X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też trze oczy jak zmęczony.
    Boże dziewczyny jak to możliwe że Wasze dzieciaki tak śpią 😲
    Ja karmie po 19, zasypia po 20 o 23 pobudka potem już zazwyczaj 1:40 a potem 3 czasami 4 albo co godzinę. Fakt cycki jak karmię o 23 są jak banie. Nie wiem jakby miały wytrwać np 5h...

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Mój też trze oczy jak zmęczony.
    Boże dziewczyny jak to możliwe że Wasze dzieciaki tak śpią 😲
    Ja karmie po 19, zasypia po 20 o 23 pobudka potem już zazwyczaj 1:40 a potem 3 czasami 4 albo co godzinę. Fakt cycki jak karmię o 23 są jak banie. Nie wiem jakby miały wytrwać np 5h...
    Ja ostatnio miałam mokra koszule od piersi do biodra 🙄jak królewicz spał.
    Sama się budzę ok 3-4 serio 🤣🙄🤦‍♀️

Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska 😚
    Liwia też ma zacną wagę 💪
    My jeszcze w 62
    Mamy oliwkę z sylveco,ma fajną konsystencję. Żel do mycia też mogę polecić z tej serii:) jest też balsam,ale nie korzystamy,bo oliwka wystarcza

Joana23 jeśli czujesz że masz bardzo dużo mleka to możesz odciągnąć
    Mój Tadzio nie trze oczek

Udało się być na spacerku, wróciliśmy,pospal jeszcze w wózku,a ja w tym czasie zrobiłam szybki obiad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 16:31

Aneta8, jaina_proudmoore, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal w 56 😄 ale wagowo już 5 kg 🥳
    Zastanawiam się właśnie jaki rozmiar będzie nosił na koniec czerwca. Bo znalazłam na Vinted piękne ubranko do chrztu i jest w rozmiarze 62. Myślę, że powinien być ok.
    Mam chrzestną! 🧡 zebrałam się i zadzwoniłam do kuzynki i nawet się ucieszyła, dziękując za wyróżnienie 🥰
    Przesuwamy jednak na 26.06 bo ma juz zaplanowany wyjazd na wcześniejszy weekend, bo to ten długi z Bożym Ciałem. Restauracja zarezerwowana, jeszcze muszę tylko zadzwonić i zmienić u księdza 😛

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Kasiastaraczka, Jeheria, Lolla, mk_bambino lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ☺☺
    W temacie snu to u nas nastąpiła poprawa i o ile do 3 miesiąca było czasem bardzo ciężko tak teraz Kaja przesypia całe noce . Koło 21 ja kładziemy i śpi do 8-9. Najdłużej przespała od 21 do 5 rano bez karmienia ale zazwyczaj budzi się 2 razy na jedzenie. Po 2 dzieci które nie spały do 2 lat cudowna odmiana 😉
    Serio patrzycie co dokładnie dziecko robi w danym tyg życia 🤔🤔 ja nigdy na to nie zwracałam uwagi, wiadomo że jak coś niepokoi to można skonsultować z lekarzem ale nie ma co się dać zwariować. Jula bardzo dziwnie raczkowala ciągnąć jedna nóżkę, lekarz kazał mi jej nogi trzymać żeby było symetrycznie a efekt był taki że nic się nie zmieniło tylko dziecko mi się złościlo 😅😅 to kazał odpuścić 😉 zaczęła chodzić w wieku 10 miesięcy a biegać na 11,Darek za to pięknie symetrycznie raczkowala i zajęło mu to 5 miesięcy, żadne nich nie było książkowym dzieckiem 😜😜
    Kaja też rozwija się swoim rytmem i o ile neontolog i pediatra byli zachwyceni że super sobie radzi to fizjo się dopatrzył lekkich nieprawidłowości. Ale tak to już jest że każdy zawód potrzebny 😜😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 16:56

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, Stokrotka 86, Jeheria, MyŚliwa, mk_bambino lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    My nadal w 56 😄 ale wagowo już 5 kg 🥳
    Zastanawiam się właśnie jaki rozmiar będzie nosił na koniec czerwca. Bo znalazłam na Vinted piękne ubranko do chrztu i jest w rozmiarze 62. Myślę, że powinien być ok.
    Mam chrzestną! 🧡 zebrałam się i zadzwoniłam do kuzynki i nawet się ucieszyła, dziękując za wyróżnienie 🥰
    Przesuwamy jednak na 26.06 bo ma juz zaplanowany wyjazd na wcześniejszy weekend, bo to ten długi z Bożym Ciałem. Restauracja zarezerwowana, jeszcze muszę tylko zadzwonić i zmienić u księdza 😛
    I super, wybór chrzestnej to jednak zaszczyt😉

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dobuska 😚
    Liwia też ma zacną wagę 💪
    My jeszcze w 62
    Mamy oliwkę z sylveco,ma fajną konsystencję. Żel do mycia też mogę polecić z tej serii:) jest też balsam,ale nie korzystamy,bo oliwka wystarcza

Joana23 jeśli czujesz że masz bardzo dużo mleka to możesz odciągnąć
    Mój Tadzio nie trze oczek

Udało się być na spacerku, wróciliśmy,pospal jeszcze w wózku,a ja w tym czasie zrobiłam szybki obiad
    My tak pomiędzy 62-68 zależy jaka firma Kaja waży 5100, raczej drobna jest za to na zdjęciach wychodzi jak pół roczny bobas 😜😜

Aneta8, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta u nas też większość ubranek jeszcze 56, dopiero w zeszłym tygodniu zaczęłam wyciągać 62,ale to zależy też od firmy
    Teraz te 56 to tak fajnie są wypełnione tym jego ciałkiem, wcześniej rękawy podwijane i wiatr chulal
    Super,że udało się z chrzestną

Ada.. 31, Aneta8, jaina_proudmoore, MyŚliwa, mk_bambino lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Aneta u nas też większość ubranek jeszcze 56, dopiero w zeszłym tygodniu zaczęłam wyciągać 62,ale to zależy też od firmy
    Teraz te 56 to tak fajnie są wypełnione tym jego ciałkiem, wcześniej rękawy podwijane i wiatr chulal
    Super,że udało się z chrzestną

Też właśnie mamy już naszykowane 62 i powoli zaczynam zakładać, te co wydają się mniejsze 😉

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Też właśnie mamy już naszykowane 62 i powoli zaczynam zakładać, te co wydają się mniejsze 😉
    U mnie też końcówka rozmiaru 56. 🙂
    Te rozmiary nie są równe zależnie od firmy 🤷‍♀️

Aneta8, Kasiastaraczka, mk_bambino lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂
    Andrzej już prawie miesiąc chodzi w body na 68, 2 tygodnie temu ważył 5470 g. Podejrzewam,że teraz około 6 kg już waży, ma długi tułów i krótkie nóżki.

jaina_proudmoore, Aneta8, Kasiastaraczka, Lolla, MyŚliwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada31- mądrze prawisz jak zawsze 🙂💪💝😇🍼
    Dzieci nie czytały tych mądrych książek o każde rozwija się w swoim tempie.

@Aneta8- cieszy fakt, że macie już chrzestna 🙂i że działacie w temacie. Nie pisałam, ale zapowiada się wam niezłe małe wesele. Ja naliczyłam do nas ok 25 osób to będzie max maksów 😜
    A jak tam brzuszkowe sprawy u naszego małego wojownika?

@Stokrotka - co tam u ciebie? 🌸🌸🌸

Mój młody przechodzi dziś sam siebie. Ucina już 7 drzemkę chyba, miał z 5 po 15 min i jedna prawie 2h🙂marudny jest i płacze, nie chce żeby go nosić na rękach i pokazywać. Znów je krótko 🤷‍♀️- to już dla mnie jest szok. Aż mu temperaturę zmierzyłam bo doszłam do wniosku.. co to się dzieje 🙃teraz znów śpi. Jutro mamy wizytę u pediatry i druga dawkę na rotawirusa wiec zapytam „ co mu dolega” 🧐dziś nawet obiad pozwolił zjeść spokojnie.
    Z dnia na dzień jego sen się tez wydłużył, ale na noc dostaje mm/ z tej 1 butli pomimo prób nie udaje się zejść ..
    w święta znajoma pielęgniarka mówiła, że KP na żądanie to jednym słowem „ przesrane” i ma racje… z dnia na dzień Alex przestał wisieć na piersi, je i koniec. Tak samo z umiejętnościami zapewne będzie: nie sadze żeby nasi rodzice ćwiczyli z nami leżenie na brzuszku itp sprawy. Dziecko musi samo dojrzeć do pewnych rzeczy według mnie. 🙂po to rusza nogami, rękoma - szuka symetrii itp żeby samemu nabrać umiejętności. My możemy mu tylko pomóc - tu podzielam zdanie Dobuski 😇
    Co do próby trakcyjnej to jej nie robi się po skończonym 3 mż? Czasem jeden dzień daje dużą zmianę 😊
    @Jeheria- nie martw się na zapas. Masz przecież starszaka w domu to wiesz jak to było z nim 😛co do regresu snu to mojej fryzjerki córka spała prawie całe noce do 8 mż, potem jej się zmieniło dopiero. Każde dziecko jest inne - pamietajmy o tym 😘

@Niutek - co u was słychać, mam nadzieje że wszystko dobrze 🙃

Ada.. 31, Aneta8, Stokrotka 86, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina jesteśmy z chłopcami u mojej mamy od poniedziałku, w niedzielę wracamy do domu. Marek dalej piszczy i krzyczy,ale już trochę mniej. Bawi się z kuzynami 🙂 Andrzej cichy i spokojny, tylko je i śpi z przerwami na czuwanie. Płacze tylko jak jest głodny albo ma brudną pieluszkę. Miła odmiana, bo starszy bardzo dużo płakał i trzeba było dużo na rękach nosić.

Aneta8, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Ada.. 31, mk_bambino lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niutek to Twój Andrzejek kawał chłopa :) masz co nosić :D

niutek87, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janina, dziękuje z brzuszkiem jest dużo lepiej. Nie wiem czy pomogło mleko czy inne żelazo (wiem miałam sprawdzać po kolei 🙈), ale najważniejsze, że jest lepiej. Bąki mniej śmierdzą, kupy są częściej i czasem przychodzą bez alarmu 🙂 zdarza mu się prężyć i płakać z bólu jeszcze, ale jest to już zdecydowanie rzadziej. Zazwyczaj masaż i termofor pomagają.

Z tym leżeniem na brzuszku, to mama mi opowiadała, że kładła nas z siostra trochę na siłę, my się darłysmy, a ona wychodziła do drugiego pokoju i puszczała muzykę 😆 jakoś żyjemy i nie mamy do niej urazu 😅❤️

jaina_proudmoore, Jeheria, Ada.. 31, Stokrotka 86, mk_bambino lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Niutek to Twój Andrzejek kawał chłopa :) masz co nosić :D

Nie bardzo lubi być na rękach poza karmieniem 😁

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina może to jakiś skok rozwojowy?

Niutek to trochę odmiany macie :) super, że Marek ma towarzystwo i Andrzejek taki spokojny :) a Ty odpoczniesz na pewno psychicznie

ja już nie mogę doczekać się, aż znowu moja mama do nas przyjedzie ;) ma być kilka dni przed chrzcinami

teraz mój mąż wziął Tadzia na drugi spacer, a ja ogarnęłam parę kątów w domu, umyłam włosy i raczę się herbatką przed komputerem :P

jaina_proudmoore, Aneta8, mk_bambino lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina bo drugi regres snu jest w 8 m-cu życia 🤣

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/21/proba-trakcyjna/

Nawet tu jest napisane ze 1,5-3 mce głowa powinna być w jednej linii z tułowiem

Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2017/12/21/proba-trakcyjna/

Nawet tu jest napisane ze 1,5-3 mce głowa powinna być w jednej linii z tułowiem
    No tak. Ale próba trakcyjna to przecież trzymanie głowy przy podciągnięciu do góry za ręce.
    Jutro będę u lekarza to się dowiem 🙂

zDmVp2.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ