Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny!
Melduje ze u mnie nadal cisza, dzis zaczynam 42 tydzień 😳 Mam chwilowy spokój z rodziną bo im powiedziałam ze nic się nie dzieje i ze idę do szpitala w pn. Od pn zaczną dzwonić non stop pewnie. Mam wielka nadzieje ze urodzę w weekend.
Silent, to dzisiaj tak? Trzymam kciuki!
Kookosowa, jak tam u Was? Przepraszam straciłam wątek. Przeniesliscie się już na chirurgię albo kardiologię? Czy to w przyszłym tygodniu?
Dziewczyny oczekujace tak jak ja, jak tam? Jakiś poród może się wydarzył w nocy? Adella, Wiktoria, Brunetka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 08:06
mia4444, silent lubią tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer! -
emikey wrote:Moje dziecko nadal ciągle je. Nie mam na nic czasu bo tylko cyc i cyc. Opierdzjsla oba cycki I dalej głodny więc nadal czasem dajemy mm. Za to już wiem, że jest antysmoczkowe. No nie da się zapchac go smokiem. Widocznie taki urok moich dzieci. Uwielbia też jazdę wózkiem
dla mnie super bo ja nie lubię zabawy w chuste. Lubi też jazdę autem
U nas dobra nocka,ale w brzuszku dalej jeździ.. zaraz sab simplex i znowu liczenie na kupę.. -
Dzień dobry
mam chwilkę póki mały śpi to napisze Wam jak było u mnie z porodem. Na 16.10 umówiłam się z lekarzem na ktg. W tym dniu nadal tak jak od poniedziałku miałam bezbolesne napinanie brzucha średnio co 6 min. Pech chciał ze ktg się zepsuło i skurcze się nie pisały, ale lekarz o godz 14 wziął mnie na masaż szyjki. Po tym średnio miłym incydencie wracając do Donu dostałam już bolesnych skurczy. Myślałam ze przejdą ale po kąpieli w wannie i nospie nabrały tylko na sile i były co 3 min. O 18 byliśmy już spowrotem w szpitalu. Badanie, rozwarcie 3 cm, pod prysznic na chwile i 19:30 na porodówkę. Tam od 4 cm do 7 szło ładnie, chodziłam skakałam na piłce. Położne chwaliły ze super idzie. Oczywiście przy 7 był kryzys ale jakoś poszło, starałam się jak najwiecej być w ruchu. Przy pełnym rozwarcie nie miałam partych, podali oksy i tez nie bardzo się pojawiły. Musiałam przeć kiedy mówiły. Były trochę chwile grozy jak zablokowała się główka, i ciężko było mi go takiego dużego urodzić. Ale udało się i to bez nacięcia i pęknięcia i o 22:24 się urodził. Poród w pierwszej fazie dużo lepszy niż pierwszy, krótszy i bez oksy skurcze z przerwami wiec można było trochę złapać oddech. Wywaliło mi niestety takie hemoroidy ze ledwo mogę usiąść na tyłku..
mia4444, Jupik, Klaudia2016, Karooo93, Aaga, nuśka91, meerici, KasiaP, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Co za noc, jestem jak nowonarodzona. Nina spala dzis od 22 do 3.20, potem z zegarkiem w reku 10 minut karmienia, o 3.40 juz spalam. Potem pobudka o 6.30, karmienie 10 min. Ja juz wstalam szykowac starszego do przedszkola, sama glowe umylam, sniadanie zjadlam, pranie ogarnelam. Ninka powoli sie wierci, pewnie niebawem sie obudzi.
Ahhh, moge powiedziec, ze noc z jednym karmieniem, bo tego o 6.30 juz nie licze, bo normalnie wstaje przed 7 do starszego. Ja w ogole na noce jakos nie narzekam, odkad jestesmy w domu byla tylko jedna gorsza noc gdy spac nie chciala, a tak to standardowo 2 pobudki, no ale wstawac raz na 20min do 4tygodniowego malucha to jak wygrac los na loteriimoni05, Monalisa88, Karooo93, nuśka91, kalcia, mia4444, KasiaP lubią tę wiadomość
-
Ale, żeby nie było, że nie mamy zadnych trudnosci, to wieczorne zasypianie trwa zazwyczaj od ok 20 do 22 albo i dłużej. Jak widać, coś za coś
Aaaa, i jeszcze byliśmy wzoraj u ortopedy. Bioderka w porządku. Musimy iść jeszze na usg przesiewowe. -
Aga ni w przyszłym tygodniu. Narazie próbują skontaktować sie z kardiologia. Jestesmy na etapie picia ze smoczka. Daje rade 30 ml i się bardzo męczy. Dlatego operacja jak najbardziej wskazana na juz. Poza tym wyniki ma super. Jest grzeczny.
moni05, Goemi, mia4444, KasiaP lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja leżę już grzecznie pod ktg i czekam na cięcie
trzymajcie proszę kciuki, lekki stresik już jest.
kkkaaarrr, Monalisa88, moni05, Karooo93, Aaga, nuśka91, ammarylis, ammarylis, sandrina22, Goemi, Jupik, mia4444, japonka, Kookosowa, KasiaP, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
Silent, trzymam mocno kciuki ✊🏻✊🏻
Kkkaaarrr, zazdroszczę. Ale w tym celu zamierzam pod koniec miesiąca wprowadzić 2x mm. Bo ani nigdzie wyjść, ani dłuższy spacer, przy jedzeniu co 1,5h to makabra. Jedna będzie w dzień a druga na noc. Reszta, o ile się da, nadal kp.silent lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Przedszkolanka chyba sie zaopatrze bo u nas jakas diametralna zmiana. Jestesmy kp I do tej pory kupa kilka razy dziennie a od 3 dni jakis problem... pijawily sie tylko dwie, mala ma miekki brzuszek, chetnie je, puszcza baczki, ale czasem sie prezy I steka. Dam jej jeszcze kilka dni I najwyzej tez to podam bo zal mi patrzec jak sieeczy.
-
Dziewczyny pytanie: ile jadly wasze maluchy w pierwszym tyg życia?
Moja Misia ur się sporą, najpierw 20ml, później 40ml, teraz 70ml i mam wrażenie że chodzi głodna. Jak dostaje MM potrafi wytrzymać 2,5h-3h A na moim mleczku 2h to absolutny Max. Jutro kończy tydzień. Chyba znów muszę zwiększyć dawkę ...
-
przedszkolanka:) wrote:U nas dwie kupy! Inne dziecko. Polecam sab simplex!
Ale mi się priorytety zmienily😂😂
A ile kropli dajesz? I ile razy dziennie? Przelicze sobie na espumisan bo on słabszy. U nas znowu 💩brak od 3dni. Ale ma tak od porodu. No nie załatwia się i co ja jej zrobię. Znowu czopki pójdą w ruch. Bo prezy się, baki puszcza a wieczorami ryk straszny.
Dziewczyny w dwupaku, trzymam kciuki. Czekamy na kolejne bobasy.
Mania a ty ściągasz do butelki czy wazysz mała. Moja urodziła się 4kg a jadła raz 30 raz 60. Ważyłam ja przez 3dni stąd wiem. A teraz jak je tylko z piersi to diabli wiedzą ile tam wyciągnie. Raz je co chwilę, 3 razy w ciągu godziny, a potem np 3h przerwy. Nie ma reguły. A mleko naturalne szybciej się trawi, jest lekkostrawne więc normalne że na krócej starcza i nie zapycha. Z czasem wszystko się unormuje. Mam nadzieję.
Kalcia a co u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 11:57
-
ManiaM wrote:Dziewczyny pytanie: ile jadly wasze maluchy w pierwszym tyg życia?
Moja Misia ur się sporą, najpierw 20ml, później 40ml, teraz 70ml i mam wrażenie że chodzi głodna. Jak dostaje MM potrafi wytrzymać 2,5h-3h A na moim mleczku 2h to absolutny Max. Jutro kończy tydzień. Chyba znów muszę zwiększyć dawkę ...
Karolinka ilościowo mleczko z piersi w 7 dobie 90-100ml (sciagniete podane z butelki)
Po czym spokojnie śpi 3h. Mi się znów wydaje że jak na taką malutka to ona dużo wypija tego mleka🙄😅 dlatego z niecierpliwością czekam dziś na położna i ważenie malutkiej.Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Synuś już z nami, cc: 11:05, 10pkt, 3730g, 56 cm. 38+6 tc. Leżę na sali pooperacyjnej. Jest super, bo jeszcze nic nie czuję
Imienia jeszcze nie ma. napiszę więcej później :*
przedszkolanka:), ManiaM, Spirit, Klaudia2016, Konieczynka, Jupik, Cabrera, moni05, ammarylis, Karooo93, sandrina22, mia4444, Aaga, Monalisa88, kkkaaarrr, japonka, kalcia, Kookosowa, Goemi, nuśka91, kasia1518, KasiaP, wiktoriaa lubią tę wiadomość
-
emikey wrote:Aga_ni zasiedzialas się coś w klubie 40+
Hahaha, coś Ty, znudziło mi się i poszłam już do klubu 41+ 🙈moni05 lubi tę wiadomość
23.10.2019 urodził się Władek ❤️
starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUIICSI 1 - 01.2018
ICSI 2 - 08.2018
IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!