Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kookosowa wrote:U nas forum marcowe 2016 na fb dziala. Co miesiac mamy nowy post i ogolne info co u nas slychac. Nie piszemy duzo ale w miare mozliwosci. Przez te 3.5 roku urodzilo sie kilka dzieci. Teraz ostatnia ja i jedna mama czeka na blizniaki. Zgrane jestesmy i niektore mamy nawet sie spotykaja w swoich miastach.
A mnie cos zaczyna łamać kryzys.
Jak długo jesteś z malutkim? Jedziesz rano i siedzisz z nim? To musi być trudne:-(. A ty jak się czujesz? Daleko masz do szpitala? -
Kookosowa wrote:U nas forum marcowe 2016 na fb dziala. Co miesiac mamy nowy post i ogolne info co u nas slychac. Nie piszemy duzo ale w miare mozliwosci. Przez te 3.5 roku urodzilo sie kilka dzieci. Teraz ostatnia ja i jedna mama czeka na blizniaki. Zgrane jestesmy i niektore mamy nawet sie spotykaja w swoich miastach.
A mnie cos zaczyna łamać kryzys.pewnie im tam będę spamować zdjęcia Daniela hehe
-
Uwemhe wrote:Jaki kryzys kokosowa?
Jak długo jesteś z malutkim? Jedziesz rano i siedzisz z nim? To musi być trudne:-(. A ty jak się czujesz? Daleko masz do szpitala?
Tesknie poprostu. Ale sobie obiecałam ze bede twarda. Bo ma to czuc ode mnie.
Mam 30 minut samochodem. Jezdzimy rano jak odstawimy corke do przedszkola. A potem maz po nia jedzie i wracaja po mnie. Dzis jedziemy dwa razy bo pozwolili mi dac moje mleczko jako flore. Sami mu podadza jak przyjmie sie zywienie zastepcze.
No jak sa fajne pielęgniarki to pozwalaja być razem. Dzis mogliśmy pojedynczo wiec musielismy sie wymieniac.
Wypraszaja nas na kazde zabiegi. Brac na rece tez nie moge. Moge sie przytulac do niego.
Emikey tak u nas tez film i zdjecia sa co chwile. I tych nowych bobasow tezMuki85, moni05 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kokosowa, jaki łapie Cię kryzys? Jesteś cały czas mega mega dzielna, podziwiamy Cię tu wszystkie, ale tez masz prawo do zalposta wiec pisz jak tylko masz ochotę! A z ta amniopunkcja to mi się wydaje dobra nowina! To znaczy ze nie ma jednoznacznej diagnozy o wadzie genetycznej. Nam tez lekarka powiedziała ze ten obrzęk płodu z początku ciąży u nas to mogła być oznaka jakiejś mozaikowej wady i czasami to może dawać jakieś objawy a czasem żadnych.
Edit: doczytałam. To misi być bardzo trudne, taka tęsknota:( mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej. I ze lekarze Ci będą to wszystko ułatwiać a i dodawać sile a nie zabierać.
Dziewczyny a na co bierzecie olej z wiesiołka? Jak on działa? Czy może być oeparol w tabletkach? Ja wyczytałam ze te wszystkie specyfiki co przyspieszają poród niby np herbata z liści malin, to nie wiadomo czy działają, jesli tak to raczej nie zdecydują o momencie rozpoczęcia porodu ale sprawia ze przebieg będzie sprawniejszy. I ponoć z tych wszystkich rzeczy naukowo potwierdzone są tylko daktyle. Nie wiem ile w tym prawdy ale nie zaszkodzą wiec daktyle codziennie jem. 4-7szt dziennie - tak wyczytałam.
Japonka, Monia jak u Was sytuacja???Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:06
Kookosowa lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
Urodzilam!!!
13.23 powitalismy Lidie na świecie. Kawał baby bo 4000 i 59cm. SN i lekkim nacięciem. Główka 36cm obwodu.
Położne świetne. Bardzo pomocne.
Jupik tak jak ten poród to można rodzic.
Napisze więcej jak się ogarnę. Dziękuję za kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:28
kkkaaarrr, sandrina22, brunetka91, Kookosowa, Jupik, eemmiilliiaa, KasiaP, ManiaM, _nova, Zimri, Olala, adella1, emikey, Klaudia2016, wiktoriaa, nuśka91, Karooo93, sunshine03, Olliiii, ammarylis, kasia1518, Monalisa88, Dominika32, mia4444, silent, Aaga, Cabrera, Milanka, moni05, lena198808, przedszkolanka:), Goemi, aga_ni, japonka, Awaria_90 lubią tę wiadomość
-
Aga_ni, olej z wiesiołka żeby szyjka była lepiej przygotowana, a liście na efektywniejsze skurcze. Ja akurat nie biorę tego na wywołanie, bo moim zdaniem to guzik daje, dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała
i chodzi właśnie o te kapsułki Oeparol, ja mam akurat innej firmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:29
aga_ni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze porody ✊✊✊ ależ ta końcówka tygodnia nam obrodzi w nowe dzidziusie ❤️
I życzę wszystkiego dobrego nowym mamusiom, żeby Was wszystkie kryzysy omijały ❤️
A ja Wam zarzuce ciekawostką. Właśnie odebrałam wypis ze szpitala i miałam trzy razy robione badania m.in. AFI. I przy przyjęciu miałam 8, potem w środku tygodnia 11 i na końcu tygodnia 9 😂 Tak, że taki marginesik błędu 😉
A ja widzę jakieś "znaki" zbliżającego się porodu. Oczyszczam się, ale w sumie nie wiem czy to nie z emocji 😀 poza tym dziś mógł mi wypaść czop, bo przy sikaniu coś mi plumknęło w kibelku, ale nie zdążyłam zobaczyć co to, bo poleciało daleko. Śluz jest jakby minimalnie podbarwiony, ale na prawdę troszeczkę. Dzidziuś dziś jest bardzo spokojny, aż zjadłam paczkę rodzynek w czekoladzie, żeby go obudzić (tak sobie wmawiam, że to w tym celu😉). Za to skurczy totalnie zeroooo. Ale wierzę, że coś się samo ruszy w najbliższym czasie. Jutro wieczorem umówiłam się na spotkanie z klientami, tak że nie wiem czy nie przełoże mojego planu porodu 😀
Brunetka teraz dopadły Cię "uroki" ciąży, ja pierwsze trzy miesiące spędziłam przy kibelku i nie jedząc prawie nic 😌
Emikey jaka teściowa, może miał być tatar w panierce haha 😀
Japonka kciuki za cudowne uzdrowienie męża ✊ -
nick nieaktualny
-
Aga_ni, ja już kiedyś napisałam, że nie wierzę w te specyfiki, bo w 1 ciąży piłam regularnie liście i łykałam wiesiołka i poród miałam straszny, partych 2 gidz.a na koniec pękła mi szyjka macicy (nie mylić z pęknięciem krocza). Tak więc teraz postanowiłam nic nie pić i łykać i zobaczymy
-
Konieczynka wrote:Urodzilam!!!
13.23 powitalismy Lidie na świecie. Kawał baby bo 4000 i 59cm. SN i lekkim nacięciem. Główka 36cm obwodu.
Położne świetne. Bardzo pomocne.
Jupik tak jak ten poród to można rodzic.
Napisze więcej jak się ogarnę. Dziękuję za kciuki
Jeny,super, gratulacje!!! Dajesz nadzieję. Buziaki kochana :-*Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Koniczynka gratulacje
kawal baby.
Dzieki dziewczyny. Juz mi lepiej bo lekarka juz go nakarmila. I przyjął. Teraz byle jelita zaakceptowaly. Potem dostanie moje. I serduszko ma dwie wady ale narazie obserwujemy i nie musi byc operacja na cito. Wiec znaczy ze nie sa one ciazkie.odrazu dostalam skrzydeł.
Co do wady to tez mysle ze to mozaika. Bo buzie ma jak moja Judka. Sa identyczni. I wcale nie widze cech dysmorficznych ( zboczenie zawodowe juz go obejrzalam pod katemmarkerami sa te wady przewody, serca, maloplytkowosc i 11 par żeber).
A ja sie czuje dobrze. Jutro zdejmujemy szwy. Jeszcze nie tancze ale juz nie stekam na kazdym krokusandrina22, _nova, Jupik, nuśka91, kasia1518, mia4444, silent, Cabrera, Milanka, Goemi, aga_ni, Konieczynka lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:A ja sie czuje dobrze. Jutro zdejmujemy szwy. Jeszcze nie tancze ale juz nie stekam na kazdym kroku