X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i ja staję w kolejce. co prawda termin na 14 lutego, ale na dzisiejszej wizycie doktor powiedział, że bobo jest tak nisko, że poród może się zacząć w każdej chwili... :O

Aga12345, AnSan89, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, niutek87, Aneta8, Morwa, idigi85, po_prostu_ja, MyŚliwa lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1234 ja z pierwszego usg mam termin właśnie na 11.02, z om na 17.02. Dziś mam ktg, a w środę jeszcze usg i wizytę. Zobaczymy co będzie. Póki co też skurcze nędzne i nic nie zwiastuje porodu, ale wiem że wszystko może szybko się zmienić.
    Moja lekarz na szczęście nie kładzie zbyt szybko do szpitala na wywołanie. 🙂

mk_bambino, niutek87, Kasiastaraczka, Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89, Aga12345 lubią tę wiadomość

• f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaraz tu się wszystkie rozpakują i będziemy się wymieniać pomysłami na zabawy i zabawki dla naszych maluchów 😊. I na usypianie 😁.

Dziewczyny po CC dajcie znać czy wpadłyście na jakiś dobry patent na ochronę blizny. Pamiętam że w którymś momencie ona mi się taka bardzo tkliwa zrobiła i normalne majtki mi ją obcierały. Noszenie majtek niżej też nie pomagało bo gdzieś tam zawsze się odsunęły i już blizna bolała. Kupiłam wtedy takie wysokie majty gdzieś na allegro i one nawet spełniały swoją rolę ochronną ale nie byłam zadowolona bo zrobiły się brzydkie po paru praniach albo się po prostu rozpadły. A druga sprawa czy stosujecie jakieś kremy/plastry? Czy myślicie o jakiś masażach/mobilizacji tej blizny?

Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Pimka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie też jestem ciekawa odpowiedzi na pytania Falk
    Plus zapytam się jak długo krwawiłyscie po cc?Czy to norma że jednego dnia leci trochę krwi innego wcale?jestem 2 tyg po cc.

Ps. Dzis byslismy na kontroli bilirubiny i wreszcie zaczęła spadac💪

Stokrotka 86, Morwa, mk_bambino, jaina_proudmoore, AnSan89, f_a_l_k, Aga12345, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tę bliznę tak bardzo nisko, właściwie na lini owłosienia, także na szczęście bielizna mnie nie obciera, ale kupiłam takie odrobine większe i wyższe majtki. U mnie już minęło 6 tygodni, ale wyczuwam na całej długości jeszcze takie zgrubienie pod skóra. Mam nadzieje ze z czasem się to wchłonie, bo mam tez wrażenie ze brzuch mi się zatrzymuje na tej bliźnie. Kupiłam jakiś niby super serum i jak pamietam, to smaruje, ale jeszcze nie widzę jakiś spektakularnych efektów. Muszę się zebrać i umówić w koncu do jakiegoś fizjo.
    Jeśli chodzi o krwawienie, to ja miałam go niewiele, utrzymywało się ponad tydzień, a potem delikatne plamienie. Teraz znowu lekko krwawie i nie wiem w koncu czy to okres czy jeszcze się coś tam oczyszcza..

Pimka, super się bilirubina spada! 🥰

jaina_proudmoore, AnSan89, Pimka, Aga12345, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Ooo właśnie też jestem ciekawa odpowiedzi na pytania Falk
    Plus zapytam się jak długo krwawiłyscie po cc?Czy to norma że jednego dnia leci trochę krwi innego wcale?jestem 2 tyg po cc.

Ps. Dzis byslismy na kontroli bilirubiny i wreszcie zaczęła spadac💪

Ja długo krwawiłam, tak ponad 4 tygodnie ale raczej tak książkowo. Na początku dużo i na czerwono a z czasem coraz mniej i coraz bardziej na brązowo. Sukcesywnie się to pomniejszało z dnia na dzień to się nie martiłam.

Cieszę się że z bilirubiną lepiej 🙂.

Bliznę też mam nisko na linii włosów ale mi tam standardowo gumka od majtek wychodzi także normalne majtki były nieakceptowalne... Wałeczek z czasem zniknie choć u mnie zanim całkiem zniknął to musiałam skończyć karmić. Dopiero wtedy blizna z drugiej zrobiła się taka ładna cieniutka i biała a wałeczek zniknął. Także chyba kp i te hormony nie sprzyjają regeneracji...

Aneta8, Ada.. 31, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość

• f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawa85 wrote:
    Czy Wasze dzieci ssą czasem pierś jak szalone? Bo moja jakoś łapczywie je od wczoraj myślę co jes powodem. Do tego tak głośno oddycha albo sapie jak tak mocno ssie tą pierś.

A to się dzieje właśnie tak po chwili od przystawienia do piersi a potem się normuje czy podczas całego karmienia? Jak na początku to może być związane właśnie z tym napływem oksytocyny kiedy uruchamiania się wypływ. Jak cały czas to może dużo jej tego mleka leci i nie nadąża jeść? Może spróbuj karmienia 'pod górkę'?

Stokrotka 86, AnSan89, Agawa85 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f_a_l_k wrote:
    A to się dzieje właśnie tak po chwili od przystawienia do piersi a potem się normuje czy podczas całego karmienia? Jak na początku to może być związane właśnie z tym napływem oksytocyny kiedy uruchamiania się wypływ. Jak cały czas to może dużo jej tego mleka leci i nie nadąża jeść? Może spróbuj karmienia 'pod górkę'?
    Mój tez dopada do butelki jak szalona norka, ale potem się uspokaja🙂przy okazji karmienia MM - jakie ilości zjadały wasze dzieci początkowo? Z piersi nie zmierzymy, wiadomo. Mój średnio je co trzy godziny. Rano zjadł 2x pierś plus 35 ml mleka, potem 2x plus 40. A po południu zeżarł 70 ml 🙉 Ps. Umówiłam tez spotkanie z położna. Ma być w piątek. Stresuje mnie taka wizyta, że może coś nie tak robię itp 😳i pani sobie zanotuje hehe. Mąż dziś odebrał akt urodzenia 😍i był w pracy z podaniem o urlop ( babeczki go złapały na rozmowę jak hieny jakieś 🤣🤣i musiał foto pokazywać plus sto pytań). Potem tez był w poradni Poz🙂 Ja dziś nawet zakupy online zamówiłam i poleżałam chwile przy laptopie. Ale potem mnie słabość dopadła 🤨Najgorsza pobudka dla mnie to ta ok 2-3. Dziś nie wiedziałam gdzie jestem: nie mogłam wstać przez chwile 🤣

Ada.. 31, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, AnSan89, Aga12345, po_prostu_ja, niutek87, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falk ja po CC
    szczerze to ja większość czasu chodzę w koszulach nocnych,tych majtach siateczkowych i wielkich podpaskach
    Mam jeszcze zapas to wykoncze je
    Ogólnie to jeszcze delikatnie krwawię,ale to bywa tak że rano nic, wieczorem więcej

Aneta warto zmobilizować bliznę
    Ja idę na wizytę do fizjo już w środę,ale tylko dlatego,że byłam zapisana wcześniej. To miała być wizyta jeszcze taka ostatnia przed porodem,a tu już po
    Napisałam do mojej fizjo i mówiła,że mogę już przyjść
    Dla mnie łatwiej teraz,bo mąż za tydzień wraca do pracy

Jaina my już po zakupach online 😁
    Ja też mam najgorzej z tym obudzeniem się między 2,a 4... masakra jakaś
    Też się stresowałam przed wizytą położnej,ale było bardzo spoko 🙃

Aneta8, Stokrotka 86, AnSan89, jaina_proudmoore, Aga12345, niutek87, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja późno się ogarnęłam z Maćkiem, obiadów nie gotowałam 3 m-ce. Ale teraz wiem że to bzdura (obiad można kupić) a te pierwsze miesiące tak szybko mijają więc teraz tulę Mateuszka ile wlezie, mogłabym cały dzień go nosić, jest przesłodki.
    A pracę domowe poczekają. Ale widzę różnice z drugim. Idzie przeżyć z dwójka, tylko ten bunt 2latka najgorszy, codziennie mamy awantury, nie wie czego chcę, rzuca się na ziemię wyje. Mateusz to anioł przy nim.

Ja w ogóle nie mam problemów ze wstawaniem ale to dzięki temu że niedawno to przerabiałam, organizm już wprawiony.
    Nadal muszę budzić Mateusza w nocy co 3h. Sam by spał... Szok
    Mamusie KP z doświadczeniem, pytanko: do kiedy trzeba budzić? Do którego mca? Aby nie zaszkodziło to laktacji?

U mnie tydzień po porodzie a kreawienie już nieduże, mogę podpaskę nosić. Ale ja tak mam.
    Jaina po południu prolaktyna jest najnizsza to i możliwe że mniej mleka.
    Z tego co pamiętam na butli dziecko zawsze więcej zje niż z cyca. Mój Maciek tył aż 4000g na tydzień na mm. To aż za dużo.bo samo leci z butli... A czemu dokarmiasz mm po cycu?

Pimka a jaki mieliscie poziom bilurbiny? My 11,7 w dniu wypisu. Jest nadal żółty.

Trzymam kciuki za nierozpakowane mamy!!!

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, niutek87, Aneta8, AnSan89, Ada.. 31, Aga12345, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z Wami z pochmurnej stolicy.

Co do kwestii CC to ja od kilku dni stosuje plastry na bliznę. Ponoć przy dłuższym stosowaniu dają niezle efekty. Nastawiam się też na mobilizację blizny pod okiem fizjo ale przyznam że jeszcze się nie umówiłam... Blizna ogólnie ładnie się goi ale wiadomo że widać tylko to co na zewnątrz.
    Plamienia nadal mam ( CC 3 tygodnie temu). Początkowo były to spore krwawienia przez kilka dni po operacji.
    Ja jakoś nadal noszę te majtki poporodowe 😁 chyba mi w nich najwygodniej jak narazie 😉

Dziewczyny, wymiekam już przy moim małym. Co znajdę jakiś sposób na jego dolegliwości lub zachcianki to pojawiają się nowe.
    Mam nadzieję że to się wkrótce zmieni bo serio nie dam sama rady będąc tak uwiązana do dziecka.

Pimka, super że bilirubina spada 🙂👍 a do jakiego okresu/ poziomu musisz ją kontrolować?

Dziewczyny w dwupaku- trzymam kciuki żeby i u Was się coś zadziało. Niby luty dopiero się zaczął ale czytam że większość z Was jednak chce już rodzić 🙂 powodzenia!

Ada.. 31, AnSan89, Aga12345, Kasiastaraczka, mk_bambino lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 🙂

Dzisiaj o 15 mam wizytę to coś więcej będę wiedziała. Obudziłam się dzisiaj z plamą od mleka na piżamie, cieszę się jak dziecko, bo poprzednio dopiero kilka dni po porodzie coś się pojawiło 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 10:12

Ada.. 31, AnSan89, Aga12345, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po wizycie położnej Kaja waży już 3660 ,robi co raz dłuższe przerwy w karmieniu, w nocy spała 5 godz po czym pampers nie dał rady i była cała do przebrania 😅😅
    Ja nadal ściągam mleko i przy dłuższych przerwach mam go co raz więcej tak że mm dostaje tylko 60-90 ml na dobę 😊😊 mamy już zdjęcia z sesji teraz trzeba wybrać 10 😅😅
    Co do karmienia to do 6 tyg powinno się budzić dziecko co 3 godz jeżeli się samo nie wybudza, Kaja faktycznie w tym czasie wydłużyła pory karmienia.
    Z blizna po cc nie robię nic, w sumie to już zapomniałam że miałam cięcie 😉

Aga12345, Stokrotka 86, niutek87, Kasiastaraczka, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, AnSan89, po_prostu_ja, dobuska lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super,że mała przybiera 🥰
    Oj współczuję wyboru 10 zdjęć,wiem jaki to dramat 😂 dopiero co wybieraliśmy z sesji brzuszkowej,a zaraz będzie z bobaskiem

Niutek trzymam kciuki za wizytę
    Super, że mleczko pojawiło się ❤️

niutek87, Ada.. 31, Aga12345, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jaina moja mała w pierwszym tygodniu zjadała tak ok 30-40ml na porcje. Teraz w drugim zjada raz 40 raz 70. Dostaje przy tym cyca, ale ona chyba z niego mało je. U mnie z laktacja trochę lepiej. Mm podaje 1-2 razy. Ale i tak wkurza mnie to, że np. przed chwilą dzwoniła położna pytać jak tam u nas. I mówię jej, że jest lepiej. Że udaje mi się ściągać więcej mleka, a mm jest sporadycznie. Na co ona: wolałabym żeby wcale nie dostawała mm. Nóż kurde. Ja bym wiele rzeczy wolała. Wolała bym urodzić sn i mieć piękną laktację, ale nie mam. I co mam się zastrzelić? Przepraszam za takie żale, ale czasem ręce mi opadają 🤦‍♀️🤷‍♀️
    Ja na bliznę stosuje colagen. Ale o efektach jeszcze ciężko mówić.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Jeheria, Ada.. 31, AnSan89, Aneta8, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaheria my wyszliśmy że szpitala z wynikiem z krwi 13,4 w 5 dobie(największy przyrost jest między 2a3dż) w 10dż(po skierowaniu od pediatry) miał 16,4 a 11dż( w szpitalu) 16,8 wczoraj w 14dż w końcu spadło do 16 i jak dziś rozmawiałam z innym pediatra jak już spada to nie urośnie. Ale nadal jest żółty, jeszcze kilka dni na pewno będzie to z niego wychodziło, grunt że je, przybiera na masie i robi się aktywniejszy.

Dziewczyny nie dajcie nikomu wpędzić was w poczucie winy w związku z krmieniem-to wasze decyzję, wasze możliwości a ta położna niech się wali-dziecko je i to najważniejsze!

Od kiedy i co polecacie konkretnie na bliznę po cc?totalnie w tym temacie jestem zielona

jaina_proudmoore, Ada.. 31, AnSan89, Stokrotka 86, Villemo87, Aneta8, Aga12345, mk_bambino, dobuska lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pimka - super, ze bilirubina spada :) zdrówka dla Was!
    @Niutek - kciuki za wizytę :*
    @Jeheria - jak u taty ze zdrowiem? masz rację, czas szybko leci ... trzeba korzystać.
    @Ada31- czekam na nowe zdjęcia słodkiej modeleczki :*

@Stokrotka86 - jaką wagę kupiliście? podasz linka może :)
    też rozważam zakup do kontroli wagi.
    Jak samopoczucie ? czujesz przypływ sił z dnia na dzień?
    Ja mam wilczy apetyt. dziś jadłam o 6.30 śniadanie, potem drugie, potem banana i już mnie ssie

@Kasiu - ja też koszula plus siatkowe majtki i podkłady.
    Wieczorem mam obfitsze krwawienie, to pewnie za duża aktywność w ciągu dnia.
    Położna przez tel kazała mi odpoczywać jak dziecko śpi.

@Villemo - dziękuje, to bardzo cenna informacja :*
    najlepsza z doświadczenia, bo w necie wiele piszą sprzecznych rzeczy.

Ja musiałam w 2 dobie podać MM w szpitalu bo okazało się, że to głodomór jest.

Co do położnej to wredna żmija - dziecko ma jeść. W ogóle nie powinna takiego hasła jako położna powiedzieć.
    Skąd mamy wyczarować ten pokarm jak coś? :/
    Ona to se może woleć, tak samo jak teksty mej mamy - śmiechu warte.
    Ja to jedyne obawy z butlą jakie mam to, żeby mały nie zadławił się - stresuje mnie koniec butelki.
    Mąż się śmiał dopóki sam go nie karmił i miał te same obawy 🤣

Ja byłam mega sfrustrowana w szpitalu, w tej 2-3 dobie. Daje cyca, a mały nadal ryk odłożony do łóżeczka.
    NIKT absolutnie mnie nie ganił, że zjadł butelkę.
    Raz to go karmiłam i płakałam nawet z bezsilności :(
    W szpitalu dostaliśmy mleko HIPP 1 Combiotic - takie też mąż dokupił w domu.

Ja obserwuje obecnie, że jak zje MM to śpi dłużej. Czasem zje z 1 piersi, a potem śpi, tak jak dziś - już prawie 2 godziny. Czasem zje po 10 min z każdej i nadal szuka jedzenia - uczymy się siebie każdego dnia :)

Mój mąż uważa, że powinien dostać butlę po cycku od razu, ale skoro mocno zasypia, to jak mam to MM mu wepchać na siłę? Mąż to w ogóle siebie nazwał doradcą ds laktacji 🤣🤣🤣 jak nakarmił małego o 1 to spał jak kamień do 5 prawie :O ja się pierwsza obudziłam i wybudziłam małego na jedzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2022, 12:15

Jeheria, Ada.. 31, AnSan89, Stokrotka 86, niutek87, Villemo87, Aneta8, Kasiastaraczka, po_prostu_ja, Aga12345, Pimka lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm dłużej zalega w brzuszku dla tego że jest ciężko strawne w porównaniu do pokarmy mamy. Chociaż mieszanki są bardzo zbliżone do pokarmy kobiecego nie mają przeciwciał i o ile maluszki donoszone dostają je od mamy, tak wcześniaki już nie, to samo jest z żelazem my teraz suplementujemy żelazo i witB i ściągam to mleko cały czas chociaż nie ukrywam że na mm byłoby dużo łatwiej.
    Moja położna absolutnie nie cisnie na kp maluszek ma być pojedzony i to wszystko 😜😜

Stokrotka 86, Villemo87, Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89, niutek87, Aga12345, Jeheria, MyŚliwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ada super,że mała przybiera 🥰
    Oj współczuję wyboru 10 zdjęć,wiem jaki to dramat 😂 dopiero co wybieraliśmy z sesji brzuszkowej,a zaraz będzie z bobaskiem

Niutek trzymam kciuki za wizytę
    Super, że mleczko pojawiło się ❤️

Znam ten ból. My w końcu wzięliśmy 15 zdjęć z sesji ciążowo-rodzinnej 😉

jaina_proudmoore, Aga12345, Kasiastaraczka, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Aga12345 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka pamietam, ze z synkiem bilirubina nam spadała i jakos po tygodniu/dwóch znów zaczęła wzrastać także nie wiem czy rzeczywiście tak jest, ze jak już spadnie to nie wróci. Pamietam, ze lekarz był zmartwiony, ze tak długo bilirubina jest powyżej granicy ale dzwonił do jakiś znajomych lekarzy, którzy znają się na rzeczy i oni stwierdzili, ze przy karmieniu piersią, nawet do 12 tygodnia życia może utrzymywać się żółtaczka ale powinna mieć tendencje spadkowa, nie pamietam już dokładnie do kiedy nam rosła ale już przy wyniku około 7 kazali nam przestać mierzyć bo już od dłuższego czasu cały czas spadała.
    Villemo co do położnej szkoda słów, to lepiej żeby dziecko było głodne? Przecież nie robisz tego z niechęci, a pokarmu nie wyczarujesz, wcale się tym nie przejmuj.
    My dzis po usg i ktg, w dalszym ciągu wszystkie parametry w normie mała wazy 2773 także jest bardzo drobniutka ale jakos powoli ta waga przyrasta, na ktg zapisały sie jakieś 2 skurcze, które w sumie czułam ale były tak słabe, ze w domu nie zwrocilabym na nie uwagi, zdarzały sie dużo mocniejsze ale i tak nic do tej pory sie nie rozpoczęło. W piątek kolejne usg i ktg, lekarz daje mi czas na urodzenie do poniedziałku, jeśli nic się nie wydarzy w poniedziałek mam być już w szpitalu.

jaina_proudmoore, niutek87, Stokrotka 86, Jeheria, Kasiastaraczka, Villemo87, Aneta8, Ada.. 31, Morwa, MyŚliwa lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ