X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Goemi Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja po cc przeciw bólowe dostawałam do ok 40 godz. Ale podczas samego cięcia dostałam dodatkowe znieczulenie tzn po za szyciu anestezjolog przy usg dał zastrzyk między 2 a 3 warstwę mięśni czy to później zmniejsza ból ciężko powiedzieć ale do dziś boli mnie prawa strona w miejscu tego znieczulenia i ciężko mi się wstaje na prawo.
    Też myślę że nie ma się co męczyć tylko brać leki.

Jupik lubi tę wiadomość

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia, Twoja historia mrozi krew w żyłach.
    Czyli ja sobie tu spokojnie poleze do porodu, nie będę narzekala ze prócz KTG 2x na dzień nic się nie dzieje.
    Czekam na obchod, jestem po KTG , tętno dziś dużo nizsze, skurcze podobno się piszą co 7-10 min. Po 100 ale ja czuje tylko napiecie, przytykanie i bol żołądka. Od kilku dni tak mam i co ? Nie rozkręca się

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kasia szybko Wam zejdzie i wrócicie do domku :*
    ManiaM w końcu się rozkręci;) najgorsze czekanie.
    Emilia już jest po wszystkim na szczescie:*

Ja jadę dzisiaj na powtórkę w związku cholestaza. Wczoraj poszłam spać o 20. Misio jak zawsze wstawal co godzinę ale o 2:30 dałam mm,zjadł połowę i zasnął aż do teraz🥰 jak to przyczyna słabych nocy to cud miód.

eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w moje urodziny.
    Któraś rodzi?🙂 Dobra data, byłam grzecznym bezproblemowym dzieckiem😀
    Cała noc miałam straszaki, najpierw mały szalał jakby chciał przez skórę wyjść żeby po jakimś czasie całkiem się uspokoić. Lezalam i liczyłam odstępy między skurczami, brzuch bolał aż mnie sciskalo. I nic.
    Do tego syn wstał o 4 i chciał się bawić. Humor mam, delikatnie rzecz ujmując- nienajlepszy😑😢

Cabrera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:11

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc dostałam 2 kroplowki i 1 tabletkę ale tylko w dzień cc, już na drugi dzień nie brałam bo nie bolało

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella sto lat🎊

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• silent Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowe Mamusie <3
    Emilia, rzeczywiście historia mrożąca krew w żyłach.
    Sto lat, Adella!
    Mania, czuję, że będziesz następna :)

Dziewczyny, został mi TYDZIEŃ do cc! Przecież to brzmi nieprawdopodobnie :D

ManiaM, eemmiilliiaa, kasia1518 lubią tę wiadomość

3uqruv0.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Dziewczyny czy którejś z was też pobierają krew na cukry maleństwu? Przypuszczam że cukrzycowym.. Mała przy drugim i 3 pobraniu miała za niski cukier i dokarmiaja mi ją mm😣 a wiadomo że jak już się napije mm to piersi nie chce. A mówiłam że te drugie pobranie to dawno nie jadła bo sobie spała a akazali 1 dobę na żądanie a jutro od 16.30 już karmić co 3h. Zglupialam. Jeszcze ręką mnie boli od wenflonu. Każą z nim być do jutra bo nic się nie dzieje🙄
    Mojemu przez trzy dni sprawdzali plus miał dodatkowe badania typu usg główki itp przez cukrzycę.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dziewczyny po CC- ile bralyscie środków przeciwbólowych i kiedy przestało was boleć? Ja w szpitalu oczywiście dostawalam, najpierw silne, jakieś zastrzyki, potem tabletki. Wczoraj (druga doba) było już nieźle, od rana do popołudnia chyba tylko 1 tabletkę lyknelam..a po powrocie do domu się spierdzielilo, zaczęło znowu bardziej boleć (coś naruszyłam czy efekt większego ruchu..) i znów paracetamol w ruch, teraz w nocy się obudziłam na karmienie i brzuch ciągnie jak cholera, mimo, że tabletkę brałam ok.4 godz.temu..to normalne? Lekarka w szpitalu kazała mi schodzić z tablet i brać jedną na 6 godz.ale nie idzie u mnie.. zaczęłam się martwić, nie mam doświadczenia w temacie, niby dopiero 3 doba leci, ale jednak już był moment, że było lepiej. Jak jest u Was?
    Cpalam co dawali A jak mnie bolało to męża wysłałam żeby dali więcej (nie patrzyli jtm ile czego bierze:p) stwierdziłam że wrzody żołądka to mój problem ma później :p mało rozsądnie ale chciałam szybko być na chodzie żeby nie było problemu z gojeniem

Jupik lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Gratulacje nowe Mamusie <3
    Emilia, rzeczywiście historia mrożąca krew w żyłach.
    Sto lat, Adella!
    Mania, czuję, że będziesz następna :)

Dziewczyny, został mi TYDZIEŃ do cc! Przecież to brzmi nieprawdopodobnie :D

Miód na moje uszy !!! Czekam na obchód oby coś ze mną zrobili

oar843r8hxms7jm7.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adella1, wszystkiego naj! To chyba też u Ciebie 35, jedziemy na jednym wózku :-)

Dzięki za odpowiedzi. No ja jeszcze kupię Ibuprofen, a jak po weekendzie nic się nie zmieni uderzę jednak do lekarza. Nie mam doświadczenia, niby wiem, że pewnie jeszcze powinno boleć, w końcu to operacja, ale nie chcę niczego zaniedbać.

A u mnie mały od wyjścia ze szpitala tylko śpi.. oczywiście ja już w stresie, co z nim nie tak. Na karmienie go wybudzam, bo mam wrażenie, że jakbym tego nie robiła to by nie jadł nic i tylko spał. Je ładnie, jak już się podłączy. Ale właśnie markotny jakiś, senny w kółko, przy mojej córce diable tasmanskim to dla mnie taki przeskok, że już bym do lekarza gnała. Choć pamiętam, że córa też od początku ładnie spała, jej nawet w nocy nie wybudzalam, ale w dzień wisiała na cycu non stop i była żywsza, a on taki markotny.. Ktoś ma tu takie spokojne dziecko?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelle sto lat:-)

Jupik to moje 3 dziecko i nadal to słowo wybudzanie na jedzenie to abstrakcja:-)

Mojeju też 3 razy cukier sprawdzali i byl nisko dopiero mieszanka pomogła. Ja mleka prawie nie miałam. Nie do konca rozumiem czemu sie tak boicie tych mieszanek
    U nas kazde w 1 dniu bylo dokarmiane strzykawka poki mi sie pokarm nie pojawił. A ja sie cieszylam.bo waga nie leciala w dol. A w potem juz piers tylko.

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja znów zawiedziona po obchodzie. Powiedzieli że zostaje na weekend , a jak nic się samo nie ruszy to w poniedziałek włącza mi kroplowke. Jestem tu od środy wieczorem, zamieszkam tu chyba 😱

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eemmiilliiaa, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło. Czytając twoja historie az łzy do oczu mi napłynęły, tak bardzo przypomniała mi się ta moja pierwsza ciąża, ja wtedy pojechałam do szpitala zbyt późno, więc tym bardziej się cieszę, że ty wy zdarzyliscie!! Rosnijcie zdrowo, a Olek bedzie silnym facetem, udowodnił to juz przy porodzie!! :)

Jupik, ja bym obstawiała, że bardziej boli cie w domu bo jestes bardziej aktywna. Ja jestem 3tyg od cc i dopiero yeraz moge powiedzieć, że nie widzę zwiazku pomiedzy swoja aktywnością a bólem. Teraz bolą tylko flaki w środku, tam gdzie sie zrasta, jak dotykam/uciskam. Oczywiscie nic nie dzwigam i nie robie rzeczy zakazanych, mówię o aktywności dnia codziennego.

Jupik, eemmiilliiaa lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja brałam w szpitalu tylko te w kroplowce. Potem inne sobie zabralam do domu. I co rano bralam przed kazda podróżą do szpitala do Bartka. W sumie pierwszy tydzień bralam. Potem już nie.

Jupik lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Mojemu przez trzy dni sprawdzali plus miał dodatkowe badania typu usg główki itp przez cukrzycę.

Miał za niskie cukry? Też dokarmiali?

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Jupik ja brałam w szpitalu tylko te w kroplowce. Potem inne sobie zabralam do domu. I co rano bralam przed kazda podróżą do szpitala do Bartka. W sumie pierwszy tydzień bralam. Potem już nie.
    A no,polecam też sobie zostawić do auta coś mocniejszego. Bo każda dziura jest mocno odczuwalna

Jupik, kasia1518, Kookosowa lubią tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    Miał ok. Taka procedura. Kilka razy dziennie cały pobyt,ani razu nie było źle. A mm pil ale to ja mu dawałam żeby nie spadał z wagi

2017 #1
    2019 #2
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa88 wrote:
    U mnie mial z palca 48 cukier, potem 40 a z krwi wyszlo 36. Ja im powiedziałam.że mają sprawdzic bo to zaniedbali a wiedziałam z forum że sie sprawdza. No i jak.miał 48 to powiedzieli ze jest ok na granicy i nie beda juz sprawdzac. Ale wieczorem.zaczal.harczec i sprawdzili i okazalo sie ze poszedl w dol bo on duży a ja brak.pokarmu. dokarmili go i wrociło do.normy:-)

‹‹ 1317 1318 1319 1320 1321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ