SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, M śpi obiegnie w samym body na krótki rękaw. Nie przykrywam go, z reszta nawet jak to zrobię lekkim kocykiem, to w moment go z siebie zrzuci 😉

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, dzisiaj ST nie oglądamy, moze w niedzielę :) masażyki jej robiłam, ale one nie przyspieszały kupki :) co 3dni jak w zegarku :)

Ja mam ciagle zgryz co podamy jako pierwsze :)

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Jaina, dzisiaj ST nie oglądamy, moze w niedzielę :) masażyki jej robiłam, ale one nie przyspieszały kupki :) co 3dni jak w zegarku :)

Ja mam ciagle zgryz co podamy jako pierwsze :)
    Wybór jest, ziemniak albo dynia, brokuł itp także można zdecydować 💪
    W sumie to Kaja zdecyduje co zje 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 16:28

Aneta8, AnSan89 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ha ha🤣 mój też tak potrafi! I ten uśmiech satysfakcji 😁
    A co do telefonu to też już rzadziej mogę go używać podczas karmienia,bo mały wodzi wzrokiem,patrzy co ta matka....
    Mój śpi w pajacu,ale jemu marzną stopy,sprawdzam kark czy się nie przegrzewa,ale jest ok
    W dzień w rampersie śpi
    U nas w sypialni 28...i jest strasznie...a dzisiejszy dzień to piekło
    Macie jakiś oczyszczacz? Ja mogłabym wrzucić lód do pojemnika na wodę w oczyszczaczu,ale nie chce mi się iść do żabki po tyle lodu....🙃
    W salonie chodzi non stop klimatyzator jest znośnie

Joana u nas Tadzik zazwyczaj zostaje w naszym łóżku już nad ranem. Teraz już z tymi obawami jest lepiej,ale jak był taki malutki i spał z nami albo na mnie to był strach
    Ooo i jakie plany na wyjście?😁

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa85 wrote:
    Mała ma 5.5 miesiąca ale smoczek mamy takie do 3 miesiąca bo przy tym późniejszym się dławiła więc jeszcze zostawiłam ten level 1. Tylko jeśli by to była wina smoczka to by chlustała co jedzenie raczej ? Mm mam bebilon advance i niby wskazania na nim są już 170 ml, moje nigdy tyle nie zjadła, w dzień mowie zjada po 120 ml a na noc 150. Butle je ok 4 razy dziennie resztę karmie piersią. Kręci mi się wierci na butli natomiast na piersi ma bardzo krotnie sesje w dzień ok 6 min w nocy dłuższe ok 10 min. W dzień odbijam, to wieczorne karmienie nie zdążam podnieść i jest chlust
    Moj starszak tak miał. Jadł co 3h 150ml czyli 170 i zawsze chlustal. Miał refluks i powinien jeść częściej a mniejsze porcje wtedy pewnie by mniej ulewal ale mi się nie chciało tak latać z butla. Młodszy też ma refluks ale je co godzinę 1,5 i nie ulewa. Jak zje co 2h to też uleje.
    Przeszło ok 8 mca.

jaina_proudmoore, Inkaa85 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • bezsilna Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się przywitam. Dzisiaj miałam wizyte. Mamy pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Termin na 25 luty 😊 to będzie mój drugi dzidziuś.
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezsilna wrote:
    Nieśmiało się przywitam. Dzisiaj miałam wizyte. Mamy pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Termin na 25 luty 😊 to będzie mój drugi dzidziuś.
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.

Hej! Gratulujemy serdecznie i trzymamy kciuki za powodzenie! 🧡 ale nasz wątek to mamusie lutowych bobasków już urodzonych 😊 musisz poszukać wątku na luty 2023 😌

jaina_proudmoore, bezsilna, MyŚliwa lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy objawy po szczepieniu na rota mogą pojawić się po dobie? Wczoraj 3 dawka, było ok a popołudniu zaczal wymiotować i teraz dostał gorączki. Jak na złość mąż wraca w nocy... Szczepienie czy co za cholera? Wczoraj był badany i było ok ..

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny czy objawy po szczepieniu na rota mogą pojawić się po dobie? Wczoraj 3 dawka, było ok a popołudniu zaczal wymiotować i teraz dostał gorączki. Jak na złość mąż wraca w nocy... Szczepienie czy co za cholera? Wczoraj był badany i było ok ..
    Do 3 dni po szczepieniu mogą być objawy 😢w tym temperatura.
    Ja podaje pedicetamol i przynosi ulgę. Spokojnej nocy 💝😘

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och przykro mi Stokrotko ze pojawiły się dolegliwości :( oby jutro było już lepiej 😘

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:

U nas tak było po drugiej dawce. Pierwszego dnia nic, drugiego masakra z brzuszkiem. Trzeciego dnia też było źle pod wieczór ale już nie tak tragicznie. Trzymam kciuki żeby W. szybko przeszło.

U nas mały śpi w body samym albo rampersie. W nocy jak już jest chłodniej to przykrywam pieluszką. Mamy ciepło w domu, dziś było aż 25 stopni i się poważanie nad klimą zaczęłam zastanawiać.

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    U mnie dopiero po 2-3 dniach się zaczęło źle dziać. Biegunki i bóle brzucha tydzień.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Jeheria, u Ciebie to pamiętam że był dramat. Cholera, myślałam że jak wczoraj było ok to już będzie spoko.
    Chyba zbiera się na burze bo zaczęło błyskać. U nas aktualnie 30 st.
    Falk my z mężem na bank zamontujemy klime ale to już na przyszły rok. No niestety te lata są coraz gorsze. Najbardziej mi młodego szkoda☹️ on nie dość że maluszek to jeszcze po mnie nie lubi upałów.

jaina_proudmoore, Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tak ciepło że małego chciałam trochę schłodzić w basenie. Stanowczo mu się ten pomysł nie spodobał 😂. A woda taka przyjemna, córka by w basenie cały dzień siedziała.
    Napełniłam też mały basenik i też była próba włożenia małego. Skutek ten sam - ryk straszny. No nic, jak nie chce to go na siłę wykładać nie będę. Ja się chłodziłam i było super.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Ada.. 31 lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś zostaliśmy w domu. Jutro jedziemy ma wieś, ma być chłodniej wiec nadrobimy świeże powietrze. Zazwyczaj kąpiemy młodego co drugi dzień, ale w te upały zaczęliśmy codziennie. Coraz bardziej mu się podobają te kąpiele, ale wyrósł nam z wanienki ikeowej, wiec musimy wrócić do ten dużej co na początku kupiłam 😉

Dziewczyny, czy Wasze maluchy tez wypuszczają morze śliny leżąc na brzuchu? Mój to dodatkowo mocno ulewa i potem się w tym tapla 😏😅

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, W.pierdzi ślina, robi banki i ślina leci mu z buzi w każdej pozycji. Na brzuszku też najbardziej. I potem wyciera bodziakiem mate😁 dzisiaj miał dodatkowo morze wymiocin. I standardowo w tym też się wytaplal🤦

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Aneta, W.pierdzi ślina, robi banki i ślina leci mu z buzi w każdej pozycji. Na brzuszku też najbardziej. I potem wyciera bodziakiem mate😁 dzisiaj miał dodatkowo morze wymiocin. I standardowo w tym też się wytaplal🤦

Haha uff… 😂
    Mam świetne zdjęcie Maksia, apropo ulewania na brzuchu. Mogę wrzucić na fb, jeśli znacie z autopsji, to Was nie zbrzydzi 😅

Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, dawaj😉 ja to swego czasu co chciałam nagrać filmik jak młody był na macie to kończyło się jego ulewaniem na nagraniu 😉

Kurde, u nas chyba faktycznie to po rota. Paracetamol zbił narazie temperaturę ale młody często się wybudza i coś ma z brzuszkiem. Dobrze że to już 3 dawka była...

Aneta8 lubi tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj Aneta, raz kozie smierć :):)

Kajka też się ślini, też rzygnie i też się potem w tym tarza… 😎😅

Kasiu, spotkałam się dzisiaj z przyjaciółką, miałyśmy babskie wyjście :) Zamurowała mnie cena piwa bezalkoholowego w lokalu - 13,50!

My się przymierzamy do zakupu screenów na przyszły rok. W klimę nie będziemy inwestować, bo nie wiemy jak długo tutaj jeszcze pobędziemy :)

Aneta8 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu jaka burza u nas... Pioruny walą prosto w ziemię. A mój mąż wraca teraz autem do domu. Jakoś nie mój dzień dzisiaj.

Joana, wyprowadzacie się?

16-01-2022 - synek💙
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ