Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂
Wariancja-oby wirus szybko odpuścił👍
Idigi, ja jestem po in vitro. Miałam co prawda CC ale nie przez sposób poczęcia dziecka. Jeżeli faktycznie to ma być jedyna przyczyna to ja bym chyba jeszcze dopytala dr o wskazania.
Ja bardzo chciałam rodzić naturalnie ale wyszło jak wyszło. Co do pielęgnacji po CC to blizna goi się ładnie. Przemywam ja preparatem mucowagin i dodatkowo octaniseptem. I porządnie osuszam. Za jakieś 2-3 tyg planuje jeszcze wizytę u fizjo🙂
Ada..31 super że mała ładnie przybiera i nie ma kolek ani nie jest płaczliwa 👍 co do karmienia- ja zawsze uważałam że karmienie mm to nie powód do wstydu czy wyrzutów sumienia. Ważne żeby dziecko było najedzone. I super że Twoja położna ma do tego zdrowe podejście i nie ciśnie na siłę.
Agawa, my z małym też wojujemy. Noc była okropna- humorek miał niesamowity...
Joana, brak słów odnośnie szefa...
Dobuska, współczuję całej tej nerwowki. Trzymam kciuki żeby jak najszybciej sytuacja się wyjaśniła i żebyś mogła spotkać się z córeczką 🥰
Jaina, trzymam kciuki 👍 👍👍
Dziewczyny, jestem po tele poradzie pediatrycznej i jestem załamana. Że względu na wcześniactwo dostaliśmy stos zaleceń i skierowań na badania malucha. Ostatnio nie było naszej dr więc mieliśmy wizytę u innej ( fajnej babeczki ale już bez miejsc żeby się zapisać). Dzisiaj porada była u tej naszej. Cóż... Dr miła jak papier ścierny. W dodatku załamuje mnie czas oczekiwania na badania w Warszawie na NFZ. I ogólna dezinformacja. Coś czuję że chyba nasz bobas finalnie będzie się leczył prywatnie tak jak my...
W dodatku noc mieliśmy zawaloną. Wiktor miał humorki i prawie nie dał nam spać. A rano była u nas położna więc nie mogliśmy odespać. Przyznam się Wam że ten brak snu, płacz małego, zmęczenie i hormony okropnie ryja w głowie... Naprawdę liczę że to się wkrótce unormuje.
A póki co żyje Waszymi porodami jakbym to ja sama rodziła😉 powodzenia dziewczyny!
AnSan89, mk_bambino, idigi85, Aga12345, MyŚliwa, Agawa85, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
idigi85 wrote:Żaden wymieniony powód mnie nie dotyczy. Leczyłam się kilka lat, co widać w stopce. Jeżeli teraz uprę się na naturalny, wiedząc, że lekarz prowadzący kierował na CC i coś pójdzie nie tak to ja się po tym już nigdy nie podniosę. Najważniejszy jest maluszek i jeżeli trzeba to robimy CC. Jeżeli rok temu ktos by mi powiedział „słuchaj zajdziesz w ciaze, urodzisz syna, ale będziesz mieć CC” to przecież by mnie to nie obchodziło, skakałabym z radości. Już sobie to w głowie powoli układam 🤗
Dziękuję Dziewczyny za wsparcie i opis CC, jestem Wam bardzo bardzo wdzięczna !!! 🌷🌷🌷idigi85 lubi tę wiadomość
-
Hej. Godzina 12-28 w dniu 1 lutego Aleksander przyszedł na świat ( poród SN) 🍀wazy 3565 gram i mierzy 54 cm 💚👶10 w skali Agpar. Pozdrawiamy, Ania i Tomek💝 Ps. Napisze Wam dokładnie wszystko później bo po obiedzie zrobiło mi się słabo i mam odpoczywać. Poród trwał 4.5 godziny 🙉dziękuje za wszystkie kciuki i dobre słowa, dobre myśli ❤️
Stokrotka 86, Nisia18, dobuska, AnSan89, mk_bambino, f_a_l_k, Pcosik_2, Kasiastaraczka, niutek87, Ada.. 31, Aga12345, Aneta8, Joana23, Selena, MyŚliwa, Morwa, Rosa89, Pimka, Agawa85, Jeheria, Alfa_Centauri, po_prostu_ja, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Hej. Godzina 12-28 w dniu 1 lutego Aleksander przyszedł na świat ( poród SN) 🍀wazy 3565 gram i mierzy 54 cm 💚👶10 w skali Agpar. Pozdrawiamy, Ania i Tomek💝 Ps. Napisze Wam dokładnie wszystko później bo po obiedzie zrobiło mi się słabo i mam odpoczywać. Poród trwał 4.5 godziny 🙉dziękuje za wszystkie kciuki i dobre słowa, dobre myśli ❤️
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Jaina, gratuluję 🙂 super że poszło tak sprawnie 🙂 odpoczywaj mamusiu😘
Dobuska, mój miał zakropione oczy. Wiem że jest sporo kontrowersji przy tym ale finalnie zaufałam lekarzom.
Takich rzeczy tutaj słucham wiele.
Ja zwariuje w tym szpitalu 🤣🤣🤣🤣🤣Stokrotka 86, idigi85, MyŚliwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Wczoraj pisałam ze mały od kilku dni bardzo ruchliwy aż dziwne , a dzisiaj dla odmiany spokojny bardzo . Żadnych dużych ruchów. Już nie nadążam… dwa razy przykładałam detektor i niby puls ok , o ile można wierzyć do końca takim sprzętom ..
Myślicie żeby starać się o ktg dzisiaj czy po prostu ma leniwy dzień ?
Sprobuj wziąć kilka głębokich wdechów przez przeponę (wdech podnosząc brzuch, wydech ustami), i napij się soku pomarańczowego, zjedz coś słodkiego. To go pewnie ruszy. Ja przed KTG tak robię i zawsze młody tańcuje.
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
jaina_proudmoore gratuluję! To chyba pierwsze dziecko z lutego! Cudowne wiadomości. Napisz potem szczegóły. Mąż mógł być z wami? Jestem na prawdę pod ogromnym wrażeniem organizacji w twoim szpitalu. Chętnie bym tam rodziła gdyby nie był tak daleko...
Stokrotka 86 wrote:W dodatku noc mieliśmy zawaloną. Wiktor miał humorki i prawie nie dał nam spać. A rano była u nas położna więc nie mogliśmy odespać. Przyznam się Wam że ten brak snu, płacz małego, zmęczenie i hormony okropnie ryja w głowie... Naprawdę liczę że to się wkrótce unormuje.
Nie pocieszę ale jak komuś zadałam pytanie z córką typu kiedy w końcu to się wszystko unormuje to odpowiedział 'No jak to, to jest teraz wasza nowa norma'. I niestety miał rację ale potem jest już lepiej. Tak naprawdę człowiek to silna bestia i do wszystkiego się przyzwyczai 🙂. A tak naprawdę to dzieciaczki szybko rosną i zaraz będziemy tęsknić do tych nocy nieprzespanych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 15:17
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina gratuluję 🙂
Dobuska u syna były zakraplane oczka i u drugiego też będą. Ufam,że lekarze wiedzą co robią skoro tyle lat ten zabieg jest praktykowany 🙂jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Stokrotko, domyślam się, ze ilość wizyt pewnie przytłacza ale myśle, ze lepiej sprawdzić i wiedzieć niż nie, mam nadzieje, ze wszystkie wizyty zakończą się pomyślnie, co do terminów na NFZ chyba wszędzie wyglada to podobnie i niestety trzeba się leczyć prywatnie, my z synkiem jedynie do kardiologa jeździliśmy na fundusz bo mieliśmy pilne skierowanie ze szpitala a później wizyty nie były tak częste, wiec mogliśmy kontynuować, niestety inne łącznie z pediatra już prywatnie.
Jaina gratulacje, witamy Aleksandra, spory chłopczyk, poród naturalny, mam nadzieje, ze obyło się bez komplikacji, cieszcie się sobą i odpoczywajcie! 😗jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Jaina ogromne gratulacje!!! 🥳 witamy Aleksandra na świecie! 💙
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Dobuska, nie ma nudy u Ciebie jak widzę!
o zakraplaniu oczek dowiaduję się dopiero teraz, także nie mam zdania.. 😔 zaufam lekarzom. A ten materiał genetyczny jest wysyłany w jakim celu?
Stokrotko, współczuję tych wszystkich badań, tego chaosu.. myślę, że jeśli możecie sobie pozwolić na prywatną opiekę to ja bym sobie nerwów NFZem nie psuła.. Jak się uda gdzieś dostać, to fajnie, ale nie stawiałabym na to.. aleeeee mamy teraz większe składki zdrowotne, więc lada moment moze będzie lepiej 😁🤪Stokrotka 86, MyŚliwa, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Stokrotko, doskonale rozumiem co przed Wami. My też musimy odbyć multum wizyt, już część udało sie zarezerwować. W najbliższych dniach mamy kontrole w poradni neonatologicznej w szpitalu, ortopedę, audiologa, okulistę i kardiologa. Musimy jeszcze dostać się do neurologa. Oczywiście wszystko prywatnie (poza audiologiem) mimo że na część mamy skierowania, ale nie mamy czasu czekać. No i zależnie co powie ortopeda, być może czeka nas jeszcze poradnia rehabilitacyjna..
Ada.. 31, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość