Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cabrera wrote:Aaa, i pochwale się, dziś ważny dzień: odebraliśmy akt urodzenia i odpadł nam pępek 🥳
Cabrera lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Zazdroszczę pępka! U nas dziś 14 dni, a pępek wyglada jak wyglądał. Nie paprze sie, nie czerwieni, nie ropieje itp., ale na odpadanie tez mu sie nie zbiera. Jutro widze sie z położną, zobaczymy co ona na to.
Chciałam zacytować, nie polubić
Mam nadzieje, ze jednak i Wasz pępek zdecyduje się odpaść...choć nasze położna mówiła, ze może to potrwać i 5 tygodni 😱
-
Uwemhe my tylko pajac I czasem kocyk, a na noc jeszcze rozek bo mi sie rozkopuje z kocyka. Kark ma cieply wiec mysle ze jest ok a nie chce jej przegrzewac bo to nasila tradzik ktory u nas sie pojawil.
Basiu a jak u Was z waga?
Kokosowa przenuesli juz Bartusia?? -
Jestem po ktg i badaniu
Rozwarcie dalej 1cm szyjka dość długa ale gin mówi że do terminu urodze. Na ktg cały czas skurcze których nie czułam na poziomie 70 80
I jest super wiadomość. Mała ma główkę w dół. Więc myślę że mogę być spokojna i będę rodzic SN bo ona najwyraźniej się ma miejsce tak przekrecac😅
A mówią że na tym etapie to niemożliwe.
Spokojnego wieczorku Wam życzę.moni05, przedszkolanka:), ManiaM, aga_ni, Jupik, kalcia, Cabrera lubią tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Hej dziewczyny
Ja tylko na chwilkę
U nas w pożądku,mała w szpitalu 200g spadla z wagi.Na szczęście od wczoraj już +40g.wiec dobrze idzie.
Położna nie każe jej wcale kąpać,pepek już odpadł.Ja walcze z sutkami,mój mały bezzebny wampirek tak mnie zalatwila że krew leci,robią się strupy...
kalcia, Cabrera lubią tę wiadomość
-
Była u nas położna o 19 i obudziła małego, to z nerwów zrobił giga kupę haha
obyło się bez kropelek póki co, samo kp co 3h a tak to mały śpi cały dzień
ciekawe jaka noc będzie.
Jutro jadę ściągać szwy a Olo kończy tydzień! No i kiedy ja sie pytam to zleciało?
Uwemhe u nas zimno więc werandowanie zacznę w weekend na ganku, później położna pozwoliła na 15 min.wyjść i zwiększać
Malucha przykrywam kocykiem bambusowym,jest superśpi bez rożka,chyba że jest zimno nad ranem. Wieczorami jak nie spał to leżał obok mnie w pokoiku w kokonie przykryty kocykiem
I u nas po 6 dniach dzisiaj odpadł pępek
Aha,jeszcze położna kazała na brzuszku kłaść, codziennie po 30 min. stopniowomoni05, KasiaP, kalcia, Cabrera lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:Co do wychodzenia na dwór. Pamiętam jak wszyscy w Polsce byli w szoku, że w grudniu wyszłam z Gaba na spacer 3 dni po porodzie. A tu w UK to już kazali mi iść po 2 dniach hehe.
A czapeczke miał czy nie, hahaha?😂😂ManiaM lubi tę wiadomość
-
Moni ja z żeli przy porodzie stosowałam tylko Natalia, ale widzę, że to całkiem do czego innego. Pierwszy raz spotykam się z takim żelem, o którym piszesz. Co Ci dzisiaj Twój lekarz w końcu powiedział? Nie miał wcale zamiaru przebijać tych wód, a tym jego planem bylo zastosowania żelu? Myślę, że nie zaszkodzi spróbować. Nie zadziała, to trudno. Musisz sama sobie za niego zapłacić?
Emilkey mój maluch robi mi to samo, jak chcę siąść na piłkę 😂 albo turla ja po pokoju i woła "gol, gol, gol" 😂 chyba nasi chłopcy jednak nie chcą mieć rodzeństwa w domu zbyt szybko.
Mialam.dzisiaj zjeść znowu ananasa i co? I ZNOWU mi spleśniał. To jakiś znak chyba.
Dzisiaj i tak nie mam zamiaru rodzić, bo chyba sobie spojenie naruszyłamnie umiem chodzić. Mój mały dzieć wpadł mi pod nogi i go nie widziałam przez mój gigantyczny brzuch. Zrobiłam dziwny krok, żeby go nie rozdeptać i od tego czasu mam problem z chodzeniem