Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny!
Przepraszam Was bardzo, że milczę, ale jakoś kilka spraw mnie przygniotło.
Jesteśmy po szczepieniu, Liwia trochę gorzej znosiła (senność, płaczliwość, brak apetytu i niemożność zrobienia kupy). Jakoś powoli wracamy do punktu zero.
Teraz w każdej wolnej chwili próbę nas spakować, bo jutro wyjeżdżamy na majówkę.
Młoda póki co przesypia nocki od 23 do 6 rano. Pozwalam jej na to, bo wiem, ze w każdej chwili może się zmienić.
Ogólnie jakoś to idzie. Rozwija się w swoim tempie, ja dalej ściągam pokarm, chociaż jestem na 5-6 sesjach dziennie.
Czytam Was cały czas!❤️jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, AnSan89, Ada.. 31, Joana23, Stokrotka 86, mk_bambino, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Stokrotko współczuje trochę tej wizyty rodziców, bo faktycznie tak to wyglada, ze im o chrzest chodzi…
Prosiulek, tez się boje tego na chrzcie u mojej, ze wszyscy ją osaczą.
Anetka kurczę pewnie się stresujesz tą główką, ale ja wierzę, że się szybko „naprostuje”
Dziewczyny, moja tez nie podnosi się idealnie. Myśle, że wszystko w swoim czasie.jaina_proudmoore, Aneta8, Ada.. 31, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Dobuska fajnie,że się odezwałaś 😚
Ojej bidulka mała, dobrze,że już wróciła do siebie!
Właśnie wróciliśmy ze spaceru 😁 tak przyjemnie 🥰
Mój Tadeo na brzuszku bardzo się chwieje na obydwie strony i go asekuruje,bo jednak mata jest twarda,nie chce żeby sobie głowę rozbił i miał zle wspomnienia
Jaina a co u Was? Mam nadzieję,że wszystko dobrze
Widzę,że czytasz.pewnie trochę czasu też brak? Wracaj do nas:)jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aneta8, mk_bambino lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dobra, kupiłam LaRoche i balsam i krem myjący. Trzymajcie kciuki! Jeśli się nie sprawdzi, to lecę z Mustelą
Dobuska, daj znać ile tobołków Wam wyszło My ruszamy w sobotę z rana Pogoda zapowiada skę piękna 23-6 brzmi jak marzenie!
Kasiu, moja Kajka ładnie poleży ma brzuszku przez chwilę, a potem też wymaga asekuracji. Mają jeszcze czasjaina_proudmoore, Ada.. 31, Aneta8, Kasiastaraczka, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Czytam czytam ale jakoś nie mam we ny do pisania 🙄
Mały ostatnio daje popalić. Ma jakiś regres zachowania. Trzeci dzień już wisi na mnie dosłownie jak noworodek. Odkładam go i budzi się i płacze 🤷♀️😬
Dziś do 12 byłam w piżamie, czekam na męża bo już głodna jestem.
Ostatnie wyjścia na spacer nawet były nieudane- wracałam bo mały ryczał 🤨to chyba jakieś rozwojowe.
Co do leżenia na brzuchu - na wszystko przyjdzie według mnie pora. Każde dziecko jest inne i trzeba mu dać czas po prostu 🙂czasem jeden dzień przynosi duże zmiany, a czasem krok w tył rozpędza do dalszego skoku.
Mieliśmy tez 2 wizytę Fizjo wczoraj.
Zdaniem pediatry mały ma spięcie w obręczy barkowej, zdaniem Fizjo niekoniecznie 🤷♀️Oszaleć idzie.
Zaczął już częściej patrzeć i kręcić głowa w lewa stronę, całe szczęście. Ale wg Fizjo i tak będzie miał swoją stronę jak każdy z nas. Mój Fizjo zganił lekarzy za próbę trakcyjna która może szkodzić maluchom w pewnym etapie 🧐
Czytam na bieżąco co u was 🙂
Zdrówka dla wszystkich maluchów i ich mam. Gdzieś nam się wiosna zagubiła chyba. Mam nadzieje, ze na weekend majowy już zostanie na dłużej.
Ustaliliśmy z mężem, że mały będzie miał imieniny 24 kwietnia.
Teraz anegdotka o teściowej będzie która nie wiedziała co kupić 🤣🤣
Powiedziałam ze nic bo to mały jeszcze i niczego nie potrzebuje. Jak widać, ma tez problemy kobieta ze słuchem, bo kupiła mu interaktywnego króliczka z marchewka 🤨🙉🤦♀️Plus 10 sekund do wkurwienia w mym wykonaniu 💩kazałam go oddać to powiedziała, że królik posłuży do nauki mowy.. cyrk!!
@Stokrotka - mam nadzieje ze wizyta rodziców będzie mimo wszystko udana, ale rozumiem doskonale twoje obawy.
@Aneta - Maksiu na pewno sobie poradzi z ćwiczeniami, czasem potrzeba czasu. Btw chrzciny to naprawdę obecnie droga impreza jeśli jest sporo gości.
@Kasia - współczuje tej diety 😢mam nadzieje ze sobie poradzisz 💪
@Joana - powodzenia z szukaniem dobrego kremu dla Małej.
@Dobuska - powodzenia z pakowaniem na majówkę 🌸😛💪
Macie jakieś fajne grzechotki może? Mały dostał kilka ale jakieś są byle jakie.
Widziałam takie fajne zabawki na przyszłość - piłka do raczkowania, taki wałek z grzechotka do raczkowania również.
Przed nami majowka 🌸🌸🌸
Oby pogoda dopisała a dzieci były grzeczne 💝💝💝
Miłego weekendu niezależnie od planów 🥰
Ada.. 31, Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, mk_bambino lubią tę wiadomość
-
Joana tego się trzymam, że mają jeszcze czas 💪
Oby laroche podeszło małej 😚 trzymam kciuki!
Jaina dzięki 😚 też mam nadzieję, że nie zwariuję od tej diety
Ojej współczuję, może to jakiś skok?
Kurcze mój Tadzio bardzo lubi cyca, często chce jeść albo po prostu go mieć w ustach. Próbuje go przetrzymać np. zabawą na macie ale nie jest łatwo... Dobrze,że chociaż lubi długie spacery
Oo ja muszę sprawdzić kiedy są imieniny Tadeusza
O masz...to już ma uczyć się mówić?!?🤣🙃 Wrrr
Mój Tadzio dostał trochę zabawek po moich bratankach i była tam taka grzechotka, bardzo fajna i uśmiecha się do niej
https://allegro.pl/oferta/skip-hop-obal-pszczola-9225798726jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dobuska udanego wyjazdu! ☺️ Mam nadzieję, że Liwia okaże się doskonałą kompanką do podróży 😄 przykro mi, że tak źle zniosła szczepienie. Dobrze, że już doszła do siebie.
Joana, Wam również wspaniałej podróży! 😊 my jedziemy za miesiąc 🙂
Jaina, pochwalałaś ostatnio Aleksa, że taki samodzielny, to sobie przypomniał, że jednak uwielbia cycka i się poprzytulać do mamusi 😁 możliwe, że to jakiś skok i zaraz wszystko wróci do poprzedniego stanu. Chyba bardziej bym ufała fizjo w kwestiach napięć itd niż pediatrom 🙈 Fajnie, że wybraliście datę imienin. My też ustaliliśmy na 14 sierpnia 😊
Muszę pochwalić mojego M, bo podniósł dziś na chwilę główkę! Trzymałam go za barki z rączkami pod klatką, jak polecała nam fizjo i chyba z nerwów podniósł 😆 mam nadzieje, że to nie jednorazowy przypadek. Noszony na ramieniu ładnie trzyma.Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Joana23, Stokrotka 86, AnSan89, dobuska lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
Aneta, jeśli chodzi o zabawki:
https://allegro.pl/oferta/canpol-grzechotka-edukacyjna-kolorowe-kulki-2-450-9170220411?snapshot=MjAyMi0wNC0yNlQxMjo1NTo1My4wNjRaO2J1eWVyOzkwNGViMTFmNWRkMGIzZGUzNjllY2Y3ZjEyNmE3ZTBkMjZhYWQ3YzliNTAzODQ1OWZlMjBlYTFjMDE0ZDg0NzA%3D
https://allegro.pl/oferta/babyono-przytulanka-dla-niemowlat-grzechotka-szop-10628072734?fromVariant=10628027055
https://allegro.pl/oferta/akuku-piszczek-grzechotka-gryzak-piesek-0349-9487234418?snapshot=MjAyMi0wNC0yNlQxMjo1NTo1My4wNjRaO2J1eWVyO2FhOWQ2MjgyMmJhNjNhMWFmNjllMGVmNGFiM2MxMmQyZmRkNmE2NmJmZjY5OWZmOTMzYmJiMDM0NTM2MGU2YTk%3D
To grzechotki. To kółko zamówiliśmy żeby młody chętniej poćwiczył używanie obu raczek razem ale jak narazie znajduje dla niego inne zastosowanie 😁
Do pieska się brechta👍
A szop czeka do jutra- nie chcemy go naraz zarzucać zabawkami.
Dziś jeszcze przyszla typowa przytulanka i czeka na pranie
https://allegro.pl/oferta/canpol-miekka-przytulanka-dla-niemowlat-kroliczek-10862060600.
My jakoś niekoniecznie chcemy grające i hałasujące zabawki. Super że leżaczek się sprawdza. My jeszcze na swój czekamy chociaż dziś powinien już być...
Kasiu, współczuję tej diety. Oby było tylko lepiej.
Joana mam nadzieję że kosmetyki się sprawdzą.
Dobuska, super że mała tyle śpi i że udaje Ci się z tym ściąganiem mleka. No niestety tak to jest że dużo rzeczy potrafi bobasa rozstroić. Obyście wypoczęli na wyjeździe 🙂
Jaina, ten twój fizjo taki rozsądny się wydaje. Znam ten brak weny. Jak już trochę jest lepiej i potem regres w zachowaniu to to mnie dodatkowo ścina z nóg. Nie wiem czemu. Może dlatego że czasami trudno zgadnac czy dziecku coś dolega czy co się dzieje.
Czasami wspominam okres ciąży i nie wiem gdzie on minął🤷
Jakiś tam sentyment jest ale w sumie to nie był dla mnie dobry okres. Plamienia, cukrzyca a potem nadciśnienie i stan przedrzucawkowy. Patrzę na to moje 3 miesięczne cudo i az czasami nie wierzę że to moje dziecko. Że się udało.
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Aneta8, Ada.. 31, AnSan89, Joana23 lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
@Kasiu - mój tez je- ciumka - zasypia z cycem. Smoczek - ma odruch wymiotny 😬dziś spał na mnie po nocnym karmieniu, dopiero potem w łóżeczku. On nawet cycka w locie łapie jak go odkładam 🙄albo śpi, budzi się - ciumka i pije mleczko i zasypia dalej 🙉🤦♀️Dziś to już mam kryzys przez wielkie K.
@Stokrotka - dzięki za linki 🙂🌸💪🥰
Tez nie chcemy grających plastikowych zabawek, docelowo mi się podobają te z nurtu Montessori. 🙂
Ciąża wydaje się abstrakcja obecnie serio. Nie wiem kiedy to zleciało 😜
Sentyment został i fotografie z brzuszkiem 🙂
Tez czasem nie dowierzam ze się udało - często o tym myśle zwłaszcza przy nocnym karmieniu 🧐wspominam ten czas starań i wielkiej niepewności… bo to do jednego można określić mym zdaniem.
A tu już czas leci i mały ma 3 miesiące. 🥰Aneta8, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, Ada.. 31, Lolla, AnSan89 lubią tę wiadomość
-
Cześć,
Chrzciny mieliśmy na niecałe 20 osób. Płaciliśmy 150 zł/os. Mieliśmy obiad dwudaniowy, 6 propozycji w zimnym bufecie, ciasta, napoje zimne i ciepłe. Naprawdę spoko opcja jak na Warszawę. Obsługa nienaganna i w cenie 2h animacji dla starszych dzieci. 🙂
Co do grzechotek polecam na początku piłeczki obal. To była pierwsza zabawka, która chwytały moje starsze dzieci.
Teraz dostaliśmy taka łatwa do uchwycenia i lekka drewniana grzechotkę. To najładniejsza grzechotka jaką mieliśmy. Jaina jak lubisz zabawki w stylu Montessori, to pewnie by Ci się spodobała. Nie podam namiarów, bo była kupiona w Pradze. My ogólnie staramy się kupować dzieciom głównie drewniane zabawki. Ostatnio w ogóle zaczęliśmy korzystać z internetowej wypożyczalni zabawek. Fajna opcja, bo można wypożyczyć zabawki, które często kosztują kilkaset złotych i sprawdzić czy dzieci dłużej się tym pobawią.
Odnośnie problemów fizjo, u nas w tym tygodniu zdiagnozowana asymetria. Dostaliśmy zalecenia pielęgnacyjne i proste ćwiczenia. Już po 3 dniach korekty leżenia na brzuchu, rączka, która uciekała do tyłu nie ucieka. Fizjoterapeutka zaleciła też specjalną poduszeczkę, która ma przeciwdziałać spłaszczeniu główki z jednej strony.
Poza tym mieliśmy ostatnio dobry weekend. W niedzielę wybralismy się na całodzienna wycieczkę. Nasze dziecko jest stworzone do wycieczek i podróży. Dużo spała, a jak nie spała, to leżała i patrzyła w wózku.🙂 Miła odmiana po poprzedniej, ktora nie lubiła wózka i fotelika samochodowego. Wszelkie próby przemieszczenia się z nią, gdy nie spała odbywały się w dzikim wrzasku.
Przed nami długa podróż w sobotę, więc mam nadzieję, że też będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 22:08
AnSan89, Kasiastaraczka, Aneta8, Joana23, jaina_proudmoore, Ada.. 31, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Niutek, czy Twój synek miał taką „kaszkę” na ciałku? Kajka ma na nóżkach takie placki i po wczorajszej kąpieli i potem balsamowaniu z La Roche te miejsca zrobiły się trochę bardziej pomarańczowe. To normalne? Czy przy dalszej pielęgnacji ten kolor, a potem i sama kaszka zejdą?
Lolla, ładna podróżniczka Wam się trafiła -
Kaszki nie miał tylko takie czerwone plamy i na nich żółtopomarańczowe jakby strupki. Z czasem jak był większy to tylko czerwone plamy,które drapał i robiły się rany.Jakieś działanie on ma,bo on strasznie krzyczy jak go smaruję. Po użyciu mniej się drapie i szybciej te zmiany się goją.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 09:32
jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Miało minąć do 3. roku życia,ale u synka jeszcze jest. U niego to jest powiązane z nietolerancją bmk i jaja kurzego. Jeszcze ma plecy w strupach podrapane,bo zjadł trochę czekolady. Poza tym zauważyłam,że nie służą mu również pomidory pod każdą postacią i morele, drapie się po nich.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Joana23 wrote:Aaaa, Niutek, Marek miał przedwczoraj urodzinki! Sto lat dla małego łobuza! 🥳
Skupię się też bardziej na diecie, ale mam nadzieję, że u nas to nie jest powiązane..
Dziękuję 🙂 Joana a może to ma związek z proszkiem/płynem do prania?MyŚliwa lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀