Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Nisia trzeba ten smoczek położyć plastikiem do dołu,albo delikatnie pociągnąć za ten silikondo góry i powinna wylecieć ta woda🙂
jaina_proudmoore, Nisia18, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Próbowałam pociągnąc trochę ta gumowa cześć , wisiał tez przez noc odwrócony plastikiem do góry ale to nic nie dało..
wkurzylam się , serio , po co każą wygotowac jak potem jest problem z usunięciem wody .
Mikrofalówka na chwile odpada co? Zastanawiam się co jakby go wygrzał jakoś .. -
Hej 😊 Wczoraj nie było czasu na forum a tu takie wieści 🤩
Alfa gratulacje kochana 😚 super że masz już synka przy sobie 😍 i możesz Go tulić 😍🥰Nam zostało 10 dni 😊 mąż odlicza 🤩😉
Megg trzymam kciuki 😊mam nadzieję że niedługo będą wieści że już po i jesteście razem z dzidziusiem 🥰
U mnie jakaś masakra.. 😏 Modlę się żeby się nie pochorować.. Mąż smarkaty synek też... Od czwartku ma stan podgoraczkowy i cały czas chodzi i mówi że boli Go głowa 😩 tak jak na zatoki.. A pediatra oczywiście że to objawy covid 🤦♀️🤦♀️🤦♀️wczoraj leżał prawy cały dzień w łóżku kupiłam mu leki na zatoki syrop przeciwgorączkowy a wieczorem wymoczył się w aspirynie i tak jakby dzisiaj lepiej 😊 mam nadzieję że dotrwam jakoś do tego 31 stycznia kiedy mam zrobić test przed przyjęciem do szpitala 😊 póki co ratuje się herbatą z miodem i cytryną 😊jem czosnek i pije wodę z imbirem i miodem 😊Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Selena, ja też przeziębiona od wczoraj i mam nadzieję, że to tylko przeziębienie. Ja miodu nie mogę, mam jakieś tabletki promama na gardło i pije mleko z czosnkiem. 🤷🏻♀️ Ogólnie objawy mam baaaardzo delikatne, prawie nic, ale nie chce, żeby się coś z tego rozwinęło. Akurat na poród ehhh…
-
Ja w nocy jak wstawałam po raz 100 to dostałam takiego skurczu w plecach, że prawie się popłakałam. Pierwszą myślą było, że jak poród tak boli to w sumie niech ona jeszcze może trochę posiedzi w tym brzuchu 🤦♀️🤣
@ Dobuska, Selena mam nadzieję, że nie rozwinie się Wam choróbsko. Człowiek niby dmucha i chucha na siebie, a na pewne rzeczy i tak nie mamy wpływu.
@Megg czekamy 👶jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
Selena współczuje, życzę żeby jednak infekcja u ciebie się nie rozwinęła, u synka i męża minęły i żeby rzeczywiście to nie był covid. Wiadomo, ze choroba nigdy nie jest mile widziana ale już w takim przypadku tymbardziej.
Dobuska mam nadzieje, ze u ciebie tez nic się nie rozwinie. W poniedziałek jak byłam na usg, była dziewczyna, która właśnie mówiła, ze miała tylko katar i chyba lekki kaszel, zrobiła sobie test taki z apteki i wyszedł jej taki niejasny, jestem ciekawa co wyszło by w laboratorium, lekarz po prostu zalecił jej leki i kazał się wstawić w szpitalu tydzień później bo obawiał się właśnie żeby test nie wyszedł pozytywny, mieli już takich przypadków sporo.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
-
https://forms.gle/4Lh1kaBqKdukdDaP9
Dzień dobry, zwracam się z prośbą do kobiet w ciąży o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej, jest anonimowa i dobrowolna. Powinna zająć nie więcej niż 10 minut
Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi 😊 -
Dzień dobry!
Nadrabiam wczorajszy dzień, nawet nie miałam jak zajrzeć,bo od rana coś
Rano przygotowania do sesji brzuszkowej- malowanie, czesanie-wyszłam z wprawy, ale jakoś nawet się udało
Później droga do miejsca sesji, sesja 2 h i powrót
później jakieś szybkie zakupy itp
w piątek zaczął mnie boleć pośladek-tym razem prawy! a całą ciążę był lewy
ech, ale ten ból jest tak mocny, że trochę kuleję na nogę...mąż mi masował wczoraj na wieczór i ból straszny
Jeszcze jakoś zmarzłam na tej sesji i po południu źle się czułam-wjechała mocna herbatka z imbirem i maliną,dużo wit C i dziś jest ok
Alfa no news dniaale pięknie, gratuluję Kochana :* i mamy poród SN
szkoda, że trzeba było ciąć, ale jak to było wymagane ze względu na poprzednią bliznę i dużą główkę to dobrze, że to zrobili
Jeheira dziękuję za odpowiedź w sprawie gresu-no to dobre argumenty
Dobuska ja też mam już 2 masaże za sobą-początki są mało przyjemne...ale później już tak do zniesienia
super, że już czujesz nawet tę malutką zmianę
jej co za sny-po takiej nocy to pewnie byłaś wymęczona...
Jaina wow,ja to tak max 3 razy wstaję na siku-współczuję takiego przerywanego snu, ale dobre przygotowanie do karmienia
to prawda, o każdym szpitalu są dobre i złe opinie
jak to mówią jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził-tak samo jest z miejscami, rzeczami
Megg trzymaam kciuki za rozwój sytuacji
Joana zazdroszczę teraz takiego spacerku nad morzem
Villemo o jak miło, że w pracy już pomyśleli o Was- co dostaliście ?
Morwa ooo to już niedługo spotkasz się z Maluszkiem skoro już tak nisko jest
MyŚliwa oo to dobrze, że tak dbają o czystość,inne odczucie od razu
no łóżka zazwyczaj są niewygodne w tych szpitalach...
Aneta uff dobrze, że nic poważnego z Maksiemale stres ogromny...
Agawa super, że test negatywny
jaina_proudmoore, Villemo87, dobuska, Aneta8, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
@Selena- zdrówka dla Ciebie i dla domowników. Niestety, wszystkie objawy to podciągają pod covid jakby innych chorób już nie było na świecie, bez sensu 😞🙄czyli za 10 dni masz się stawić już w szpitalu tak? 🧐 // @Dobuska- zdrówka również dla Ciebie 💝🥰 mała łyżeczka miodu wieczorem do mleka z czosnkiem pasuje jak ulał, może się jednak skusisz. // @Kasiu - zadowolona jesteś z sesji? 🙂 na ból pośladka polecam masaż piłeczka tenisową, albo mąż może pomasować trochę mocniej, pewnie jakiś ucisk na nerw jest, czasem ciepła kąpiel tez pomaga 🙂 // @Joana- spacerek nad morzem cudowna sprawa. Też bym chętnie połaziła i naładowała baterie pięknymi widokami 🥰 // @Megg - czekamy na info 🍀od kolejnej mamusi // @Aneta8- mam nadzieje, że dziś Maksiu czuje się dobrze 💪🍀 // @Villemo - jak to mówią „ ból mija, chwała jest wieczna” hehe 🤣💪😁niestety, wiem z doświadczenia, że uciski na nerw to dają naprawdę mocne doznania bólowe, ale całe szczęście są i techniki łagodzenia bólu i można skorzystać ze znieczulenia. W pracy miałaś miłą niespodziankę w takim razie 🙂 // Ja dziś leżakuje, poczytam i obejrzę serial pewnie 🙂codziennie mam te skurcze BH a może i z 10x bym się ich doliczyła 🙉
dobuska, Aneta8, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Cholerka, mnie też coś zaczyna „brać”, także w ruch pójdzie imbir, duuużo witaminy C i czosnekwczoraj wróciłam na matę, porobilam sporo ćwiczeń na mięśnie dna miednicy i dzisiaj mam zakwasy 😳 także teraz codziennie planuję poćwiczyć 💪🏻
Megg, kibicujemy tutaj Tobie mocno
Pimka, Agawa - ogromne kciuki za jutro!
Dobuska - dużo zdrówka!
Aneta - dobrze, że z Maksiem to nic poważnego. Jutro idziecie do pediatry?
Kasia - jesteś zadowolona z sesji? Pomimo zamarznięcia oczywiście
A wczoraj nad morzem było cudnie!
jaina_proudmoore, AnSan89, dobuska, niutek87, Jeheria, Agawa85, Aneta8, Morwa, po_prostu_ja, Aga12345, Villemo87, Pimka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Wygonilam męża po test antygenowy do apteki. Zrobiliśmy sobie wymazy z nosa i oba wyszły negatywne 🙈🙈🙈🙈
Czujemy się dobrze, ale miałam jechać do mamy, a jutro szkoła rodzenia, nie chciałam ryzykować.
Ale zachcianka ciążowa 🤣 zamiast po słodycze to mi mąż po testy na covid biega 🤣🤣🤣jaina_proudmoore, AnSan89, Jeheria, Aneta8, Joana23, po_prostu_ja, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina tak, zadowolona jestem 🙂 widziałam takie podglądy tylko na aparacie,za ok 7 dni mamy mieć dostęp do galerii i wybrać 20 zdjęć
Na pewno Wam pokażę 🙂
Niestety robiłam już wszystko-masaz na wałku, piłeczką, piłeczką z kolcami, ćwicz na rozluźnienie pośladków, mąż to mi masował, uciskał łokciem,ale to wszystko jakoś słabo pomogło...mam nadzieję,że przestanie w ciągu kilku dni,bo boli
My dziś dzień pizamkowy na razie,ale planujemy wyjść do kościoła na 16, więc trzeba się zbierać
Joana ale piękny widok 🥰 tak, jestem zadowolona z sesji, pokaże co nieco jak dostanę foty
Zdrówka 😚
Dobuska takie czasy,że biega się po testy 😂jaina_proudmoore, Joana23, po_prostu_ja, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
@Joana - przepiękny widok 🥰dziękuje za tak ładną fotkę // @Kasiu - może warto z Fizjo się skontaktować. Jednak Fizjo wie jak ucisnąć, a męczyć się tez nie ma sensu. Albo to wina małego, że uciska na jakiś nerw 😞 // @Dobuska- mąż mógł kupić testy plus ciastka hehe dla równowagi 🤣 widzisz, bałaś się jakiś czas temu , że nie pochodzisz na szkole rodzenia. Czekamy jutro na dobrą energię od położnej i kolejną porcje wiadomości. 😎 //@Stokrotka86- wiadomo już coś o waszym wyjściu jutro? Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze 🍀💚// A ja dziś wstałam lewą nogą i mnie wszystko wkurza 🙄🤣 w tym oddychanie męża nawet hehe. I spojenie łonowe mnie boli trochę od wczoraj. A to twardnienie brzucha coraz mocniejsze się wydaje jak leżę. 🧐byle do wizyty doczekać 25.01 to się dowiem jak Alex i szyjka (albo jej resztka🤣). Strach spać bo nie wiadomo co się może przytrafić 🙉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 15:45
Joana23, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Hej hej melduje ze Ignacy urodził sie wczoraj o 21.30 ma 3080g i 54 cm. Dostal 9 pkt i został zakwalifikowany jako wczesniak. Radzi sobie super ale musi byc dogrzewany bo szybko sie wychladza
Nie obylo sie bez ekscesow . Sam porod sn byl bardzo ok skurcze zaczely sie o 18
O 20 weszlismy w 3 faze porodu i poszlo by blyskawicznie gdyby nie to ze nie mogl wstawic glowki do kanalu rodnego, caly czas uderzal w kosci… polozna robila co mogla lekarz probowal go obrocic ale ostatecznie zaczal tracic tętno i podjeli decyzje o ekspresowej cesacre. Musieli podac jakies leki ktore wywołały wewnatrzmaciczna defibrylacje 😱 i mieli po nich 15 min na cesarkę takze nikt sie nie bawil w znieczulenia podpajeczynowkowe tylko od razu narkoZa. Dzisiaj dochodzimy do siebiejaina_proudmoore, AnSan89, Agawa85, Selena, niutek87, Ada.. 31, Morwa, po_prostu_ja, Joana23, dobuska, Jeheria, Kasiastaraczka, Villemo87, Aga12345, MyŚliwa, mk_bambino, Pimka, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
@Megg - gratulacje. Zdrówka dla Ciebie i Maluszka 💚odpoczywajcie i nabierajcie sił 🍀o rany, jaki obrót akcji.to tylko pokazuje, że każda ciąża jest inna i rozwiązanie też się zmienia w trakcie … najważniejsze, żeby było bezpiecznie dla dziecka i dla mamy. Trzymajcie się ciepło 💝💝💝
Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Megg gratulacje
teraz już możesz odpoczywać
Tak sobie myśle , ze jesteś kolejnym przykładem ze nie wolno nic sobie wyobrażać , planować bo wszystko się może zdarzyć . Potem człowiek tylko może być rozczarowany .
Dobrze ze wszystko się super skończyłoodpoczywajcie
jaina_proudmoore, Aga12345, Villemo87 lubią tę wiadomość
-
Megg gratulacje.😍 Rzeczywiście sytacja zrobiła się nieciekawa, ale najważniejsze, że wszystko z Wami w porządku, wiadomo że zdrowie malucha najważniejsze więc dobrze, że lekarze szybko zaaregowali.
Joana super fotka.😍Mega klimacik.😍
Dużo zdrówka dla dziewczyn, których próbuje coś rozłożyć.
Ja już w sumie spakowana chyba na tip top. Myślałam, że będę bardziej przed jutrem panikować, ale jest w miarę. Chyba to do mnie w 100% jeszcze nie dociera, może i dobrze.😁jaina_proudmoore, dobuska, Jeheria, Kasiastaraczka, Aga12345, Villemo87, MyŚliwa, Nisia18, Pimka lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏