X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dobuska, tez juz zdążyłam zapomnieć, ale chyba jest gorzej niż z M 🙈
    Muszę się wybrać do ikei 😄
    Pytam z ciekawości, bo jak mi minie rok to planuje iść na żywioł, jak Ty, bo do kliniki już nie wracamy(brak zarodków).
    Co prawda nie nastawiam się na taki cud, ale jednak… 🤣

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Pytam z ciekawości, bo jak mi minie rok to planuje iść na żywioł, jak Ty, bo do kliniki już nie wracamy(brak zarodków).
    Co prawda nie nastawiam się na taki cud, ale jednak… 🤣

Chyba najlepiej na nic się nie nastawiać 😉 ale kciuki trzymać będę 😘

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Chyba najlepiej na nic się nie nastawiać 😉 ale kciuki trzymać będę 😘
    U nas to bardziej „żebyśmy później nie żałowali”, niż silne pragnienie drugiego dziecka. Zresztą u nas problem z poczęcie jest po obu stronach, wiec szanse naprawdę malutkie. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak odstawiam krzesełko do karmienia na za tydzień. Wtedy będzie kolejna próba. Nie jestem zadowolona z tego, jak ona siedzi. Będę dalej karmić na kolanach 😭

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska dzięki za info o kubeczku. Jak będę w Ikei to na pewno kupię. A ta mata silikonowa to po co jest? Żeby się łatwiej sprzątało?

Aneta8 ja miałam mocniejsze mdłości z córeczką to może u was też parka będzie? Pewnie się nie nastawiasz na konkretną płeć ale masz może jakieś przeczucia? U mnie to takie pierwsze przeczucie po teście się sprawdziło w obu ciążach

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f_a_l_k wrote:
    Dobuska dzięki za info o kubeczku. Jak będę w Ikei to na pewno kupię. A ta mata silikonowa to po co jest? Żeby się łatwiej sprzątało?

Aneta8 ja miałam mocniejsze mdłości z córeczką to może u was też parka będzie? Pewnie się nie nastawiasz na konkretną płeć ale masz może jakieś przeczucia? U mnie to takie pierwsze przeczucie po teście się sprawdziło w obu ciążach
    Ja się mogłam zakładać o to, ze będzie syn🤣 powoli rosnąca beta, słabe mdłości, ochota na kwaśne.
    Bum! Córka!:D

Mata po to, żeby się łatwiej sprzątało, żeby nie rysowała się tacka i stabilniej naczynka na niej stoją.:)

jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 16:46

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f_a_l_k wrote:

Córeczka byłaby spełnieniem marzeń i dopełnieniem naszej rodziny 💖 ale staram się nie nastawiać teraz. Z Maksiem miałam czucie, ze dziewczynka, a jest cudowny chłopiec wiec już nic nie zakładam 😆 ale za to mama i teściowa przeczuwają dziewczynkę. Zobaczymy 😃 We wrześniu możemy robić sanco wiec będzie wiadomo 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 17:37

jaina_proudmoore, dobuska, niutek87 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, chciałam jeszcze poruszyć temat kupy przy rd 💩
    Już pomijając walory zapachowe 😈 to chodzi mi o konsystencje. U nas zdecydowanie gęstsza, ale dziś rano młody wystękał małego twardego bobka. Po południu mieliśmy okropny płacz, stękanie, prężenie. Wyraźnie nie mógł się załatwić. Podałam czopka i poszło, na szczęście gęste ale nie twarde. Obawiam się, ze to marchewka mu tak nie posłużyła. Już drugi raz po zjedzeniu miał problemy.. 😔
    Jak to u Was wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 21:10

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Już pomijając walory zapachowe 😈 to chodzi mi o konsystencje. U nas zdecydowanie gęstsza, ale dziś rano młody wystękał małego twardego bobka. Po południu mieliśmy okropny płacz, stękanie, prężenie. Wyraźnie nie mógł się załatwić. Podałam czopka i poszło, na szczęście gęste ale nie twarde. Obawiam się, ze to marchewka mu tak nie posłużyła. Już drugi raz po zjedzeniu miał problemy.. 😔
    Jak to u Was wygląda?
    Teraz też dużo twardsza. Epoka głośnych kup minęła. Raz miała zatwardzenie, ale przeszło. O dziwo po marchewce było okej.

jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jak to u Was wygląda?

Aneta u starszaka zazwyczaj kilka godzin po takim bobku była normalna kupa. Jeśli nie zrobił kilka dni to dawałam suszoną śliwkę ze słoiczka. Po tym zawsze szło. Teraz u Jędrka też są gęste, takie pastowate.

jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mamy teraz tydzień karmienia piersią. Dla wszystkich kp mam - wszystkiego najlepszego :)

Dobuska, miejsce bez internetu brzmi miodzio! Uwielbiam takie perełki :) Mamy taką cud miejscówkę w Beskidzie Niskim, gdzie po internet trzeba się przejść na pobliskie wzniesienie. Przy maluchu może to być delikatny kłopot, ale jak jeździliśmy wcześniej samo to na głowę dobrze robiło :)

Kasiu, czy po Latopicu zauważyłaś inne kupy u Tadzia? Częściej, rzadziej, inny kolor? Kajka dzisiaj pobiła swoi rekord i w ciągu doby zrobila 4kupki. I nie wiem co o tym myśleć..

Po tygodniu nieobecności wrócił „z kolonii” nasz pies :) był u partnera rodziców. Kajka go uwielbia, a on uwielbia ją lizać wszędzieeeeee, więc muszę ich mocno pilnować :)

jaina_proudmoore, Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, z tym internetem bylo tak, że moja sieć nie miała, ale mąż miał dobry zasięg. :D Idealnie, bo jak było coś pilnego to mi udostępniał na chwilę i już. :D
    Zazdroszczę Wam tego psiaka, tęsknię bardzo za swoim. <3

jaina_proudmoore, Joana23 lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam ze nie odniose się do Waszych postów ( żeby nie bylo- wszystkie czytam😉) ale mam tylko chwilę.
    U nas niestety problemy, i nie chodzi tylko o młodego. Może kiedyś napiszę więcej.
    A poza tym to młody miał jakiś skok wzrostu. W ciągu kilku dni urósł duuuzo. Nie umiem go zmierzyć ale widzę po ubraniach i pasach w foteliku i spacerówce. Teraz na gwałt zamawiam rozm 80 bo 74 jest na styk ( w większości - wiadomo zależy od firmy). Pepco to wczoraj założyłam mu body 86 😁 i było ok. No ale to ewidentnie taki model. Podejrzewam że tak naprawdę ma jakieś 75-76. Bo w maju albo czerwcu miał 70.
    Schowaliśmy już mate canpola ta z palakami bo i tak z niej uciekał. Niedługo bujaczek też pójdzie w odstawkę bo jest do 9 kg ( a wersja bez zapięcia moim zdaniem jeszcze nie dla niego). Młody waży ok 8400. Zresztą już tak mocno się na nim buja że jeździ nim bo panelach. Przewijak pewnie też niedługo złożymy bo cuda na nim wyczynia i przyznam że aż strach. A w wanience często próbuje się obrócić na brzuch🙀 wiec serio wesoło z nim mam.
    Niedługo będziemy kupować łóżeczko turystyczne ( we wrześniu wyjeżdżamy ) więc pewnie wykorzystam patent AnSan i zrobię z niego kojec.
    Co do RD to dalej do przodu. Kupiłam wczoraj słoiczki na promocji w rosmanie więc dzisiaj wjedzie ryba😁 🐟
    i kupiłam też nowe śliniaczki. Ten silikonowy to masakra. Młody ciągle go gryzie i jest cały potem mokry.
    Ze snem chwilowo zatrzymaliśmy się na etapie usypiania na rękach/ głaskania. Następny krok będzie jak mu ten skok/ zeby mina bo teraz to nie ma sensu. Moim marzeniem jest żeby on spał od tej 19 do 6 i nie wolal mnie co godzinę czy dwie...

Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89, Joana23 lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, ale duży W! Ale u nas też jakiś skok ze wzrostem chyba, bo też kupiłam body 74 na później, a one już dobre :D

U nas dzisiaj pół roku. Ale sentymentalny dzień. :)
    Pól roku temu o tej porze czekałam na oddziale na wywoływanie. Mieli mi dzień później robić test na covid i wywoływać poród, a tu po kolacji chlusnęły mi wody. :)

Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, AnSan89, Joana23 lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Jaina, następną wizytę mam 11.08 i już u docelowego lekarza u którego chce prowadzić ciąże 🙂 jestem jeszcze na grupie fb gestozowe mamy i tam polecają mi zapisać się jeszcze do hipertensjologa (lekarz specjalizujący się w leczeniu nadciśnienia tętniczego), także obgadam temat z moim nowym doktorkiem.
    Stokrotko, tak planuje przejść na L4 (zawsze to trochę większa kasa). Niestety ominie mnie podwyżka, którą mam już zaaneksowaną, no ale i tak, żeby dostawać więcej musiałabym przepracować rok z taką pensją.. No lekko nie będzie, bo tez nam rata kredytu wzrosła dwukrotnie, no ale jakoś damy radę 🙂 zdecydowaliśmy się teraz na te wakacje kredytowe i wysłaliśmy dziś wniosek. Chcemy odłożyć te pieniążki i w grudniu nadpłacić kapitał. No i ogólnie był plan, ze ja wrócę do pracy a M poszedłby do żłobka.
    Joana, tak, z Maksiem też miałam mdłości. Z nim odrzuciło mnie od słodkiego, a teraz mi wszystko za słone. Dbają o mnie te moje dzieci 😆
    A z tym urlopem ojcowskim od sierpnia, to nie będzie on dotyczył dzieci urodzonych po sierpniu właśnie?
    nie rok tylko 3mce

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Hej dziewczyny,
    Miłego dnia 🌷🌷🌷
    Już mamy końcówkę lipca 🙉w tym tempie to zaraz święta będą serio 🤣

@Kasia - jaki wynik Tsh wyszedł? Mam nadzieje, że badalaś tez ft3 i ft4 bo tak najlepiej to sprawdzać.
    Tez muszę zbadać tarczyce ponownie.
    Super, że grasz na pianinie i gitarze. Kontakt małego z muzyka to wspaniała sprawa 👶💚
    I te koncerty w parku, zazdroszczę 😇Alex tez lubi muzykę klasyczna, prawie codziennie słuchamy razem.
    Wszystkiego dobrego dla Tadzia 💚💚💚

@Stokrotka-
    Chyba Dominika pisała, że niedobry żelaza są u niemowlaka ale przy RD się uzupełniają.
    Najlepiej spytać o to pediatry na wizycie. I nie ma sensu niepotrzebnie kłuć małego, mym zdaniem. 🙃
    Co do przeprowadzki to już jest obsuwa, bo montaż drzwi będzie 8 sierpnia a frontów i szafek górnych w kuchni dopiero po 15 sierpnia wiec będzie lekki bałagan.
    Zarządziłam modułowa przeprowadzkę.
    Mąż wozi kartony i ustawia po kolei. Zaczęliśmy od porządków i segregacji w szafach. Niektóre rzeczy poszły do kosza, inne do wydania, pudełka niepotrzebne do śmieci.
    Ubranka małego - rozmiar 56 i 62 plus elementy wyprawki oddaliśmy do domu Samotnej Matki w Łodzi 😇🥰
    Teraz już mamy 3/4 szaf przeniesionych od razu we wskazane miejsce.
    zawartość komórki tez. Już rozpisałam co i jak przewozić i kiedy.
    Na ostatni rzut idą bieżące rzeczy małego, wózek, potem kurs z kotami 🤯😱i potem sprzątanie jak będzie pusto / tu teściowa pomaga bo ma urlop od 3.08
    Olkowski był już kilka razy w nowym domu. Ostatnio mąż go nosił i pokazywał.
    Pare razy spał tez na ogródku 🤓
    Jeśli chodzi o pakowanie to książki pakowałam jak spał, a worki pakuje jak bawi się na macie 🤪

Ostatnio to go najbardziej ciekawią koty - ogląda się za nimi, próbuje łapać jak przechodzą obok 😝

@Joana - te okna aktywności to ciekawa sprawa, ale nie zawsze działają u nas.
    Dziś Olkowski poszedł spać po 2h a wczoraj po 3h. Czasem ma objawy na sen jak tarcie oczu, położenie go od razu itp do drzemki nie działa. A czasem objawów brak i kwęka/ stęka na macie i potem zje i usypia 🤣od razu prawie.
    A hitem było ostatnio jak spał 30 min, wstał, zjadł i poszedł gnić dalej na 1.5 h i finalnie poszedł spać ok 22 🤣i spał do 7 rano 👶🤔😴
    Także obserwuje/ reaguje ale nie zawsze to się u nas sprawdza.
    Ostatni tydzień spał ładnie i długo po 1.5 h a w tym śpi krótko po 40 min 🤷‍♀️

Mały teraz śpi na ogródku, a ja sobie odpoczywam 🥰

@Jeheria - napiszesz więcej o podawaniu kaszek - kiedy/ jakie/ ile na początek?

@AnSan - mam nadzieje, że tata podejdzie mądrze do cukrzycy.
    Pytałam wcześniej czy ma tabletki czy zastrzyki?
    Mój ojciec ma cukrzyce już X lat i wziął się za siebie - dieta i spacery 💪

@Aneta - kiedy teraz masz wizytę u lekarza?
    Doczytałam właśnie co u was.
    Ja mam zamiar od sierpnia wprowadzić regularnie 1 posiłek warzywny, potem warzywa 2-3 składnikowe a po ok 14 dniach owoce przed południem. 👶💪tak żeby był czas na poznanie nowych smaków i żeby mały żołądek tez nie miał dużego obciążenia.
    Może faktycznie marchewka w papce będzie lepsza. Marchewka jest słodka wiec dzieci raczej ja lubią.

Co do BLW to planujemy poczekać aż mały stabilnie usiądzie sam i będzie wtedy sobie jadł w krzesełku to co my przygotujemy. Obecnie mąż go karmi i idzie to dość dobrze 🤓maja obydwoje zajęcie, najlepiej jak mały szuka cycka u męża pod koniec jedzenia 🤣

@Magg / @Ada31/ @Prosiulek/ @Niutek87 - co u was?
    Reszta dziewczyn to chyba zapomniała już o forum hehe 🤣🤣🤣
    kaszki daje helpy ale teraz juz bede czesciej dawac zwykla kasze-jaglana, jeczmienna gyczana, mozna dodac owoce, ugotowac na napoju owsianym, dodac tluszcz czyli maslo orzechowe, sezam, wiorki kokosowe i amarantus
    a ilosc na oko, jak dajesz blw to duzo bo wiecej rozwali jak sama karmisz to na oko zobaczysz czy podpasuje

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    @Kasiu - zdrówka dla ciebie 💚
    Ja bym powtórzyła 3 tarczycową.
    Sama biorę Euthyrox 75, w ciąży brałam 100. Bo jednak większe obciążenie i organizm pracuje/ pracował mocno 💪

@Niutek - niezła historia z 💩🙉
    Ale nie ma co się dziwić, że aż cię zemdliło.
    Im dziecko starsze tym te historie pieluszkowe pewnie ciekawsze.

@Joana - mam nadzieje, ze nastrój już lepszy 🙃😇
    Nie wiem jak ty wnosisz gondole na 3 piętro serio 😛
    A ten mikrobiom to jak ta mała istotka z reklamy hehe / musiałam to napisać 🤣

My nadal pakujemy/ pakujemy/ pakujemy.
    Za tydzień mamy już spać w nowym domu 🙉
    Olkowski dziś zjadł 0.5 jarzynowej.
    Wsadziliśmy go też do spacerówki w domu, ale regulacja pasów równa się ryk wiec chwile posiedział i to byłoby na tyle. 🤯mam nadzieje, ze się polubi z nowym pojazdem.
    Dziś się ledwo zmieścił w Body 68, także ciśnie na długość 🤣

W ogóle dziś przypadkiem go 2x usypiałam głosem swoim.
    Widocznie tak nudno gadałam do męża co ma spakować na pon, że zasnął 🤣
    Mam pytanie o poranne pobudki, czasem kawaler budzi się po 5 i potem bajlando zanim zaśnie 1-1.5 h, zje i oczy jak 5 zł i buszuje w łóżeczku. Tez wam się to przydarza? Ja jak widzę, która godzina to już dostaje nerwa rano. Bo wiem, że będę czekać, aż padnie bo oczywiście to dziecko bez pleców 🤣

Spokojnej nocy i niedzieli 💚🌷💚🌷💚🌷
    wg trenerow snu wczesne pobudki sa spowodowane zbyt duzym przemeczeniem przed snem nocnym (zbyt duzym czasem aktywnosci) albo za duzo spi w dzien, dla poscieszenia powiem ze ja to wszystko wiem a moj tez codziennie wstaje przed 6 :D

AnSan89 lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Hej!

Wróciłam z tygodniowego urlopu nad morzem. Nie miałam prawie wcale internetu, więc było ciekawie. Ale czy odpoczęłam? Średnio. Jednak dopóki dziecko nie siedzi, nie bawi się samo, to mój kręgosłup był zaangażowany przez większość dnia.

Dzisiaj pierwszy raz usiadła w krzesełku z Ikei. Zamontowałam też poduszkę i ogólnie trzymała się stabilnie, chociaż nieidealnie. Jednak ja ją karmie sama na kolanach i jest mi bardzo trudno. :( Musze ogarnąć podnózek, bo nie mam zamontowanego, a jest bardzo ważny.
    Często zjada już 125 gramów ze słoiczka, ale nie zawsze.
    Powoli też mieszamy bebilon 1 z 2.
    No i ostatnio znowu lepiej śpi. Wieczorem jest kąpiel, ubieram ją w piżamkę, włączam na Spotify dźwięk deszczu :D, daję mleczko i kładę się z nią do łózka, daje smoczek, przytulankę i zasypia szybko. Mąż odkłada ją do łóżeczka i na przykład dzisiaj spała do rana. Ale to żadna moja zasługa, zwykłe szczęście.

A tak to nie ma zęba, nie siada, nie powtarza za mną żadnych sylab. :D Nie spieszy się, ale jest wesoła i żywotna, więc się cieszę tymi chwilami. :)

Stokrotko, ja tam jadę na słoiczkach do momentu, kiedy nie zaczniemy BLW. To inne słoiczki, niż były dostępne kiedyś. Teraz ładne składy, wygodne. No trzeba sobie troszkę ułatwiać, bo i tak nie ma lekko. Ty szczególnie nie miałaś lekko!
    A i sama widzisz, jak W chętnie zjada. :) No i gratuluję przenosin do łóżeczka! Moja śpi od początku sama (musi zasnąć ze mną w łóżku). Co prawda kupiłam barierkę do łózka, ale to na trudne chwile. Bo zdarza się jakiś dramat i chce spać ze mną, a wtedy nie jest już bezpiecznie.
    Okeeeej, to już nie kupuj za dużo tych pieluch! :D A tak serio, no tak kiedyś robili. Dzieci ledwo siadały, a już odpieluchowali. Mama mi mówi, że to wynikało raczej z tego, że z pieluchami było ciężko. Pampersy drogie, a pranie było wtedy jeszcze uciążliwe. No i ludzie robili jak robili. Taka anegdotka, że jakiś czas temu trafiłam na artykuł, w którym matka pisała, że jej dwutygodniowe dziecko już nie potrzebuje pieluch, bo daje znać. 😂

Joana, wczoraj byłam w Ikei, żałuję, że nie przeanalizowałam wcześniej Twojego posta! Ale dodam teraz do listy zakupów.
    :)
    Prykro mi, że ciągle problemy z BKM :(

Jeheria, współczuję tego gryzienia. U nas też sa pobudki na smoczek. :D
    Jaką kaszkę podajesz?
    Ja daję młodej słoiczek przed mlekiem, tylko wtedy mi je. Potem dopija mlekiem.

Niutek, ale przeboje!

młoda sie awanturuje, idę z nie na spacer! <3
    tylko sloiczki sa malo energetyczne, kaloryczne, wiekszosc to woda. no ale na poczatek moga byc, ja sama daje sloik jak jestesmy gdzies poza domem

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f_a_l_k wrote:

u mnie mdlosci przy mateuszu a przy macku nie :D

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ