X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ile się dzieciaczków poradzilo 😁 gratulację dla wszystkich rozpakowanych! 😍
    Ja też jestem gotowa do porodu, dzisiaj mam skończony 37 tydzień, także ciaza
    Donoszona i moja panna może już się ewakuawac 😁

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jaki sposób spędzacie czas z maluchami w trakcie ich aktywności? Ja czasami masuje, kładę na brzuszku, gadam czy śpiewam. Próbowałam młodą zainteresować jakimiś zabawkami, ale kompletnie ma je gdzieś i nie wiem jak do tematu podchodzić.

• emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Nova gratulacje!

ManiaM doskonale Cię rozumiem. Tez juz mam doła i myślę że nigdy chyba nie urodze. Dodatkowo obie ciąże kończyłam sporo przed terminem a w tej mam za 2 dni i nic się nie dzieje poza tymi BH które mnie już wykanczaja🙄 żadne sposoby na "przyspieszenie" nie po działały więc upewnilam się że tym którym zadziałał to przypadek akurat i tak miały rodzic.

No to czekamy dalej..
    Myślę że Mania ma jeszcze "gorzej" bo to jej pierwsze bobo. Pamiętam jak to było. Jak się ma już dziecko to trochę inaczej te oczekiwanie przebiega.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto rodzin jutro bo fajnie data się układa 9.10.19

ManiaM, Monalisa88, mia4444 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:11

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziewczyny czekamy dalej, ja wiem że nic nie trwa wiecznie i że to przejściowy etap, za chwilkę wszystkie będziemy rozmawiały o kupkach, rozszerzaniu diety, żłobkach etc. - pod warunkiem że wątek przetrwa.
    Ja bynajmniej się nie wybieram stąd nigdzie po rozpakowaniu , uważam że jest to duża skarbnica wiedzy i każda może liczyć na słowa otuchy .
    Wezmę się za coś do roboty bo takie siedzenie i zadreczanie się myślami nie pomoże.
    Wszystkim udanego dnia życzę, mimo jesiennej aury za oknem. 🌫😉

silent, Monalisa88, sunshine03, brunetka91, wiktoriaa, mia4444 lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnym rozpakowanym. Niestety chyba nie jestem w stanie wymienić każdej.
    Aaga moja póki co ma krótkie czasy aktywności ale głównie mówię wtedy do niego i czasem ogląda misia biało czarnego i niestety już upomina się o noszenie na ręku ;)

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka a jak sytuacja u Ciebie?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goemi jak nazwaliscie mała? :)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze nie rozpakowane: wyśpijcie się dobrze!!!
    Bo porodzie sen to towar deficytowy 😂

przedszkolanka:), Klaudia2016, brunetka91, Aaga, mia4444, sunshine03 lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, gratulacje!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ManiaM wrote:
    U mnie po całym dniu nieregularnych skurczy w nocy ucichło. Jestem już zmęczona. Wiem że ciąża kiedyś się skończy ale mam już dość. Łapie mnie jesienny dół Chyba.
    Konieczynka, dokładnie tak jak piszesz, to jest mega motywujące żeby właśnie tak myśleć. Tak się nastawiam. Przecież bol też nie będzie trwał wiecznie.
    ManiaM mialam dokładnie tak samo. Płakałam mężowi w ramię, że nigdy nie urodzę.

Jedyne, co mogę doradzić to pośpij ile możesz, idź do kina, dogadzaj sobie :) masz ostatnie chwile tylko dla siebie :)

A poród mija mega szybko (mi te godziny leciały strasznie szybko!!!) i na szczęście niewiele się z tego pamięta :D

I wcześniej wydawało mi się głupie, jak ktoś mówił, że widok bobasa wynagradza trudy porodu, ale tak po prostu jest ;)

Patrzysz na takiego klopsa i myślisz, że było warto się pomęczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 12:46

KasiaP, aga_ni, Aaga, ManiaM lubią tę wiadomość

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dziewczyny w jaki sposób spędzacie czas z maluchami w trakcie ich aktywności? Ja czasami masuje, kładę na brzuszku, gadam czy śpiewam. Próbowałam młodą zainteresować jakimiś zabawkami, ale kompletnie ma je gdzieś i nie wiem jak do tematu podchodzić.
    U nas dopiero 5 doba więc tego czasu kiedy nie śpi jest naprawdę mało, ale głowie mówię, masuje, zaczepiam za rączki i podstawiam starsza siostre bo tu jest większy problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 12:50

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu dużo mówić, bycie na końcu ssie :) w pierwszej ciązy bylam na początku, więc dla mnie to też nowość. Mam o tyle łatwo, że przynajmniej znam datę cięcia, odliczam sobie dni (10!), skreślam iksami w kalendarzu. Ale z drugiej strony zawsze zazdrościłam dziewczynom rodzącym sn, że to takie piękne nie wiedzieć, całkowicie zdać się na los. To o wiele bardziej emocjonujące, niż takie planowe cięcie jak wizyta u lekarza.

3uqruv0.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova gratki 😘 jak tam Jupik i Zimri? My się karmimy ❤️ musiały mi pielęgniarki pomagać ją obudzić bo 6 godzin spała i tak od 4,5 próbowałam ją bez skutku obudzić na cyca. Ale w końcu ciumka ta moja mała księżniczka. Kurde wciąż nie wierzę że mam dziecko 😁😁😁
    Ej mój poród też był spoko a nie straszydło 😄

Cabrera, Aaga, kalcia, przedszkolanka:), ManiaM, mia4444, kasia1518 lubią tę wiadomość

• adella1 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- gratulacje! Dzielne mamuśki jesteście👶 Maluchy wszystko wynagrodza, taka jest prawda. Mam za sobą 2 porody i wspominam je dobrze (jak to mówię koleżankom to patrzą na mnie jak na kosmitke). Nie ma co się źle nastawiac, bo to źle działa. To sobie pomedrkowalam😉
    Dwa porody miałam po terminie, także wiecie... Czytam o Was i czekam. I jakoś nie wierzę że trzeci potomek urodzi się przed czasem. I nic na to nie poradzę. Przyjdzie jego czas, to wszystko się zacznie. I będzie dobrze🙂
    Wiecie co mi mama powiedziała? Że brzydszego imienia niż Cezary wybrać nie mogliśmy. Mąż się zdenerwował, a jego trudno wyprowadzić z równowagi.

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Rany,gdzie tak? Bo to KRK prawda?

Tak, Żeromski. Przy czym zaznaczam, że personel miły, KTG zrobione, trwało ok 50 min (mysle ze z tego chaosu panie o mnie zapomniały trochę ;)) ciśnienie zmierzone, potem sprawnie wizyta, na niej wywiad i dokładne usg łącznie z pomiarami. Wiec ja nie narzekam tylko jako osoba która na co dzień zarządza firmą nadziwić się nie mogę jak to może tak działać. Przecież taki chaotyczny system kosztuje znacznie więcej niż by mógł. O błędach nie wspomnę bo jak nie ma procedur to łatwo podejmować przypadkowe, niekoniecznie trafne decyzje. I to mnie przeraża, że się trafia do takiego kołowrotka i nie wieadomo czy się nie będzie ofiara tego chaosu.

Awaria_90 lubi tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ed8aceb5ec4d.jpg

A to moja księżniczka, 48cm i 2910gram

adella1, Aaga, aga_ni, Goemi, silent, kalcia, Konieczynka, Klaudia2016, Karooo93, Vella83, wiktoriaa, przedszkolanka:), sunshine03, ManiaM, mia4444, kkkaaarrr, Cabrera, Kookosowa, Spirit, lena198808, moni05, brunetka91, kasia1518, meerici, japonka lubią tę wiadomość

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nacieszmy się rozpieszczaniem się przed porodem :) Maluchy same zdecydują kiedy eksmisja ;) Ja mam termin na poątek. O co? Dwa tygodnie temu lekarka mówił, że szyjka skrócona i miękka, a dzisiaj inna lekarka mówiła ze porodu w tym tygodniu nie przepowiada bo szyjka długa i zamknięta. No cóż, trzeba sobie wymyślić jakieś atrakcje na weekend!

Ja codziennie chodzę na spacery po 3-4 km, idę na kawe i wypijam na mieście wygrzewając się do slonka. Potem coś załatwiam, np wczoraj bank, ZUS, zakupy. Potem zrobiłam gulasz i upiekłam ciasto. Potem miałam gości a wieczorem relaks z mężem. Czekanie w napięciu na poród nic nie zmieni, tylko nas sfrustruje.

Ale żeby nie było ze jestem taka wyluzowana, dzisiaj miałam niefajną rozmowę z lekarka w szpitalu w poradnia nie znamy się, pierwszy raz tam byłam. Zrobiła wywiad i jak się dowiedziała że to ciąża z in vitro dopytała dokładnie za którego razem się udało, o poronienie itp i ogólnie się przejęła i zapytała jaki poród a jak powiedziałam ze SN to zapytała czy na pewno, czy nie lepiej dmuchać na zimne jak już tyle musiałam przejść. Zgłupiałam. Czy to naprawdę jest tak, że ja narażam swoje dziecko decydując się na poród siłami natury i jestem nierozsądna skoro każdy kolejny lekarz (juz czwarty w tej ciąży) się dziwi że nie wybrałam cesarki? A jak pytam wprost: a uważa Pani że to zła decyzja? to mówią że nie nie, tylko że jednak by się zastanowili na moim miejscu. Masakra:/ jak byłam na 100% przekonana do sn tak teraz zaczynam myśleć że może to błąd... jestem super pozytywnie nastawiona ale takie teksty mnie przerazaja😳

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jaka słodka malutka 😍😍😍

KasiaP lubi tę wiadomość

‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ