X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • japonka Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Ewentualnie mogłabym jeszcze w poniedziałek rano pohechać do diagnostyki i moze wynik by był na wizyte na popołudnie choc różnie to z nimi jest...
    Aguula ja tego dnia co trafiłam do szpitala rano zrobiłam badanie w Medicover i miałam leukocytow 500...a tego samego dnia po południu w szpitalu kilka czy kilkanaście. No ale dali mi na wszelki wypadek antybiotyk. Więc zawsze lepiej powtórzyć i może posiew też.

Emikey co się stało? 😳

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, dziękuje ❤️
    Wysłałam zaproszenie..
    Mamę właśnie przenieśli na internę teraz (3 piętro)...hcp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:26

pOla34, Peefka lubią tę wiadomość

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dołączam do leżących w szpitalu:-(
    Od 10 miałam silne bóle brzucha,tak wysoko wzięłam prysznic,nospe i nie przeszło
    I tak znalazłam się w szpitalu...
    Niby skurcze się nie zapisuja,szyjka 3cm,zamknięta ale zostawili mnie na obserwacji ...
    Jedyny plus jest taki że jest już ustalone że będzie cesarka,już u anastezjologa wszystko załatwione.

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Dominika... Ciekawe z czego. Może żoladek? Dobrze że Cię zostawili. Masz cesarkę mieć ale ustalone mniej więcej kiedy? Czy nie wiadomo? A Ty Niemcy prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 16:37

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem sobie na oddziale... Ogólnie przy badaniu doktorka stwierdziła, że nie ma już krwi w przedsionku pochwy. Na usg wszystko ok, ktg też raczej ok. Powiedziała tylko, że szyjka jest skrócona. Jak zapytałam ile to powiedziała, że nie aż tak bardzo ale jest... A to ta sama doktorka co tamtym razem, niezbyt rozmowna 😶

Dostałam pierwszy zastrzyk na rozwój płóc, leci mi też kroplówka z magnezem. Kurcze nie spodziewałam się, że mnie zostawią...

Powiedzcie mi, mam ten weflon i kroplówke na stojaku bez kółek. Jak zapytałam jak np będzie mi się chciało sikać i co wtedy to pielęgniarka powiedziała, że mam po prostu zdjąć ten woreczek i z nim iść 😐 tylko co, ja go mam powiesić w łazience czy może na chwilę leżeć np na umywalce? x)

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda,Niemcy.
    Ustalone że cesarka,a kiedy nie wiadomo powiedziala że zależy co się bedzie działo...
    Położna ktora robiła ktg mówi że to może być przez to że mała ruchliwa...bo skakalo do 240 tak kopala...

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Miło ze ktoś jeszcze o mnie pamięta.
    Czytam prawie regularnie ale nie jestem w nastroju zeby się udzielać. Jak się ma poważne problemy to ciężko pisać o wózkach i praniu ciuszków. U mnie zdrowotnie bez zmian. Zle się czuje. Boli mnie chyba wszystko. Już sama nie wiem co mogę zwalić na ciąże.
    Sytuacja z dzieckiem wydaje się opanowana. Ale jak słowo daje gdybym kiedyś jeszcze była w ciąży to chyba podziękuje za wszystkie usg. Mój maluch dalej do gigantów nie należy. Ale mnie waga az tak bardzo nie martwiła tylko krótsze kości dlugie. Udowe i ramienne poniżej 1 centyla przez 2,5 miesiąca. Dzisiaj się okazało ze wszystko wróciło do normy. A kości ramienne na 95 centylu. Zwariować można. Dwa miesiące stresu i kontroli co dwa tygodnie. Lekarka to tłumaczy tym ze prawdopodobnie nasady kości dopiero teraz skostniały i wcześniej ich usg nie pokazało i dlatego nie wliczali ich do długości. Ale ja już w nic nie wierze lekarzom. W poniedziałek jak byłam u innego lekarza na kwalifikacji do cesarki to waga wyszła 2200. A po 3 dniach 400 gram więcej. Tamten lekarz ze szyjka skrócona. Moja lekarka ze nic sie nie dzieje. Także musimy mieć do tego dystans. Będzie co ma być. Ale lepiej się z tym czuje jak widzę ze 3 kg coraz bliżej.

Dziewczyny szpitalne trzymajcie się. Co by nie było to i tak będzie dobrze. Zaszłyscie już tak daleko ze może być tylko dobrze.

Kokosowa moja lekarka potwierdza opinie Twojego prowadzącego. Twierdzi ze są zdrowe dzieci z zespołem Downa. Sama miała taki przypadek. I po kilku latach tylko rodzice, ona i pediatra wiedza ze dziecko ma Trisomie. Różni się od siostry bliźniaczki tylko wzrostem a tak to nie ma żadnej różnicy w rozwoju. I naprawdę jestem pod wrażeniem jak mądrze do tego podeszliscie z mężem.

Aga_ni jak badania męża ?

I reszta dziewczyn z mniejszymi lub większymi problemami. Odpuscie w blachych tematach. Czasami robimy problem z niczego. Ja tez tak zawsze robiłam. Zawsze mi czegoś do szczęścia brakowało. Zawsze myślałam ze jak coś konkretnego osiągnę to wtedy będę szczęśliwa. A tak to nie działa. Jak już będę miała dziecko które miało mi zagwarantować szczęście to posypały się sprawy zdrowotne. I jestem w totalnej d.... jak nigdy wcześniej. Pierwszy raz nie wiem czy sobie poradze. A nie balam się nigdy macierzyństwa. Uwierzcie mi ze chciałabym mieć problemy typu ze mąż mnie wkurzył bo czegoś nie zrobił. Przymus leżenia tez nie jest taki zły jak jest wizja szczęśliwego finału dzięki temu.

Ja mam mega oparcie w rodzinie. Mąż skacze wokół mnie. Mama i teściowa na zmianę dogadzają i tuczą tego mojego huderlaka. Teściowa tylko pyta jakie mam zachcianki. Ale wolałabym być na tyle w formie żeby samej sobie wszystko ogarnąć. Jest to mega irytujące jak 60 latki maja 100 razy więcej energii niż 30 latka.

Także tak .... trzymajcie się. Już bliżej niż dalej.

Kookosowa, Milanka, pOla34, mia4444, moni05, Cabrera, nuśka91, przedszkolanka:), Jupik, japonka, aga_ni, kasia1518 lubią tę wiadomość

• pOla34 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    No i jestem sobie na oddziale... Ogólnie przy badaniu doktorka stwierdziła, że nie ma już krwi w przedsionku pochwy. Na usg wszystko ok, ktg też raczej ok. Powiedziała tylko, że szyjka jest skrócona. Jak zapytałam ile to powiedziała, że nie aż tak bardzo ale jest... A to ta sama doktorka co tamtym razem, niezbyt rozmowna 😶

Dostałam pierwszy zastrzyk na rozwój płóc, leci mi też kroplówka z magnezem. Kurcze nie spodziewałam się, że mnie zostawią...

Powiedzcie mi, mam ten weflon i kroplówke na stojaku bez kółek. Jak zapytałam jak np będzie mi się chciało sikać i co wtedy to pielęgniarka powiedziała, że mam po prostu zdjąć ten woreczek i z nim iść 😐 tylko co, ja go mam powiesić w łazience czy może na chwilę leżeć np na umywalce? x)
    ja pitoleeee ide konczyc torbe.
    Nuska trzymaj sie. Zakrec koleczkiem ta kroplowke ( w jedna strone sie przyspiesza w druga zamyka) zeby krew sie nie cofala, i wez sam woreczek, poloz go gdziekolwiek, chociaz myslalam, ze stojak na kolkach to nie jest jakis luksus ale jednak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 17:05

• Spirit Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:

Nie masz haczyk ow tam? Czasem są właśnie koło toalety albo prysznica żeby powiesić tego typu atrakcje :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, rany! 😕 trzymaj się tam. Jakoś trzeba funkcjonować w tych szpitalach.
    Miałam ten sam problem bo dostałam 2x nawadniające i myślałam, że się zleje normalnie. Tez ja wzięłam, zakręciłem i jakoś trzymałam pod pachą 😂 desperacja.

nuśka91 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer dobrze, ze sie odezwalas, dobrze, ze z malym sie wyjasnilo, mam nadzieje,ze wszystko inne tez sie ulozy i bedziesz sie w pelni cieszyc macierzynstwem. Trzymam kciuki. Trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 17:28

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer cieszę się że napisałaś o tym dziecku :) im więcej takich przykładów tym rodzice mają więcej świadomości że czasem USG ma więcej racji niż amniopunkcja czy inne badania. Mąż z pediatra Judyty ostatnio o tym rozmawiał i powiedziała dokładnie to samo co ty.
    Z mężem pokochaliśmy syna wcześniej niż odebraliśmy wyniki amnio i teraz nawet jakby był zielony to byle przeżył operacje :)
    Trzymam kciuki za was

A my zrobiliśmy sobie z mężem prezent i wymieniliśmy telefony w umowie na nowe. Więc mam dziś wolny wieczór. Ja oglądam Harrego Pottera a mąż bawi się telefonami :)

kalcia, nuśka91 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 22:35

• Spirit Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie ból brzucha jak na okres? Co jakiś czas miałam takie chwilowe, a dzisiaj od rana mnie tak od pępka w dół boli, do tego jakby było więcej śluzu... + znów biegunka... A biegunkę miałam cały zeszły tydzień, uspokoiło się, potem miałam we wtorek no i teraz ponownie.. Chyba się nie oczyszczam jeszcze co? Nie wiem już co myśleć... 🤔
    Takie jak na okres to skurcze :p

2017 #1
    2019 #2
  • eemmiilliiaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie ból brzucha jak na okres? Co jakiś czas miałam takie chwilowe, a dzisiaj od rana mnie tak od pępka w dół boli, do tego jakby było więcej śluzu... + znów biegunka... A biegunkę miałam cały zeszły tydzień, uspokoiło się, potem miałam we wtorek no i teraz ponownie.. Chyba się nie oczyszczam jeszcze co? Nie wiem już co myśleć... 🤔
    Jak na okres to skurcze - też tak mam, ale u mnie głównie w krzyżu.

q5nLp2.png
    FKUbp2.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do rana częściej brzuch się stawia. Dwa razy zabalalo ale tak to spoko :) ważne że nie boli częściej. Bardziej to że się wwierca w moje zebra ;p

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was zostaje z rodzeniem do października?😐

Milanka, pOla34, Konieczynka, mia4444, Jupik, ManiaM lubią tę wiadomość

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 6 września 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:

Adella, my planujemy🤣 ale nie wiem, czy nasze dziecko myśli podobnie, jak matka i ojciec. Po weekendzie mam swoich mędrców, to zobaczymy jak i kiedy cesarka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 18:29

• Spirit Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Ja bo mam termin na końcówkę haha to nawet jak się zacznie wcześniej to i tak mam nadzieję że październik :p

moni05 lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 6 września 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer dobrze,że się odezwałaś. Masz rację często nie umiemy docenić tego co mamy i za często skupiamy się na pierdołach.Ale tu jest takie magiczne miejsce,że każda pisze co ją akurat gryzie , wygada się, wypłacze i później na tą samą sytuację można spojrzeć z innej strony. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo. Brunetka nie pomogę z tymi bólami. Ja nie mam żadnych skurczy ani bóli, jedynie twardienia.

KasiaP lubi tę wiadomość

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ