X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia trzeba ten smoczek położyć plastikiem do dołu,albo delikatnie pociągnąć za ten silikondo góry i powinna wylecieć ta woda🙂

jaina_proudmoore, Nisia18, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam pociągnąc trochę ta gumowa cześć , wisiał tez przez noc odwrócony plastikiem do góry ale to nic nie dało..
    wkurzylam się , serio , po co każą wygotowac jak potem jest problem z usunięciem wody .

Mikrofalówka na chwile odpada co? Zastanawiam się co jakby go wygrzał jakoś ..

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutek, próbuje teraz twoim sposobem :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 Wczoraj nie było czasu na forum a tu takie wieści 🤩
    Alfa gratulacje kochana 😚 super że masz już synka przy sobie 😍 i możesz Go tulić 😍🥰Nam zostało 10 dni 😊 mąż odlicza 🤩😉
    Megg trzymam kciuki 😊mam nadzieję że niedługo będą wieści że już po i jesteście razem z dzidziusiem 🥰
    U mnie jakaś masakra.. 😏 Modlę się żeby się nie pochorować.. Mąż smarkaty synek też... Od czwartku ma stan podgoraczkowy i cały czas chodzi i mówi że boli Go głowa 😩 tak jak na zatoki.. A pediatra oczywiście że to objawy covid 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️wczoraj leżał prawy cały dzień w łóżku kupiłam mu leki na zatoki syrop przeciwgorączkowy a wieczorem wymoczył się w aspirynie i tak jakby dzisiaj lepiej 😊 mam nadzieję że dotrwam jakoś do tego 31 stycznia kiedy mam zrobić test przed przyjęciem do szpitala 😊 póki co ratuje się herbatą z miodem i cytryną 😊jem czosnek i pije wodę z imbirem i miodem 😊

Aga12345, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena, ja też przeziębiona od wczoraj i mam nadzieję, że to tylko przeziębienie. Ja miodu nie mogę, mam jakieś tabletki promama na gardło i pije mleko z czosnkiem. 🤷🏻‍♀️ Ogólnie objawy mam baaaardzo delikatne, prawie nic, ale nie chce, żeby się coś z tego rozwinęło. Akurat na poród ehhh…

• Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy jak wstawałam po raz 100 to dostałam takiego skurczu w plecach, że prawie się popłakałam. Pierwszą myślą było, że jak poród tak boli to w sumie niech ona jeszcze może trochę posiedzi w tym brzuchu 🤦‍♀️🤣
    @ Dobuska, Selena mam nadzieję, że nie rozwinie się Wam choróbsko. Człowiek niby dmucha i chucha na siebie, a na pewne rzeczy i tak nie mamy wpływu.
    @Megg czekamy 👶

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena współczuje, życzę żeby jednak infekcja u ciebie się nie rozwinęła, u synka i męża minęły i żeby rzeczywiście to nie był covid. Wiadomo, ze choroba nigdy nie jest mile widziana ale już w takim przypadku tymbardziej.
    Dobuska mam nadzieje, ze u ciebie tez nic się nie rozwinie. W poniedziałek jak byłam na usg, była dziewczyna, która właśnie mówiła, ze miała tylko katar i chyba lekki kaszel, zrobiła sobie test taki z apteki i wyszedł jej taki niejasny, jestem ciekawa co wyszło by w laboratorium, lekarz po prostu zalecił jej leki i kazał się wstawić w szpitalu tydzień później bo obawiał się właśnie żeby test nie wyszedł pozytywny, mieli już takich przypadków sporo.

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • studentka Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://forms.gle/4Lh1kaBqKdukdDaP9
    Dzień dobry, zwracam się z prośbą do kobiet w ciąży o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej, jest anonimowa i dobrowolna. Powinna zająć nie więcej niż 10 minut
    Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi 😊

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Nadrabiam wczorajszy dzień, nawet nie miałam jak zajrzeć,bo od rana coś
    Rano przygotowania do sesji brzuszkowej- malowanie, czesanie-wyszłam z wprawy, ale jakoś nawet się udało :)
    Później droga do miejsca sesji, sesja 2 h i powrót
    później jakieś szybkie zakupy itp
    w piątek zaczął mnie boleć pośladek-tym razem prawy! a całą ciążę był lewy
    ech, ale ten ból jest tak mocny, że trochę kuleję na nogę...mąż mi masował wczoraj na wieczór i ból straszny
    Jeszcze jakoś zmarzłam na tej sesji i po południu źle się czułam-wjechała mocna herbatka z imbirem i maliną,dużo wit C i dziś jest ok :)
    Alfa no news dnia :) ale pięknie, gratuluję Kochana :* i mamy poród SN
    szkoda, że trzeba było ciąć, ale jak to było wymagane ze względu na poprzednią bliznę i dużą główkę to dobrze, że to zrobili

Jeheira dziękuję za odpowiedź w sprawie gresu-no to dobre argumenty :)

Dobuska ja też mam już 2 masaże za sobą-początki są mało przyjemne...ale później już tak do zniesienia
    super, że już czujesz nawet tę malutką zmianę :)
    jej co za sny-po takiej nocy to pewnie byłaś wymęczona...

Jaina wow,ja to tak max 3 razy wstaję na siku-współczuję takiego przerywanego snu, ale dobre przygotowanie do karmienia :P
    to prawda, o każdym szpitalu są dobre i złe opinie
    jak to mówią jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził-tak samo jest z miejscami, rzeczami

Megg trzymaam kciuki za rozwój sytuacji :)

Joana zazdroszczę teraz takiego spacerku nad morzem :)

Villemo o jak miło, że w pracy już pomyśleli o Was- co dostaliście ? :)

Morwa ooo to już niedługo spotkasz się z Maluszkiem skoro już tak nisko jest :)

MyŚliwa oo to dobrze, że tak dbają o czystość,inne odczucie od razu
    no łóżka zazwyczaj są niewygodne w tych szpitalach...

Aneta uff dobrze, że nic poważnego z Maksiem :) ale stres ogromny...

Agawa super, że test negatywny :)

jaina_proudmoore, Villemo87, dobuska, Aneta8, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Selena- zdrówka dla Ciebie i dla domowników. Niestety, wszystkie objawy to podciągają pod covid jakby innych chorób już nie było na świecie, bez sensu 😞🙄czyli za 10 dni masz się stawić już w szpitalu tak? 🧐 // @Dobuska- zdrówka również dla Ciebie 💝🥰 mała łyżeczka miodu wieczorem do mleka z czosnkiem pasuje jak ulał, może się jednak skusisz. // @Kasiu - zadowolona jesteś z sesji? 🙂 na ból pośladka polecam masaż piłeczka tenisową, albo mąż może pomasować trochę mocniej, pewnie jakiś ucisk na nerw jest, czasem ciepła kąpiel tez pomaga 🙂 // @Joana- spacerek nad morzem cudowna sprawa. Też bym chętnie połaziła i naładowała baterie pięknymi widokami 🥰 // @Megg - czekamy na info 🍀od kolejnej mamusi // @Aneta8- mam nadzieje, że dziś Maksiu czuje się dobrze 💪🍀 // @Villemo - jak to mówią „ ból mija, chwała jest wieczna” hehe 🤣💪😁niestety, wiem z doświadczenia, że uciski na nerw to dają naprawdę mocne doznania bólowe, ale całe szczęście są i techniki łagodzenia bólu i można skorzystać ze znieczulenia. W pracy miałaś miłą niespodziankę w takim razie 🙂 // Ja dziś leżakuje, poczytam i obejrzę serial pewnie 🙂codziennie mam te skurcze BH a może i z 10x bym się ich doliczyła 🙉

dobuska, Aneta8, Joana23, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Cholerka, mnie też coś zaczyna „brać”, także w ruch pójdzie imbir, duuużo witaminy C i czosnek :) wczoraj wróciłam na matę, porobilam sporo ćwiczeń na mięśnie dna miednicy i dzisiaj mam zakwasy 😳 także teraz codziennie planuję poćwiczyć 💪🏻

Megg, kibicujemy tutaj Tobie mocno :)
    Pimka, Agawa - ogromne kciuki za jutro!
    Dobuska - dużo zdrówka!
    Aneta - dobrze, że z Maksiem to nic poważnego. Jutro idziecie do pediatry?
    Kasia - jesteś zadowolona z sesji? Pomimo zamarznięcia oczywiście :)

A wczoraj nad morzem było cudnie!
    7409c5687073.jpg

jaina_proudmoore, AnSan89, dobuska, niutek87, Jeheria, Agawa85, Aneta8, Morwa, po_prostu_ja, Aga12345, Villemo87, Pimka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygonilam męża po test antygenowy do apteki. Zrobiliśmy sobie wymazy z nosa i oba wyszły negatywne 🙈🙈🙈🙈
    Czujemy się dobrze, ale miałam jechać do mamy, a jutro szkoła rodzenia, nie chciałam ryzykować.

Ale zachcianka ciążowa 🤣 zamiast po słodycze to mi mąż po testy na covid biega 🤣🤣🤣

jaina_proudmoore, AnSan89, Jeheria, Aneta8, Joana23, po_prostu_ja, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina tak, zadowolona jestem 🙂 widziałam takie podglądy tylko na aparacie,za ok 7 dni mamy mieć dostęp do galerii i wybrać 20 zdjęć
    Na pewno Wam pokażę 🙂
    Niestety robiłam już wszystko-masaz na wałku, piłeczką, piłeczką z kolcami, ćwicz na rozluźnienie pośladków, mąż to mi masował, uciskał łokciem,ale to wszystko jakoś słabo pomogło...mam nadzieję,że przestanie w ciągu kilku dni,bo boli :(
    My dziś dzień pizamkowy na razie,ale planujemy wyjść do kościoła na 16, więc trzeba się zbierać

Joana ale piękny widok 🥰 tak, jestem zadowolona z sesji, pokaże co nieco jak dostanę foty
    Zdrówka 😚

Dobuska takie czasy,że biega się po testy 😂

jaina_proudmoore, Joana23, po_prostu_ja, dobuska, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 23 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Joana - przepiękny widok 🥰dziękuje za tak ładną fotkę // @Kasiu - może warto z Fizjo się skontaktować. Jednak Fizjo wie jak ucisnąć, a męczyć się tez nie ma sensu. Albo to wina małego, że uciska na jakiś nerw 😞 // @Dobuska- mąż mógł kupić testy plus ciastka hehe dla równowagi 🤣 widzisz, bałaś się jakiś czas temu , że nie pochodzisz na szkole rodzenia. Czekamy jutro na dobrą energię od położnej i kolejną porcje wiadomości. 😎 //@Stokrotka86- wiadomo już coś o waszym wyjściu jutro? Mam nadzieje, ze u Was wszystko dobrze 🍀💚// A ja dziś wstałam lewą nogą i mnie wszystko wkurza 🙄🤣 w tym oddychanie męża nawet hehe. I spojenie łonowe mnie boli trochę od wczoraj. A to twardnienie brzucha coraz mocniejsze się wydaje jak leżę. 🧐byle do wizyty doczekać 25.01 to się dowiem jak Alex i szyjka (albo jej resztka🤣). Strach spać bo nie wiadomo co się może przytrafić 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 15:45

Joana23, dobuska, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Megg Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej melduje ze Ignacy urodził sie wczoraj o 21.30 ma 3080g i 54 cm. Dostal 9 pkt i został zakwalifikowany jako wczesniak. Radzi sobie super ale musi byc dogrzewany bo szybko sie wychladza
    Nie obylo sie bez ekscesow . Sam porod sn byl bardzo ok skurcze zaczely sie o 18
    O 20 weszlismy w 3 faze porodu i poszlo by blyskawicznie gdyby nie to ze nie mogl wstawic glowki do kanalu rodnego, caly czas uderzal w kosci… polozna robila co mogla lekarz probowal go obrocic ale ostatecznie zaczal tracic tętno i podjeli decyzje o ekspresowej cesacre. Musieli podac jakies leki ktore wywołały wewnatrzmaciczna defibrylacje 😱 i mieli po nich 15 min na cesarkę takze nikt sie nie bawil w znieczulenia podpajeczynowkowe tylko od razu narkoZa. Dzisiaj dochodzimy do siebie :)

jaina_proudmoore, AnSan89, Agawa85, Selena, niutek87, Ada.. 31, Morwa, po_prostu_ja, Joana23, dobuska, Jeheria, Kasiastaraczka, Villemo87, Aga12345, MyŚliwa, mk_bambino, Pimka, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

3jgxs65gfbhupcu9.png

Wysłany: 23 stycznia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Megg - gratulacje. Zdrówka dla Ciebie i Maluszka 💚odpoczywajcie i nabierajcie sił 🍀o rany, jaki obrót akcji.to tylko pokazuje, że każda ciąża jest inna i rozwiązanie też się zmienia w trakcie … najważniejsze, żeby było bezpiecznie dla dziecka i dla mamy. Trzymajcie się ciepło 💝💝💝

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje!🙂 kurcze, faktycznie niespodziewana akcja ale dobrze, że wszystko dobrze się skończyło. Zdrówka dla Ciebie i Ignasia😊

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje :) teraz już możesz odpoczywać :)

Tak sobie myśle , ze jesteś kolejnym przykładem ze nie wolno nic sobie wyobrażać , planować bo wszystko się może zdarzyć . Potem człowiek tylko może być rozczarowany .

Dobrze ze wszystko się super skończyło ;) odpoczywajcie ;)

jaina_proudmoore, Aga12345, Villemo87 lubią tę wiadomość

• Agawa85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje.😍 Rzeczywiście sytacja zrobiła się nieciekawa, ale najważniejsze, że wszystko z Wami w porządku, wiadomo że zdrowie malucha najważniejsze więc dobrze, że lekarze szybko zaaregowali.
    Joana super fotka.😍Mega klimacik.😍
    Dużo zdrówka dla dziewczyn, których próbuje coś rozłożyć.
    Ja już w sumie spakowana chyba na tip top. Myślałam, że będę bardziej przed jutrem panikować, ale jest w miarę. Chyba to do mnie w 100% jeszcze nie dociera, może i dobrze.😁

jaina_proudmoore, dobuska, Jeheria, Kasiastaraczka, Aga12345, Villemo87, MyŚliwa, Nisia18, Pimka lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulację 😍😍 ale się potoczyło u Ciebie, najważniejsze że jesteście już razem 😊😊

Aga12345 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ