Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam między wierszami napisać o wpływie szczepionek 6w1 na zdrowie i rozwój, bo i takie głosy się pojawiają 😉
Ps. Mój dziś od rana je i je i je i je 🙊
Udało mi się usiąść do laptopa i zamówić sobie książki i kilka rzeczy dla małego - podkłady, mleko.
Mąż zaraz jedzie po ten smoczek Nuk bo zapowiada się dzień wiszenia na mnie 🙉mk_bambino lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Chciałam między wierszami napisać o wpływie szczepionek 6w1 na zdrowie i rozwój, bo i takie głosy się pojawiają 😉
Ps. Mój dziś od rana je i je i je i je 🙊
Udało mi się usiąść do laptopa i zamówić sobie książki i kilka rzeczy dla małego - podkłady, mleko.
Mąż zaraz jedzie po ten smoczek Nuk bo zapowiada się dzień wiszenia na mnie 🙉jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
@MySliwa - Myślałam ostatnio co u was słychać. Taka konsystencja kupy to na pewno powód do niepokoju człowiek by się stresował. Te wszystkie objawy to naturalne przejście do poznawania własnych rąk, bo za chwil pare, Dziecko będzie już poznawać własne ręce.. a potem Jak już będzie potrafiło przedmioty łapać to będzie wkładać je do buzi 🙂
@Stokrotka - jak tam Wiktorek? 🙂
Nie wiem czy ta dziwna pogoda nie wpływa też na zachowanie dzieci 🙃
@Aneta8- czy wy już byliście u Fizjo? Bo totalnie nie pamietam 🧐
Jak często Max teraz je i jak duże porcje? 🙃
@Magg - bywają i takie cięższe dni; czasem to ból istnienia i płacz bez powodu, ale ciężko się słucha tego😩pominę fakt pulsowania w głowie, ale po prostu przykro, że człowiek nie potrafi pomóc 🙊
Ja nie wiem czy po 3mc nie przejdę na mm.
Przed nami przeprowadzka, wybór mebli itp.
Jak tu iść do sklepu z małym skoro wisi na piersi? Ciężka sprawa, a mąż sam nie wybierze kranu czy kanapy 🤦♀️
Mleczna przygoda to piękna sprawa, ale lekko nie jest 🤭
Aneta8, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Mysliwa mi powiedziano że jak po rota będzie rzygał to mam dzwonić to zgłoszą to jako nop bo tak nie powinno być.
Tak mi mojej siostrze też odradzano skojarzonej bo jest więcej nopów dlatego ja biorę na nfz.
My wszyscy teraz chorzy 🤦♀️ wymiękam... Młody przez katar mało jje aż się boję zważyć...jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Mysliwa mi powiedziano że jak po rota będzie rzygał to mam dzwonić to zgłoszą to jako nop bo tak nie powinno być.
Tak mi mojej siostrze też odradzano skojarzonej bo jest więcej nopów dlatego ja biorę na nfz.
My wszyscy teraz chorzy 🤦♀️ wymiękam... Młody przez katar mało jje aż się boję zważyć... -
Witam się w zimowy weekend. Ja bardzo boje się szczepień a mamy je przesunięte przez covid. Ja bardziej się skłaniałam do tych skojarzonych przez mniejszą ilość wkłuć, ale musze poczytać jeszcze.
Przez tą piękną pogodę nie byliśmy wczoraj na spacerze i mała prawie w ogóle nie spała w dzień. Miała tylko krótkie turbodrzemi po 10-20min. Tzn na mnie pewnie by pospała, ale jak ja tylko odkładałam to zaraz wstawała. Także aktywny dzień miałyśmy, co chwile musiałam jej wymyślać atrakcje. Brak snu w dzień przyniosło dobre spanko w nocy tzn od 22.30 do troche po 5, bez żadnej przerwy. Ale jak się obudziła to chyba super głodna była bo taki był alarm, że sąsiedzi tez chyba wstali.😂
Wczoraj sprawdzaliśmy wagę Emi i mało coś przybrała. Zastanawiam się, czy nie włączyć mm w takiej sytuacji, ale chyba poczekam jeszcze.
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
10dp beta 640 mIU/ml
13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
29.05 pierwsze usg🙏
Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
11.06 mamy ❤ i 11 mm
28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
24.01.2022 córeczka
4❄️
IVF
KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
NK 25%😔
PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔 -
Agawa my też wczoraj nie byliśmy na spacerze... mały śpi najlepiej na rączkach 🙃
Ciekawe jak u nas waga,dziś sprawdzimy przed kąpielą
Może zejdziemy już z dokarmiania,teraz dokarmiamy tylko moim mleczkiem po 100 ml
Marze,aby było tylko kp
Już pogodziłam się że młody kocha wisieć na cycu, czasami prawie cały dzień w piżamie chodzę,przebieram się na spacery 🙃😂
Czasami daję smoczek, zaczęłam dopiero w tym tygodniu,w poniedziałek
Ratuje gdy muszę ściągnąć mleczko albo coś zrobić,a mąż w pracy
jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
@Kasiu - Jakie macie Smoczek i Czy mały go lubi? 🙂
Ja ciągle chodzę w koszulach w kratkę na napy🤣
Na Wyjście mam bluzę i bluzkę z milk&love - Super Jeśli chodzi o jakość.
Też zaakceptowałam, że Alex Lubię wisieć na cycku i tak zasypiać najczęściej.🙂💝
Akceptacja chyba pomaga w pogodzeniu się z sytuacją.
Przynajmniej ja jestem spokojniejsza i staram się dostosować. Mogę czytać z nim na rękach albo coś obejrzeć. 🥰Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Witajcie 🙂
U nas napadało ze 30 cm śniegu. Dopiero niedawno włączyli nam prąd, bo od wczorajszego wieczora nie było i zasiegu w telefonie, a tym samym internetu. Tragedia kuchenka na prąd, piec na prąd. Dobrze,że chociaż pomyślałam by nalać wrzątku do termosa. Inaczej nie miałabym jak zrobić mm.
Co do szczepienia u starszego syna po nfztowskich był nop,więc już drugi raz nie zdecyduję się, bierzemy 6w1.
A chrzciny robimy 19 czerwca, oby było ciepło 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 14:12
Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa, Jeheria lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Janina, mieliśmy iść, ale mały dostał tego zapalenia spojówek. Musimy się umówić na nowy termin.
Jeśli chodzi o jedzenie, to nadal z zegarkiem w ręku co 3 godziny i aktualnie wypija 90 ml w porcji 🙂jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Niutek dobrze,że miałaś wodę na mm
Ooo,a po czym miał nop?jak się objawił? Zarejestrowany?
My chrzcimy 22 maja 🙂
Po drugiej dawce Dtp płakał,tak,że był cały czerwony, nie można było go uspokoić i w czasie tego płaczu nie mógł złapać oddechu. Nie zgłaszaliśmy,ale pediatra mówił,ze często po niej coś jest. Potem zmieniliśmy na 5w1 i było ok.jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
A bo z tymi szczepieniami, to jak z każdymi innymi. Zależy kto z kim porozmawia. Mi odradzano refundowane i polecano skojarzone. Czy dobrze zrobiłam? Myślę, że każda z nas postąpi najlepiej dla swojego dziecka.
U nas niestety mała ma bardzo silny odruch ssania. Wprowadziłam smoczek w czasie, kiedy bardzo bolały mnie brodawki. Tak naprawdę ja nadal nie mogę jej służyć jako smoczek, jeśli chcę ją karmić. Ten zespół Rayndauda, który mam, niestety dalej jest i działa. Jedynie tyle lepiej, że same karmienia już tak nie bolą.
Co do smoczka, mała czasami wypluwa go po sekundzie i go nie chce, a czasami potrafi z nim spać przez cały czas. Trudno, nauczyła się i nie czas na oduczanie. Planuję ją odsmoczkować w okolicy 7-8 miesiąca, a teraz będę starała się podawać najlepszy smoczek, jaki się tylko da.
Lovi jest okej (chociaż z tego 0-2 byłam bardziej zadowolona). Sprawdzę te dwa inne, też zamówiłam takie do drugiego miesiąca, bo się bałam, że te kolejne, będą miały większe tarcze, tak jak Lovi.
My chrzcimy 12 czerwca. W sumie się cieszę, że mamy to już załatwione prawie.
Niutek, współczuję i rozumiem, bo u nas też wszystko na prąd...
jaina_proudmoore, Aneta8, Jeheria, niutek87, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dobuska wydaje mi się,że smoczek to nic złego. Lepiej dać niż pozwolić z piersi zrobić smoczek. Nie miejcie dziewczyny żadnych wyrzutów z tego powodu, jesteście najlepszymi mamami dla swoich dzieci🙂
Lepiej żeby dziecko ssało smoczek niż palec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 19:41
Agawa85, Jeheria, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, dobuska, mk_bambino lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Moja też smoczkowa i nie mam jakiś wyrzutów sumienia z tego powodu bo naprawdę nieraz ją super uspokaja. Też mamy Lovi i jeszcze Avent i ssie oba na zmianę. Daj znać Dobuska jak ten Nouk się sprawdzi.
Jeju ale Wam dziewczyny zazdroszczę że temat chrzcin już ogarnięty macie. Ja nawet myśleć nie zaczęłam. Duże imprezy robicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2022, 19:51
jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏