Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Kasia kciuki!!
U nas dzisiaj noc nieprzespana. Bolał go brzuszek, bo dalej kupy nie było,zasnął o 5 po bąku dopiero. Myślicie,że mogę mu dać coś już,pomoże na kupę delicol? Albo coś innego co możemy już dać?
Monalissa ja nie miałam takich zaleceń.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualnyKasia, gratulacje ❤️
Ja tez nie najlepiej wspominam skurcze przed ccale tez zastanawiam się, czy dałabym radę? Wiadomo, ze życie dziecka jest najważniejsze, ale ciutkę, odrobinkę dosłownie żałuje, ze nie udało nam się SN...
Ps. Dziewczyny po cc: jak długo krwawilyscie? To pewnie trochę indywidualna kwestia, ale nie wiem na jaki okres czasu się nastawić??
Moni, nie mam bladego pojęcia co to, idę poszperać w googlemoni05 lubi tę wiadomość
-
Cabrera wrote:Kasia, gratulacje ❤️
Ja tez nie najlepiej wspominam skurcze przed ccale tez zastanawiam się, czy dałabym radę? Wiadomo, ze życie dziecka jest najważniejsze, ale ciutkę, odrobinkę dosłownie żałuje, ze nie udało nam się SN...
Ps. Dziewczyny po cc: jak długo krwawilyscie? To pewnie trochę indywidualna kwestia, ale nie wiem na jaki okres czasu się nastawić??
Moni, nie mam bladego pojęcia co to, idę poszperać w googleCabrera lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Drogie, na stronie nr 2 jest moj pierwszy post w tym wątku. Dodalam tam (mam nadzieje wszystkie) porody od ostatniego uzupelnionego przez sunshine. Jesli komus wpisalam cos co prawda nie jest, lub pominelam jakies info dajcie pls znac, moglam przeoczyc
postaram sie uzupelniac na bierzaco do czasu jsk sunshine nabierze sil i odswiezy na 1 stronie
póki co jest ciężko 🙈
kkkaaarrr, moni05, Cabrera, ammarylis lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:Co to ta tasiemka?Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Aaga wrote:Kurde ja juz mam 5 tygodniowego maluszka w domu a nawet jeszcze nie powinnam rodzic...
Mloda troche dziwnie od czasu do czasu charczy wiec umowilam nas na pon do pediatry. Nie ma kataru, kaszlu ani goraczki ale dziwne to charczeniemaja tak wasze nalenstwa?
Gratulacje dla pazdziernikowych mamus! Dotrzymalyscie tego pueknego jesiennego miesiaca
Normalne- zazwyczaj w nosku zostaje trochę mleka i stąd charczenie, chrumkanie czy chrapaniemoja jak świnka oddychała czasem i nasłuchiwalam o co chodzi, bo była zdrowa. A to tylko resztki mleczka, które gdzieś zalega
-
Jupik wrote:Normalne- zazwyczaj w nosku zostaje trochę mleka i stąd charczenie, chrumkanie czy chrapanie
moja jak świnka oddychała czasem i nasłuchiwalam o co chodzi, bo była zdrowa. A to tylko resztki mleczka, które gdzieś zalega
Jupik dokladnie tak brzmi, jakby gdzies mleczko zalegalo. -
Cześc:-)
My już w domu:-) mały jest cudowny, najpiękniejszy:-) i tak jest szefunciem hehehhe. Mowi mi co i kiedy.
Mialam ciecie wiec pierwsze 2 dni bolesne a dzis juz ok. Trafil mi się apartament. Pokoj 1 osobowy, wlasna lazienka i tv. Fotel do karmienia i elektrycznie podnoszone łóżko. Jak robiłam zabieg prywatnie nie miałam takich warunkow. To bylo suuuper bo mąz byl z nami całymi dniami. A w dzien cesarki to bylo super ważne. Pokarm pijawił się w nocy 2 doby i teraz mam pięknię rozruszaną. Mały jest ssakiem cycocholikem. Mam mały sukces bo przyjął smoczek:-) bardzo bardzo mnie cieszy. W szpitalu dokarmiałam go 4 razy bo tego 2 dnia nie miałam pokarmu. Karmiłam po palcu by się do butli nie przyzwyczaił. Wczoraj waga po spadky 3900 a dzis juz 3960.
Kocham go bardzo. Dziewczynki tez:-) a mąż oszalał hehhehe. Będzie rozpieszczony:-).
W następny piątek mamy sesję rodzinno/noworodkową. 1000 zl ale będzie pamiątka:-)
Dziewczyny trzymam.kciuki za wszystkie porody.moni05, silent, Cabrera, ammarylis, Aaga, Jupik, mia4444, _nova lubią tę wiadomość
-
Muszę połozna ogarnąć i wizytę u pediatry. Po ilu na spacer wychodzicie? W Gda dziś tak ładnie że chciałabym w poniedziałek. Będzie miał tydzień wtedy. Jak w domu ubieracie? Nadal owijacie kocykiem itd?
Bo ja się boję że zimno jemu kurcze. Ale ja jestem.szalona bo zawsze przegrzewam dzieci. Temp 23 stopnie ustawiona. Malutki body długie i polspiochy i otulony kocem a u was?
Co do karmienia to karmie na zawołanie kiedy chce mały. Ale ładnie ciagnie wiec bardzo sprawnie to idzie. Przy 3 dziecku pojawia się taki wielki wielki luz:-) i wogole takie macierzynstwo po dlugiej przerwie jest super:-) -
Kasia gratulacje
Cabrera ja juz plamie. 2 tygodnie po porodzie ale w sumie krwawialm 5 dni a teraz przy odciaganiu pokarmi jak mi oksytocyna obkurcza macice to plamie. Przy pierwszej cc mialam podobnie. Połóg trwa 6 tygodni nie musisz tule czasu krwawic ale mozesz brudzic czy plamic.Cabrera lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualnyUwemhe, co za warunki, zazdroszczę
my tez ustawiliśmy temp. na 23 stopnie, ale miałam wrażenie, ze w wersji body z długim rękawem i polspichy (najwygodniejszy zestaw) było temu mojemu małemu kurczakowi za zimno. Ale mój kurczak to takie chucherko 😉
I tak w ciągu dnia smigamy w body z krótkim rękawem i pajac.
Wtedy przykrywam kocykiem tylko do spania
A teraz na przykład leży mi na brzuszku, podsypia po karmieniu, to ma przykryte tylko girki
-
nick nieaktualny