X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ammarylis wrote:
    Dzisiaj o 11.00 przez cc urodziła się Laura.Waga 3570 i 54 cm. Czujemy się dobrze. Pozdrawiamy wszystkie ciocie.
    Gratuluje:-)

Jeju większośc bobasow juz jest z nami:-)
    Jak to zleciało:-)

ammarylis lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis gratulacje! 😘💐 cieszcie się sobą i odpoczywajcie 😊

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja: wody mi zaczęły odchodzić 2h temu, coś rusza samo chyba.

Cabrera, Klaudia2016, Konieczynka, Olliiii, .Aleksandra., Jupik, KasiaP, brunetka91, Spirit, kkkaaarrr, moni05, mia4444, adella1, Kookosowa, Karooo93, wiktoriaa, silent, sandrina22, kasia1518, japonka, przedszkolanka:), Aaga lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amaryllis gratki ❤️
    Mania no widzisz! Teraz daj tam czadu 😙
    A ja płaczę. Leżę, tulę małą i ta miłość mnie tak zalewa że się nie mieści we mnie. Jaki to piękny czas. Moje Marzenie tyle starań się w końcu ziściło.
    PS. Hormony to złoooo

EDIT : mamy karmiącej, czy wam też AZ TAK chce się pić???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:24

moni05, ManiaM, Cabrera, Klaudia2016, Jupik, Aaga lubią tę wiadomość

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    U mnie też dziś dokładnie 37+6, ale widzę że termin masz na 24.10 a ja na 26.10, azastanawiam się dlaczego tak :)
    Też mam na 26 A ostatnio na 27 , u mnie co usg inaczej wychodzi .
    A idę wcześniej do szpitala,chyba że mały zdąży się eksmitowac do tego czasu ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 18:10

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis gratulacje 🎊

ManiaM trzymam kciuki!

Kuecze mała robi tyle kupek że szok. Chyba już dziś 7 razy ja przebiera łam że względu na kupke.
    Karmienie nie idzie nam regularnie. Co prawda ta regularnosc mamy mieć od 16.30 ale coś jej nie da się na siłę namówić na karmienie. Jak ona chce dopiero wtedy. Jeszcze w pozycji leżącej jakoś nie tak chwyta i już mnie wszystko boli🙄 próbuje jej poprawiać by chwyciła z otoczka ale kicha. I najlepiej jej się zasypia buźka przy cycusiu jak się już naje... Juz dziś drugi raz w ten sposób mnie od siebie uzależnia a ja muszę coś zjesc😅

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś z malym wyladowalismy w klinice. Małemu pępek zaczal podkrwawiac i smierdziec, a ze odpald w 3 dobie zycia to ja odrazu spanikowalam. Dostaliśmy anytybiotyk w kremie. W UK antybiotyki to rzadkość więc chyba bardziej sie cykaja jeśli chodzi o noworodki niż starsze dzieci.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia4444 wrote:
    Też mam na 26 A ostatnio na 27 , u mnie co usg inaczej wychodzi .
    A idę wcześniej do szpitala,chyba że mały zdąży się eksmitowac do tego czasu ;).

Aa ok, Ty podajesz wg usg, a ja wg OM, dlatego :) tak czy siak eksmituję lokatora za tydzień przez cc :)

mia4444 lubi tę wiadomość

3uqruv0.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa u mnie to samo z wiszeniem na piersi. Biorę przyssane dziecko ze sobą i tak jem hehehehe. Najgorzej jak na 2 do kibelka iść muszę, tego już raczej nie wypada robić z jedzącym dzieckiem 😂

silent lubi tę wiadomość

• mia4444 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Aa ok, Ty podajesz wg usg, a ja wg OM, dlatego :) tak czy siak eksmituję lokatora za tydzień przez cc :)
    To jeszcze parę dni zostało dzidzi w ciepelku ;);). Ja mam naturalnie na dzień dzisiejszy;).

silent lubi tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis gratulacje ;)

Maniam kciuki. Zaraz utulisz dzidziusia. ;)

Uwemhe decyzje podejmie anastezjolog. A kardiologia bo musi byc operacja serca. On jest bardzo silny moze chca zrobic juz teraz operacje. Zobaczymy w poniedzialek jaka decyzja. Ciężko tak bez dziecka ale wiem ze chca mu pomóc.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Monalisa u mnie to samo z wiszeniem na piersi. Biorę przyssane dziecko ze sobą i tak jem hehehehe. Najgorzej jak na 2 do kibelka iść muszę, tego już raczej nie wypada robić z jedzącym dzieckiem 😂

No nie wypada 😂

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• silent Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis, wielkie gratulacje! Dopiero teraz zauważyłam :)

3uqruv0.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ammarylis gratulacje 🤗

ManiaM kciuki żeby szybko poszło.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaP wrote:
    Ja mam jakiś problem. Bardzo się stresuję tym ze maka też chcę wisieć a ja nic nie mige zrobić. Najgorsze jak mam jakieś pisma z pracy i termin ich napisania. Zero luzu mam. Muszę coś z tym zrobić bo nie cgxe się irytować na dziecko. Coś ze mną nie tak :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ja mam jakiś problem. Bardzo się stresuję tym ze maka też chcę wisieć a ja nic nie mige zrobić. Najgorsze jak mam jakieś pisma z pracy i termin ich napisania. Zero luzu mam. Muszę coś z tym zrobić bo nie cgxe się irytować na dziecko. Coś ze mną nie tak :(

Sarrra, a Ty nie bierzesz w pracy jakiegoś urlopu macierzyńskiego? Przecież ciężko ogarniać noworodka, mieć w domu starszaka i pisać pisma sądowe, no litości.. :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra za dużo na głowie masz biedna 😙 odpuść troszkę. Mała tylko raz będzie mała tego czasu Ci nikt nie zwróci

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra odpocznij. Dopiero urodzilas dziecko. Ona za chwile sobie unormuje jedzenie i spanie i będziesz miala czas na prace. Teraz naprawde albo wez wolne albo popros meza o pomoc. Polog jest święta nienaruszalna częścią ciąży i porodu. Trwab6 tygodni bo tyle organizm i dziecko potrzebuje zeby wrócić do normalności.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Adella1, wszystkiego naj! To chyba też u Ciebie 35, jedziemy na jednym wózku :-)

Dzięki za odpowiedzi. No ja jeszcze kupię Ibuprofen, a jak po weekendzie nic się nie zmieni uderzę jednak do lekarza. Nie mam doświadczenia, niby wiem, że pewnie jeszcze powinno boleć, w końcu to operacja, ale nie chcę niczego zaniedbać.

A u mnie mały od wyjścia ze szpitala tylko śpi.. oczywiście ja już w stresie, co z nim nie tak. Na karmienie go wybudzam, bo mam wrażenie, że jakbym tego nie robiła to by nie jadł nic i tylko spał. Je ładnie, jak już się podłączy. Ale właśnie markotny jakiś, senny w kółko, przy mojej córce diable tasmanskim to dla mnie taki przeskok, że już bym do lekarza gnała. Choć pamiętam, że córa też od początku ładnie spała, jej nawet w nocy nie wybudzalam, ale w dzień wisiała na cycu non stop i była żywsza, a on taki markotny.. Ktoś ma tu takie spokojne dziecko?
    Ja ;) śpi i je, wybudzam to by na brzuszku troszkę polecał czy pooglądał nas a później dalej spi. Zasypia wszędzie o każdej porze,nic mu nie przeszkadza ;p
    Po szogunie Poli również to dla mnie nowe i dziwne haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2019, 21:25

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 października 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia wrote:
    Gratuluje komu jeszcze nie gratulowałam :)

Mania może samo się rozkręci. W weekendy nie zrobią indukcji, bo jest mniej lekarzy, chyba ze coś by się działo. Staraj się spacerować po szpitalu i kołysać biodrami, leżeniem na pewno nic nie przyspieszysz :)

Jupik co do tabletek to ja po SN a dostawałam codziennie wieczorem dwa paracetamole na życzenie, bo boli mnie strasznie obkurczanie macicy podczas karmienia- podobno z każda ciąża boli bardziej i u mnie tak jest- wiec ty po cc tym bardziej ci się należy. Jedna dawka dla dorosłej kobiety to znikoma, spokojnie bierz dwie tak jak u mnie w szpitalu dawali. A co do spokojnych dzieci... mój Ignas cały dzień je i śpi lub grzecznie się rozgląda za to noc nie śpi, chce być na cycku ale nie zasypia po nim tylko pragnie przytulania i atencji :D pierwsza noc w domu i słabo spaliśmy wszyscy, mąż się śmiał rano do syna, ze mu się pomylił dzień z nocą :D i żeby sobie jaj nie robił, bo tata musi pieniądze zarabiać , a nie oczy na zapałki :D

Przedszkolanko mówisz śpi Olek po mm? Jejku nie kuś mnie... ale powiem szczerze, ze rozważam smoczek :( przy corce nie chciałam i nie dałam, miała potrzebę ssania to dawałam pierś, teraz takie samo podejście miałam, ale jednak dwójka dzieci to większe zmęczenie, tym bardziej, ze on ma w nocy potrzebę ssania, ale nie zasypia... czy ktoś mądry się wypowie? Bo ja jestem przeciwnikiem u swoich dzieci smoczków, ale zmęczenie robi swoje i różne myśli czy to się zaraz unormuje czy nie.
    Z Polą byłam anty butla,anty smoczek. To wisiała mi na cycku 3 lata,usypialam przy szumów,bujalam(do teraz ma problem ze spaniem). Olek ma smoka tylko sporadycznie i to kiedy sam zdecyduje to mieć (najczęściej do samego zaśnięcia i wypływa,ale trwa to chwilę i raz na jakiś czas). Mm podaję bez wyrzutów zwłaszcza że moje też dostaje,ja walczę o pokarm a i tak słabo przybrał,więc jak Polą będzie na mieszanym. Jesteśmy tylko ludźmi, ja wczoraj przeplakalam pół dnia,parłam że zmęczenia po 20. Nie chce baby blusa.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ