X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa wielkie gratulacje🍼🍾jednak Bartuś sam zdecydował 👍teraz trzymamy mocno kciuki za operację✊✊✊Kochana tyle już przeszliscie że teraz tylko musi być już wszystko dobrze!!!

Kookosowa lubi tę wiadomość

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokoosowa, ogroomne gratulacje ❤️
    Bartek to ewidentnie mały akrobata i indywidualista. Ciekawie Wam się jego wychowanie zapowiada 😉

A teraz mocno ściskamy kciuki za dobry wynik operacji ✊✊

Trzymaj się dzielnie ✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, kciuki i dla Was ✊❤️

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miała któraś z Was ból mięśni brzucha? Ja w nocy nie mogę sobie dobrać pozycji, czuję dosłownie ciężar wagi mojego synka jak leżę na boku. Budzę się w nocy z okropnym bólem mięśni brzucha

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa gratuluję i trzymam kciuki dalej

Oczywiście Uwemhe o Was dziś też pamiętam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 08:01

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saarra jedziemy na tym samym wózku...
    U mnie też jak mała śpi to specjalnie ja szturcham żeby sprawdzić czy wszystko ok, a jak się wierci dłużej niż pół godz to wariuje że pewnie się dusi...
    Każdy jej gwaltowny ruch to zawał u mnie...
    Odliczami godziny do cesarki:-)
    Staram się odpedzac źle myśli ale im dłużej ona w brzuchu tym mi ciężej
    Do tego wczoraj jakos dziwnie bolala mnie blizna po cesarce,chociaz ma już 12 lat, i nie wiem czy to czasem nie bylo już na tle nerwowym.Na fb już wgl nie wchodze bo jak tam czytam jakie problemy dziewczyny maja to doszukuje się ich u siebie...Katastrofa

Jeszcze 7dni

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj wieczorem skurcze były już takie co 10 min (nawet zaczęłam je liczyć 😂), ale usnęłam bez większego problemu...w nocy tylko kilka ich było (takich nocnych)
    Później uświadomiłam sobie, ze one pewnie pojawiają się po odstawieniu leków i zapewne będą jeszcze ze 2 tygodnie do porodu 🤦‍♀️

Ale przyznaje, ze to trochę stresujące (wczoraj był jakiś meega aktywny dzień dzieci, mój fikał tak, ze autentycznie łzy niekiedy napływały mi do oczu jak trafił w jakiś narząd, i nagle....cisza... i co??? Matka panika, ze na pewno cos sobie zrobił (złamał kark ;czy to w ogóle możliwe🤷‍♀️??? Albo zacisnął pępowinę???) odetchnęłam dopiero jak znowu zaczął wariować...

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja mam co dziennie stresa. Rano do późnego popołudnia mała jest mega nieaktywna więc się boję, potem mega się rusza a w nocy boli brzuch okresowo i jest twardy. Ogólnie ciągle napięcie. Jyz dzisiaj mogłabym mieć cc ale nie wytyczne są najwazniejsze
    Wojtek w pierwszej ciąży miał pepowine 2 razy w okol szyji. Za każdym razem gdy się nie rusza boję się powtórki. Ja zejdę zanim oni mi ta cc zrobią a na skórze to nie wiem czy przy mojej szyjce w ogóle będą takie porodowe.

Po ostatniej nocy lepiej rozumiem Twój stres. Nie myśl o tej pępowinie, położne na szkole rodzenia mówili ze to błąd ze lekarze w ogóle mówią kobietom ze dziecko jest owinięte pepowina, bo to tylko stresuje a zwykle to noe powoduje żadnych niebezpiecznych zdarzeń. A na kiedy masz planowana cc?

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ni potwierdzam. Dziecko buja sie na pepowinie non stop. Moze sie w ciągu dobry kilka razy owinąć i odwinac. Nie ma sie co stresowac bo przypadek uduszenia jest bardzo rzadki. Kazdy straszy ale w histori wydarzen nie ma takich prawie wcale.

Dominika32, aga_ni lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina2811 wrote:
    Dziewczyny miała któraś z Was ból mięśni brzucha? Ja w nocy nie mogę sobie dobrać pozycji, czuję dosłownie ciężar wagi mojego synka jak leżę na boku. Budzę się w nocy z okropnym bólem mięśni brzucha

Ja mam bol wszystkiego łącznie z mieśniami po wczorajszych wojażach mojej córki, tyle godzin katowała mi żebra, mięśnie, wnętrzności, kręgosłup, jestem tak obolała że aż mam dyskomfort , mam nadzieję że nie polamala mi żeber. Ale siły to ona ma. Czuje jakby mój brzuch to był jeden wielki siniak, tylko taki od wewnątrz.

Kookosowa, gratulacje !
    Trzymam kciuki za pozostałe:)

oar843r8hxms7jm7.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaakarr- Gratulacje! W końcu po fali chłopaków witamy dziewczynkę 😁
    Dochodz do siebie na spokojnie!
    Kokosowa - również wielkie gratulacje! 😊 Bartek to rzeczywiście
    Indywidualista prawdziwy 😊 trzymam mocno kciuki za dzisiejszą operacje!

A co u naszych mamuś? Kiniorek jesteście już w domu?

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    To dziś trzymamy przede wszystkim za małego Bartusia i za Uwehme, chociaż kto wie kto tu nam jeszcze zrobi niespodziankę :) może u Agi się rozkręci :)
    Szalejecie z tymi porodami, to miało być październikowe forum :D ja z terminem na 9 myślałam że bd jedna z pierwszych a tu taki rozwój spraw :D
    Miłego dnia :)

Kookosowa, moni05, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa gratulacje!! Weszłam na forum zobaczyć czy już się szykujesz a tu niespodzianka :)

Paulina, ja w nocy mam bóle bioder, spojenia, całego brzucha od ciężaru, wtedy jak chcę się przekręcić na drugi bok (nie potrafię spać ciągle na lewym) to jest jakaś katorga.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Kokosowa gratulacje!! Weszłam na forum zobaczyć czy już się szykujesz a tu niespodzianka :)

Paulina, ja w nocy mam bóle bioder, spojenia, całego brzucha od ciężaru, wtedy jak chcę się przekręcić na drugi bok (nie potrafię spać ciągle na lewym) to jest jakaś katorga.
    Ja tak samo nie umiem spać na jednym bo ciągnie mnie noga od rwy. Dosłownie czuje jakbym miała w brzuchu kamienie i była cała obtłuczona.

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- gratulacje! Dużo sił i zdrowia dla Was i maluszków!🙂

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Kkkaaarrr i Kookosowa wielkie gratulacje! Trzymam mocno kciuki za operacje Bartusia

Kciuki za dzisiejsze cc
    I niespodziewane porody:)

U mnie też ruchy małej od 2 dni aż za bolesne. Jak zacznie się kręcić to to trwa i trwa i nic przyjemnego tak obrywac😅

Też miałam ciężka noc. Śpię z regoly na prawym i lewym boku. Dziś się obudziłam tak obolala nie mogłam się przekręcić przy ruchu mi coś strzelilo w dole i myślałam że wody pojda🥺 ale nie. Męża budziłam i blagalam by mnie obrucil na drugi bok no bo sama no nie dałam rady taki ból biodra🙄 co noc to gorzej ostatnio

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa Gratulacje i kciuki za Bartusia. Jak widać chłopak nie da sobie w kasze dmuchać. Poradzi sobie w każdej sytuacji. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Kciuki za dzisiejsze porody.

KasiaP rodzimy razem w październiku. Ja z terminem na 8 :)

Jutro mój mąż wyjeżdża na 2 dni. Aż się boję że coś się zadzieje a go nie będzie.

Kookosowa, KasiaP lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był chyba taki dzień na szaleństwa maluchów. Mój cały dzień rumakował, na ktg to non stop wciskalam ten guzik od ruchów. A wieczorem padł i nadal odsypia. I też miałam wizje, że się może wczoraj zawinął i walczył o przetrwanie. Człowiek to czasem sobie głupot nakręca, że aż wstyd.
    Już nie wspomnę, że kazałam mojemu K rano przykładać ucho do brzucha i sprawdzać czy małemu na pewno serducho bije.

aga_ni lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, Kookosowa, witamy wasze maleństwa :-) Kookosowa, Bartuś dzielny chłopak, teraz wszyscy trzymamy kciuki za udaną operację.

Ja też po nocy obolała. Śpię źle, synek zawsze o 4 szaleje. Ale skurczy porodowych na horyzoncie nie widać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I go zabrali. Ale ratownicy specjalnie dla mnie zatrzymali sie pod sala i pomogli mi wstac zeby go ucalowac.
    A lekarka ktora mnie ciela dziś przyla osobiscie sie spytac co u mnie. Jak ja lubie takich ludzi.

Kinga82, Jupik, paulina2811, Dominika32, sandrina22, japonka, moni05, KasiaP, mia4444, Cabrera, Karooo93, przedszkolanka:), kkkaaarrr, Konieczynka, Aguuula;2525, emikey, ManiaM, Goemi, Milanka, Klaudia2016, wiktoriaa, ammarylis, kasia1518, nuśka91, kalcia, _nova, Kaczorka, aga_ni, Aaga lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ