X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Jak wygladaja twoje szwy? Ja mam takie 2 nitki na koncach ciecia po obu stronach zwiazane ze soba na supelek. Bardzo mnoe ciekawi jak wyglada zdejmowanie. Ja ide w sb na zdjecie i troche mnie to stresuje :/

Kkkaaarrr a mialas wcześniej cc?
    Tak mam to samo. Z obu stron wystaje kawalek nitki na supelek. Nie czujesz tego. Kladziesz sie na lezanke albo na fotel jak u ginekologa. Odslaniasz blizne. Pan albo pani psikaja octaniseptem. Nożyczkami przecina te supelki i wyciaga nitke. Calosc trwa pol minuty i zwykle cie zagaduja.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • _nova Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka gratulacje! 🎉🎉🎉 Odpoczywaj. Czekamy na relacje 😉

Brunetka, Ty znowu w szpitalu?
    Jak rzygalam przy porodzie to położna się cieszyła, bo to niby oznaka rozwierania. Więc może u Ciebie też tak działa. Kciuki!

Czekamy na wieści Moni!

Konieczynka lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kkkaaarrr a mialas wcześniej cc?
    Tak mam to samo. Z obu stron wystaje kawalek nitki na supelek. Nie czujesz tego. Kladziesz sie na lezanke albo na fotel jak u ginekologa. Odslaniasz blizne. Pan albo pani psikaja octaniseptem. Nożyczkami przecina te supelki i wyciaga nitke. Calosc trwa pol minuty i zwykle cie zagaduja.
    Nie, ja poprzednio rodzilam SN i mialam naciecie krocza, ktore wtedy bylo moim najwiekszym 'zabiegiem medycznym' jaki w zyciu przezylam.
    Czyli generalnie, to jest jakos tak zasuplane, ze pociagna za konce i juz. Swoja droga jestem bardzo ciekawa jak to dziala. Jejuuu, ja wszystko musze wiedziec, inaczej wariuje

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Kokosowa, jaki łapie Cię kryzys? Jesteś cały czas mega mega dzielna, podziwiamy Cię tu wszystkie, ale tez masz prawo do zalposta wiec pisz jak tylko masz ochotę! A z ta amniopunkcja to mi się wydaje dobra nowina! To znaczy ze nie ma jednoznacznej diagnozy o wadzie genetycznej. Nam tez lekarka powiedziała ze ten obrzęk płodu z początku ciąży u nas to mogła być oznaka jakiejś mozaikowej wady i czasami to może dawać jakieś objawy a czasem żadnych.

Edit: doczytałam. To misi być bardzo trudne, taka tęsknota:( mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie coraz lepiej. I ze lekarze Ci będą to wszystko ułatwiać a i dodawać sile a nie zabierać.

Dziewczyny a na co bierzecie olej z wiesiołka? Jak on działa? Czy może być oeparol w tabletkach? Ja wyczytałam ze te wszystkie specyfiki co przyspieszają poród niby np herbata z liści malin, to nie wiadomo czy działają, jesli tak to raczej nie zdecydują o momencie rozpoczęcia porodu ale sprawia ze przebieg będzie sprawniejszy. I ponoć z tych wszystkich rzeczy naukowo potwierdzone są tylko daktyle. Nie wiem ile w tym prawdy ale nie zaszkodzą wiec daktyle codziennie jem. 4-7szt dziennie - tak wyczytałam.

Japonka, Monia jak u Was sytuacja???
    Mi jedna polozna powiedziała żeby jeść daktyle a druga powiedziała że jedząc je nie tylko ja utyje ale i dziecko w brzuchu :/ i weź tu bądź mądry. Nie bardzo chce go daktylami tuczyc do 5kg.

Jupik lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Dziewczyny,
    Pisałam Wam z rana, że wymiotuję i ciśnienie mam wysokie. W szpitalu okazało się, że ponoć mam dobre.. Ale one mierzyły na takim starym, co się samemu wsluchuje.. No ale nie o to chodzi.. Dostałam 2 kroplowki, z małą wszystko ok, waży ok. 3,5 kg. Dostałam czopek na wymioty.. Coraz bardziej boli mnie kręgosłup, pachwiny, podbrzusze, nie mogę się położyć na wznak albo na prawym boku, bo czuję jakbym miała kamienie w brzuchu.. Poszl z tym do położnych to stwierdzily, że faktycznie to mogą być objawy przedporodowe.. Jutro mam USG jamy brzusznej.. Ciekawe co ze mną dalej..
    Ponoć te stare ciśnieniomierze lepsze niż elektryczne

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska to ja takie znaki mam od 2 tyg :P czop wypadł kilka dni temu i od tamtej pory codziennie na papierze mam galaretkowaty śluz. Taki pół galaretka pół owulacyjne jajo. A do WC też chodzę kilka razy dziennie. Ja już w żadne cudowne specyfiki i znaki nie wierzę. Może jak zacznę myśleć że to jeszcze nie teraz to wtedy będzie teraz.

nuśka91, sunshine03, KasiaP lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Nie, ja poprzednio rodzilam SN i mialam naciecie krocza, ktore wtedy bylo moim najwiekszym 'zabiegiem medycznym' jaki w zyciu przezylam.
    Czyli generalnie, to jest jakos tak zasuplane, ze pociagna za konce i juz. Swoja droga jestem bardzo ciekawa jak to dziala. Jejuuu, ja wszystko musze wiedziec, inaczej wariuje

Nie wiem jak to robia ale wyciagnie na cyk i nawet nie poczujesz. Gorsze juz jest pobieranie krwi.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka gratulacje ❤️

Uf, jak dobrze w końcu przeczytać o fajnym porodzie sn ☺️

ManiaM, KasiaP, sandrina22, Konieczynka lubią tę wiadomość

• ammarylis Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka gratuluję. Dużo zdrówka i wdzystkiego dobrego dla Was.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka gratulacje🎊

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Dominika32 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Hejo o której idziesz do szpitala?

Jutro na 7 mam już być:-)

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka gratulacje -niech malutka, choć wcale nie taka mała, zdrowo rośnie 😊

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, przedszkolanko jak tam sytuacja na froncie? 😘

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez dolacze do rodzacych w ten weekend dostalam dziwnego bolu w krzyzu kolo 13nastej. I od tej pory mam skurcze co jakies 10 minut trzymaja jakos po 1.10. Wzielam kompiel ale nadal sa tak ze chyba cos piszczy w trawie

KasiaP, mia4444, nuśka91, sandrina22, silent, sunshine03, kkkaaarrr, Dominika32, Kookosowa, Milanka, kasia1518, Jupik, aga_ni, Monalisa88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia powodzenia, mamy ten sam dzień ❤️

kalcia64 lubi tę wiadomość

• Olala Koleżanka

Wysłany: 26 września 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje 😘 i trzymam kciuki za kolejne Dziewczyny 🤗

kalcia64 lubi tę wiadomość

• silent Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, gratulacje!

Ja po usg, trochę zmartwiona. Mały bardzo przybrał w ciągu ostatnich 3 tygodni, o ile wcześniej był 8 dni do przodu, teraz jest juz 17. Szacunkowo na dziś 3300. A przy cukrzycy ciążowej to nie jest jakaś super informacja i powiedział, że od przyszłego tygodnia trzeba w związku z tym robić ktg, może nawet dwa razy. W ostatnim czasie miałam bardzo dobre cukry, i opuściłam sie trochę w diecie - dalej oczywiście sprawdzając czy nie ma przekroczeń. I nie było. Teraz mam potworne wyrzuty sumienia. Ale glikemia była ok, więc może po prostu przyspieszył... bo tak? :( a nie z powodu diety? Ja z kolei zaczęłam przybierać mniej niż zwykle.

3uqruv0.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grtaulacje Konieczynka!! Super ze porod przebiegl pomyslnie! :)

Kokosowa mialam dokladnie to samo. Do Malej moglismy wchodzic pojedynczo, nie bylo na ppczatlu opcji wyjmowania jej z inkubatora, kazdy zabieg czy cos trzeba bylo wychodzic. I mimo, ze bylam w sali naprzeciwko bardzo malo widzialam corke. Dopiero z czasem pozwalali nam na coraz wieksza interakcje I w zaleznosci jaka byla zmiana pielegniarek to albo mnie wywalali albo o dziwo moglam siedzien nawet przy badaniach lekarskich. Tez mialam kryzysy I totalna sinusoide, ale z czasem to zaakceptowalam I mialam.jeden cel odciagac mleko zeby dostawala moj pokarm I pozytywnie myslec!! Dasz rade jestes bardzo dzielna I nawet sie nie obwjrzysz a, Bartus bedzie z Wami!!

Kookosowa, Konieczynka lubią tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    kalcia powodzenia, mamy ten sam dzień ❤️
    Dziekuje. 😍😍😍 Skacze na pilce I czekam na ostra pizze 😂

nuśka91 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Konieczynka, gratulacje!

Ja po usg, trochę zmartwiona. Mały bardzo przybrał w ciągu ostatnich 3 tygodni, o ile wcześniej był 8 dni do przodu, teraz jest juz 17. Szacunkowo na dziś 3300. A przy cukrzycy ciążowej to nie jest jakaś super informacja i powiedział, że od przyszłego tygodnia trzeba w związku z tym robić ktg, może nawet dwa razy. W ostatnim czasie miałam bardzo dobre cukry, i opuściłam sie trochę w diecie - dalej oczywiście sprawdzając czy nie ma przekroczeń. I nie było. Teraz mam potworne wyrzuty sumienia. Ale glikemia była ok, więc może po prostu przyspieszył... bo tak? :( a nie z powodu diety? Ja z kolei zaczęłam przybierać mniej niż zwykle.
    Ale przybierać może i bez cukrzycy. U mnie 35+5 było 3600 a urodziłam 38+6 i już 4580. Więc zobacz, że w 3 tygodnie prawie 1 kg.

silent lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ