X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek na 14 jedziemy w trójkę do fryzjera 🤣🤣🤣
    Mąż ma nosić małego w foteliku albo jeździć autem te 30-40 min bo on wtedy śpi 🤣🤣🤣
    Będzie cyrk 😎
    Poprosiłam o szybkie ścięcie 😇

Aneta8, Jeheria, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Joana23, AnSan89, mk_bambino, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    U nas jest od urodzenia naczyniak na potylicy.
    Od ucisku w brzuchu = wg pediatry.
    Już się zmniejszył o połowę. 🙂ma się sam wchłonąć.
    Macie taki płaski czy wypukły?
    U nas mamy kilka płaskich,a wypukły jeden,ale rośnie... ogólnie zaczął rosnąć po drugim tygodniu życia, wcześniej był małą plamką. Na sesji noworodziowej jeszcze był tą kropką,a teraz jest taki że 2x3 cm

Ja ogólnie jestem oswojona z naczyniakami,sama urodziłam się z kilkoma i mi się wszystkie wchłonęły.
    Jednak tu pediatra zaleciła skontrolować, więc żeby nie było poszłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 13:47

jaina_proudmoore, mk_bambino lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    W czwartek na 14 jedziemy w trójkę do fryzjera 🤣🤣🤣
    Mąż ma nosić małego w foteliku albo jeździć autem te 30-40 min bo on wtedy śpi 🤣🤣🤣
    Będzie cyrk 😎
    Poprosiłam o szybkie ścięcie 😇
    Hi hi na początku pomyślałam,a po co z małym,już taki fryz?🤣 Nie no żartuje
    Hi hi czekam na relację z tego wyjścia i szybkiego cięcia 😁

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Macie taki płaski czy wypukły?
    U nas mamy kilka płaskich,a wypukły jeden,ale rośnie... ogólnie zaczął rosnąć po drugim tygodniu życia, wcześniej był małą plamką. Na sesji noworodziowej jeszcze był tą kropką,a teraz jest taki że 2x3 cm

Ja ogólnie jestem oswojona z naczyniakami,sama urodziłam się z kilkoma i mi się wszystkie wchłonęły.
    Jednak tu pediatra zaleciła skontrolować, więc żeby nie było poszłam

Jest płaski. Taka mała plamka jest też na lewym udzie, też Pediatra mówiła że się samo wchłonie. Masz rację lepiej iść sprawdzić i mieć spokojną głowę.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja właśnie karmię przed snem małego a mój powalony sąsiad tłucze dziury w ścianie. Wczoraj o tej porze wiercił...🤦

Dzisiaj musiałam Wiktora sama wykąpać ( zwykle robię to z mężem). Mały darł się jak za starych dobrych czasów 😁 dzisiaj nagranie szumu suszarki nie pomogło. Nie wiem czy to to że sama go myłam czy może już głodny był...
    Ogólnie dzień dosyć produktywny miałam. Sporo udało się zrobić. Częściowo z dzieckiem w nosidle 😁
    ...........................................................................
    Myśliwa, dobrze że z tym karmieniem małej już ok u Was. I ze przede wszystkim młoda czuję się dobrze a ta krew to tylko jednorazowa👍🙂

Magg- dziękuję za opinię 👍🙂

Jeheria, współczuję tego co u Ciebie ostatnio się dzieje. Oby faktycznie wkrótce wszystko się wyprostowało.

Aneta, trzymam kciuki żeby zmiana mleka pomogła👍

Dobuska, dobrze że Liwia nie grymasi na mm i dobrze się po nim czuje. Co do zostawienia dziecka samego na chwilę to mam takie podejście jak ty. Mój np. nie toleruje już od dawna kosza Mojżesza. Prawdę mówiąc musiałabym go chyba wybudzać gdybym miała go ze sobą wszędzie nosić. Ok, zdarza się że gdy on ma gorszy humor to i w nosidle do WC ze mną idzie, ale generalnie jeśli zaśnie poza moim ciałem, albo ładnie się bawi na macie to zajmuje się innymi rzeczami. A do niego często zaglądam. I oczywiście nasłuchuje czy nie jest za cicho.

Joana, super że mała ładnie przybiera 🙂 joga też brzmi nieźle 😉

Jaina, a w sumie to czemu mąż z młodym nie zostanie w domu jak ty będziesz u fryzjera?
    Ja do tej pory to jedyne wychodne bez dziecka miałam na badania i do lekarzy 😁 i możecie nie wierzyć ale nawet przyjemnie mi się tak samej szło/ jechało 😁 jaki powiew wolności 😁

mk_bambino, AnSan89, MyŚliwa, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 - o, jakie nosidło masz? mój małżonek chustuje Małą na noc, jako nasz wieczorny rytuał, a w sumie ja bym też chętnie ją tak ponosiła, ale nie umiem w tę chustę, więc nosidełko to byłoby coś dla mnie. :)

jaina_proudmoore - nasza Rózia też ma tylniego naczyniaka, tzw. uszczypnięcie bociana. nam położna mówiła, że do 2 roku życia dziecka takie naczyniaki znikają.

dobuska - super, że zmieniło Ci się nastawienie do karmienia. najważniejsze, że Liwia prawidłowo przybiera na wadze. ja naszą Małą karmie butelką avent i jakby co to polecm. kupowałam po recenzjach z zaufajpoloznej. tam też zachwalały comotomo. :)

a u nas dzień jak codzień - nocka ciężka, Ru się wybudza przez pierdzioszki, a w ciągu dnia spacerek 2h i drzemki w międzyczasie. a jutro usg bioderek i wizyta położnej. oby wszystko było dobrze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2022, 21:07

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk_bambino, ja mam chustonosidlo Chicco comfyhug. Od 2.5 kg. Kupiłam chyba 2 m-ce temu gdy każda próba wyjścia do WC, zjedzenia czegokolwiek i w ogóle ruszenia się bez młodego kończyła się aferą. Nie jest jakieś wybitne ( chociaż nie mam porównania) ale nieraz już mi zdrowie psychiczne ratowało. I ręce 😁

mk_bambino, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk Bambino nasz Tadzio też ma to uszczypniecie bociana i pocałunki anioła
    Ma się wchłonąć
    Oby ten duży też się wchłonął 🙏
    I nasz smyk wybudza się przez brzuszek w nocy...
    Trzymam kciuki za Wasz jutrzejszy dzień 😚

mk_bambino, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miłego dnia ☀️☀️☀️
    Alex wczoraj miał festiwal karmienia. Jak zaczął po szóstej to o 21 się odczepił, z małymi przerwami na siku- kupę i kilka zabaw na macie. Wyjątkowo nawet obiadu nie dał zjeść ciepłego a ja się wykąpałam dopiero ok 21.30 🙉jeszcze kot nam nasikał na matę kontrastowa i poszła do prania wiec nie miał gdzie się bawić. Całe szczęście się udało wyprać i uratować.
    Wieczorem wpadł w jakiś krzyk przed podaniem mm i jeszcze wrócił do cycka, który go uspokaja. A po mm padł dosłownie i spał 5.5 godziny 🙉

@Joana23- jak fotel, chyba długo czekaliście na niego? Ja tez bym chciała uszaka do pokoju małego 🙂
    @Stokrotka - nosidełko to dobra opcja. Szybsza niż chusta i na pewno się przydaje i w domu i na wyjezdzie. Mąż chyba się boi zostać z małym poza tym do fryzjera jest dość daleko a mały jednak nie uspokoi się przy smoczku itd. Aczkolwiek trzeba kiedyś spróbować wyjść nawet tu blisko i zobaczyć co się zadzieje 🤣

@Mk bambino - dokładnie „ uszczypnięcie bociana” - wiedziałam ze o czymś zapomniałam 🙂
    Przepraszam, ze nie odniosłam się do twoich poprzednich wpisów. Przyniesienie maskotek to miła i sentymentalna sprawa, gorzej z zachowaniem jednak… może to tylko twarda skorupa? Zdaje sobie jednak sprawę z tego co mówisz, tez mam taka osobę w rodzinie. Mój mąż tez zakładał chustę: wyglądał jak mnich buddyjski 🤣🤣
    Powodzenia z dzisiejszym dniem 💓

Czy wasze dzieci tez się ślinią? 🙂
    Ja chyba jeszcze skonsultuje się z Fizjo pod koniec miesiąca - mały obraca głowę w prawo częściej jak leży. Znów jak je to zasypia na mnie na lewym boku. 🙄🧐coraz bardziej i częściej leży prosto i szuka/ uczy się tej symetrii, wkłada ręce do buzi itd . Chciałabym żeby częściej leżał na brzuszku, ale to trzeba wyczuć moment na takie aktywności. Po jedzeniu odpada, przed odpada, czasem zaśnie itp 🤣

Miłego dnia 🧡🧡🧡

Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką!
    Nie wiem, czy zdążę wszystko nadrobić, bo niedługo się zbieram do kardiologa z małą. :) Znowu samotne wyjście. :O

U nas okej, chociaż wieczorem żałowałam słów napisanych tutaj "mam grzeczne dziecko", bo była taka nieznośna, że o matko. 😂 Zasnęła dopiero jak śpiewałam jej kołysanki. A jakie ja bzdury śpiewałam. Ludzie kochani. Muszę się nauczyć kołysanek, bo ona niestety to lubi. 🤣

Wczoraj też pos**ła się tak, że body poszło do wywalenia. 😂 Nawet silny odplamiacz nie dał rady. Ja nie wiem czemu, mama mówi, ze trzeba było wygotować, no ale już trudno. A Wy co robicie z takimi akcjami?

Dzisiaj znowu ponad 6 godzin snu, także chyba powoli jest jakaś rutyna senna. No i wczoraj nie musiałam jej dokarmiać, ale boję się, że dzisiaj tego mojego mleka będzie mniej, bo wczoraj było mało sesji.

Joana, ale mała przybrała! Skoro często nasze córki szły razem to mam nadzieję, że moja weźmie przykład z Twojej! :D

Kasia, o kurde, początkowo zabrzmiało to źle, ale widzę, że to dość powszechny problem. Oby szybko zniknął!

Jaina, dzisiaj też się zapisuję do fryzjera. Nie ma co :D

Stokrotka, skąd ja to znam. Uroki życia w bloku...
    Jezu, a ja Ci powiem, że nie umiałabym małej sama wykąpać. :D Mąż to robi.
    To ja mam takie samo podejście jak Ty z zostawianiem małej. Przyszło też do nas chustonosidło, ale jeszcze nie wypróbowaliśmy. Kurde, zapominam o tym.
    Oj wierzę Ci, ja zaczęłam lubić chodzić do galerii teraz 😂

mk_bambino, ja kupiłam z polecenia chusto nosidło caboo. :)
    Powodzenia dzisiaj na usg! Będzie dobrze! :)
    No właśnie ja teraz zamówiłam Aventa i mam też comotomo, bo canpol to mi się nie sprawdza.

Jaina moja też taki śliniak, bardzo podobnie się zachowuje do Twojego opisu, także to chyba normalne. My mamy fizjo w piątek. A z tym brzuszkiem... daj spokój, na to nigdy nie ma dobrej pory. I pomyśleć, że jak była noworodkiem to leżała na brzuchu cały dzień. 😂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, ja Avent nie polecam- nam się nie sprawdził. Ale to dziecko wybiera butelkę jak widać 🙂
    Małe butelki Canpol super sprawa, większa niestety nieudana.
    Na razie dr Brown daje radę 💪mały pije powoli z niej. I wolno z niej leci.

@Dobuska - ja tez szlam do łazienki jak mały się bawił sam ładnie. Od piątku się boje serio 😢
    Wczoraj to nawet miałam stresa, że jestem sama. Nawet do łazienki go wczoraj zabierałam.
    Co do nosidełka to mi się podoba Lenny Lamb- wg znajomej od chust to nosidełka są dobre jeśli dziecko potrafi stabilnie trzymać głowę.
    W temacie Fizjo to warto sprawdzać jeśli coś nas niepokoi tak samo inne kwestie. Zawsze to spokojniejsza głowa 🙂u mnie zauważyłam, że Alex napięcia nie ma jeśli chodzi o odwracanie w lewo, on ma po prostu gdzieś i odwróci jak chce. Nie rozumiem tu podejścia pediatry, żeby go zmuszać i dociskać głowę, to się przyzwyczai. 🙄można krzywdę zrobić przecież.
    Alex dziś znów wisi na cycku schematem jedzenie- ciumkanie -a spróbujcie mu zabrać 🤣 zaczyna znowu jeść. No mała pijawka 👶😜

📍jak to jest z tym, że ponoć niemowlakom się włosy wycierają? 🧐już mi tak kilka osób mówiło.

Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidełko tak, nie powinno być używane przez dzieci, które nie siadają, ale chustonosidło już taką opcję dopuszcza. Ja też mam takie dla dziecka poniżej 3 kg, ale jakiś fizjoterapeuta pisał, że lepiej, żeby dziecko już kontrolowało w dużej części głowę.

Ja już po kardiologu. Nadal jest jakaś szparka pomiędzy przedsionkami, ale to według doktora fizjologiczne. Co nie znaczy, ze mamy to olać. Chce nas zobaczyć w listopadzie, by potwierdzić. :)

Za to ja miałam przeboje. Coś mi skrzyknęło w kręgosłupie jak próbowałam wsadzić nosidełko na bazę w aucie. Na szczescie mąż mnie poratował. Potem u lekarza nie działała winda i mąż szybko jechał żeby mi wnieść mała na gore. Co się okazało? Winda działa, tylko trzeba trzymać przycisk, żeby przyjechała, bo jak się nie trzyma to ona nie jedzie 😂
    Wiec mąż mi przyniósł stelaż na gore i pojechał do pracy. Potem nakarmiłam mała (dzięki Bogu za butelkę) i pojechaliśmy do domu. No j co? W lusterku patrzę, wyleciał smoczek i dramat płacz 😂
    No wiec musiałam zacząć śpiewać 🤣🤣🤣🤣🤣 takie bzdury, ze jakby to ktoś usłyszał to by psychiatrę wezwał.

Ale jestem w domu. Ufff

Aneta8, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, mk_bambino lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam jeszcze pytanie takie techniczne.
    Macie jakieś triki z przygotowywaniem mm poza domem? Teraz jadę na majówkę i w sumie nie wiem co kupić. Jeśli będzie bardzo ciepło to moje mleko się nie nada na całodniowe wyjścia, a poza tym i tak wezmę może jedna porcje. Ściąganie laktatorem w miejscach publicznych tez mi się średnio podoba:/
    Czy warto kupić jakiś przenośny przegrzewacz? Jakiś pojemnik na proszek? Czy macie jakiś sposób jak uzyskać wode o odpowiedniej temperaturze?
    Ja w domu mam czajnik z termostatem, a oprócz tego podgrzewacz.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi butelki małe z canpola nie sprawdziły się i wywaliłam je do kosza. Teraz mam tylko z lovi i super się sprawdzają. Przy starszym też je miałam i aventa też. A ja teraz sama z dwoma siedzę, bo mąż w pracy. Dobrze,że młodszy jest spokojnym dzieckiem 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, mam jeszcze pytanie takie techniczne.
    Macie jakieś triki z przygotowywaniem mm poza domem? Teraz jadę na majówkę i w sumie nie wiem co kupić. Jeśli będzie bardzo ciepło to moje mleko się nie nada na całodniowe wyjścia, a poza tym i tak wezmę może jedna porcje. Ściąganie laktatorem w miejscach publicznych tez mi się średnio podoba:/
    Czy warto kupić jakiś przenośny przegrzewacz? Jakiś pojemnik na proszek? Czy macie jakiś sposób jak uzyskać wode o odpowiedniej temperaturze?
    Ja w domu mam czajnik z termostatem, a oprócz tego podgrzewacz.
    Ja mam opakowania na mm z 4 przedziałkami, koleżanka odmierzała porcje do słoiczka i chowała do wózka do torby 🙂w torbie tez miała opakowanie termoaktywne z butelka już z przygotowana wcześniej woda 🙂
    Wodę zawsze można poprosić z restauracji itp 🙂nie pasuje mi jedno słowo „ wyjście całodniowe” hehe 🤣🤣mam nadzieje, ze się uda bo to i przewinąć trzeba, nakarmić i utulić💪ale warto też zadbać o siebie. Mam nadzieje, ze po tak zwanym 4 trymestrze będzie łatwiej 😎

dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja mam opakowania na mm z 4 przedziałkami, koleżanka odmierzała porcje do słoiczka i chowała do wózka do torby 🙂w torbie tez miała opakowanie termoaktywne z butelka już z przygotowana wcześniej woda 🙂
    Wodę zawsze można poprosić z restauracji itp 🙂nie pasuje mi jedno słowo „ wyjście całodniowe” hehe 🤣🤣mam nadzieje, ze się uda bo to i przewinąć trzeba, nakarmić i utulić💪ale warto też zadbać o siebie. Mam nadzieje, ze po tak zwanym 4 trymestrze będzie łatwiej 😎
    No, ale ja się boje, ze ta woda mi wystygnie 🤣
    No całodniowe w sensie planujemy wycieczkę na Hel😂 będziemy mieli gdzie przebrać i tak dalej, ale bardziej mi chodzi o to jak przygotować mleko poza „domem”. Czy ta temperatura nie musi być dokładnie 40 stopni? :D

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No, ale ja się boje, ze ta woda mi wystygnie 🤣
    No całodniowe w sensie planujemy wycieczkę na Hel😂 będziemy mieli gdzie przebrać i tak dalej, ale bardziej mi chodzi o to jak przygotować mleko poza „domem”. Czy ta temperatura nie musi być dokładnie 40 stopni? :D

40 stopni może być trochę za ciepłe do picia dla dziecka. Warto mieć trochę wody bardzo ciepłej w termosie i przestudzonej np. w butelce, potem można wymieszać. Są też pojemniczki, o których pisała Jaina. Zazwyczaj mają 4 komory i tam można umieścić mm i potem odpowiednią porcję wsypać do butelki 🙂

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    40 stopni może być trochę za ciepłe do picia dla dziecka. Warto mieć trochę wody bardzo ciepłej w termosie i przestudzonej np. w butelce, potem można wymieszać. Są też pojemniczki, o których pisała Jaina. Zazwyczaj mają 4 komory i tam można umieścić mm i potem odpowiednią porcję wsypać do butelki 🙂
    Dokładnie. Zależy jeszcze jakie mleko lubi dziecko, moje pije ciut chłodniejsze tez ( kwestia przyzwyczajenia pewnie) 🙂

niutek87, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niutek87 wrote:
    Ale ja zawsze daje 40 stopni, bo nawet tyle jest w instrukcji i mała pije. Czyli nic się nie stanie jak będzie chłodniejsza? To super

niutek87 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wypije ciepłe, zimne, każde 🤣

jaina_proudmoore, niutek87, Kasiastaraczka, mk_bambino lubią tę wiadomość

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ