Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kalcia wrote:No to ja bylam na usg w 6 tc i 2 dni, wiec jeszcze cos sie moze wykluc chociaz szczerze mowiac, bardzo bym nie chciala blizniakow... i pamietam, ze w pierwszej ciazy tez sie tego balam, mimo ze wtedy nie mialam podstaw, bo w rodzinie nie ma, a teraz martwie sie tym jeszcze bardziej...
Co do przepuszczania w kolejce... w polsce jest jak jest niestety. W labolatorium powinni tego pilnowac, zeby kobieta w ciazy miala pierwszenstwo. Tu nawet nie chodzi o ciezar brzucha, malo kto wie, ze we wczesniej ciazy czasem jest ciezej, niz pozniej
A ja korzystam z ciąży jeśli chodzi o m parkingowe i kolejki. Jak w sklepie długa podchodzę do Pani i pytam czy kobieta w ciąży ma pierwszeństwo potem pytam w kolejce czy mogę i po sprawie. To samo laboratorium itd -
kkkaaarrr wrote:zmyslowa, ale może jeszcze nie ma powodu do zmartwienia. Ważne, że zarodek się pokazał, może musisz dać mu czas, aby urosnął, może ciąża jest po prostu o kilka dni młodsza. U mnie w 6+2 zarodek miał 5mm, a pecherzyka już nawet nie mierzyli, na oko tez wydawał mi się duży. Było widać serduszko? Jeśli nawet nie, to też jeszcze o niczym nie przesądza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:38
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
Truskawka1805 wrote:Cześć Sarrra jestem z Łodzi. Kacperek jest z 5.06. 2018. Wpadka totalna u nas. Nie planowałam drugiego dziecka póki Kacper nie skończy 3 lat.Tym bardziej, że ja ciężko przechodzę ciąże. Jestem po dwóch stratach a w ciąży z Kacperkiem musiałam mieć założony szew okrężny na szyjke macicy. A Ty Sarrra skąd jesteś? Poki co czuje się dobrze,oprócz przerażenia tym co mnie czeka.
-
zmysłowa, na początku wszystko może się zdarzyć, jasne, że jest sens iść do Twojego gina
Ja chciałam małą różnicę wieku, na początku jest ciężko, ale potem dzieci są w podobnym wieku i łatwiej o wspólne zainteresowania z bliźniaków bym się też ucieszyła, chciałam mieć gromadkę, a przy cc jednak liczba porodów jest ograniczona xD chociaż te ciąże to też stres czy wszystko będzie w porządku, a ja już i tak nastawiam się na dodatkowe kontrole08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Sarrrra wrote:A ja korzystam z ciąży jeśli chodzi o m parkingowe i kolejki. Jak w sklepie długa podchodzę do Pani i pytam czy kobieta w ciąży ma pierwszeństwo potem pytam w kolejce czy mogę i po sprawie. To samo laboratorium itd
Sarrrra ja w pierwszej ciazy nie skorzystalam ani razu, po prostu nie czulam takiej potrzeby. Ani razu tez nikt mi nie zaproponowal, ze mnie przepusci- to akurat smutne. Ale zawsze sama inicjuje jak widze kobiete w ciazy, w biedronce zawsze mowie do kasjerki na tyle glosno, zeby wszyscy uslyszeli, ze stoi pani w ciazy i powinna byc obsluzona poza kolejnoscia
10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
24 lata -
Sarrrra wrote:Ja jestem że Śląska. A Wojtka staraliśmy się rok. Bez heparyny i innych leków nie było szans. Wcześniej jedna strata. W ciąży też długo leżałam więc wiem co czujesz. Teraz też mam krwiaka i też leżę większość czasu. Wojtek jeździ do mamy i teściowej a ja czuję się jak wyrodna matka ale nie mogę go podnosić. Bez męża w domu nie ma szans bez podnoszenia.Truskawa
-
Truskawka1805 wrote:Cześć dziewczyny. Chciałabym do Was dołączyć. Wczoraj i dzisiaj zrobiłam test, oczywiście pozytywny. W domu mam 8 miesięcznego szkraba i jestem przerażona.
Moje serduszka w niebie:(
04.2011 [*]
10.2018 [*]
12.2018 [*]
27.02.2019-MOJE DWA KOCHANE ANIOŁKI [*][*] 9TYDZ. -
Truskawka1805 wrote:Cześć Sarrra jestem z Łodzi. Kacperek jest z 5.06. 2018. Wpadka totalna u nas. Nie planowałam drugiego dziecka póki Kacper nie skończy 3 lat.Tym bardziej, że ja ciężko przechodzę ciąże. Jestem po dwóch stratach a w ciąży z Kacperkiem musiałam mieć założony szew okrężny na szyjke macicy. A Ty Sarrra skąd jesteś? Poki co czuje się dobrze,oprócz przerażenia tym co mnie czeka.
To ja witam koleżankę z Łodzi, bo ja też z Łodzi no i u mnie szkrab 10 mczny, więc podobnie. -
kalcia wrote:Sarrrra ja w pierwszej ciazy nie skorzystalam ani razu, po prostu nie czulam takiej potrzeby. Ani razu tez nikt mi nie zaproponowal, ze mnie przepusci- to akurat smutne. Ale zawsze sama inicjuje jak widze kobiete w ciazy, w biedronce zawsze mowie do kasjerki na tyle glosno, zeby wszyscy uslyszeli, ze stoi pani w ciazy i powinna byc obsluzona poza kolejnoscia
No dlatego ja nie czekałam na to, aż mi ktoś łaskawie zaproponował. U mnie też długo nic nie było widać, a ja się źle czułam, więc nie zamierzałam się męczyć. Jak ma się przywileje to trzeba korzystać. Fajnie jak się znajdzie ktoś życzliwy, kto sam zaproponuje, ale nie ma co na to liczyć.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:No dlatego ja nie czekałam na to, aż mi ktoś łaskawie zaproponował. U mnie też długo nic nie było widać, a ja się źle czułam, więc nie zamierzałam się męczyć. Jak ma się przywileje to trzeba korzystać. Fajnie jak się znajdzie ktoś życzliwy, kto sam zaproponuje, ale nie ma co na to liczyć.
AMEN -
kalcia wrote:Sarrrra ja w pierwszej ciazy nie skorzystalam ani razu, po prostu nie czulam takiej potrzeby. Ani razu tez nikt mi nie zaproponowal, ze mnie przepusci- to akurat smutne. Ale zawsze sama inicjuje jak widze kobiete w ciazy, w biedronce zawsze mowie do kasjerki na tyle glosno, zeby wszyscy uslyszeli, ze stoi pani w ciazy i powinna byc obsluzona poza kolejnoscia
-
Zmyslowa, jesteś pewna tego, że to 8 tydzień? Nie ma szans żeby było mniej? Wiesz, ja się też rąbnęłam. Kilka dni to duża różnica
Nie pytaj nawet, czy warto... Dziecko jest, przecież jest o co walczyć, czy nie?
Na NFZ różnie bywa, gorszy sprzęt. Słyszałam również o stwierdzeniach braku akcji serca i próbowaniu wywołania poronienia dziecka, któremu w prywatnego lekarza kilka dni później serducho biło jak dzwon.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 11:55
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Wlasnie nie wiem czy ktos to tu mowil czy na fb. Skoro mam tera 8+0 to mam skonczony 8tc i zaczelam 9?
Ja jade na kabanosach. Kupilam sobie biszkopty. Moze sie uda przez dzien przebrnac. Tylko sie boje o obiad czy zjem czy odpuscic...
Pozniej z mlodym na godzinke na spacer i na wizyte do lekarza...
Co do kolejek w Biedronce i innych sklepach. Ja mam ten orzywilej ze sama w biedrze pracuje wiec mi kolezanki otworza kase :p
W Labo mamy automat gdzie mozna nacisnac jak kobieta jest w ciazy i nikt nie burzy sie jak nagle ktos zostaje wywolany a dopiero przyszedl. -
Kiniorek, wg powszechnej opinii, miedzy ludzmi "zwyczajnymi" jest jak mówisz, lekarz powie, że jesteś w 8, a medycznie liczą od zapłodnienia, czyli pewnie jesteś w 6
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Kiniorek91 wrote:Wlasnie nie wiem czy ktos to tu mowil czy na fb. Skoro mam tera 8+0 to mam skonczony 8tc i zaczelam 9?
Ja jade na kabanosach. Kupilam sobie biszkopty. Moze sie uda przez dzien przebrnac. Tylko sie boje o obiad czy zjem czy odpuscic...
Pozniej z mlodym na godzinke na spacer i na wizyte do lekarza...
Co do kolejek w Biedronce i innych sklepach. Ja mam ten orzywilej ze sama w biedrze pracuje wiec mi kolezanki otworza kase :p
W Labo mamy automat gdzie mozna nacisnac jak kobieta jest w ciazy i nikt nie burzy sie jak nagle ktos zostaje wywolany a dopiero przyszedl.
-
Ja dzisiaj chce żurek i choćby miał wyjść każdą stroną muszę go zjeść
przedszkolanka:), zmyslowa lubią tę wiadomość
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualny