WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem jak chce poskakac na piłce "moja!!!!!"

6d0570bd7b96.jpg

lena198808, Kookosowa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Kasia kciuki!!

U nas dzisiaj noc nieprzespana. Bolał go brzuszek, bo dalej kupy nie było,zasnął o 5 po bąku dopiero. Myślicie,że mogę mu dać coś już,pomoże na kupę delicol? Albo coś innego co możemy już dać?

Monalissa ja nie miałam takich zaleceń.
    My dajemy delicol. Przed kp i do butelki z mm bo dokarmiamy. U nas 3 noce z rzędu bol brzuszka był. Wczoraj juz było lepiej.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje! Miałyśmy podobny termin więc mi troszkę smutno, że zostałam sama. Ale cieszé się, że u Was o.k. Trzymajcie się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, gratulacje ❤️
    Ja tez nie najlepiej wspominam skurcze przed cc ;) ale tez zastanawiam się, czy dałabym radę? Wiadomo, ze życie dziecka jest najważniejsze, ale ciutkę, odrobinkę dosłownie żałuje, ze nie udało nam się SN...

Ps. Dziewczyny po cc: jak długo krwawilyscie? To pewnie trochę indywidualna kwestia, ale nie wiem na jaki okres czasu się nastawić??

Moni, nie mam bladego pojęcia co to, idę poszperać w google ;)

moni05 lubi tę wiadomość

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje 🎊
    Ja się pomału zbieram na ktg🙄

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Kasia gratulacje! Miałyśmy podobny termin więc mi troszkę smutno, że zostałam sama. Ale cieszé się, że u Was o.k. Trzymajcie się.
    Zostałaś ze mną 😉

ammarylis lubi tę wiadomość

syy26iye928jhyb7.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Kasia, gratulacje ❤️
    Ja tez nie najlepiej wspominam skurcze przed cc ;) ale tez zastanawiam się, czy dałabym radę? Wiadomo, ze życie dziecka jest najważniejsze, ale ciutkę, odrobinkę dosłownie żałuje, ze nie udało nam się SN...

Ps. Dziewczyny po cc: jak długo krwawilyscie? To pewnie trochę indywidualna kwestia, ale nie wiem na jaki okres czasu się nastawić??

Moni, nie mam bladego pojęcia co to, idę poszperać w google ;)
    U mnie 5 dni takiego mocnego krwawienia, pozniej juz tak okresowo. Dzis juz o wiele mniej (cc 25.09).

Cabrera lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam się na ktg na godz 18 na dzień terminu, czyli wtorek 8 października :) przestaje wierzyć, ze zaraz urodzę i czekam spokojnie aż samo się zacznie...

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Drogie, na stronie nr 2 jest moj pierwszy post w tym wątku. Dodalam tam (mam nadzieje wszystkie) porody od ostatniego uzupelnionego przez sunshine. Jesli komus wpisalam cos co prawda nie jest, lub pominelam jakies info dajcie pls znac, moglam przeoczyc :/ postaram sie uzupelniac na bierzaco do czasu jsk sunshine nabierze sil i odswiezy na 1 stronie
    Jutro wychodzimy do domu, więc ogarniemy temat :) póki co jest ciężko 🙈

kkkaaarrr, moni05, Cabrera, ammarylis lubią tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co to ta tasiemka?
    https://imeds.pl/misodel-200-mcg

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Kurde ja juz mam 5 tygodniowego maluszka w domu a nawet jeszcze nie powinnam rodzic...

Mloda troche dziwnie od czasu do czasu charczy wiec umowilam nas na pon do pediatry. Nie ma kataru, kaszlu ani goraczki ale dziwne to charczenie :/ maja tak wasze nalenstwa?

Gratulacje dla pazdziernikowych mamus! Dotrzymalyscie tego pueknego jesiennego miesiaca :)

Normalne- zazwyczaj w nosku zostaje trochę mleka i stąd charczenie, chrumkanie czy chrapanie ;-) moja jak świnka oddychała czasem i nasłuchiwalam o co chodzi, bo była zdrowa. A to tylko resztki mleczka, które gdzieś zalega :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Normalne- zazwyczaj w nosku zostaje trochę mleka i stąd charczenie, chrumkanie czy chrapanie ;-) moja jak świnka oddychała czasem i nasłuchiwalam o co chodzi, bo była zdrowa. A to tylko resztki mleczka, które gdzieś zalega :-)

Jupik dokladnie tak brzmi, jakby gdzies mleczko zalegalo.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc:-)
    My już w domu:-) mały jest cudowny, najpiękniejszy:-) i tak jest szefunciem hehehhe. Mowi mi co i kiedy.

Mialam ciecie wiec pierwsze 2 dni bolesne a dzis juz ok. Trafil mi się apartament. Pokoj 1 osobowy, wlasna lazienka i tv. Fotel do karmienia i elektrycznie podnoszone łóżko. Jak robiłam zabieg prywatnie nie miałam takich warunkow. To bylo suuuper bo mąz byl z nami całymi dniami. A w dzien cesarki to bylo super ważne. Pokarm pijawił się w nocy 2 doby i teraz mam pięknię rozruszaną. Mały jest ssakiem cycocholikem. Mam mały sukces bo przyjął smoczek:-) bardzo bardzo mnie cieszy. W szpitalu dokarmiałam go 4 razy bo tego 2 dnia nie miałam pokarmu. Karmiłam po palcu by się do butli nie przyzwyczaił. Wczoraj waga po spadky 3900 a dzis juz 3960.

Kocham go bardzo. Dziewczynki tez:-) a mąż oszalał hehhehe. Będzie rozpieszczony:-).

W następny piątek mamy sesję rodzinno/noworodkową. 1000 zl ale będzie pamiątka:-)

Dziewczyny trzymam.kciuki za wszystkie porody.

moni05, silent, Cabrera, ammarylis, Aaga, Jupik, mia4444, _nova lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę połozna ogarnąć i wizytę u pediatry. Po ilu na spacer wychodzicie? W Gda dziś tak ładnie że chciałabym w poniedziałek. Będzie miał tydzień wtedy. Jak w domu ubieracie? Nadal owijacie kocykiem itd?

Bo ja się boję że zimno jemu kurcze. Ale ja jestem.szalona bo zawsze przegrzewam dzieci. Temp 23 stopnie ustawiona. Malutki body długie i polspiochy i otulony kocem a u was?

Co do karmienia to karmie na zawołanie kiedy chce mały. Ale ładnie ciagnie wiec bardzo sprawnie to idzie. Przy 3 dziecku pojawia się taki wielki wielki luz:-) i wogole takie macierzynstwo po dlugiej przerwie jest super:-)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charczenie jest ok:-) i może być bo maluchu pozbywają sie wód. Tylko pytanie jak długo.

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje :)

Cabrera ja juz plamie. 2 tygodnie po porodzie ale w sumie krwawialm 5 dni a teraz przy odciaganiu pokarmi jak mi oksytocyna obkurcza macice to plamie. Przy pierwszej cc mialam podobnie. Połóg trwa 6 tygodni nie musisz tule czasu krwawic ale mozesz brudzic czy plamic.

Cabrera lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - gratulacje!
    Uwwmhe - jak maluszek się nazywa ? 😁
    Kkkakkarr - Japonka chyba SN rodziła 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, co za warunki, zazdroszczę :)
    my tez ustawiliśmy temp. na 23 stopnie, ale miałam wrażenie, ze w wersji body z długim rękawem i polspichy (najwygodniejszy zestaw) było temu mojemu małemu kurczakowi za zimno. Ale mój kurczak to takie chucherko 😉
    I tak w ciągu dnia smigamy w body z krótkim rękawem i pajac.
    Wtedy przykrywam kocykiem tylko do spania :)
    A teraz na przykład leży mi na brzuszku, podsypia po karmieniu, to ma przykryte tylko girki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, i pochwale się, dziś ważny dzień: odebraliśmy akt urodzenia i odpadł nam pępek 🥳

moni05, silent, kkkaaarrr, Karooo93, Kookosowa, ammarylis, wiktoriaa, ManiaM, Aaga, kalcia, Jupik, mia4444, sunshine03 lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 3 października 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały ma na imię Edikan:-)

Cabrera, moni05, mia4444, Kookosowa, silent, ammarylis lubią tę wiadomość

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ