X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu dziekujemy i rowniez trzymamy za was kciuki. Filipek jest mega silny. Super ze tak ladnie je i przybiera.

A my dzis mamy pasowanie na przedszkolaka.
    Bartek zostaje na intensywnej terapi poki maja duzy luz na oddziale. Bedzie lepiej zaopiekowany niz na chirurgi a pojdziemy tam jak bedzie potrzeba zwolnić miejsce dla innego dziecka. Tak wiec Bartek swoim urokiem osobistym ma nadal miejsce w apartamencie hehe zjada juz 20 ml butelka. Woli moje mleczko niz mm. No i kazdy go chwali. Ze jest bardzo grzeczny i taki słodki. Naprawde mamy super pielegniarki na oddziale. Kazda z powołania do dzieci.

Aaga, mia4444, Cabrera, kasia1518, aga_ni, KasiaP, kalcia lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Awaria gratulacje dziewczyny! Dochodzcie do siebie i do domku 😊
    Basiu - Filipek jest mega dzielny, super wiadomość. Obyście szybko wyszli już do domku i mogli się sobą nacieszyc.
    Kokosowa - Bartuś jest mega! Nie mogę przestać czytac o tym małym bohaterze! 😊 Indywidualisty nieziemski! 😁 Trzymam mocno kciuki za Was! ✊✊✊

My dzisiaj byliśmy na USG. Wszystko oni mała niby szybkie się do wyjścia 🤔
    Wąsy ok. 3kg i wszystko oki, także czekamy.
    Wczoraj zrobiłam sobie rzesy, także na porodówkę jestem gotowa 😉😂
    W środę jeszcze wizyta i robimy ognisko na zakończenie sezonu na działce 😁

Co do emocji po porodzie i nieprzespanych nocy to będzie dobrze. Póki co hormony, człowiek musi się oswoić z nową sytuacją i przyzwyczaić do nowej roli.
    Trzymam za wszystkie kciuki! 😊

Kookosowa, kkkaaarrr, Cabrera, kasia1518, KasiaP, Awaria_90 lubią tę wiadomość

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie mam ochotę się położyć i płakać 😭 szyjka cały czas taka sama czyli 1,3 cm, mały wysoko, nie ułożony do porodu. W poniedziałek do szpitala na wywołanie jak się nie zacznie, a się na to nie zanosi. Gin też już zaczęła wątpić, że maly wyjdzie sam z własnej woli. Jeszcze codzienne telefony od dosłownie każdego członka rodziny mnie dobijają, już nie wiem co mam im mówić. Wszyscy taki ubaw mają, że mały nie chce wyjść, a mi jakoś w ogóle nie jest do smiechu.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe przeczytałam to mężowi z 3 dzieckiem :D może go kiedyś namówie;p

Uwemhe lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin też powiedział 4 na wizycie że mogę rodzic nawet w nocy a młoda ma to w głębokim poważaniu. Jeszcze wczoraj się załatwiłam, pojechaliśmy na sałatkę i pizzę i wzięłam sobie sok, kelnerka przyniosła z lodem, tak mnie dziś gardło boli że śliny nie mogę przełknąć 😖

syy26iye928jhyb7.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Gratulacje Awaria! :) o kurka, ale mało już nas zostało czekających. Zaraz będziemy kibicować Listopadówkom. Za 4 dni zobaczę synka.
    Ja mam 30.10 wyznaczony :) A byłaś może już dziś robić te badania w diagnostyce? I faktycznie kwalifikacje były tak szybkie że w zasadzie tylko podałam dane męża jako upoważnionego,zapytali czy 30może być po spojrzeniu w kalendarz i sprawdzili czy dziecko żyje na usg żeby pewnie jak coś nie było że ze szpitala z martwym się wychodzi. No i dali ta tonę kartek,wszystko trwało faktycznie minuta pięć:D

silent lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliii współczuję... Ja w czwartek mialam rozwarcie aż 0.5 cm.
    Ze mnie też maja ubaw że jeszcze nie urodzilam ,także tego. Mąż też już powoli sie wkurza bo od dzisiaj powinien byc w pracy a że pracuje za granicą to nie pojechal.
    Dzisiaj bylam na ktg i cisza.

Brunetka a jak u Ciebie sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 14:52

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • silent Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Ja mam 30.10 wyznaczony :) A byłaś może już dziś robić te badania w diagnostyce? I faktycznie kwalifikacje były tak szybkie że w zasadzie tylko podałam dane męża jako upoważnionego,zapytali czy 30może być po spojrzeniu w kalendarz i sprawdzili czy dziecko żyje na usg żeby pewnie jak coś nie było że ze szpitala z martwym się wychodzi. No i dali ta tonę kartek,wszystko trwało faktycznie minuta pięć:D

Te badania przed cięciem, krzepliwość krwi itd? W środę idę, bo myślałam, że muszą być nie starsze niż dwa dni przed cięciem :) Tak coś przynajmniej kojarzę z pierwszej ciąży. 30.10 to który tc u Ciebie będzie? Bo paskow nie widać :>

3uqruv0.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek mam wizytę i pewnie też spokojnie na nią dotre. I dowiem się że mały waży 4 kg i nie ma zamiaru wychodzić🙄

• Spirit Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silent wrote:
    Te badania przed cięciem, krzepliwość krwi itd? W środę idę, bo myślałam, że muszą być nie starsze niż dwa dni przed cięciem :) Tak coś przynajmniej kojarzę z pierwszej ciąży. 30.10 to który tc u Ciebie będzie? Bo paskow nie widać :>
    Mi powiedzieli ze trzy dni wcześniej i właśnie chciałam zapytać czy byłaś czy to się samemu te wyniki potem odbiera czy jak to wygląda bo właśnie nie wiem czy robić z piątek czy w poniedziałek jak Ciecię w środę ;) na razie znalazłam kompromis,placówkę całodobową czynną w niedzielę ^^ u mnie wtedy będzie 38+4 z tym że no mnie łapią weekendy świąteczne i kolejki :/ tak to by pewnie było później odrobinę

2017 #1
    2019 #2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:12

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Ja dzisiaj po wizycie mam ochotę się położyć i płakać 😭 szyjka cały czas taka sama czyli 1,3 cm, mały wysoko, nie ułożony do porodu. W poniedziałek do szpitala na wywołanie jak się nie zacznie, a się na to nie zanosi. Gin też już zaczęła wątpić, że maly wyjdzie sam z własnej woli. Jeszcze codzienne telefony od dosłownie każdego członka rodziny mnie dobijają, już nie wiem co mam im mówić. Wszyscy taki ubaw mają, że mały nie chce wyjść, a mi jakoś w ogóle nie jest do smiechu.

Oliiii u mnie jest identycznie! Dzisiaj na ktg wszystko ok, ale na poród się nie zanosi ponoć. Lekarka kazała mi w czwartek przyjść z torba do szpitala:( ale wynegocjowałam chyba jeszcze kilka dni. Tzn powiedziałam jej ze jeszcze w środę mam prywatna wizytę u mojej prowadzącej i ze może najpierw z nią porozmawiam a w czwartek zamiast na oddział od razu to przyjdę najpierw na ktg i potem do niej i najpierw porozmawiamy zanim mnie położy na oddziale. Zaproponowałam ze zostanę w szpitalu dopiero od pn za tydzień. Ostatecznie nie powiedziała tak ani nie. Baaaardzo nie chce wywoływania porodu. Zastanawiam się czy w tej sytuacji już nie lepsza cesarka:/

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brunetka91 wrote:
    Aga_ni, wiesz ja mogę mówić, ze teraz moja kolej, ale znając zycie to ona jeszcze mi w brzuchu posiedzi i niejedna mnie jeszcze wyprzedzi 🤷‍♀️

Brunetka, no kiedyś to się musi zacząć!!! A co mówią lekarze? Wysyłają Cię do szpitala czy jeszcze nie? Mnie wysyłają tylko z powodu in vitro i generalnie trudnej historii, ale wskazań żadnych ku temu nie ma. Jak się czujesz?

starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_ni wrote:
    Oliiii u mnie jest identycznie! Dzisiaj na ktg wszystko ok, ale na poród się nie zanosi ponoć. Lekarka kazała mi w czwartek przyjść z torba do szpitala:( ale wynegocjowałam chyba jeszcze kilka dni. Tzn powiedziałam jej ze jeszcze w środę mam prywatna wizytę u mojej prowadzącej i ze może najpierw z nią porozmawiam a w czwartek zamiast na oddział od razu to przyjdę najpierw na ktg i potem do niej i najpierw porozmawiamy zanim mnie położy na oddziale. Zaproponowałam ze zostanę w szpitalu dopiero od pn za tydzień. Ostatecznie nie powiedziała tak ani nie. Baaaardzo nie chce wywoływania porodu. Zastanawiam się czy w tej sytuacji już nie lepsza cesarka:/
    Chyba nie,jednak Olsztyna pobudza dziecko do wyjścia. ja np teraz bym chciała żeby się samo zaczęło bo wtedy dziecko ma sygnał do wyjścia. A to wywoływanie męczące ale jakoś bardzo nie boli

2017 #1
    2019 #2
  • aga_ni Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Chyba nie,jednak Olsztyna pobudza dziecko do wyjścia. ja np teraz bym chciała żeby się samo zaczęło bo wtedy dziecko ma sygnał do wyjścia. A to wywoływanie męczące ale jakoś bardzo nie boli

Samego bólu wywoływania się jakoś bardzo nie boje ale na szkole rodzenia jeśli położne mówiły o powikłaniach czy porodach sn kończących się jednak cesarka, zawsze dopoowiadaly: zwłaszcza w przypadku porodów indukowanych. Wiem ze ile kobiet tyle różnych historii o różnie to może być, no ale nie cieszy mnie w ogóle wizja leżenia w szpitalu i wywoływania porodu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Basiu dziekujemy i rowniez trzymamy za was kciuki. Filipek jest mega silny. Super ze tak ladnie je i przybiera.

A my dzis mamy pasowanie na przedszkolaka.
    Bartek zostaje na intensywnej terapi poki maja duzy luz na oddziale. Bedzie lepiej zaopiekowany niz na chirurgi a pojdziemy tam jak bedzie potrzeba zwolnić miejsce dla innego dziecka. Tak wiec Bartek swoim urokiem osobistym ma nadal miejsce w apartamencie hehe zjada juz 20 ml butelka. Woli moje mleczko niz mm. No i kazdy go chwali. Ze jest bardzo grzeczny i taki słodki. Naprawde mamy super pielegniarki na oddziale. Kazda z powołania do dzieci.

Kookosowa, ty to niezmiennie jesteś moja bohaterka :) zawsze widzisz jasna stronę mocy :)

Kookosowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 20:13

Konieczynka lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 14 października 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwracacie uwagę już na to jak rozwijają się wasze dzieci czy narazie skupiacke się na tym jak jedzą? Dziś mały mnie bardzo zaskoczył. Danio ma 10 dni i pierwszy raz położyłam go na brzuszku. Po minucie był już na plecach. Gabriel przekręcić się mając bodajże 3 tyg. Niespodziewana się, ze ten będzie jeszcze szybszy od Gaby.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ