X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kasia, powodzenia ✊✊

Przedszkolanko, tez pomyślałam, żeby często leżał na brzuszku (najlepiej na Tobie).
    W szpitalu mówili, ze to normalne, ze kupy może nie być przez kilka dni. Także jeszcze bym chyba nie podnosiła alarmu...
    Ale co ja wiem, Stasio robi kupy kilka razy dziennie 😱

I niestety bardzo ulewa...(nie umie/nie lubi odbijać w ogóle). Po karmieniu trzymam go w pozycji z główka znacznie wyżej niz brzuszek, w łóżeczku ma klin.
    Jakieś rady na ulewanie??
    Bo te nasze 5 pajaców na krzyż w rozmiarze 56 i pieluchy tetrowe i ulewajki prane są praktycznie codziennie :/
    Na ulewanie jedynym lekarstwem jest czas, w zdecydowanej wiekszosci przypadkow to efekt nirdijrzslosci ukladu pokarmowego i minie jak dziecko ci sie spionizuje (6-9msc). Tak mi mowili przy Borysie i sie sprawdzilo. Teraz Nina tez sporo ulewa, choc nie liczac chlustania wodami plodowymi w szpitalu, to chyba troche mniej od brata. Ukladam na boku, aby sie nue dlawila i tyle, trzeba przeczekac. Jesli to ulewanie byloby u was chlustajace i/lub mały spadałby lub nie przybierał na wadze to można z lekarzem pogadać, są takie zagęstniki do mleka

Cabrera lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Przedszkolanko, jeszcze teraz fioletowa stronę przeczytałam, zaczailam dopiero, ze dajesz dodatkowo mm, po co? Nie wolisz trochę dłużej go przy piersi przytrzymać czy walnąc się z nim na fotel i poprzytulać na razie? Bo jeśli karmisz mieszanie to stad tez mogą być problemy z kupa. Dziecko wyłącznie kp może nie robić kupy nawet dwa tygodnie i jest to w granicach normy. Mm jednak jest ciężkostrawne w porównaniu z twoim mlekiem, mało kto wie, ale podając nawet jednorazowo mm powinnaś przez 2 tygodnie podawać probiotyk, bo to jest znowu coś nowego dla układu trawiennego i zmienia się flora bakteryjna, wiec u takiego maluszka trzeba to wspomóc. Są probiotyki od urodzenia.
    Dałam 3 razy bo nie nadążam z produkcją..lecę z herbata,woda,2x femaltiker,laktator i oczywiście dużo przystawiam ale z Pola miałam to samo..Nie chce mm to oczywiste i dałam tylko w wyższej konieczności.
    Na malpke też się nosimy. Leży na mnie tez..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 09:24

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kasia, powodzenia ✊✊

Przedszkolanko, tez pomyślałam, żeby często leżał na brzuszku (najlepiej na Tobie).
    W szpitalu mówili, ze to normalne, ze kupy może nie być przez kilka dni. Także jeszcze bym chyba nie podnosiła alarmu...
    Ale co ja wiem, Stasio robi kupy kilka razy dziennie 😱

I niestety bardzo ulewa...(nie umie/nie lubi odbijać w ogóle). Po karmieniu trzymam go w pozycji z główka znacznie wyżej niz brzuszek, w łóżeczku ma klin.
    Jakieś rady na ulewanie??
    Bo te nasze 5 pajaców na krzyż w rozmiarze 56 i pieluchy tetrowe i ulewajki prane są praktycznie codziennie :/
    Dokup pajacy i pieluch :)

Mój ulewal do 10m życia. Znaczy pierwsze miesiące ulewal samoistnie bo potem jak już raczkowal i dziukal po łóżku to robił to bo za szybko po jedzeniu chciał biegać i się wyglupiac. Ja żadnych zagestnikow nie dawałam bo to nie były jakieś wielkie ilości. Przebieralam kilka razy dziennie. Ważne żeby zwrócić uwagę ile ulewa a ile mu w brzuszku zostaje i czy nie ulewa nosem bo to może świadczyć o rozszczepie podniebienia miękkiego którego nie widać gołym okiem.

Cabrera lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dziewczyny 04.10 odeszły mi wody. Jadę na izbę.
    Kasia powodzenia ✊✊✊!!!
    Ty chyba dziś miałaś mieć wizytę no nie

syy26iye928jhyb7.png
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Dałam 3 razy bo nie nadążam z produkcją..lecę z herbata,woda,2x femaltiker,laktator i oczywiście dużo przystawiam ale z Pola miałam to samo..Nie chce mm to oczywiste i dałam tylko w wyższej konieczności.
    Na malpke też się nosimy. Leży na mnie tez..

A rozumiem, to pomysł o tym probiotyku. Kropelek bym chyba nie podawała tak wczesnie. Spróbuj najpierw takich nieinwazyjnych metod :)

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją droga jak ja ci zazdroszczę już Olusia w domku!!! <3 ja już tez chce Ignasia... o matko ale mi się dłuży.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    A tak swoją droga jak ja ci zazdroszczę już Olusia w domku!!! <3 ja już tez chce Ignasia... o matko ale mi się dłuży.
    No kombinujemy,może dzisiaj położna będzie to podpytam jeszcze.
    Zaraz i Ty będziesz tulic;) ja bym jeszcze była przed porodem gdyby nie choroby :o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Pisałaś mi chyba że miałaś się zgłosić do okienka przy wejściu tam gdzie zawsze tłum ludzi. Mi kazali iść od razu do sali 5 :O czemu tak?:O

Oo, dziwnie. Mnie powiedzieli, żeby najpierw przyjść do głównej rejestracji do stanowiska nr 6. Dopiero potem sala nr 5. Hmm...

3uqruv0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam praktycznie bez brzucha... Normalnie flak jak po porodzie. Nie wiem gdzie jest dziecko. Aż sprawdzałam łóżko czy suche ale suche. Normalnie z brzucha twardego jak kamień mogę w każdym miejscu złapać za tłuszcz. Do tego siedzę i nie czuje brzucha przestał mnie gnjesc I nie latam do WC w nocy. Nie wiem co się dzieje. Zaraz wam pokaże zdjęcia powiedzcie co myślicie

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch wczoraj

624ff3f930ec.jpg

Brzuch dziś

46da7529d316.jpg

491740828023.jpg

przedszkolanka:), mia4444 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Oo, dziwnie. Mnie powiedzieli, żeby najpierw przyjść do głównej rejestracji do stanowiska nr 6. Dopiero potem sala nr 5. Hmm...
    No właśnie pamiętałam i nawet zapytałam czy ma pewno nie tam do okienka to powiedzieli że nie. A byłaś kiedykolwiek wcześniej tam w szpitalu na oddziale albo jakimś badaniu? Tak żeby mieli Twoje dane z komputerze? Może o to chodzi że ja już nic podawać nie muszę bo jestem stałym klientem? :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps mogę tam do 5 do środka zabrać męża czy wyrzuca? :p

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey zatkało mnie🥺

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• silent Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    No właśnie pamiętałam i nawet zapytałam czy ma pewno nie tam do okienka to powiedzieli że nie. A byłaś kiedykolwiek wcześniej tam w szpitalu na oddziale albo jakimś badaniu? Tak żeby mieli Twoje dane z komputerze? Może o to chodzi że ja już nic podawać nie muszę bo jestem stałym klientem? :p

O, możliwe, ja byłam wtedy pierwszy raz i faktycznie wypełniałam jakieś druczki. Co do męża - ja byłam sama, ale inne kobiety miały partnerów, tylko wchodziły raczej bez nich :) Ale nie sądzę, żeby ktoś robił problem, ja trafiłam na bardzo miłą kobitkę.

Spirit lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Emikey zatkało mnie🥺
    Haha magia. Dzwoniłam już do położnej i szpitala bo mnie mąż w sumie nakręcił ale oni nie widzą w tym nic nienormalnego. Ale to UK wiecie. Spytali tylko czy mam brzuch jak stoje. No mam ale mniejszy i miękki. Wczoraj wzięłam ciepła kąpiel tak 40 min. Mąż szykowal małego do snu więc wyskoczylam szybko bo nie wiedział Nawet gdzie jest piżama. Nie wytarlam się dokładnie i jak wpadłam do pokoju byłam mokra na nogach i jeszcze sobie zazartowalam "wody mu odeszły czy co". Mały się rusza czesto a polozna twierdzi że czuła bym jakby mi wody w wannie odeszły tak samo jak się czuje jak się sika w basenie hahha. Mam nie leżeć na plecach i zobaczyć jak tam będzie brzuch się zachowywał w najbliższych godzinach. Albo spadł już bardzo nisko albo przytulił się do kręgosłupa albo huk wie co.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey gdzie masz brzuch 😱😱😱 szok

Przedszkolanka moja córkę też męczył brzuszek nie mogla puscic bączka zrobić kupki. Szwagierka z De przyslala nam czopki Wala Carum Carvi, dawalismy po pol czopka max 5 min poszedl bak czy kupka i dziecko bylo spokojne, zasypiala.

Kasia kciuki

Ja rano byłam na ktg, nic cisza linia prosta wręcz...

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych co już urodziły teraz albo mają już starszaki. Jak wam odeszły wody to dziecko nadal wam się ruszał w brzuchu. Bo mi Gabriel po przebiciu już się nie ruszał.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena198808 wrote:
    Emikey gdzie masz brzuch 😱😱😱 szok
    Tez się zastanawiam :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam rocznicę ślubu z mężem :D mówię mu zaplanujmy coś to na bank nam dziecko zniszczy plany bo właśnie tak dzieci robią :P

silent, przedszkolanka:), KasiaP, Jupik, Cabrera lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey, miałam podobnie w nocy z soboty na niedziele. Miałam mocne skurcze wiec zrobiłam sobie długi prysznic. Potem wstawałam kilka razy przez biegunkę i w pewnym momencie się zorientowałam, że mam mniejszy, miękki brzuch i mogę złapać za skore, nie była napięta co mi się wydawało bardzo dziwne. Przeczytałam cały internet czy można nie zauważyć odejścia wód. Zestresowalo mnie to, ale ostatecznie poszłam spać. Na drugi dzień po paru godzinach wszystko wróciło do normy. Wydaje mi się, że się odwodnilam i dziecko się inaczej ułożyło. Ale tak naprawdę to nie wiem ;)

W każdym razie Twoje dziecko się rusza, lekarze mówią ze to ok wiec spokojnie :)

Olza lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ