Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie,
jestem litopadkówka ale chcialabym sie zapytac czy sa tu jakies przyszle mamy z Wrocławia lub okolic i chciałyby sie ze mna podzielic swoim wyborem szpitala? Ja dalej nie moge sie zdecydowac:-/
I czy ktoras z Was miala ulozenie poprzeczne od poczatku ciazy i sie dziexko nie obrocilo?
Zycze Wam duzo cierpliwosci na ostatniej prostej
-
ja szybka relacja,bo w domu pewnie nie będę miała jak:
Misio główka juź w kanale, dr na fotelu go czuł 😀 ale szyjka jeszcze daleko( nie mierzył juź na tym etapie),ale na opuszek czy dwa juź otwarta (aczkolwiek ja drugi poród to teź normalne). Póki co odstawiamy luteine, zelazo co 2 dzień. Mogę zaczac piłke i liście malin bo póki co na pewno się widzimy za 2 tygodnie ;p
Oluś ma 2600-2700 więc od Poli wiekszy o jakieś 150 g na pewno. Wszystko jest u niego dobrze 😊
Gbs mam w poniedziałek zrobic,morfologia przed wizytą i czekanie nam zostaje 😀
Nadrobie pózniej, odniose sie do Paula 30 - ja rodze w Walbrzychu 😊Paula_30, Cabrera, Kookosowa, moni05, Jupik, aga_ni, sandrina22, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Przenoszą Ale od poniedziałku! 👍🏻👍🏻👍🏻
Jestem już tak szczęśliwa, ze się popłakałam. Oczywiście dzwoniła do mnie mega sympatyczna wicedyrektor, ta dyrektor juz ze mną rozmawiać widocznie nie chce, ale jutro dostanie plan i od poniedziałku może iść do tamtej klasy! ❤️moni05 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:ja szybka relacja,bo w domu pewnie nie będę miała jak:
Misio główka juź w kanale, dr na fotelu go czuł 😀 ale szyjka jeszcze daleko( nie mierzył juź na tym etapie),ale na opuszek czy dwa juź otwarta (aczkolwiek ja drugi poród to teź normalne). Póki co odstawiamy luteine, zelazo co 2 dzień. Mogę zaczac piłke i liście malin bo póki co na pewno się widzimy za 2 tygodnie ;p
Oluś ma 2600-2700 więc od Poli wiekszy o jakieś 150 g na pewno. Wszystko jest u niego dobrze 😊
Gbs mam w poniedziałek zrobic,morfologia przed wizytą i czekanie nam zostaje 😀
Nadrobie pózniej, odniose sie do Paula 30 - ja rodze w Walbrzychu 😊wszyscy mi mówią, że dziewczynki bardziej się spieszą
-
Dzien dobry, czytam od wczoraj na raty, w końcu skonczylam miałam do paru rzeczy się odnniesc już nie pamiętam
Moni super, ale się ciesze, mowilam, ze ulegną. Widzisz wszystko zaczyna się ukladac.
A to ze pewnie czeka Cie szpital do końca, tak jak piszesz, dasz rade, bo Twoim celem jest teraz dbanie o siebie i małego. Czasem trzeba, rozumiem, ze czujesz się rozczarowana, ze nie mowia Ci zadnych konkretów, ale tak naprawdę nikt nie jest jasnowidzem, cos się dzieje, i musza obserwować, bo prawda jest taka, ze spitolic się może nagle i wtedy trzba szybko dzialac, a może tez się nic nie dziac i rozwiązanie będzie na spokojnie. Ale zdecydoanie wole Twój dzisiejszy humor i nastawienie niż wczorajszy. Tak trzymaj
. Mam trochę podobna sytuacje i tez nie uśmiecha mi się szpital ( bo nie lubie szpitali jakby smiesznie to nie brzmiało w kontekście mojego zawodu
) ale wiem, ze już niedługo tam zawitam i będę tkwic do rozwiązania, rozumiem dlaczego mam tam być i po co, wiem ze mój synek będzie miał dobra opieke, do przedszkola chodzi chętnie, a tez roznie z tym bywalo, ale tez mi slabo na sama myśl. W ogole niesamowite, ze za max 3 tyg będę mama trzech synków
, to było takie odlegle.
Kiniorek ty niby tam caly czas lezysz, ale tu obiad, tu spacer, tu rower, weeeez, przecież faktycznie było lepiej jak lezalas uczuciwie, już niedługo..
Ja mimo, ze mam 4 kg dzidka w srodku o dziwo czuje się super, czasem biodra mnie bola od lezenia na boku, czasem dziwne uczucie jak wsteje ze dzieci mi wypadną, ale poza tym nic odpukać, Tymbardzij mi ciężko na tej kanapie, bo naprawdę mam sile na działanie i checi, tylko nie mogę, a mam tyle pomyslow.
Sluchajcie bo ja tak roznie z systematycznoscia czytannia, odzywala się Dreamer???bo ona tez miała tam jakies stresy jak kojarze?
Sarrra zobaczysz, ze ochloniecie obydwie, pogadacie i wszystko się naprostuje, z mamami roznie bywa, moja jest kochana, ale czasami tez ma takie wstawki, ze nie wiadomo co o tym myslec. Ja mysle, ze nie zostawi Cie w potrzebie, przecież wie jaka jest sytuacja. Trzymam kciuki, zebyscie się dogadaly.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 11:18
moni05 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:(ja niestety zostaje w szpitalu bo jak całą ciążę były super wyniki to dziś mi wyszło białko w moczu i mnie nie wypuszczą😭no nic jakoś muszę to przeżyć ale nic miłego to leżenie:(dobrze że chociaż KTG wychodzi ok.Mam też rozwarcie na jednego palca szyjka 2,5cm ale na ten tydzień mówią że jest ok.Przybijam piątkę ze szpitalnymi dziewczynami✋
-
Cabrera wrote:Meerici - coś czuję, że wepchniesz się dziewczynom w kolejkę...szyjka zgładzona i rozwarcie - już niedługo spotkasz swój skarb
Nie mogę się już doczekać tego spotkania z maleństwem 🙂 choć nadal to wszystko wydaje się takie nierealne 🙈 dokładnie rok temu przyszły moje wyniki z tym przeklętym AMH i słowa lekarza, ze prawdopodobnie nigdy się nie uda... a tu proszę rok później chodzę jak kaczka i czekam na moje 3 kg szczęścia 🙂🙂
Moni super z tymi przenosinami, jednak co na piśmie to na piśmie 😉pOla34, KasiaP, Cabrera, moni05, nuśka91, Milanka, Aaga lubią tę wiadomość
🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> maj 2025 ? -
pOla34 wrote:no wlasnie i nie wiem, czy nie miała jeszcze jakichś zamartwien związanych z ciaza ? Dawno nie pisala...
Kinga trzymaj się tam.pOla34 lubi tę wiadomość
-
meerici wrote:Chętnie jeszcze się wstrzymam, ale wiadomo - nie moja decyzja! 😜
Nie mogę się już doczekać tego spotkania z maleństwem 🙂 choć nadal to wszystko wydaje się takie nierealne 🙈 dokładnie rok temu przyszły moje wyniki z tym przeklętym AMH i słowa lekarza, ze prawdopodobnie nigdy się nie uda... a tu proszę rok później chodzę jak kaczka i czekam na moje 3 kg szczęścia 🙂🙂
Moni super z tymi przenosinami, jednak co na piśmie to na piśmie 😉
Niesamowite to, ja tez rok temu we wrześniu zmianialam lekarza, po prawie dwoch latach bujania się bez efektu i pierwszej ciąży prawie od strzalu, a teraz czekam na bliźnięta.
nuśka91, meerici lubią tę wiadomość
-
Moni wspaniała wiadomość
.
Sarra chodzi raczej by pogadać z mamą z mediatorem by sie dokładnie dowiedzieć o co chodzi. Jeśli jest w pełni zdrowia psychicznego to nie obraziła się tak po prostu i to w taki sposob. Wiec warto oczyścic atmosferę.
Od 4 lat było super i mama bardzo pomagała i się zbliżyłyście. Wiec przez wzgląd na to bym sprobowała jeszcze raz. Tak byś wiedziała że zrobiłaś co możesz. Wiem że cie skrzywdziła teraz. No ale tak naprawde nie naraża twojego życia. Bardziej teraz widać jak dużo robiła. Wiec może sprobuj. I nie myśl o przeszłości tylko o ostatnich 4 latach. A jak dziecko sie pojawi nadal bedziesz jej potrzebowała bo 2 małych maluchow. Moja mama mieszka za granicą wiec widze ją 3 razy w roku. Mąż jest marynarzem. Wiec ogółem zawsze było cieżko bez rąk do.pomocy
Wiec doceniam to bardzo jak ktoś ma regularną pomoc mamy. I to taką ze sam proponuje. Może mama zmeczona jest i się przestraszyła że niedługo bedzie jeszcze trudniej? Ile ma lat? Na tym.etapie mozecie sie dogadać ale jesli poczekacie to niestety zbyt duzo bólu i pretensji sie skumuluje.
Trzymam kciukimoni05 lubi tę wiadomość
-
paulina2811 wrote:Ogólnie zobaczcie, że spokojne ciążę to są w serialach.. Każda z nas ma jakieś swoje dolegliwości, jakieś problemy zdrowotne i żadnej chyba ciąża nie była w 100% wolna od leków, wizyt w szpitalu itp
-
Kinga82 wrote:Cześć dziewczyny:(ja niestety zostaje w szpitalu bo jak całą ciążę były super wyniki to dziś mi wyszło białko w moczu i mnie nie wypuszczą😭no nic jakoś muszę to przeżyć ale nic miłego to leżenie:(dobrze że chociaż KTG wychodzi ok.Mam też rozwarcie na jednego palca szyjka 2,5cm ale na ten tydzień mówią że jest ok.Przybijam piątkę ze szpitalnymi dziewczynami✋
-
Mój ledwo oczy otworzył i pytanie czy mam torbę spakowana... No ubije... Widzę że mi ciśnienie podskoczyło i czuję. Co prawda 124/75 ale dla mnie to już jest wysokie. Jak mam normalnie 105-115 a ostatnio nawet niżej niż 100. A czuję że mi się ręce pocą bo co wytre to znowu mokre. Za 40min idę na ktg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2019, 11:56