X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, Stokrotka trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki i oby wszystkie wizyty przebiegły pomyślnie i bezstresowo🙂

Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Stokrotko, doskonale rozumiem co przed Wami. My też musimy odbyć multum wizyt, już część udało sie zarezerwować. W najbliższych dniach mamy kontrole w poradni neonatologicznej w szpitalu, ortopedę, audiologa, okulistę i kardiologa. Musimy jeszcze dostać się do neurologa. Oczywiście wszystko prywatnie (poza audiologiem) mimo że na część mamy skierowania, ale nie mamy czasu czekać. No i zależnie co powie ortopeda, być może czeka nas jeszcze poradnia rehabilitacyjna..
    I wszystkie skierowania macie z szpitala?
    Bo ja dostałam tylko do poradni neontologicznej a z zalecen mamy USG brzuszka, głowy i bioderek plus szczepienia 5 w1
    Czasem mam wrażenie że Kaji nie traktują jak wcześniaka

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, nie nie... Że szpitala miałam tylko zalecenia żeby lekarz POZ wystawił skierowanie na to i na to i żeby dane badania wykonać w takim a takim okresie. Cześć skierowań już mamy. Teraz drogą przez mękę z uwawianiem wizyt. A co się po drodze nasluchamy to szkoda gadać.
    Kurcze, ale przecież Twoja Kaja jest z 34 tc? Ja rozumiem że dobrze się rozwija ale to jednak wczesniaczek i swoje prawa ma...

16-01-2022 - synek💙
  • Selena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina gratulacje kochana 😚 ❤️ 🥰 witamy Maksia na świecie 🤩 🤩 🤩
    Tak nas szybko przejrzałam forum bo po wizycie u gina sytuacja się trochę zmieniła 🙃i dziś mam się stawić na oddziale 😊mam być koło 19 żeby część badań i przygotowań zrobić dziś i żeby cięcie mogło być jutro z samego rana 😊 a nie koło południa nim by mnie przyjęli... Do tego był problem 🤦‍♀️🤦‍♀️z wynikiem covid bo mam go mieć na papierze.. To że widnieje w ikp to żaden dowód🤦‍♀️🤦‍♀️trochę nam zeszło z mężem dodzwonić się do mikrobiologii 🤦‍♀️ale udało się że Pani mi wydrukowała i wybrałam 😊a na miejscu się dowiedziałam że skoro byłam skierowana na badanie przed przyjęciem to należy do oddziału żeby wynik tam był... I laborantka stwierdziła że wyręczyłam pielęgniarki bo to one powinny odebrać wynik... 😏 Także tyle mam odnośnie naszej służy zdrowia 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️przynajmniej mam pewność że mam wynik przy sobie i nie będą mi musieli testu powtarzać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 16:57

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Ada, nie nie... Że szpitala miałam tylko zalecenia żeby lekarz POZ wystawił skierowanie na to i na to i żeby dane badania wykonać w takim a takim okresie. Cześć skierowań już mamy. Teraz drogą przez mękę z uwawianiem wizyt. A co się po drodze nasluchamy to szkoda gadać.
    Kurcze, ale przecież Twoja Kaja jest z 34 tc? Ja rozumiem że dobrze się rozwija ale to jednak wczesniaczek i swoje prawa ma...
    Ja dopytam w poradni neontologicznej czy mamy coś jeszczę zrobić, no nawet na USG bioderek nam pediatra nie dał skierowania, bo niby nie ma wskazane, nawet do NFZ dzwoniłam czy tak może być 🙄🙄

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Jaina gratuluję 🙂

Dobuska u syna były zakraplane oczka i u drugiego też będą. Ufam,że lekarze wiedzą co robią skoro tyle lat ten zabieg jest praktykowany 🙂
    Teraz poczytałam i mam podobne zdanie. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Dobuska, nie ma nudy u Ciebie jak widzę! :) o zakraplaniu oczek dowiaduję się dopiero teraz, także nie mam zdania.. 😔 zaufam lekarzom. A ten materiał genetyczny jest wysyłany w jakim celu? :D

Stokrotko, współczuję tych wszystkich badań, tego chaosu.. myślę, że jeśli możecie sobie pozwolić na prywatną opiekę to ja bym sobie nerwów NFZem nie psuła.. Jak się uda gdzieś dostać, to fajnie, ale nie stawiałabym na to.. aleeeee mamy teraz większe składki zdrowotne, więc lada moment moze będzie lepiej 😁🤪
    Żeby był na giełdzie. Chyba można wtedy nim handlować? Powiem szczerze, że boje się zapytać o co jej chodzi 🤣🤣🤣

Joana23, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.. 31 wrote:
    I wszystkie skierowania macie z szpitala?
    Bo ja dostałam tylko do poradni neontologicznej a z zalecen mamy USG brzuszka, głowy i bioderek plus szczepienia 5 w1
    Czasem mam wrażenie że Kaji nie traktują jak wcześniaka

Skierowani dostaliśmy do kardiologa, audiologa, ortopedy i poradni rehabilitacyjnej. Ale w sumie zostały one wystawione ma mnie, bo Maks nie miał jeszcze swojego konta, wiec i tak żeby się zapisać na NFZ musielibyśmy ubiegać się o nowe od lekarza pierwszego kontaktu 🤷🏼‍♀️Neurologa i okulistę chcemy sami dla siebie i swojego spokoju.

Edit. Usg brzuszka i głowy mieliśmy jeszcze w szpitalu. No i oczywiście zalecenia szczepień wg kalendarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 17:28

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana jej chodziło zapewne o badania przesiewowe. Dziecku pobiera się krew z piętki, właściwie nakłuwa i krew przenosi się na bibułkę. Badania te mają na celu wykluczenie skłonności do różnych chorób. https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-badan-przesiewowych-noworodkow-w-polsce-na-lata-2019-2022

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 17:32

Aga12345 lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f_a_l_k wrote:
    Morwa dziękuję bardzo za opis! Super że masz tyle mleka. Może będziesz oddawać nadmiar do banku mleka albo córka wypije 😋. A tak z ciekawości mogę jeszcze dopytać czy masz też coś z tarczycą czy nie?
    Mam hashimoto także ciągle na euthyroxie jadę.

MyŚliwa, f_a_l_k lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspalam się dzisisj 🥰 Może ten mój syn to jednak grzeczny będzie tak jak córka 😉 Nikodem jadł o 1 . O 1:30 położyłam się spać, następnie pobudka o 4.. A później to już był dzień 😁 Zmusilam go do zjedzenia o 7 a następnie o 10 i tak też wstaliśmy wszyscy 🙂

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Joana23, Aga12345, AnSan89, dobuska, Selena, Jeheria lubią tę wiadomość

• Agawa85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina serdeczne gratulacje.😊 Czekamy na opis porodu jak dojdziesz do siebie dzielna mamo.
    Selena kciuki za jutro już zaciśnięte.✊✊
    Dobuska no z tą giełdą to jest hit. Uśmiałam się.
    Stokrotko ja rozumiem te głupie myśli spowodowane stresem czy zmęczeniem. Mi zdarzyło się już kilka razy płakać, mimo że nic złego się nie dzieje.. zastanawiałam się, czy to już ten słynny baby blues, ale myślę ze może to tylko zmęczenie. Ale liczę, że jak pojawi się pierwszy świadomy uśmiech, ten wspólnuly czas to wszystko wynagrodzi.😍

Selena, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Joana jej chodziło zapewne o badania przesiewowe. Dziecku pobiera się krew z piętki, właściwie nakłuwa i krew przenosi się na bibułkę. Badania te mają na celu wykluczenie skłonności do różnych chorób. https://www.gov.pl/web/zdrowie/program-badan-przesiewowych-noworodkow-w-polsce-na-lata-2019-2022
    No tak, wiemy o jakie badanie chodzi, ale ta dziewczyna wierzy, że to służy do zebrania materiału genetycznego, który wysyła się na giełdę w stanach zjednoczonych. Jakaś teoria spiskowa…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 19:41

Joana23, Stokrotka 86, niutek87 lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem na oddziale 😊sala mi się trafiła taka sobie.. 😏 Strasznie duża.. I tak jakby 2w1..po środku duże przesuwne drzwi.. Coś czuje że spania to dziś nie będzie... Ale byle do rana 😊 niby o 6:30 mam już iść na porodówkę 😊tylko się zastanawiam ile to moje dziecko będzie ważyć 😅rano u gina było 3600 a tu już 4 kilo 😉

Aga12345, AnSan89, Stokrotka 86, dobuska, niutek87, Aneta8, jaina_proudmoore, Alfa_Centauri, mk_bambino, Morwa, Jeheria lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Już jestem na oddziale 😊sala mi się trafiła taka sobie.. 😏 Strasznie duża.. I tak jakby 2w1..po środku duże przesuwne drzwi.. Coś czuje że spania to dziś nie będzie... Ale byle do rana 😊 niby o 6:30 mam już iść na porodówkę 😊tylko się zastanawiam ile to moje dziecko będzie ważyć 😅rano u gina było 3600 a tu już 4 kilo 😉

Szybko przybiera :D
    Spokojnej nocy 😘 a jutro witamy się z Gabrysią :)

Selena, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Z ta waga to każdy sprzęt wskazuje inaczej, doświadczenie lekarza tez ma duże znaczenie. Trzymam kciuki żebyś jutro już tuliła swoje maleństwo i oby wszystko odbyło się bez komplikacji. Powodzenia!

Selena lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    My sie z mężem śmiejemy, że w szpitalach to tą wagę naciagają (zaważają) chyba specjalnie. Kuzynka męża trafiła na porodówkę z końcówką roku to powiedzieli jej w szpitalu, że dziecko waży około 3600 a urodziło się z wagą 3050g ;)

Selena lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    My sie z mężem śmiejemy, że w szpitalach to tą wagę naciagają (zaważają) chyba specjalnie. Kuzynka męża trafiła na porodówkę z końcówką roku to powiedzieli jej w szpitalu, że dziecko waży około 3600 a urodziło się z wagą 3050g ;)
    Też mi się nie chce wierzyć że waży aż tyle zwłaszcza że wydaje mi się że nie mam jakiegoś dużego brzucha 🙃z synkiem w 33tc był podobny a wtedy się urodził i ważył 2330g 😊

Morwa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Byle do jutra! Masz zatyczki do uszu? Jutro już będziecie razem ❤️

Selena lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena powodzenia! 💜 i mimo wszystko spokojniej nocy.

U mnie przed cc lekarka bardzo dobrze zmierzyła i prawie trafiła. Wyliczyła 1700 a urodził się 1660 😃

Selena, jaina_proudmoore, Morwa, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ