Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też trze oczy jak zmęczony.
Boże dziewczyny jak to możliwe że Wasze dzieciaki tak śpią 😲
Ja karmie po 19, zasypia po 20 o 23 pobudka potem już zazwyczaj 1:40 a potem 3 czasami 4 albo co godzinę. Fakt cycki jak karmię o 23 są jak banie. Nie wiem jakby miały wytrwać np 5h...jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Mój też trze oczy jak zmęczony.
Boże dziewczyny jak to możliwe że Wasze dzieciaki tak śpią 😲
Ja karmie po 19, zasypia po 20 o 23 pobudka potem już zazwyczaj 1:40 a potem 3 czasami 4 albo co godzinę. Fakt cycki jak karmię o 23 są jak banie. Nie wiem jakby miały wytrwać np 5h...
Sama się budzę ok 3-4 serio 🤣🙄🤦♀️Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
-
Dobuska 😚
Liwia też ma zacną wagę 💪
My jeszcze w 62
Mamy oliwkę z sylveco,ma fajną konsystencję. Żel do mycia też mogę polecić z tej serii:) jest też balsam,ale nie korzystamy,bo oliwka wystarcza
Joana23 jeśli czujesz że masz bardzo dużo mleka to możesz odciągnąć
Mój Tadzio nie trze oczek
Udało się być na spacerku, wróciliśmy,pospal jeszcze w wózku,a ja w tym czasie zrobiłam szybki obiad
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 16:31
Aneta8, jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
My nadal w 56 😄 ale wagowo już 5 kg 🥳
Zastanawiam się właśnie jaki rozmiar będzie nosił na koniec czerwca. Bo znalazłam na Vinted piękne ubranko do chrztu i jest w rozmiarze 62. Myślę, że powinien być ok.
Mam chrzestną! 🧡 zebrałam się i zadzwoniłam do kuzynki i nawet się ucieszyła, dziękując za wyróżnienie 🥰
Przesuwamy jednak na 26.06 bo ma juz zaplanowany wyjazd na wcześniejszy weekend, bo to ten długi z Bożym Ciałem. Restauracja zarezerwowana, jeszcze muszę tylko zadzwonić i zmienić u księdza 😛jaina_proudmoore, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Jeheria, Lolla, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Cześć ☺☺
W temacie snu to u nas nastąpiła poprawa i o ile do 3 miesiąca było czasem bardzo ciężko tak teraz Kaja przesypia całe noce . Koło 21 ja kładziemy i śpi do 8-9. Najdłużej przespała od 21 do 5 rano bez karmienia ale zazwyczaj budzi się 2 razy na jedzenie. Po 2 dzieci które nie spały do 2 lat cudowna odmiana 😉
Serio patrzycie co dokładnie dziecko robi w danym tyg życia 🤔🤔 ja nigdy na to nie zwracałam uwagi, wiadomo że jak coś niepokoi to można skonsultować z lekarzem ale nie ma co się dać zwariować. Jula bardzo dziwnie raczkowala ciągnąć jedna nóżkę, lekarz kazał mi jej nogi trzymać żeby było symetrycznie a efekt był taki że nic się nie zmieniło tylko dziecko mi się złościlo 😅😅 to kazał odpuścić 😉 zaczęła chodzić w wieku 10 miesięcy a biegać na 11,Darek za to pięknie symetrycznie raczkowala i zajęło mu to 5 miesięcy, żadne nich nie było książkowym dzieckiem 😜😜
Kaja też rozwija się swoim rytmem i o ile neontolog i pediatra byli zachwyceni że super sobie radzi to fizjo się dopatrzył lekkich nieprawidłowości. Ale tak to już jest że każdy zawód potrzebny 😜😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 16:56
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, Stokrotka 86, Jeheria, MyŚliwa, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:My nadal w 56 😄 ale wagowo już 5 kg 🥳
Zastanawiam się właśnie jaki rozmiar będzie nosił na koniec czerwca. Bo znalazłam na Vinted piękne ubranko do chrztu i jest w rozmiarze 62. Myślę, że powinien być ok.
Mam chrzestną! 🧡 zebrałam się i zadzwoniłam do kuzynki i nawet się ucieszyła, dziękując za wyróżnienie 🥰
Przesuwamy jednak na 26.06 bo ma juz zaplanowany wyjazd na wcześniejszy weekend, bo to ten długi z Bożym Ciałem. Restauracja zarezerwowana, jeszcze muszę tylko zadzwonić i zmienić u księdza 😛jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Dobuska 😚
Liwia też ma zacną wagę 💪
My jeszcze w 62
Mamy oliwkę z sylveco,ma fajną konsystencję. Żel do mycia też mogę polecić z tej serii:) jest też balsam,ale nie korzystamy,bo oliwka wystarcza
Joana23 jeśli czujesz że masz bardzo dużo mleka to możesz odciągnąć
Mój Tadzio nie trze oczek
Udało się być na spacerku, wróciliśmy,pospal jeszcze w wózku,a ja w tym czasie zrobiłam szybki obiadAneta8, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Aneta u nas też większość ubranek jeszcze 56, dopiero w zeszłym tygodniu zaczęłam wyciągać 62,ale to zależy też od firmy
Teraz te 56 to tak fajnie są wypełnione tym jego ciałkiem, wcześniej rękawy podwijane i wiatr chulal
Super,że udało się z chrzestnąAda.. 31, Aneta8, jaina_proudmoore, MyŚliwa, mk_bambino lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Aneta u nas też większość ubranek jeszcze 56, dopiero w zeszłym tygodniu zaczęłam wyciągać 62,ale to zależy też od firmy
Teraz te 56 to tak fajnie są wypełnione tym jego ciałkiem, wcześniej rękawy podwijane i wiatr chulal
Super,że udało się z chrzestną
Też właśnie mamy już naszykowane 62 i powoli zaczynam zakładać, te co wydają się mniejsze 😉jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Hej 🙂
Andrzej już prawie miesiąc chodzi w body na 68, 2 tygodnie temu ważył 5470 g. Podejrzewam,że teraz około 6 kg już waży, ma długi tułów i krótkie nóżki.jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Lolla, MyŚliwa lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Ada31- mądrze prawisz jak zawsze 🙂💪💝😇🍼
Dzieci nie czytały tych mądrych książek o każde rozwija się w swoim tempie.
@Aneta8- cieszy fakt, że macie już chrzestna 🙂i że działacie w temacie. Nie pisałam, ale zapowiada się wam niezłe małe wesele. Ja naliczyłam do nas ok 25 osób to będzie max maksów 😜
A jak tam brzuszkowe sprawy u naszego małego wojownika?
@Stokrotka - co tam u ciebie? 🌸🌸🌸
Mój młody przechodzi dziś sam siebie. Ucina już 7 drzemkę chyba, miał z 5 po 15 min i jedna prawie 2h🙂marudny jest i płacze, nie chce żeby go nosić na rękach i pokazywać. Znów je krótko 🤷♀️- to już dla mnie jest szok. Aż mu temperaturę zmierzyłam bo doszłam do wniosku.. co to się dzieje 🙃teraz znów śpi. Jutro mamy wizytę u pediatry i druga dawkę na rotawirusa wiec zapytam „ co mu dolega” 🧐dziś nawet obiad pozwolił zjeść spokojnie.
Z dnia na dzień jego sen się tez wydłużył, ale na noc dostaje mm/ z tej 1 butli pomimo prób nie udaje się zejść ..
w święta znajoma pielęgniarka mówiła, że KP na żądanie to jednym słowem „ przesrane” i ma racje… z dnia na dzień Alex przestał wisieć na piersi, je i koniec. Tak samo z umiejętnościami zapewne będzie: nie sadze żeby nasi rodzice ćwiczyli z nami leżenie na brzuszku itp sprawy. Dziecko musi samo dojrzeć do pewnych rzeczy według mnie. 🙂po to rusza nogami, rękoma - szuka symetrii itp żeby samemu nabrać umiejętności. My możemy mu tylko pomóc - tu podzielam zdanie Dobuski 😇
Co do próby trakcyjnej to jej nie robi się po skończonym 3 mż? Czasem jeden dzień daje dużą zmianę 😊
@Jeheria- nie martw się na zapas. Masz przecież starszaka w domu to wiesz jak to było z nim 😛co do regresu snu to mojej fryzjerki córka spała prawie całe noce do 8 mż, potem jej się zmieniło dopiero. Każde dziecko jest inne - pamietajmy o tym 😘
@Niutek - co u was słychać, mam nadzieje że wszystko dobrze 🙃
Ada.. 31, Aneta8, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Jaina jesteśmy z chłopcami u mojej mamy od poniedziałku, w niedzielę wracamy do domu. Marek dalej piszczy i krzyczy,ale już trochę mniej. Bawi się z kuzynami 🙂 Andrzej cichy i spokojny, tylko je i śpi z przerwami na czuwanie. Płacze tylko jak jest głodny albo ma brudną pieluszkę. Miła odmiana, bo starszy bardzo dużo płakał i trzeba było dużo na rękach nosić.
Aneta8, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Ada.. 31, mk_bambino lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Janina, dziękuje z brzuszkiem jest dużo lepiej. Nie wiem czy pomogło mleko czy inne żelazo (wiem miałam sprawdzać po kolei 🙈), ale najważniejsze, że jest lepiej. Bąki mniej śmierdzą, kupy są częściej i czasem przychodzą bez alarmu 🙂 zdarza mu się prężyć i płakać z bólu jeszcze, ale jest to już zdecydowanie rzadziej. Zazwyczaj masaż i termofor pomagają.
Z tym leżeniem na brzuszku, to mama mi opowiadała, że kładła nas z siostra trochę na siłę, my się darłysmy, a ona wychodziła do drugiego pokoju i puszczała muzykę 😆 jakoś żyjemy i nie mamy do niej urazu 😅❤️jaina_proudmoore, Jeheria, Ada.. 31, Stokrotka 86, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Jaina może to jakiś skok rozwojowy?
Niutek to trochę odmiany macie super, że Marek ma towarzystwo i Andrzejek taki spokojny a Ty odpoczniesz na pewno psychicznie
ja już nie mogę doczekać się, aż znowu moja mama do nas przyjedzie ma być kilka dni przed chrzcinami
teraz mój mąż wziął Tadzia na drugi spacer, a ja ogarnęłam parę kątów w domu, umyłam włosy i raczę się herbatką przed komputeremjaina_proudmoore, Aneta8, mk_bambino lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jeheria wrote:https://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/21/proba-trakcyjna/
Nawet tu jest napisane ze 1,5-3 mce głowa powinna być w jednej linii z tułowiem
Jutro będę u lekarza to się dowiem 🙂