Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Myśliwa, Joana-gratulacje🙂
Idigi-trzymam kciuki za rozkręcenie akcji i szybki poród🙂
Jaina- widać, że niewyspanie daje Ci się we znaki. Pewnie jeszcze nie jedną ciekawą akcję przez to zaliczysz🙂 mi się kilka przytrafiło...🙈
A jak się sprawdzają te chusteczki auqa pure? Synek nie marudzi przy przebieraniu? W sensie, że są za mokre/zimne? Zastanawiam się czy warto kupić, więc liczę na opinię😉
Ja już po wizycie w szpitalu. Mały ciągle wracał główką do góry także jutro mam 2 zastrzyki na rozwój płuc,a w środę cesarka.
I tu mam pytanie. Czy któraś z Was korzystała/ korzysta z jakiejś specjalnej bielizny korygującej przeznaczonej dla kobiet po cc?jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka-współczuję podejścia rodziny do sprawy. Szczególnie tego naciskania na chrzest itd. Jesteś mamą noworodka i normalnym jest, że takie dzieci się często wybudzają i płaczem syngalizuja swoje potrzeby.
Możesz podać nazwę tych plastrów, które stosujesz na bliznę? Nigdy nie zgłębiałam tajników rekonwalescencji po cc i teraz czuję głód wiedzy🙈jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
AnSan89 wrote:Stokrotka-współczuję podejścia rodziny do sprawy. Szczególnie tego naciskania na chrzest itd. Jesteś mamą noworodka i normalnym jest, że takie dzieci się często wybudzają i płaczem syngalizuja swoje potrzeby.
Możesz podać nazwę tych plastrów, które stosujesz na bliznę? Nigdy nie zgłębiałam tajników rekonwalescencji po cc i teraz czuję głód wiedzy🙈
AnSan ja mam te
https://allegro.pl/oferta/sutricon-plastry-silikonowe-na-blizny-5x30cm-5szt-8920631605
Wzięłam większe niż blizna bo można je ciąć i na dłużej starczają. Coś kojarzę że jest jeszcze taki żel ale ja dużo dobrego słyszałam właśnie o tych plastrach.
No ja też nie nastawiałam się na CC ale życie zweryfikowało😁
A mały to uparty😉 a ten zastrzyk konieczny w 38 tc? Przecież to już donoszona ciąża...
Jaina, my też mamy czorta... Po północy się zaczyna...najgorsze godziny.jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Hej ☺☺
Myśliwa, Joanna ogromne gratulacje 😊😊
U mnie Kaja przestawiła się, śpi w dzień w nocy daję czadu, oczy ogromne i się rozgląda zamiast spać 😅😅 trochę też dokucza jej brzuszek, obstawiam żelazo ale z racji wcześniactwa mam podawać.
W poniedziałek ważyła 3660 więc podejrzewam że nie długo będzie 4kg 😉
Stokrotka 86, AnSan89, Kasiastaraczka, Aga12345, jaina_proudmoore, Aneta8, Pimka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dzięki Stokrotka, Rozejrzę się za czymś podobnym🙂 co do zastrzyku to lekarz podjął taką decyzję po drugim ktg. Nie wiem dlaczego dokładnie🤷Może coś z zapisem nie było tak jak powinno.
Tutaj w ogóle niektóre procedury/praktyki związane z ciążą i opieką nad noworodkiem różnią się z tymi w Polsce. Np.moje wyniki badań są przez całą ciążę w normie, a i tak od 3 miesięcy mam przepisaną suplementację żelaza. Po porodzie też miesiąc obowiązkowo przyjmuje się żelazo bez względu na wyniki. A noworodki przyjmują je od 4 miesiąca do 1roku życia. I to jest tutaj w normalne. tak samo przy tym obrocie zewnętrznym czytałam w internecie, że jakiś zastrzyk robią najpierw na rozluźnienie mięśni czy coś takiego, a tutaj nie. Czasem ciężko nadążyć za tym wszystkim🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 14:14
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Dobuska niestety mi też nikt nie powiedział o tym w szpitalu... dopiero jak byłam już z tydzień w domu to obejrzałam sobie webinar w grupie Izy Dembinskiej o bezpiecznym połogu...moja fizjo potwierdziła to
Dobrze,że masz termin już umówiony
A do tego czasu zobaczysz co Ci zaleci położna, ewentualnie to co moja fizjo zaleciła. Na razie dookoła blizny delikatnie palcami tak chodzić,a za ok.2 tygodnie można już masować z maścią na bliznę,ruchy okrężne i rozciągające
Hi hi no u nas w peselu jest pięć dwójek 😁a u Was pewnie jeszcze lepiej
Jaina co za akcja 😁 super że Malutki tak rośnie
Mi w szpitalu polecili butelkę Lansinoh i takiej używamy,jest ok
Stokrotka u nas często takie akcje z musztardą i siuskami
Co raz muszę wymieniać podkłady
Ostatnio moje skórzane ciapki oberwały i musiałam je prać,echh
Ech to u Ciebie też z rodzinką masz akcje...a z tym chrztem to przesada..
Nas nikt nie odwiedza i dobrze mi z tym 🙃😁
No rodzice już by chcieli,moja mama też,ale jeszcze trochę ich wstrzymujemy
Moja fizjo odradziła mi te plastry,bo podobno po nich blizna się jakby wciąga? Jakoś umiejętnie trzeba je naklejać. Podobno niektóre jej pacjentki robiły duże oczy jak im mówiła jak dobrze nakleić
Mi poleciła te maść sutricon albo cepan
AnSan ja nie korzystam z takiej bielizny
Ja w końcu dziś skończyłam wyszywać królikowi oczy 🥰
https://zapodaj.net/6c972a40ec0d4.jpg.htmlAnSan89, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Morwa, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Mysliwa gratulacje, współczuje takich przeżyć, najważniejsze, ze już po wszystkim i wszystko jest w porządku.
Joana także gratulacje!
Ja dzis byłam na ktg i usg, wyszło, ze mała słabiej się rusza, z resztą od wczoraj już tak czułam, dlatego dostałam skierowanie na oddział i czekam właśnie na izbie przyjęćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 15:05
jaina_proudmoore, Aneta8, Ada.. 31, niutek87, Morwa, AnSan89, MyŚliwa, dobuska lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Mysliwa gratulacje, współczuje takich przeżyć, najważniejsze, ze już po wszystkim i wszystko jest w porządku.
Joana także gratulacje!
Ja dzis byłam na ktg i usg, wyszło, ze mała słabiej się rusza, z resztą od wczoraj już tak czułam, dlatego dostałam skierowanie na oddział i czekam właśnie na izbie przyjęć
Mocne i dużo energii i siły 🙂🍀💝❤️Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Mysliwa gratulacje, współczuje takich przeżyć, najważniejsze, ze już po wszystkim i wszystko jest w porządku.
Joana także gratulacje!
Ja dzis byłam na ktg i usg, wyszło, ze mała słabiej się rusza, z resztą od wczoraj już tak czułam, dlatego dostałam skierowanie na oddział i czekam właśnie na izbie przyjęćAga12345 lubi tę wiadomość
-
Myśliwa, Joana serdecznie gratuluję dzieciaczków.
Dobuska zazdroszczę mleka. Mam nadzieję że też będę miała problem z nadmiarem a nie brakiem 🙂. Wszystkie powinnyśmy mieć takie problemy po porodzie.
Ja też polecam te plastry sutricon. Ja je kroiłam na takie cienkie paseczki i wymieniałam co dwa/trzy dni. Ja nie mam pamięci do smarowania kremem codziennie, musiałbym chyba budzik sobie ustawiać a przy noworodku to i tak nierealne. Teraz mam prawie niewidoczną biała kreseczke w miejscu rany.
Za to chusteczek aqua pure nie polecam bo chyba że z podgrzewaczem. Są bardzo mokre i bardzo zimne. Ja kupiłam parę opakowań przy pierwszym dziecku i nigdy więcej.
Co do bielizny poprodowej to pewnie chodzi o specjalne gorsety na brzuch? Ja nie korzystałam bo położna mówiła że to zło i że rozleniwia mięśnie. Można użyć do sukienki na specjalne okazje ale żeby tego nie nosić codziennie.
Kasiastaraczka piękny króliczek😍😍. Powinnaś takie sprzedawać.AnSan89, jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Wszystkim dziękuje 🙂 naczekalam się trochę na tej izbie ale jestem już na oddziale, rano miałam usg i mała podobno ważyła 3001g choć uważam, ze to niemożliwe bo 3 dni temu miała niecałe 2800 ale waga z przyjęcia na oddział to już mnie całkiem zaskoczyła wyszło 3288, która prawidłowa nie wiem i pewnie się nie dowiem, szyjkę mam skrócona, rozwarcie na 2cm, skurcze na ktg są i dalej nic także czekam, najgorsza chyba wizja tego weekendu bo za dużo to się nie dzieje. A co do posiłków, dostałam kolacje i jakie było zaskoczenie Pani wydającej posiłki na moje pytanie o dietę cukrzycowa, okazało się, ze nie ma tu żadnego rozgraniczenia, każdy ma to samo
Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Zazdroszczę dziewczynom które mają jakiekolwiek objawy.. u mnie totalnie nic się nie dzieje . Sprzątam cały dzień, sex i nadal nic. Maz cały czas mówi do małej zeby w końcu wyskoczyła a ona siedzi.. mam wrażenie że urodzę po terminie👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
prosiulek wrote:Zazdroszczę dziewczynom które mają jakiekolwiek objawy.. u mnie totalnie nic się nie dzieje . Sprzątam cały dzień, sex i nadal nic. Maz cały czas mówi do małej zeby w końcu wyskoczyła a ona siedzi.. mam wrażenie że urodzę po terminie
-
Cześć dziewczyny! Cały dzień się zbieram, żeby coś napisać. Już zdążyłam zapomnieć o czym rano czytałam 🙈
Aga trzymam kciuki! Oby akcja się rozkręciła 🤞🏻
Prosiulek cierpliwości i na Ciebie przyjdzie pora. Już tu kilka zaskoczeń było 😉
U nas noce byłyby spokojne gdyby nie te problemy małego z brzuszkiem i głośne charczenie. Ponoć to minie, i tez już tak mnie nie przeraża jak na początku, ale nie daje spać, bo co chwile zaglądam do łóżeczka czy wszystko w porządku. Mały na szczęście bez problemu śpi w łóżeczku i nie ma potrzeby cały czas się przytulać, chyba przyzwyczajony przez te 3 tyg w szpitalu, ale i tak nadrabiamy ile możemy. Często jak jest niespokojny to bierzemy go do łóżka i śpi miedzy nami 🙂
Karmimy nadal na 3 sposoby, ale tego mleczka naprawdę muszę mieć niewiele w piersiach, bo on wisi godzinę i naprawdę doi, ale za chwile widać, że dalej głodny i obala jeszcze 45-50ml z butelki 🤷🏼♀️ Ja tez już trochę zluzowałam z tym odciąganiem i nie morduje się co 3h, tylko jak czuję, że mam już pełne piersi i wtedy widzę lepsze efekty w ilości mleka.
W ogóle to ostatnio wyczułam w piersi kuleczkę.. mam małe piersi i sporo torbieli, ale w tym miejscu nie pamietam, żeby była i trochę się zmartwiłam. Mam już umówione usg, ale muszę czekac do 24.02.
Stokrotka, Jaina współczuję tych ciężkich relacji z rodzicami.. Mysliwa ten tekst Twojej mamy też mnie położył 😕
Moja mama znowu dostała chyba jakiegoś pieluszkowego zapalenia mózgu 🙈 kupiła drewniane łóżeczko dla małego do domku na działce i.. wózek (samą gondole), żeby jeździć z nim na spacery. Jakbyśmy my wózka nie mieli 🤦🏼♀️ Z reszta w takiej gondoli dziecko długo nie jeździ.. No to łóżeczko jeszcze rozumiem, ale chyba nie liczą, że co weekend będziemy do nich przyjeżdżać 🙄
Co do odwiedzin to jeszcze u nas nikogo nie było.. jak już mieli rodzice przyjeżdżać w weekend to się poprzeziębiali. Szwagier znów złapał covida i z siostrą na kwarantannie 😟
No a teściowa mieszka 100km od nas i jest nie mobilna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2022, 18:20
jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86, Ada.. 31, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Falk dziękuję 😚 kocyk też zrobiony przeze mnie
Kiedyś zastanawiałam się nad sprzedaza,ale zauważyłam, że sporo jest takich rzeczy i wolę robić na prezenty dla rodziny i przyjaciół 🥰
Aneta oj to dobrze, że umowilas USG, trzeba skontrolować
Ja też jak pójdę do gin na wizytę to poproszę o skierowanie
He he no to Twoja mama zaszalalaAneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Prosiulek ja już po terminie i dalej nie rozpakowana, we środę mam wizytę to zobaczymy co powie lekarz. Wczoraj wysprzątałam kuchnie i łazienkę, a dzisiaj czuję, że synek jest juz znacznie niżej niż Wczoraj. Mam nadzieję, że do wizyty wypakuje się. Mam jakieś takie przeczucie,że urodzę w poniedziałek albo wtorek, a jak będzie to się okaże 😉
Aneta8, Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Ada.. 31, Kasiastaraczka, mk_bambino, AnSan89, MyŚliwa, dobuska, Morwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀