X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey mieso napewo zdrowe. A ty sie nie stresuj. Najwyzej cie po tym przeczysci a przy okazji jelita pobudza skurcze. ;)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    U nas forum marcowe 2016 na fb dziala. Co miesiac mamy nowy post i ogolne info co u nas slychac. Nie piszemy duzo ale w miare mozliwosci. Przez te 3.5 roku urodzilo sie kilka dzieci. Teraz ostatnia ja i jedna mama czeka na blizniaki. Zgrane jestesmy i niektore mamy nawet sie spotykaja w swoich miastach.
    A mnie cos zaczyna łamać kryzys.
    Jaki kryzys kokosowa?
    Jak długo jesteś z malutkim? Jedziesz rano i siedzisz z nim? To musi być trudne:-(. A ty jak się czujesz? Daleko masz do szpitala?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika32 wrote:
    Kiniorek co u Ciebie jak Remik?
    Przedszkolanka na jakim etapie jesteś?
    Hejo o której idziesz do szpitala?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    U nas forum marcowe 2016 na fb dziala. Co miesiac mamy nowy post i ogolne info co u nas slychac. Nie piszemy duzo ale w miare mozliwosci. Przez te 3.5 roku urodzilo sie kilka dzieci. Teraz ostatnia ja i jedna mama czeka na blizniaki. Zgrane jestesmy i niektore mamy nawet sie spotykaja w swoich miastach.
    A mnie cos zaczyna łamać kryzys.
    To u nas jest msg. I też dziewczyny jak mogą albo mają blisko się spotykają. Ogólnie fajne jest to, że można wstawiać zdjęcia i filmy i widzieć jak dzieci rosną. Po jakimś czasie to już normalnie te Dzieci jak rodzina. Tu np nigdy bym nie wystawiła nawet na minutę zdjęcia. Wstawia się różne rzeczy. kody promocyjne. Albo co jest aktualnie w sklepach. Albo co się kupiło. Mimo że to grudzień 2017 więc nie tak dawno to też już co niektóre mają nowe bobo albo są w ciąży :) pewnie im tam będę spamować zdjęcia Daniela hehe :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 dni do terminu i wczoraj też myląm okna 😊
    Maz się śmieje, że może najwyższy czas torbę spakować. Mam spakowana mała, a dla siebie cześć, a muszę jeszcze orzepakowac na cc z SN.

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Jaki kryzys kokosowa?
    Jak długo jesteś z malutkim? Jedziesz rano i siedzisz z nim? To musi być trudne:-(. A ty jak się czujesz? Daleko masz do szpitala?

Tesknie poprostu. Ale sobie obiecałam ze bede twarda. Bo ma to czuc ode mnie.
    Mam 30 minut samochodem. Jezdzimy rano jak odstawimy corke do przedszkola. A potem maz po nia jedzie i wracaja po mnie. Dzis jedziemy dwa razy bo pozwolili mi dac moje mleczko jako flore. Sami mu podadza jak przyjmie sie zywienie zastepcze.
    No jak sa fajne pielęgniarki to pozwalaja być razem. Dzis mogliśmy pojedynczo wiec musielismy sie wymieniac.
    Wypraszaja nas na kazde zabiegi. Brac na rece tez nie moge. Moge sie przytulac do niego.

Emikey tak u nas tez film i zdjecia sa co chwile. I tych nowych bobasow tez :)

Muki85, moni05 lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa, jaki łapie Cię kryzys? Jesteś cały czas mega mega dzielna, podziwiamy Cię tu wszystkie, ale tez masz prawo do zalposta wiec pisz jak tylko masz ochotę! A z ta amniopunkcja to mi się wydaje dobra nowina! To znaczy ze nie ma jednoznacznej diagnozy o wadzie genetycznej. Nam tez lekarka powiedziała ze ten obrzęk płodu z początku ciąży u nas to mogła być oznaka jakiejś mozaikowej wady i czasami to może dawać jakieś objawy a czasem żadnych.

Edit: doczytałam. To misi być bardzo trudne, taka tęsknota:( mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej. I ze lekarze Ci będą to wszystko ułatwiać a i dodawać sile a nie zabierać.

Dziewczyny a na co bierzecie olej z wiesiołka? Jak on działa? Czy może być oeparol w tabletkach? Ja wyczytałam ze te wszystkie specyfiki co przyspieszają poród niby np herbata z liści malin, to nie wiadomo czy działają, jesli tak to raczej nie zdecydują o momencie rozpoczęcia porodu ale sprawia ze przebieg będzie sprawniejszy. I ponoć z tych wszystkich rzeczy naukowo potwierdzone są tylko daktyle. Nie wiem ile w tym prawdy ale nie zaszkodzą wiec daktyle codziennie jem. 4-7szt dziennie - tak wyczytałam.

Japonka, Monia jak u Was sytuacja???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:06

Kookosowa lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzilam!!!
    13.23 powitalismy Lidie na świecie. Kawał baby bo 4000 i 59cm. SN i lekkim nacięciem. Główka 36cm obwodu.
    Położne świetne. Bardzo pomocne.
    Jupik tak jak ten poród to można rodzic.

Napisze więcej jak się ogarnę. Dziękuję za kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:28

kkkaaarrr, sandrina22, brunetka91, Kookosowa, Jupik, eemmiilliiaa, KasiaP, ManiaM, _nova, Zimri, Olala, adella1, emikey, Klaudia2016, wiktoriaa, nuśka91, Karooo93, sunshine03, Olliiii, ammarylis, kasia1518, Monalisa88, Dominika32, mia4444, silent, Aaga, Cabrera, Milanka, moni05, lena198808, przedszkolanka:), Goemi, aga_ni, japonka, Awaria_90 lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, olej z wiesiołka żeby szyjka była lepiej przygotowana, a liście na efektywniejsze skurcze. Ja akurat nie biorę tego na wywołanie, bo moim zdaniem to guzik daje, dzidzia i tak wyjdzie kiedy będzie chciała :) i chodzi właśnie o te kapsułki Oeparol, ja mam akurat innej firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 16:29

aga_ni lubi tę wiadomość

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze porody ✊✊✊ ależ ta końcówka tygodnia nam obrodzi w nowe dzidziusie ❤️

I życzę wszystkiego dobrego nowym mamusiom, żeby Was wszystkie kryzysy omijały ❤️

A ja Wam zarzuce ciekawostką. Właśnie odebrałam wypis ze szpitala i miałam trzy razy robione badania m.in. AFI. I przy przyjęciu miałam 8, potem w środku tygodnia 11 i na końcu tygodnia 9 😂 Tak, że taki marginesik błędu 😉

A ja widzę jakieś "znaki" zbliżającego się porodu. Oczyszczam się, ale w sumie nie wiem czy to nie z emocji 😀 poza tym dziś mógł mi wypaść czop, bo przy sikaniu coś mi plumknęło w kibelku, ale nie zdążyłam zobaczyć co to, bo poleciało daleko. Śluz jest jakby minimalnie podbarwiony, ale na prawdę troszeczkę. Dzidziuś dziś jest bardzo spokojny, aż zjadłam paczkę rodzynek w czekoladzie, żeby go obudzić (tak sobie wmawiam, że to w tym celu😉). Za to skurczy totalnie zeroooo. Ale wierzę, że coś się samo ruszy w najbliższym czasie. Jutro wieczorem umówiłam się na spotkanie z klientami, tak że nie wiem czy nie przełoże mojego planu porodu 😀

Brunetka teraz dopadły Cię "uroki" ciąży, ja pierwsze trzy miesiące spędziłam przy kibelku i nie jedząc prawie nic 😌

Emikey jaka teściowa, może miał być tatar w panierce haha 😀

Japonka kciuki za cudowne uzdrowienie męża ✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:17

• sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa trzymaj się! Już niedługo będziecie się tulić w domu.
    A ty fizycznie jak się czujesz? Mam nadzieję, że coraz lepiej też, bo pewnie te dojazdy ci dają w kość.

Kookosowa, Dominika32 lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga_ni, ja już kiedyś napisałam, że nie wierzę w te specyfiki, bo w 1 ciąży piłam regularnie liście i łykałam wiesiołka i poród miałam straszny, partych 2 gidz.a na koniec pękła mi szyjka macicy (nie mylić z pęknięciem krocza). Tak więc teraz postanowiłam nic nie pić i łykać i zobaczymy ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka gratulacje!!

Konieczynka lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, wielkie gratulacje!! Ale fajnie, wreszcie jakas dziewczynka :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Urodzilam!!!
    13.23 powitalismy Lidie na świecie. Kawał baby bo 4000 i 59cm. SN i lekkim nacięciem. Główka 36cm obwodu.
    Położne świetne. Bardzo pomocne.
    Jupik tak jak ten poród to można rodzic.

Napisze więcej jak się ogarnę. Dziękuję za kciuki

Jeny,super, gratulacje!!! Dajesz nadzieję. Buziaki kochana :-*

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka znowu na oddziale jesteś?
    Gdzieś czytałam, że wymioty też mogą być zwiastunem porodu. Może teraz twoja kolej 😘

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka gratulacje :) kawal baby.

Dzieki dziewczyny. Juz mi lepiej bo lekarka juz go nakarmila. I przyjął. Teraz byle jelita zaakceptowaly. Potem dostanie moje. I serduszko ma dwie wady ale narazie obserwujemy i nie musi byc operacja na cito. Wiec znaczy ze nie sa one ciazkie. :) odrazu dostalam skrzydeł.
    Co do wady to tez mysle ze to mozaika. Bo buzie ma jak moja Judka. Sa identyczni. I wcale nie widze cech dysmorficznych ( zboczenie zawodowe juz go obejrzalam pod katem ;) markerami sa te wady przewody, serca, maloplytkowosc i 11 par żeber).

A ja sie czuje dobrze. Jutro zdejmujemy szwy. Jeszcze nie tancze ale juz nie stekam na kazdym kroku ;)

sandrina22, _nova, Jupik, nuśka91, kasia1518, mia4444, silent, Cabrera, Milanka, Goemi, aga_ni, Konieczynka lubią tę wiadomość

Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    A ja sie czuje dobrze. Jutro zdejmujemy szwy. Jeszcze nie tancze ale juz nie stekam na kazdym kroku ;)
    Jak wygladaja twoje szwy? Ja mam takie 2 nitki na koncach ciecia po obu stronach zwiazane ze soba na supelek. Bardzo mnoe ciekawi jak wyglada zdejmowanie. Ja ide w sb na zdjecie i troche mnie to stresuje :/

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, gratulacje <3 teraz odpoczywajcie!

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ