Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera, kawał bobasa! Świetne wiadomości
Joanka, witamy i gratuluję :*
Wszystkie inne nowe dziewczyny też witam, gratuluję, czytam wszystko, ale wiecie jak jest... Czekam na drugi trymestr aż (mam nadzieję) odżyjęGrudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny
-
Neroli wrote:Narazie mam wynik Tsh 1,7.. To chyba w miare ok. W poprzedniej ciazy mialam 2,699 i lekarka powiedziala ze za wysoi troche.
P.s. slyszalam ze na wiecej pokarmu dobra jest kawa z mlekiem. Smialo karmiace mamuski
Neroli bardzo dobry wynik. Do 5 możesz mieć normę a ciezarne powinny do 2.8 tak mój endokrynolog mówił
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
moni05 wrote:Zmyslowa, jesteś pewna tego, że to 8 tydzień? Nie ma szans żeby było mniej? Wiesz, ja się też rąbnęłam. Kilka dni to duża różnica
Nie pytaj nawet, czy warto... Dziecko jest, przecież jest o co walczyć, czy nie?
Na NFZ różnie bywa, gorszy sprzęt. Słyszałam również o stwierdzeniach braku akcji serca i próbowaniu wywołania poronienia dziecka, któremu w prywatnego lekarza kilka dni później serducho biło jak dzwon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 18:20
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
Joanka27 wrote:Witam.
Jestem po pierwszej wizycie. Jest ❤️. Czytam was od początku lutego ale się nie udzielalam.
Staraliśmy się dwa lata. Mam policystyczne jajniki. W październiku miałam laparoskopie jajników. No i udało się!!!
To nasze pierwsze dziecko. Termin na 14.12.
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
kalcia wrote:Odebralam wyniki krwi i moczu, ogolnie dobrze. Mocz do powtorzenia, bo prawdopodobnie zle pobralam, a tsh 2,57 wiec zobaczymy co lekarz powie. Nastepna wizyta 1 marca
-
Przedszkolanko, pierwszy raz w zyciu masz podwyzszone tsh? Ja juz kiedys bralam euthyrox 0,25 przed pierwsza ciaza, bo chcialam sie starac. Moja endokrynolog wyprowadzila mi ladnie i od tamtej pory (w ciazy rowniez) mialam ok wyniki. Teraz zastanawiam sie czy znowu nie bede musiala brac, bo od 5 lat nie mialam tak wysokiego- wiem, ze to jeszcze nie jest bardzo wysoki, ale ja mialam w granicy 1.5 od 5 lat
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Ja z Polą zaszlam jak miałam prawie 5..dostałam od razu euthyyrox i bralam do porodu. Pod kontrolą co miesiąc bylam.
Po porodzie zaniedbałam i wpadłam w gravesa ale udało sie szybko wyjśc i prócz wysokiego anty tpo wszystko było ok. Teraz w ciąży tsh znowu urosło.. -
Więc dziękuję za wszystkie kciuki, mały człowiek ma już 7mm, wiek wg USG 6+4, dwa dni mniej niż wg OM (7+0), muszę zmienić pasek
Serduszko bije jak dzwon, słyszałam, widziałam
(Sunshine, będę wdzięczna za dopisanie tego ).
Lekarz śmiał się, że chudzina. I że już (!) się próbuje czepiać pępowinką, mały spryciarz.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/00901778e164.jpgAgu1, zmyslowa, nowa na dzielni, przedszkolanka:), Dominika32, _nova, Kookosowa, mila_88, Jupik, Paolka_25, kkkaaarrr, Cabrera, meerici lubią tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Moni super! Piekny czlowiek
Ja sie swojej wizyty nie umiem doczekac.
Polezalam sobie. Krotka drzemka. Z mlodym lekarz zaliczony. I oporcz mulenia szykuje sie dzien bez zwrotow! No ale nie chwale bo pozniej po kolacji mam rewolucje.moni05 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję :*
Dostałam czopki na wymioty. Torecan chyba. Coś możecie mi powiedzieć na ten temat?
Ponoć spadek wagi po mnie widać.Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
moni05 wrote:Dziękuję :*
Dostałam czopki na wymioty. Torecan chyba. Coś możecie mi powiedzieć na ten temat?
Ponoć spadek wagi po mnie widać.moni05 lubi tę wiadomość
-
moni05 wrote:Dziękuję :*
Ponoć spadek wagi po mnie widać.
Dostałam w tamtej ciąży. Kupiłam, przeczytałam ulotkę..i leżą nietknięte. Już nie pamiętam co mnie zniechęciło. Ale ja z tych co nawet paracetamolu nie chciałam brać, żeby nie truć siebie i dziecka. A te czopki to wydały mi się już w ogóle złem, więc wolałam leżeć i rzygać niż je brać. Ale jakbym w tej ciąży czuła się podobnie to może bym je wzięła-ze względu na tego szkraba, którym się zajmuje.moni05 lubi tę wiadomość