X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Kalcia gratulacje odpoczywajcie:)

Jupik mocne kciuki za jutro😄

ManiaM mnie od dłuższego skurcze męczą długo. Dziś np od rana 7 rano mam raz regularne raz nie. Męczące. A że na końcówce tej ciąży skurcze BH mnie wręcz kochają to nawet nie mam złudzeń że przejdą w porodowke.. Tak więc idę się położyć i przespać bo jestem kolejny dzień nimi zmęczona. I nadzieja ze "może to dziś urodze"😅

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się zdublowalam haha. Idę spac😅

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dzięki!
    A jak oceniasz skurcze po oksy i wywoływanym porodzie (i jego długość) od tych z 1 porodu?
    I głupio spytam, do kibla można łazić jak się jest podłączonym, czy się leży jak kłoda parę godzin?
    Zupełnie nie wiem jak to wygląda..
    Po oxy o wiele gorsze..od razu bolesne i częste miałam.. czasowo dłużej naturalnie,ale po oxy szybko za to intensywnie.
    Ja podłączona mogłam iść do wc a później na stojąco czy klęczaco podłączona jeszcze do ktg.

Jupik lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 7 października 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    Emikey, nie strasz tą śmiercią 🥵
    Aż się boję tego bólu porodowego jak tak czytam te opisy porodów 😱
    Dobrze że pomiędzy skurczami mozna odsapnąć chwilę.. Bo można prawda? 🤭
    Haha,do czasu ;p ale każdy poród inny,powtarzaj sobie "mój będzie lekki i szybki"😂

ManiaM lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 7 października 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia gratuluję!!;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka - Tak sobie tłumaczę 😅
    Idę spać, mam nadal skurcze , ale to pewnie BH jak u Monalisy . Chciałbym miec to za sobą 🤷‍♀️

oar843r8hxms7jm7.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia gratulacje! Kciuki Jupik jutro.

Wg dzisiejszego usg moja kruszyna waży pomiędzy 3700 a 3890. Ale wiadomo, margines błędu 600 g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2019, 23:14

Jupik lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia gratki 😘 u nas koło 18.30 przyszła na świat Natalia ale wymiarów dokładnych nie znam bo nie ogarniam. Tak długo na miejsce czekałam że rozkrecilo się samo bez oksy, rozwarcie postępowało na tyle szybko że nie zdążyli mi dać zzo chociaż prosiłam. Parcie w porównaniu do krzyżowych super. Chociaż darlam się jak obdzierana ze skóry. Aha i zemdlalam pod prysznicem na szczęście nic się nie stało. Malutka ciągle na mnie leży i jeszcze jej nie odlozylam. Coś czuję że noc będzie ciężka. Kciuki za następne w kolejce 😘😘😘

silent, eemmiilliiaa, lena198808, Klaudia2016, Jupik, kalcia, Aaga, Goemi, _nova, emikey, Muki85, brunetka91, Kookosowa, Monalisa88, ammarylis, mia4444, wiktoriaa, kkkaaarrr, Cabrera, ManiaM, przedszkolanka:), Karooo93, Konieczynka, adella1, sunshine03, moni05, Awaria_90 lubią tę wiadomość

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia, KasiaP gratulacje :)

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    O 17.55 przyszedł na świat Ignacy :) 3570 czyli tyle ile oszacował rano na usg lekarz :D 56 cm długości. Cycka załapał na porodówce i na razie jest bardzo spokojny :)

Poród mnie wykończył... nie dostałam znieczulenia, byłam zmeczona, głodna i miałam skurcze z krzyza, z którymi nie mogłam sobie poradzić i przez ten ból panikowałam, ciężko ni było złapać oddech, żeby przeć i faza parcia była długa... maz nieocenione wsparcie jak zwykle, bez niego chyba bym umarła z bólu. Udało się ochronić krocze. Jestem padnięta i idę spać :)

Kasia jak u ciebie?

Jupik powodzenia jutro :) dasz radę!

Kalcia, gratulacje!!! A znieczulenia nie dostałaś po za późno było? (Pisałaś jeszcze na forum jakaś godzinę przed porodem że już 7-8cm. I dlatego że już tyle było nie dali Ci znieczulenia?)

Bardzo się cieszę że mąż okazał się takim wsparciem - ciekawe jakich rad udzieliłby naszym mężom, gdyby się tu wypowiedział :) jesteś bohaterka, dałaś radę, super że się udało ochronić krocze. Odpoczywajcie :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Kalcia gratki 😘 u nas koło 18.30 przyszła na świat Natalia ale wymiarów dokładnych nie znam bo nie ogarniam. Tak długo na miejsce czekałam że rozkrecilo się samo bez oksy, rozwarcie postępowało na tyle szybko że nie zdążyli mi dać zzo chociaż prosiłam. Parcie w porównaniu do krzyżowych super. Chociaż darlam się jak obdzierana ze skóry. Aha i zemdlalam pod prysznicem na szczęście nic się nie stało. Malutka ciągle na mnie leży i jeszcze jej nie odlozylam. Coś czuję że noc będzie ciężka. Kciuki za następne w kolejce 😘😘😘

Kasia wielkie gratulacje! Omg nie wyobrażam sobie jak te krzyżowe skurcze bolą skoro parte przy tym jest super 😳 mam nadzieje że jednak coś pośpisz w nocy i odpoczniesz, nabierajcie sił :)

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszły mi wody, zbieram się do szpitala

KasiaP, Kookosowa, Monalisa88, kasia1518, sunshine03, mia4444, wiktoriaa, kkkaaarrr, Cabrera, ManiaM, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany ile sie podzialo! Kalcia, Kasia gratulacje!! Odpoczywajcie tetaz :)

Zimri kciuki I powodzenia.

Jupik dasz rade, kto jak jie Ty?!

Maniam pomysl sobie ze I tak musisz urodzic, a ten bol potrwa max pare godzin I bedziesz tulila swoje malenstwo :) zreszta moze Twoj porod bedzie ten latwiejszy?? Ja mojego w ogole nie wspominam traumatycznie.

• _nova Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Kalcia, ogromne gratulacje!!!

Zimri kciuki!

Mnie od godziny męczą nieregularne skurcze. Do tego starszak jakoś niespokojnie śpi, więc na jakiś czas przenioslam się do salonu. Ciekawe, czy coś się z tego wykluje...

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania przerwy między skurczami są ale na końcu jak jeden się nie zdąży skończyć a już nachodzi kolejny. Co cię tu będę oszukiwać.

Mnie to denerwowalo jak mi polozna nierodka mówiła skup się, odpocznij między skurczami, kontroluj ból. Niech najpierw sobie urodzi i zobaczy jak mozna kontrolować ból jak kręgosłup ci się łamie na milion kawałków.

Co do tej śmierci.... Myślę że wiele kobiet w tym momencie o nis błaga :P ja blagalam o wszystko, o narkoze, zzo, śmierć, kleszcze. Ale koniec końców jak już jest po to zaczyna się zapominać

ManiaM lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień 3 odpadł mam kikut. Kurde za szybko. Będę rano dzeonic o wizytę położnej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje rozpakowane Dziewczyny! ❤️😘 U nas problemy z sikaniem, co przebiorę do snu małego Szkraba to za 3 h obsikany pajacyk i zmiana ubrania :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych dziewczyn!!

Nie będę w stanie nadrobić, może jak ogarnę problemy z małym to uda mi się coś napisać. My walczymy o każdy g masy, waga ciągle w dół, wypuścili nas że szpitala z żółtaczka, karmimy mm i moim mlekiem,tylko z butelki. Okazało się, że odruch ssania jest silny, ale albo wędzidełko albo jakiś inny problem uniemożliwia kp. Jutro kolejny lekarz, zobaczymy co powie.
    Bardzo się boję jak to dalej będzie z naszym maleństwem - wyczytałam na wypisie że szpitala (nie powiedzieli nam tego), że mały był bardzo ciasno owinięty pępowina wzdłuż szyi, tułowia i kończyny.

Z pozytywnych rzeczy- połogu wogole nie odczuwam, hormony nie szaleją, macica już niemal obkurczona, nic nie boli. może to nagroda za te koszmarne bóle po oksy.

Trzymam kciuki za mamusie jeszcze nie rozpakowane. Jak dziecko się rodzi, to cały świat poza nim przestaje istnieć i wszystkie bolesne wspomnienia zostają jakaś chwilą tylko.

mia4444 lubi tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia i kasia gratulacje :)

Zimri kciuki :)

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • kalcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia tobie tez gratulacje :) ciekawe jak u Zimri?

Noc była dla mnie bardzo ciężka... mały niby jadł z piersi na zmianę, ale zanim wziął do buzi to najpierw musiał sobie pokrzyczeć, potem smolka około 2 w nocy i jakoś wyjątkowo spokojny przy zmianie pampetsa był :D ok 4 zasnął na cycusiu i śpi do teraz. W ciągu dnia napisze trochę więcej jak akcja przebiegała.

Jestem w pokoju sama na razie i to chyba mnie nie zabiło w nocy- gdybym jesCze z kimś była j temu komuś również by plakalo maleństwo to chyba w ogóle bym nie spała...

hchy43r8jppec09d.png
    l22ne6yd6rygrh0v.png
    i1vregz2ti2cyxol.png
    10dpo-18,5 beta, 12dpo-94,6 beta
    24 lata
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ