Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kkkaaarrr wrote:Tak, jak najbardziej, te przeplywy ich najbardziej interesuja, a mala waga dziecka to dla nich wrecz idealny przedmiot badawczy, wiec chyba na lepsze usg nie moglas trafic w tej sytuacji. Oraz, lekarz ktory mi robil badanie 'spelnial zyczenia', pytal czy cos mnie szczegolnue interesuje itd., wiec jak chcialabyc aby cos konkretnego, niestandardowego zbadali to popros, moze sie uda
Dzięki to dobrze się złożyło 🙂 będą mogli nas przebadać wzdłuż i wszerz 😂 -
Haha, wlasnie rzucilam okiem na pazdziernik 2016 celem porównania jak szybko wtedy sie watek rozpakowywal. No i jak nic teraz jesteśmy bardziej wrzesniowe. Ja wtedy bylam 16 z 52 i urodzilam 1.10. Byl nawet jeden porod listopadowy
jestem bardzo ciekawa co sie jeszcze we wrzesniu u nas wydarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 20:51
-
Piątkowym mamom jeszcze raz wielkie gratulacje ❤️🎉
Konieczynka kurcze super był Twój poród, też chciałabym taki 😉
Ja się czuję jakby rozkręcał się u mnie okres a nie poród. Leci mi krew ze śluzem i zaczęły się bóle takie jak okresowe. Nie silne, ale drażniące. Mam nadzieję, że rozpoznam skurcze porodowe, chociaż one powinny być chyba z milion razy silniejsze.przedszkolanka:), Konieczynka lubią tę wiadomość
-
nuśka91 wrote:Piątkowym mamom jeszcze raz wielkie gratulacje ❤️🎉
Konieczynka kurcze super był Twój poród, też chciałabym taki 😉
Ja się czuję jakby rozkręcał się u mnie okres a nie poród. Leci mi krew ze śluzem i zaczęły się bóle takie jak okresowe. Nie silne, ale drażniące. Mam nadzieję, że rozpoznam skurcze porodowe, chociaż one powinny być chyba z milion razy silniejsze. -
nick nieaktualnyemikey wrote:A ja mam śluz z krwią. I ciężko mi ocenić jaka to krew bo jest i brazowawa i różowa I są w niej pasma świeżej. Narazie czekam. Dziś było badanie I sprawdzanie rozwarcia więc myślę, że po tym. Jak coś mam szpital 2km od domu.
-
nick nieaktualny
-
Dziś miałam 2 cm jak byłam u gina. Powiem Wam, że ten ból okresowy robi się u mnie jakiś regularny. Aż zainstalowałam aplikacje i liczę ile to trwa. Dopiero mam zapisany drugi skurcz i odstępu było między nimi 8,5 min, trwały po ok minucie. Będę patrzeć co się dzieje. I cały czas mam wrażenie jakby chciało mi się dwójkę 🙈
kalcia64, Cabrera lubią tę wiadomość
-
U nas cc miało byc we wtorek ale przełożyli nam bo były pilne przypadki. Z wtorku na środę w nocy dostałam regularnych skurczy co 5 minut, w wc odeszły mi wody oraz czop. We srodę rano ok 8.30 zabrali mnie na salę operacyjną. Wczesniej kroplowka, cewnik i ciągle sączące się wody.. Na sali atmosfera super ale mimo to bałam się panicznie. Było mi słabo itp. Ale to nic, bo teraz leży nam mały człowieczek w łózeczku i się poznajemy ❤ Z laktacja kiepsko. Przystawiam go to wypija pare kropel (bo tyle leci jak laktatorem próbuję stymulować wiec widzę ) także pijemy mleczko z butelki w większości. Jestesmy juz w domu. Jestem obolała. Biore paracetamol no ale trzeba przez to przejść. Nie moge narzekać. Pozdrawiamy ❤
KasiaP, Kookosowa, Milanka, aga_ni, Aaga, Goemi, Karooo93, silent, Cabrera lubią tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nuśka91 wrote:Dziś miałam 2 cm jak byłam u gina. Powiem Wam, że ten ból okresowy robi się u mnie jakiś regularny. Aż zainstalowałam aplikacje i liczę ile to trwa. Dopiero mam zapisany drugi skurcz i odstępu było między nimi 8,5 min, trwały po ok minucie. Będę patrzeć co się dzieje. I cały czas mam wrażenie jakby chciało mi się dwójkę 🙈
-
nick nieaktualny
-
Mąż wlasnie położył podkłady pod prześcieradło na wszelki wypadek gdyby wody poszły. 4 podkłady. Po oby stronach łóżka. Pytam go po co podklada sobie pod tylek. Dla solidarności czy co? A on mi mowi, że czasem wwalam się w nocy na jego część i woli nie ryzykować.
ManiaM, moni05, silent, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
Sarrra, Dominika gratuluję!!😘💪
U nas Aleksander 54 cm.i 3260 g. Ur. 27.09.19 godz.14:33🥰🥰🥰🎁 po oxy ciężko, gorszy poród,ale poszło jakoś z cudowną położna która była że mną i mi bardzo pomagała. Od wód zeszło nam 1.5hNeroli, lena198808, KasiaP, kalcia, sunshine03, Kookosowa, emikey, ammarylis, ManiaM, silent, sandrina22, Milanka, Jupik, Konieczynka, Laurka, kasia1518, Dominika32, moni05, Goemi, Karooo93, brunetka91, kalcia64, wiktoriaa, japonka, kkkaaarrr, mia4444, Aaga, Cabrera, Awaria_90 lubią tę wiadomość
-
Sarrra, Dominika, Przedszkolanka
gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś i ich dzieciaczków :*
Konieczynka, dziękuję za tę piękną relację i cieszę się że miałaś taki poród jaki sobie wymarzyłaśOdpoczywajcie dziewczyny i nie odchodzcie jeszcze od nas
przedszkolanka:), Konieczynka, Dominika32 lubią tę wiadomość
-
Emikey moja corka tez przenoszona. Mialam sie stawic w 41 tygodniu na wywolanie w poniedziałek a w niedziele rano odeszly wody hehe. Takze spokojnie. Ja dwa tygodnie wywolywalam na schodach pilce. A tylko odpuscilam bo wiedzialam ze w poniedzialek sie uda to sie samo zaczęło.
Agula po cc masz prawo miec pozniej mleko. Spokojnie odciagaj przystawiaj. Zaraz sie zrobi wodospad. Duzo odpoczywaj. Teraz po cc i z dzieckiem organizm przemeczony a do produkcji mleka energia tez potrzebna.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
moni05 wrote:No, ponoć „dzieciak w ogóle nie jest ułożony do rodzenia” i ze trzeba poczekać aż się ułoży.
Przepływy są ok, co do tętna to po prostu dzieci nie lubią być wyganiane i tyle. Powiedziała, ze wszystko ok, tylko ja nie chce urodzić 🤷🏻♀️ Juz się popłakałam, bo masakra to jakaś.
A co do blizny po operacji, ze lekarz mówił, ze przez nią może nie ma rozwarcia postępującego, to ponoć jak przekroczy pewna granice to pójdzie. No ale nie przekroczyło... MOŻE następnym razem pójdzie.
Czyli kolejne kroplówki a jak to nic nie da to mnie potną po wielu dniach takiej męki... -
nuśka91 wrote:Dziś miałam 2 cm jak byłam u gina. Powiem Wam, że ten ból okresowy robi się u mnie jakiś regularny. Aż zainstalowałam aplikacje i liczę ile to trwa. Dopiero mam zapisany drugi skurcz i odstępu było między nimi 8,5 min, trwały po ok minucie. Będę patrzeć co się dzieje. I cały czas mam wrażenie jakby chciało mi się dwójkę 🙈
lub co 5 minut siku:)
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]