurowac, posiedzieliśmy razem ze 2 godzinki. Po kangurowaniu ja dostałam małą i w sumie do końca dnia razem byłyśmy. Na nockę jedynie ja oddałam bo byłam padnięta. A hitem jest to, że w noc przed cesarką Emilka stwierdzila że wychodzi i rozpoczęła się akcja porodowa z regularnymi skurczami. Także cesarka nie była całkiem na zimno. Mała jest cudowna, ale już powoli zaczyna dokazywać.😁
-
dobuska wrote:Jeszcze co do tego, położna ze mną wczoraj rozmawiała i powiedziała, żeby kategorycznie się na to nie zgadzać i mieć ten dokument przy sobie, także dziękuję i już drukuję.
Mniej więcej raz na godzinę wybucham płaczem...
Z tego co wiem na kwaranntanie można wyjść do lekarza to na ip pewnie też można jechać w razie gdyby poród się zaczął.
Najważniejsze że nie masz gorączki.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 10:17
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Dobuska od dzisiaj kwarantanna 5 dni. Współczuję stresujacej sytuacji. Te ktg na pewno Cię uspokoi.
Z tego co wiem na kwaranntanie można wyjść do lekarza to na ip pewnie też można jechać w razie gdyby poród się zaczął.
Najważniejsze że nie masz gorączki.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! -
Agawa85, Pimka, Alfa_Centauri i Megg gratuluję wam dzieciaków i zazdroszczę, że możecie się tulić już. I że wszystkie akcje skończyły się szczęśliwie! Mam nadzieję że nikogo nie pominęłam. Cztery dzieciaczki więcej na tym świecie! Wow!
dobuska - trzymam kciuki żeby jednak test był negatywny. Nawet jak nie to pamiętaj że nam się możesz tu żalić ile chcesz, postaramy się jakoś wspierać czy pomóc jak tylko będziemy mogły. Jak czegoś potrzebujesz to daj znać.
Kurcze, ale jaja z tymi testami i wysypami zakażeń... Jak u mnie się zacznie poród to ja to chyba rozchodzę bo się boję już tych szpitali i procedur 🤔jaina_proudmoore, AnSan89, Agawa85 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:No tak na pewno jest liczona kwarantanna, a u mnie w rodzinie liczyli od chwili pozytywnego testu. Szwagrowi wyszedł wynik niejednoznaczny i musiał poprawiać i jak wyszedł pozytywny to dopiero wtedy liczyli 10 dni izolacji. Także nie wiem, jak to jest już...
Dobuska wejdź na internetowe konto pacjenta, tam będzie informacja o kwarantannie lub izolacji. Tak sprawdzałam mojej mamie i ona miała od dnia wystawienia skierowania.jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Pimka, Agawa moje gratulacje! Super że dzieciaczki są już z Wami 🥰
Pimka czyli już na pewno ok z macica? Nie ma zagrożenia wycięcia? Oby tylko covid się nie rozwinął jeszcze ✊
Morwa dobrze ze test negatywny uff. Jeden problem z głowy.
Lolla to jak myślisz ile czasu po zdjęciu pessara się zacznie?
Aga kciuki za poprawne ktg. Faktycznie Malutka jest malutka. Ale może taka jej uroda, skoro przepływy ok to trzeba wierzyć że wszystko jest dopilnowane.
Ja też się często martwię bo mało czuję ostatnio ruchy takie mocne a bardziej przeciagania się, ale ktg wyszło ok a położna mówiła że Młody ma już mało miejsca 🤷♀️
Mysliwa jak dobrze że jesteś już w domu. Bierzesz nadal tego wiesiolka dopochwowo? Wiesz czy jest jakiś efekt?
Bambino no trudno musisz od razu jechać do szpitala jak akcja sie rozkreci, rozumiem Twój zawódjaina_proudmoore, Morwa, Agawa85, Pimka lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Kwarantanna krótsza, to wiem, ale izolacji chyba nie skrócili ogólnie lekarka mi powiedziała, że jak coś się dzieje to mam wzywać karetkę. Mam nadzieję, że w ogóle nie będę musiała o tym myśleć.